Şekil a iş yatırım[emoji23] bir firmaya yüksek hedef veriyorsa bir kere daha düşünün bu 15 senelik tecrübe [emoji23]
Printable View
Şekil a iş yatırım[emoji23] bir firmaya yüksek hedef veriyorsa bir kere daha düşünün bu 15 senelik tecrübe [emoji23]
Karanlık oda da 202.8'den 209'a çizdiler. Hayırdır acaba?
Ali Koç koronaya yakalanmış ortaklar
Allah acil şifalar versin
Aralık satışları toplamda 4458 adet oldu.
yurtdışı 1604
yurtiçi. 2854
geçen yıl 35 bin iç dış satım ile 780 mil kar yazmıştık.
2021 toplamında 48130 adet satışla artık 1.25 milyar kar beklentimiz oluştu.
sermayemiz 53 milyon , oranladığımızda 23,5 hbk elde ediyoruz. traktör yüksek temettü verdiğine göre bir aksilik olmassa... net 20 tl bekliyoruz.
Gerçek enflasyon kadar "her sene" temettü verecek bir şirket borsa tarihimizde mevcut olmadı. Enflasyona ezilmeden reel getiri sağlanabilir mi daha makul bir soru. Hisse fiyatında olabilecek artış oranı+temettü oranı büyük olacaktır enflasyondan diyebiliriz. Benim beklentim bu yönde açıkçası.
2021 yılı tüm olumsuzluklara rağmen muazzam geçti traktör için. Şirketin beklenti ve öngörüleri 2022 yılının 2021 den daha iyi olacağı yönünde. Şirket yönetiminin her daim muhafazakar öngörüler sunduğu düşünüldüğünde, 2022 yılının şirket tarihindeki en iyi yıl olacağını öngörmek mantıksız olmaz. Portföyümde en güvendiğim ve en çok kazandıracağını düşündüğüm hisse. Her zaman alınır, ömür boyu satılmaz statüsünde benim için. YTD.
Hafta sonu temde giderken fabrikanın önünden geçtim, bütün açık alan traktör ve iş makinesi doluydu.
Rica ederim. İş makineleri yeni yeni palazlanıyor. Satış büyüme oranı çok yüksek olmasına rağmen satış hacmi oldukça az. 0 dan geldiğini düşünecek olursak bu segmentin büyümesi artan rakamlarla yükselmeye devam edecek. Satış içindeki payı her geçen yıl yükselecektir.
Diğer bir konu; yıllardır beklenen hurda indirimi teşviği, içinde bulunduğumuz ekonomik durum göz önüne alındığında bu yıl sürpriz olarak karşımıza çıkabilir. Açıkçası ben bunu çok olası görüyorum, tam zamanı. Eğer olursa şirketin satışları çok ciddi miktarda artacaktır. 4 gözle bekliyorum :)
Hurda veya ÖTV indirimli gibi teşvikler piyasa durunca piyasayı canlandırmak için kullanılan enstürmanlardır. Canlı bir piyasa için teşvik beklemek yanlıştır.
Şirketin bile bu konuda bir beklentisi , dile getirilen gündemi yok iken boşuna böyle bir beklentiye girmeye gerek yoktur.
Keşke olsa o ayrı...
Fiyatlar bu kadar artmış, çiftçiye destek gerekirken bence böyle bir uygulama tam isabet olur. Ben karar verici olsam hemen yapardım. Olaya şirketin satışları açısından daha çok çiftçiye destek tarafından bakıyorum.
Seneye hbk 30 olsa fk kötü ihtimal 10 olsa pek upside yok bence
başka bir topikte,.bu paylaşımı buldum. acaba ,
traktörü hiç etkilemezmi? diye.sormak istiyorum.
paylaşım aşşağıdaki gibidir.
#Enflasyon muhasebesi: Son 3 yılda ÜFE’nin kümülatif olarak %100 seviyesini aşması nedeniyle şirketlerin bilançolarında enflasyon muhasebesi uygulaması yapılacağı, uygulamaya yönelik taslağın Gelir İdare Başkanlığı’nca bugün açıklandığı belirtiliyor. +
+ Enflasyon muhasebesi temel olarak şirketin parasal olmayan varlıklarının bilanço değerinin (bina, makine, araç, arsa vb.) yukarı yönlü düzeltilmesi, parasal kalemlerin ise (TL bazında olanlar) enflasyon sonucu reel değer kaybı varsa aşağı yönlü düzeltilmesini içeriyor. +
Hazine ve Maliye Bakanlığı, TL'ye dönüşümün desteklenmesi kapsamına alınan kurumların kur ve altın değerlemesinde oluşan kazanç farklarına kurumlar vergisi istisnası getirecek -AA.
Traktörün 315 mil tl tekabül eden dövizi var.
kur farkı vergiden muaf
2022 yılı ttrak için farklı bir yıl olabilir.Kasasındaki dolar,ihracat daki artış,Vergilerde genelgelerle sağlanan imkanlar.Temmettü oranındaki artış beklentisi,hisse fiyatındaki uzun süre gerekli atağı yapmamış olması artış nedeni olabilir.Ocak ayı izleyip görelim.
Yabancı para ve altınlarını Türk lirasına çeviren kurumlara vergi istisnası getiren kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi
Sermayesi cücük kadar kaldı hicmi bedelsiz yada bedelli Sermaye arttırım sansi yok bu hissede.
Koçlar yeminmi etti arkadaş sermaye artttirmamaya yakında bu sermaye ile nasıl bankalardan kredi alacak bu adamlar.
1250 yurtdışı olmak üzere 3471 traktör satmışız
bu krize rağmen gayet güzel
Ttrak 2022 ilk verisi olan Ocak ayı satış rakamlarını açıkladı.
Ocak......2021....2022
İç satış..:3.159....2.221
Dış satış:1.215....1.250
Üretim...:4.073....3.256
Bayağa kötü bence iç satışlar... Normalde iç satış düşünce dış satışa ağırlık verirlerdi ama orası da durmuş..
dış satımda 35 adet artış var, ikinci bir husus döviz 8 tl den 13,5 oldu kur farkı olacaktır, kasada 360 mil. tl miktarınca döviz fazlamız mevcut bununda kur farkı eklenecektir. tarım makinaları ne durumda bilgi sahibi değiliz. traktör fiyatları girdi maliyetleriyle artsada müşterilerine geçen yıldan farklı rakamlarla satım olmuştur.
3471 adet traktör iyi rakam... hayırlı olsun.
Traktör sektöründe rekor kapanış
https://parafesor.net/traktor-sektor...nis-06-02-2022
Otokar 1,042 milyar kar açıkladı, beklenti 700 ile 880 arasındaydı...
Traktör 48 bin traktör satışı gerçekleştirdi, bunun %45 civarı ihraç edildi, döviz açığı da yok, hatta 360 mil. döviz fazlası var.
Otokar ile benzer bir performans bekliyorum. inşaAllah yanıltmaz...
Dergideki habere gore(ceo aciklamis) ttrak 2021 de toplam 48.500 traktor uretmis . Hisse 9 aylikta 35.553 adet uretmisti son ceyrek 13bin adet traktor.. son ceyrek ortalamaya gore 1000 traktor fazla uretmis . Bakalim kar nasil gelecek. Son ceyrek guclu gelecek gibi..
Bugün finansallar açıklanacak bakalım ne göreceğiz...
Bugün günlerden Türk Traktör günü.Akşam bilançosu açıklanıyor.Aracı kurumların son çeyrek ortalama beklentisi 440.6 milyon Tl Yıl sonu (1.270.000) TL. #Otkar gibi beklentilerin üzerinde sürpriz yapmasını, en geç bir hafta içerisinde de temettü oranını açıklamasını bekliyorum.
Vazgeçtiler herhalde göndermekten
SM-A515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Benim beklentim ;1.600.000-1750.000 arası
Yapar mı bi süpriz ne dersiniz
30tl de temettü verirse
Yollamadilar nedense[emoji23]
1.32 milyar hayırlı olsun
Yolladılar hayırlı uğurlu olsun 2021 dönem karı 1.322 önceki 776.
Koç şirketi alıp yatacaksın, onlar senin yerine çalışır..
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
2021 - 12 sonu itibari ile dönem karı 1milyar322milyon 53 milyon sermayeye göre hisse başı kar 24.94 tl tüm ortaklara bereketli kazançlar.
SM-A217F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.