Dünyada faizleri belirleyen başka bir yer var mı ?!
nasıl bir sığır bu yaa..
Printable View
Dünyada faizleri belirleyen başka bir yer var mı ?!
nasıl bir sığır bu yaa..
Her yerin bir ayrı oynuyor senin
Daha 5-6 ay öncesine kadar yırtmadın mı kıçını bir tane daha numune vardı onunla beraber bu dolardan bir halt olmaz diye
o da senin gibi dolarcı olmuş şimdi
çakal..
Konuyu şimdi dolara ben getirdim :)
fed in cevabı yukarıda..
Tablo halinde daha basit dur anlicak
Konu su fed faiz arttircak dxy 120 yi gececek
Ben hayir diyorum etkisi olmayacak yil 2017 baslari
Fed faiz arttirimi basliyor dxy 103
Faiz artirimlari tam gaz gidiyor dxy 88
Faiz arttirimlari bitiyor dxy 95.
Bu nasil biraz faydali oluyor mu
Egzersiz yapicaz bu gece olcak bu is :)
Şimdi daha iyi anladım buna milletin neden pek bulaşmadığını ve at sineği dendiğini :yes:
24-04-2017, 18:32 #4271 vicente vicente şu an forumda
Kıdemli Üye
Duhul
Feb 2017
Gönderi
7,918
görünen köy klavuz istemez.
global de dolar devri artık bitti en azından mola verdi diyelim.
3,30-3,40 dip adaylarım.oraya gelirse bakarız.
3,55 tutmayacak bu sefer bence.
Tr özelinde bir gelişme olmadıkça dolar ın tepkileri eski gücünde olmaz.
lakin 2017 sonu ve 2018 de kriz beklentim var.
işte o zaman trump a fed in zırvalarına bakmayacak dolar.
tepkilerde tercihim Euro olur.
Sen elinde dolarla beklerken ben 2018 nisan sonunda ağustos icin 8 10 bandi hedef veriyordum ;)
Tüm yatırımcılarda FED in faiz artırımı ile doların yükselmesi korelasyonu arasındaki ilişki ile ilgili yanlış bir algı var. FED yıllık 3 faiz artırımı ile doları bu seviyelere kadar taşıdı. yanlış algı fed in yılda 1 faiz artışına gitmesi ile doların terse döneceği algısıdır. şöyleki fed diyelim 1 faiz artışına düşürdü bu demek değilki dolar al aşağı gidecek.. yıllardır yaşanan faiz artırımları ile abd deki faizlerin nereye geldiği yönünde konuya bakmak lazım. Fed in faiz artırımları sonrası %2.25 seviyelerinde olması mevcut dolar fiyatının fiyatlamasıdır. fed tek faiz artışına düşürse bile dolardaki düşüş sınırlı olur. dolardaki fiyatlama zaten %2.25 seviyelerine göre oturmuştur. Dolarda fed eksenli düşüş ancak faiz indirimleri ile başlar ve dolarda düşüş trendine indirimlerle girilebilir. Ayrıca tüm döviz fiyatlarının yükselmesi ülkedeki ekonomik göstergelere endekslidir. üretime dayalı ekonomi yerine tüketime dayalı ekonomik politikalar ile sermaye piyasalarının altını oyarsanız TL deki değer kaybı ayrıca fiyatlanır. birde siyasi ve jeopolitik riskler para biriminde ayrıca baskı oluşturur. TL deki değer kaybı işte bu tüm argümanların harmanlanması ile oluşan bir süreçtir. Fed faiz artırımını azaltır yada yapmaz bu kısa süreli olumlu yansır ama diğer tüm etkenleri de içine kattığınızda TL deki değer kaybı devam eder.
103 de faiz arttirimi basliyor
88 e dusuyor
95 le bitiriyor 2 yilda
Alt alta daha iyi olacak bu sefer hadi gayret
Bu tipler muhalif gecinen mallar bide
Yillardir akboylar bununla savundu durumu
Napalim fed arttiriyor bizim suçumuz ne dolar ondan artiyor dediler.
Bu epikurus gibi mallar da ayni seyi savunup akp lilerin dedigini savunuyorlar farkinda olmadan
Kafa yok ki
Dolar tr de tamamen rte akp hatalari yuzunden artti yillardir yine oyle artacak
Bu epikurus gibi mal kafalar hala fed demeye calisiyor
Burdaki anlamiyor gel de ic anadoludakine anlat da oyunu kazan :vk:
Tek parametre fayiz mi
Abd dolar arzini kisiyor
Oyle ceteris paribus filan yaramaz o denklemde
Harıl harıl seçmen taşıyorlar...Bugün de biz yapmıyoruz haaaa önlem alın diyorlar...:he:
Spor salonundan faydalansınlar diye akrabaları kaydettirdim adresime diyor bir de hayasızca Üsküdardaki bir meclis üyesi...
Bunla gel canimi ye :)
Dolar bundan artiyor de
Gidip fed safsatalarini anlatma dolar icin
Brezilya reali neden cokmedi o iki yilda neden sadece tl coktu
Bu fed bi bize mi özel faiz arttiriyor.
Cunku tr bitik bir ulke her yonden
Dolar yine cok artacak 1 yila kalmaz eski zirveyi gececek
Real 4 2015 2016 da su an 3.7
Zar 15 16 larda 2015 2106 da su an 14 altinda
Euro 1.03 lerde su an 1.15
Fed safsatasi masali hicbir para birimine etki etmemis de tl fed yuzunden dusmus :kahkah:
5,53 gider
Bunlar niye yen, euro ve yuan yerine yerli ve milli ruble'ye çevirmiyorlar ki dolarlarını? :oleyo:
Doları böyle hareketlerle zayıflatacaklarını zannediyorlarsa çok büyük yanılıyorlar. Zaten 1.1550'ye giden eur/usd de yine 1.15 altına sarktı. (1.1476 şu an)
Dahası, Euro/Yen/Yuan/Dolar/Pound hepsi bir noktada birbirine zincirli artık tek para birimi gibi oldular. Hangisi çok ucuz kalırsa pahalı kalanlar mecburen para basıp ucuza yakınsama eğilimi gösteriyorlar. (örnekler: 2'lerden 1.20'lere inen pound, 1.5'lerden 1.05'leri gören euro)
Sen doları istediğin kadar aşağı sür her noktadan alıcısı var. Dolar ucuzlayınca Euro/Yen/Yuan/TL/Ruble yukarı gidince ekonomi düzelecek mi zannediyorlar ki?
Teknoloji ve bilişim ile arası iyi olanlara danışmak istiyorum. Beni gün içinde 2 defa 0232 9001879 numaralı hat arıyor , tam açtığımda kapanıyor. Bu numara normal gelmedi bana, tecrübe veya bilgisi olan var mı ?
Telefonunda engelleme özelliği varsa bu tip numaraları engelle. Çoğu ya dolandırıcı, ya reklamcı. Ben şimdiye kadar 1000 üzerinde numara eklemişimdir herhalde. Yapıştılar mı bırakmıyorlar gerçi yeni numara ile geliyorlar bir süre sonra.
Arayıp derdini söyleyemeyen adamın sana ne faydası olacak? Çak bloku gitsin.
Ankesörlü telefon değil sanırım. Bağlantıda konuyla ilgili btk açıklaması var.
https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/btk...klamasi/126189
https://www.youtube.com/watch?v=yolOZwdmc7E
Civelek açıklamış Rusya'nın niye Euro stokladığını. Aynısını biz de yapmışız. Bu aralar Amerika ile aralar limoni olabilir diyor.
Deutsche’nin Türkiyedeki personeli çaktırmadan zam istyor
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merkez Viop’da tabiiki yine her vadede tek basına satıcı .. Bakalım seçim dönemindeyiz bu sefer bu pozisyonlardan karlı çıkabilecek mi?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...53d3e802e1.jpg
Enflasyon beklentisi düşüyor.. Cari açık azalıyor..dolar beklentısi en fazla 6.18 civarı... Burda dolar yüzünden ocaklar sönüyor dıyen geri zekalı şerefli..bütün yazdığın hakaret dolu yazıtların 10 misli sana iade...
https://www.mynet.com/erdogan-talima...i-110104728389
kömürden makarna ya makarna dan file ve bez torbaya promosyonlar gittikce düşüyor akp de de ekonomik kriz var :oleyo:
Vatandaşın haksız bir durum karşısında..çözüm üretiliyor. İnşallah...
Önce bozuyorlar sonra da çözdüklerini iddaa ediyorlar...Yiyen de yiyor işte örneği yukarda...:he: