sen tarim ülkesinde patatesi sogani ithal aliyorsan,tarım ülkesi değilsin demektir.
bi yerden baslanacaksa orasi burasi olmali !
tahtanin grafikisi ülkenin ekonomi göstergesi gibi. bu tahta ne zaman düzelir, işte o zaman ekonomi düzelir
Printable View
sen tarim ülkesinde patatesi sogani ithal aliyorsan,tarım ülkesi değilsin demektir.
bi yerden baslanacaksa orasi burasi olmali !
tahtanin grafikisi ülkenin ekonomi göstergesi gibi. bu tahta ne zaman düzelir, işte o zaman ekonomi düzelir
hisse fiyatı 12 kasım 2018 günlerinde, gübrf ölmüşte ağlayanı yok
dollar bazli son 20 senenin dibinde
ortak ben bu şirketten umudu kestim.
dediğin gibi ne kur stabil kalir nede yönetim şirkete para kazandırır. ..sadece maaşını alir yan gelir yatar.
şu hale bak yahu tahta kurusu gibi yerlerde sürünen başka senet varmi piyasada.
soğan diksek burdan daha çok kazaniriz.
yapcak bişii yok, kuş ucmaz kervan gecmez bir yerden arsa almış gibin düşünüyor kendimi teselli ediyorum, param oldukça arsaya ekleme yapiyorum.bu ramazanda sigarayı bırakabilirsem her ay 250 lotta ordan eklerim.
traderxxx = fxcm
şirketten umudu kesmekte haklısın....ben bu hisseyi aldığımda hektaş 10 milyon civarı kar açıklarken gubrf 100 milyon üzeri kar açıklıyordu yıl 2009-2010....aradan geçen 9 yılda gubrf kar yazamaz oldu hektaş 100 milyon üzeri kar yazmaya başladı....hisse fiyatı 1 tl lerde idi şimdi 10 tl üzeri gubrf söylemeye gerek yok 10 yıl önceki fiyatlarda.....bu yönetim farkı bakış açısı farkı.....gübretaş olmuş hababam çiftliği arpalık olmuş...
bu iktidar döneminde neresi arpalık ve Hababam çiftliği olmadı ki! Devlet ve bürokrasi tam anlamıyla iktidarın kuklaları ile doldu. Bir tane devletin kaymakamı valisi savcısı müsteşarı hakimi kalmadı. Hepsi bir adama ve çevresine hizmet ediyor. Devlet bu haldeyse gözden daha uzak Halkbank, emlak konut, vakıfbank, gübretaş gibi devletle ilişkili şirketlerin durumunu tahmin etmek zor değil.
genelkurula katilabilmek için piyasadan ne kadar lot toplamak gerekir
önümüzde tekrar ucuz para dönemi olacak görünüyor....fed faiz indirimi konuşulmaya başlandı artık.....bu gübretaşa yarar....kur stabil olacak anlamı taşıyor.....geriye üre fiyatları kalıyor....üre fiyatları dolar bazında düşmez ise çok iyi karlar yazabilir....bilançoyu en önemli etkileyen faktör kur ve alım gücü....
Genel kurula katilmak isteyen pay sahiplerine hatirlatma yapalim.
''Şirketimizin 2018 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 2 Mayıs 2019 Perşembe günü saat 10.00'da "İstanbul Kadıköy Bora Sk. Nida Kule Göztepe İşm. No.1 K.B1" adresindeki toplantı salonunda gerçekleştirecek ve yukarıda yer alan gündem maddeleri pay sahiplerimizce görüşülerek karara bağlanacaktır."
ters tepki verebilir bence
yani; bu iktidar giderse hersey güllük gülüstanlik olur umuduyla girip hayal kırıklığına düsebilirsiniz.
yani,
demem o ki,
iktidar değişirse belki de bu tahta kuruşlu seviyeye inebilu
Dostum köşebaşı bakkal dükkanı işleten bir adamı al bu şirketin başına oturt yıl sonu zarar etmez. Olay şirketin başına oturtulan biatçı yöneticilerden kaynaklanıyor, muhtemelen şirket zarar etmiyor ama kaynak başka bir yerlere aktarılıyor tahminimce. ibb de yapılan işler bir bir çıkıyor piyasaya ve kayyumların yediği tonlarca künefeler vs vs
Bu sebeplerden ötürü köklü yönetim değişikliği yapılması bu şirkete çok yarar sağlar.
o konuda haklisin dostum. sandalyeye ceketini assan bu şirket yine zarar yazmaz.bence de içerden hortumlaniyor.
bizi anca şirketin satışı kurtarir.
inş. satilir
maalesef dostum bu şirket satılmaz satılAmaz neden mi..? çünkü şirketin sahibi binlerce çiftçi (Tarım Kredi Koop üyeleri)
bu zavallı şirket ne batar ne çıkar aylarca yıllarca sürünür çünkü kar amacı gütmeyen bir kuruluş....
hee 8-10 yılda bir hareketi oluyor ona denk gelipte kurtuldun kurtuldun yoksa ömrün gider de gider.........
şirketten bi cacik olmuyor madem,ne yazsak konussak boş.bari biraz teknik analiz çalışalım ortaklar...
yaklasik 10 gün önceki analiz doğrultusunda ilerliyor şimdilik ama görünen o ki endekisin yükselişin de bile tepki yapamiyor,mesela bugün yaptığı gibi...
bu baglamda;
her üç ayda bir yaptığı yeni dip seviyesi daha aşağı olma ihtimali yükseldi.
seni anlıyorum dostum. :)
bu tahtada uzun süre mal taşımanin vermiş olduğu stres ve zarar belli bir orana cikinca, değişik çözüm yollari arama ihtiyacı doğuruyor. muhtemelen bir sonraki seçim de iktidar değişir bence tahminim
ama düşündüğün olmayabilir, tahtadaki fiyatlamaya bakarsak iktidar değişir korkusuyla son 4 yildir satiliyor zaten. degismeden böyle olan sey birde değişirSe düşün ne olur
şaka gibi yorum. Üzerine çay demle iç. Bak basında çıkan haberlere göre halk ekmek kasasından Arda Turan transferi için 9 milyon euro ödemiş İstanbul Halk Ekmek. Belediye iştiraklerinden bu paraları böyle yerlere hortumlayanlar gübretaştan neler hortumluyorlardır Allah bilir. Tahtadaki fiyatlama siyasi atamalarla kokuşmuş niteliksiz yönetim, şeffaf olmayan yönetim.
Bu habere kaynak belge gösterebilir misiniz, ocak ayında yalanlanmış.. https://tr.sputniknews.com/spor/2019...an-halk-ekmek/
Geldik, gidiyoruz..
Az önce CB konuşma yaptı dinleyen oldumu bilmiyorum varsa yoksa tarım ve savunma sanayi dedi.
gübreden anlamayan topraktan anlamayan cengiz gibi bir işadamı gübreci oldu....yıllarını bu işe adamış gübretaşta bir ayağı çukurda batmamak için cebelleşiyor....titanikte batmayan gemi idi ama battı...gidişat hiç iyi değil....
Bugünlerde ana muhalefet liderinin her söylemlerinde kuru soğan patates fiyatları oluyorsa tarım iyi değildir demektir. Bütün haber kanallarında (ahaber hariç) en az bir kere pazarlardaki meyve sebze fiyatlarını gösteren haber yayınlanıyor.
Diyeceğim o ki bu sene geç kalındı ama 2020 de tarım en parlak dönemine girecek. Hükumet buna mecbur olduğu için destek üstüne destek verecek. Tarıma verilen desteklerin içinde birinci sırada gübre desteği olacak ve bu desteği tarım kredi üzerinden sağlayacak diye düşünüyorum.
Devletin destek verecek parası mı kaldı da destek versin? Sadece ödemelerini yapıp günü çevirmek için bile bugün yüzde 8 faizle dolar borç alıyor. Tahakkuk etmiş borçlarını bile ödeyemeyen, hele ki 4 yıl boyunca seçim yoksa, destek verir mi daha doğrusu verebilir mi hiç?
HUAWEI NXT-AL10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teknik analiz geçmişte olan harekete bakarak bir kez daha aynısı olur mu yu inceler.tum borsa bunun üstüne döner.geneldede aynısı olur.zaten farklı olunca ya giren girer,yada el sallariz hisseye.gecmis beş yıl da 7 kez seçim olmuş.10 ayda bir seçim.neden geçmiş 6 yilda 8 seçim olmasın.
Genel kurul yapılmış
Özet olarak
1.Yöneticilerimiz işini hakkıyla yapıyor demişler
2.Hisse geri alım gündemde yok ancak ilerde düşünebiliriz demişler (herhalde 1 tl nominal fiyat olursa geri alacaklar tam Komedi)
3.Kar dağıtımına karar vermişler ancak ortada kar olmadığı için dağıtamamışlar (Haa ha haa tam komedi)
Sonuç: dağ fare doğurdu gene şaşırtmadı
basında çıkan haberlere göre dedim. Ayrıca ben bu adamların devletin milletin paralarını kurdukları şirketlere derneklere çeşitli ihaleler ve diğer yollarla aktardıklarını düşünüyorum. Hiçbir kanıtım yok çünkü şade kendi halinde bir vatandaşım. O zaman sen söyle de bilelim neden gübretaş berbat halde de hektaş ya da Ege gübre iyi durumda.
saçma saçma konuşuyorsun. Ben bu iktidar giderse bu ve bunun gibi şirketler mesela emlak gibi çok kez tavan yapar diyorum. Nedeni de bu şirketleri hortumladıklarını düşündüğüm bu yönetimlerin gitmesi pozitif olur. Senin maliyetin kaç bilmiyorum ama benimki senden düşüktür emin ol. Benim maliyetim 3 TL idi en son alımla 2,80 oldu. Ben bu millete güveniyorum eninde sonunda doğruyu görüp bu iktidarı gönderecektir ve o zaman da bugünkü çektiğimiz sıkıntıların umarım karşılığını görürüz. Neden bu hissedeyim diye sorarsan bu fiyat hisse için akıl alacak fiyatlar değil ayrıca milletin de bu yönetimi iktidarı er veya geç göndereceğini umuyorum.
maliyette benden iyi olman imkansız dostum. kazanmani isterim tabiki ama borsa kurtlar sofrasidir,yillarin ayusu tahtaya gelmiş sen burda siyaset yapmaya çalışıyorsun.neyse konuyu kapatacam,senin dediğin olsun madem İktidar değişsin tavan tavan gitsin hayalleriyle başbaşa bırakıyorum seni...
ayrica
sat-al yapmasini bildiğim için her zaman maliyetim o gün kapanış seviyesi neyse o olur. mesela bugün 2.65 kapatti o benim maliyettir işte
ArkadAşlar ben bu hissenin tabanının 2.62 olduğunu düşünüyorum,ben bu fiyatlardan aşağıya inmeyeceğini düşünmekteyim,fikrini paylaşanlara saygı duyarım,lütfen paylaşsın,tavsiye değildir...
Ben de zarardayım, mesela aksen ve çimsa da var elimde.. Kooperatif veya devlet şirketi değiller ama grafiklerine bir bak.. Hatta bir de üzerine fenerliyim, aziz yıldırım gidip ali koç gelince bu yıl şampiyonduk basındaki haber ve düşüncelerime göre.. Benim sana bir şey söylememe gerek yok ama maliyetine göre hissede sen de eski değilsin sonuçta. Bu durumda borsa felsefen açısından sen kendi kendine sor ve söyle niye iyi durumda olduğunu düşündüğün o şirketler dururken bu berbat hissedesin? Bana göre borsada iyi kötü şirketten ziyade iyi kötü fiyat ve zamanlama var...
Geldik, gidiyoruz..