Yanlış değilse 3 ağustos gibi 13.50 fakat aşağıda 5. dalga var gibi nereye kadar sarkar bilemem belki sarkmaz belki 4.09 bilemem. Ayrıca YTD. değildir. dikkate almayın.
Printable View
Bilanço hareketliliği başladı.
Bilanço biraz geçikti.
Satışların geçen yıla göre %100 artma durumu var.
sektörde hareketlilik oldukça iyi düzeyde.
yurt dışı satışların artışı ile
30 milyon civarı kar gelebilir.
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Bu şirketin kar marjları çok dalgalı. Mesela FAVÖK bazı çeyreklerde 1 milyona inerken bazı çeyreklerde 45 milyona kadar çıkmış. Bu kadar geniş aralıkta hareketin sebebini bilen var mıdır?
Ayrıca orman ürünlerinde yaşanan yüksek artışlar şirketin kar marjlarını nasıl etkiler? Bu sene karışık bir bilanço gelebilir gibime geliyor.
Sayın yarımada orman ürünleri ile ilgili sektörde iş yapan başka şirket yöneticilerden
aldığım bilgi şuanda yüksek talep olduğu ve yatırımların geri dönüşü 4 yıldan az
olduğudur. Ayrıca Dolardaki artışla beraber Çin ile rekabet edebilir seviyede
olduklarını belirtmektedirler. Bence ilk çeyrek bu sebeplerden dolayı güzel satış
rakamları ve iyi kar gelecek.
Teşekkür ederim. Talepte bir sıkıntı olduğunu bende düşünmüyorum.
Asıl öğrenmek istediğim Gents orman ürününü hammadde olarak kullanan bir firma ise fiyat artışından olumsuz etkilenebilir. Hammadde fiyatlarındaki artışı aynı oranda nihai ürün fiyatına yansıtamaz. Sanki hisse performansı da bunu destekliyor gibi.
Şirketin ilk çeyrek finansal raporu gecikti ama iyi bir finansal rapor bekliyorum gerekçelerim,
Bolu ilinin ihracat rakamlarının güçlü gelmesi
Mobilya ve yapı malzemelerine olan talep
Sunta vb. ürünlerin fiyat artışı sebebiyle benzeri ürünlerde olan fiyat artışı(aynı oranda olmasa da fiyatlar arttı)
Şirketin önceki sene yaptığı yatırımlar sebebiyle marjlardaki iyileşme
Yabancı para döviz pozisyonundan oluşacak kar.
Eğer önceki çeyreklere benzer marj ve satışlar gelirse şirket 2.çeyrek sonunda şu anki piyasa değerine göre yaklaşık 7fk ya geliyor.
Ülen Gentaş hesaplarımı toplayamadın
yoksa paralar çok geldi de nasıl bunu kırparız mı diyorsun.
Birsen kaldın bilanço göndermeyen.
Gentaş = İstikrar ve Büyüme
2009 yılında Tüm parayı Gentaşa Yatırmıştım.
Şu borsada hiç kayıp yaşamadığım birkaç şirketten biri Gentaş
1995 yılında aldığım Gentaş-Verzalit Çalışma Masasını hala kullanıyorum.
Gentaş'ta Bayrak formasyonu görülüyor.
İyi gelecek bilanço ile 2.00-2.25 TL bir prim olabilir.
Bilançoyu haziran ilk haftası gönderecek gibi.
Hisseyi pek takip eden yok ama
dün %6 bugün %2.5 yükselişte
gayet sağlam ve istikrarlı
Kapnisa dogru satis ondan oldu demekki
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vergi dairesi bilançosu ile gerçek spk bilançosu farklı olabilir. Ayrıca vergi dairesinde de zarardan kara geçiş var yanlış görmediysem. Ayrıca maalesef şirketler bunu kullanıyor. Kimseyi dökemedi mi , önden zayıf olanı gönder. Sonra bas iyi bilançoyu. Millete sattır tekrar al iki kere kar. Gentaş holding gibi bir bilanço. Konsolide olanı solo dan çok çok farklı olarak gelebilir. Bunu da iyi düşünün.
Not: yazılanlar alım satım tavsiyesi değildir
Farklı olacaktır ama afaki bir durum oluşmaz. Brüt kar üzerinden gidersek geçen sene vergi dairesi %20 brüt karlılık var iken konsolidede %21 olmuş. Bu sene vergi dairesi %15 brüt karlılık var. Bu oranlara yakın bir rakam gelirse sürpriz bir karlılık artışı olmaz.
31 senelik borsa geçmişimde ben vergi dairesi ile spk bilançolarınarasında çok farklı rakamlar gördüm. İki bilanço arasında çok fark olmayabilir ne durumda şirketin iştirak portföyü yoksa yani şirket tek başına çalışıyor ve bunu raporluyoraa genelde çok değişmeZ. Ama onlarda bile iki bilançonun hazırlanmasında bazı kalemlerin gelir veya gidere yazılması farklo kurallara tabi olduğu için farklı çıkabilmektedir. Gentaş gibi bir sürü iştiraki olan hele Gentaş Kimya gibi bazıları kendi büyüklüğü ile yarışabilecek şirketlerde zaman zaman vergi dairesi bilançosunun spk konsolide bilançosundan çok farklı çıkmasına şaşırmamak gerekir.
Not: yazılanlar alım veya satım tavsiyesi değildir. 30 senedir bitmeyen küçük yatırımcı muhabbetidir
2,5 milyona 11,5 milyon lira. Gentaş için iki bilanço arasında fark olmaz diyen arkadaşlarma özellikle iletiyorum. Üstelik ilk üç ay gentaş için vasat aylardır. Başla sözüm yok.
Not: yazılanlar alım satım tavsiyesi değildir. 30 seneyi aşkın süren küçük yatırımcı muhabbetidirt
Gelen bilançoda afaki bir fark yok bence. Konsolide bilançoda satışlar artacağı için tabiki 3-5 milyon fark olacak. Vergi dairesi kötüydü bu da kötü.
Ben ne yazdığımız çok iyi biliyorum. Bunu çok farklı bişey olmuş gibi yansıtmaya gerek yok. Hele hele o arkadaşa özellikle iletiyorum gibi seviyesiz yorumlara hiç gerek yok.
Esas Faaliyet karlılığı bile yaklaşık cironun %11'i
Bu kadar rekabet avantajına rağmen cironun sektöre göre düşük kaldığını düşünüyorum.
maliyetler yüksek kalmış
artık 5.00 ve üzeri spekülatif hareket olmadıkça oldukça zor gibi
Çoğu şirketin en byük derdi maliyetlerdeki artışı fiyatlarına tam yansıtamaması ki bu da burada görülüyor. Evet haklısınız. Ama kapanmaya rağmen, okulların kapalı olmasına rağmen ( gentaş ın satışlrının önemli kısmo okul masa sıra ve sandalyelerinden gelir) geçen seneden fazla kar var bunu söylemek istemiştim.
Şimdi inşallah artık önümüzdeki dönemde okullar da açılacak. Bu taraftan da gelir gelecek. Sezon yazlıklar için hazırlık zamanı. Oradan da satışların ivme kzanması mümkün.
6 aylığının 3 aylıktan ama özellikle 9 aylığının bu sene içinde en iyi bilanço olarak gelmesini bekliyorum. Hem okulların bu sene pandeminim sona ermesi ile açılması ve hem de insanların biriken taleplerinin ortaya çukcağını düşünürsek ilk üç aylık bilançonun katlanarak sonraki dönemlere yansımasını beklemek çok mantıksız durmuyor.
Not: burada yazan her arkadaşımın görüşleri çok değerli. Yazdıklarım rakamsal değerlerin farklı çıkabileceği idi. Kimseyi kırmak istemedim.
Herkese saygılar
Selam ortaklar, son hafta takasa ekstra 1 milyon lot çıkmış ortaya, kap ta bir haber bulamadım, var mı takip eden ortak ?
SM-N960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vay kimse yok mu ki
SM-N960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
burada da ölmüş ya bu hisse ne olacak halimiz yerinde sayıyor.
Kahraman ailesi alımlara devam ediyor, ben de affetmedim buralardan👍
Sessiz ve derinden en sevdiğim yakinda senlenir buralar hadi hayırlısı bakalım...
% 22.86 hissesi 3.500.000 TL ye satılan şirketin değerinin % 100 ünün en az 15.210.586 TL. olduğunu varsayan GENTS yönetimi, bu şirket için 6.500.000 TL+16.500.000 TL+16.380.000 TL olmak üzere 39.380.000 TL kefalet vermiştir. Kredi veren bankanın gözünde sözkonusu şirketin değeri 39.000.000 iken, 15.000.000 TL değerle aileden birine verilmesi en hafif deyişle göz göre göre diğer ortakların soyulmasıdır. SPK ise her zamanki gibi yine şikayetleri es geçip görevini yapmayarak bu katakullilere ortak olmaya devam edecektir.
Temeli az bir şey düzgün olan hisselerin içinde son 1 yılda en rezalet performansı bu sergiledi. Pay alım da oldu sürekli. Ama TL bazlı bile zararda. Usd veya enflasyon bazlı zaten bitmiş
5K Burhan kahraman efendiye neredeyse bedavadan satılması konusunda dava açmayı düşünüyoruz bu konuda niyeti olan mesaj atsın...
Bu firma birkaç yıl öncede mal kaçırma benzeri satım yapmıştı..
Ciddi olanlar mesaj atsın...
Bu sefer sıçrıyamayacaksınız kahraman efendiler....
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
BU YAZIDAN KİM NE ANLADI???
5k nın yüzde kaçı gentaşın
5k toplam değeri kaç olarak tespit edildi
burhan efendi kaça satar şimdi sorsan
konu ile ilgisi yok ama hırsızlık genetik mi?
Bağlı Ortaklığımız GBS Gentaş Bolu Lamine Lif Levha Entegre Ağaç san A.Ş. nin % 22,86 oranında iştirakinin bulunduğu 5K Yüzey Teknolojileri Orman Ür. Mob.San ve Tic.A.Ş. deki hisselerinin tamamını 5K A.Ş. nin diğer ortağı Burhan KAHRAMAN'a 3.500.000 TL bedel karşılığı devir edilmiştir. Hisse devir devir bedeli GBS A.Ş. banka hesabına 29.12.2021 tarihinde intikal etmiştir.
İlgili devir GBS A.Ş.nin 6.500.000 TL kefaletinin bulunduğu Finansbank'a olan kredi borcunun tamamı ile, 16.500.000 TL kefaletinin bulunduğu Halk Bankası'na olan kredi borcunun 31.01.2022 tarihine kadar, 1.170.000 Euro kefaletinin bulunduğu Halk Bankası'ndaki kredi borcunun ise 31.03.2022 tarihine kadar kapatılarak 5K Yüzey Teknolojileri Orman Ürünleri Mobilya San. Ve Tic AŞ.'nin kredilerindeki Gbs Gentaş Bolu Lamine Lif Levha Entegre Ağaç Sanayi ve Ticaret AŞ.'nin kefaletlerinin kaldırılması, banka kredilerindeki kefaletlerin 31.03.2022 tarihine kadar kaldırılmaması halinde ise hisse satış işleminin iptal edilerek satış fiyatı üzerinden satışa konu hisselerin geri alınması şartıyla yapılmıştır.
Kamuya Saygı ile Duyurulur.
Gentaş da bir hareketlilik var.
İlk çeyrek 50 milyon kar getirebilir.
Bu sene gentas yili olabilir su an icin her sey yolunda . Yatirim tavsiyesi değildir
İyi firma. Ağır gider, aksak gider ama sebat edene orta/uzun vadede hep kazandırmıştır. Her gün ekran takip edenleri asla memnun etmez.
Esen kalın
https://www.youtube.com/watch?v=qeDYSnKzQpA
İzlenmesinde fayda var. Küçük yatırımcıyı, hissedarı nasıl bir şirket düşünürün örneği
Bu piyasada biraz kar realizasyonu yapmakta fayda var.
Helal sana GENTS