[emoji3][emoji3][emoji3]
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Bu da USNews'den :
https://www.usnews.com/news/best-cou...nd-development
Buna göre 2017 yılı verilerine göre ABD 538 milyar usd Çin ise 475 milyar dolar ARGE harcaması yapmış. Başka hiç bir ülke ARGE çalışması yapmamış olsa bir ABD'nin payı % 53'te kalıyor, bu rakamlara diğer ülkelerin harcamalarını da katarsak ABD'nin payının en iyimser tahminle % 30'lara düşeceğini öngörmek hiç de zor değil. Nerede % 65 nerede % 30, bunun açıklamasını yapmak ister misiniz? Koğuş ağası ile AKP'li ateist de yardım edebilir size bu konuda.
Bence siz bu işin altından ancak Mehmet Bahçeli ile kalkabilirsiniz, bir de onu deneyin. :)
Demek ki caatsa yaptirimlari olsa bile cok etkisi olmayacak. Ab yaptirimlarina karsi dolarin verdigi reaksiyondan bunu anliyorum.
Benim merak ettigim onumuzdeki aylarda mevduat ve krei faizleri ne noktada olacak
Gordugum kadariyla tcmb den medyan beklenti 200 300 puan indirim. Bu demek oluyor ki bu indirim zaten fiyatlarin icinde.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolar topiğinde meydana gelen kavgalar genelde diplerde görülen bir indikatörüdür...
Artık bu indikatör de çalışmazsa doların ruhuna el fatiha...
Demek istedigim bu yani. Reaksiyon vermiyor.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim arkadaşa verdiğim ilk cevap şu:
"ABD'nin tahtının sallanması için daha zaman var, onda haklısınız. Ama belirttiğiniz ARGE payı çok abartılı olmuş. Bugün Çin ARGE'de ABD'yi yakalamış durumda buna göre Çin'in payı'da % 50'nin üzerinde oluyor, toplamı da % 115 gibi bir rakama tekabül ediyor. Diğer ülkeleri saymadık bile. İnternette yaptığım 10 dakikalık sorgulamada ulaştığım sonuç bu. Size de önerim böyle iddialı lafları etmezden önce iddialarınızı internetten kontrol edin.
Silah meselesine gelince ABD orada da gerileme içinde. Savunma amaçlı düşünen ülkeler, ki çoğunluk bu klasmanda, 100-200 tane F 35 alacağıma, bir tane s 400 alır kendimi korurum anlayışına yaklaşıyor. S 400 ekmek istemiyor su istemiyor, F 35'ler ise, pilot, yakıt masraflarıyla büyük bir baş belası. ABD'nin deli danalar gibi s 400 alan ülkelere şantaj yapması da bu alandaki gerilemesinin işareti değil mi?
Lafın kısası ABD çöküşten uzak, ama eski şaaşalı günlerinden de çok uzak. Gerçek sizin söylediğinizle, eleştirdiğiniz arkadaşın söylediklerinin tam ortasında bir yerde. "
Burada bir laf geçirme kaygısı olmadığı çok açık.
Ben bu başlıklarda yazmış olmak için hiç yazmadım, başkalarının yazdığını tekrar edeceksem yazmadım, çünkü yazılmışı varken aynı şeyi yazmayı doğru bulmuyorum. Ama şahış iki iddia da bulunmuş ve ben çok dikkatli bir üslupla yanıtlamışım. Gol atma, rencide etme gibi bir amacım olmadığı çok açık. En ağır lafım da "iddialı laflar etmeden önce internetten bir chack edin" demek olmuş.
Kimse kendisini psikiyatr yerine koymasın. Ben burada kimseye ruh hastası diye hakaret etmedim, eden de önce aynaya baksın derim. Tartışmada köşeye sıkışınca böyle ucuz saldırılarda bulunmak en başta yaşınıza sonra da Mekteb-i Mülkiye adabına yakışmaz.
Ben ABD'nin dünya argesindeki payının % 65 olmadığını yazdım, bana laf yetiştirmeye çalışan, belden aşağı yazma seviyesine düşenlerin hiç bir tanesi bu iddiayı çürütecek bir bilgi paylaşımında bulunmadı. Başlığı takip eden akil insanların bunun farkında olduğundan eminim.
deniz sondajlarında fiyatı belirleyen en önemli unsur derinliktir. derin deniz sondajları sinop ve artvin açıkları gibi Karadenizde dediğiniz rakamları geçmekte sondajlar bitmeden de herhangi bir bilgi edinemez şirketin kendisi bile ayrıca teknik problemler çıkarsa sırf onun için bile emeğiniz ve paranız boşa gidebilir.
hamza sütbıyık seans odasından bildiriyor ; spotta 5.6830 üzerinde fx piyasada ultra agresif hırçınca hırpalayıcı '' kısa vadeli '' Long açarım ... Lakiii on the flooooorrr come on come on come on come on come on yeaaahhhh yaşasın
https://youtu.be/Z_Sf0gi-mGI
Harbi ruh hastasisin galiba.sirket şirket verdim.Hemde işi bunu araştırmak olan bir şirketin raporuyla.4 işlemle bile yapmaktan acizsin.Sana her bir şirketin harcadıgi parayı bile gösterdim.Ama işine gelmiyor.Cepten bu kadar yazıyorum.Ama bu bile yeter.son 5 değil 7 yıllık harcamaları varmis.Hala yalaninda ısrar ediyorsun.gozune soktum gozune.okuman da mi yok ?topla çıkar görürsün.cinlilerin doğru dürüs firması yok.7 yıllık var 7 yıllık.tekrar edeyim belki anlarsin.once şirket değeri dedin suratına çarptım .şimdide surdan burdan alıntı yapıyorsun.Ben sana sene sene harcamaları veriyorum .Hala iddia ediyorsun.
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Cevap vermekte geç kaldığına göre internet araştırmanda ülke bazından ARGE'nin yüzdesel dağılımında % 65'in yanına yaklaşamadığın anlaşılıyor. Dönüp aynı sakızı çiğnemeye devam ettiğnden bunu anlıyorum. Ben ülke bazında arge harcamalarını gösteren 3 tane link paylaştım, bir 30 tane daha paylaşabilirim.
Hakaretlerine cevap vermeyeceğim, o lafların buralarda kalsın, seviyenizin göstergesi olacak nasılsa. Tartışmada köşeye sıkışan bir zavallının savunma refleksi sayarım.
Bilgi seviyesini şunu bunu geçtim...
Human aşağıdaki tabloyu verdi...Çinli firmaların Arge konusundaki iddialı harcamaları konusundaki iddian üzerine...
Peki sen bu tabloyu gördükten sonra ne dedin/ne yazdın?
(Nedense o yazın birden yok olmuş.:))
Alıntı Originally Posted by ekfuture
Kıvrandıkça batıyorsunuz, kusura bakmayın demek çok mu zor. Biz ülkelerin ARGE harcamalarını konuşurken siz şirket büyüklüklerine geçmişsiniz. Dediğim gibi büyük laflar ederken biraz dikkatli olun. Silah satışları konusunda belirttiğim S400'leri de es geçmişsiniz bu arada.
Anladığım kadarıyla kafanıza göre takılıyorsunuz.
Biz de. tabloda R&D expense yazıyor bu ne demek diye sorduk? (O yazımız da yok olmuş)
Daha verilen tabloda yazılan anlamadan "Biz ülkelerin ARGE harcamalarını konuşurken siz şirket büyüklüklerine geçmişsiniz. " diyen sensin...
Ve pardon yanlış anlamışım diyeceğine mugalata ile ortalığı bulandıran da sensin.
Bırak artık bilginin doğruluğu, şunu bunu...
Yaptığın tiynetini gösteriyor. ki tatsız.
Güle güle.
Red listemdesin artık.
Kıçı başı oynayan insanlarla işim yok benim.
Ben ABD'nin arge payının % 65 olmadığı ile başladım. İspat için de 3 link paylaştım, 3'ü de batı kaynaklı. 30 link daha paylaşacağımı söyledim ayrıca. Aksini söyleyen çıkmadığı için konuyu kapanmış sayıyorum.
Ben kimseye ruh hastası demedim, çünkü böyle bir şeye ehliyetim yok. Arkadaşların içinde bulundukları çevre itibariyle bu konuda uzman oldukları anlaşılıyor. Başka da diyecek bir şey yok.
s-400 başarı oranı (her attığını vurma) %100 müş gibi konuşuyorsunuz.. böyle bir şey yok..
ayrıca.. cruise füzelerine sahip abd bunları 200-300 tane birden gönderdiğinde hiç bir şey yapamazsın.. suriye de bunu yaptılar.. yüzlerce birden gönderdiler.. aynısını rusya da (kendi cruise füzeleri ile) hazar denizinden suriye nin kuzeyine gönderdi..
ülkedeki dezenformasyondan etkilenmeden sakin olmak lazım.. s-400 kendi başına hiç bir şeyi çözmez.. f-35 in fiyasko olduğu filan da yok.. bizim ordumuz bu uçakları almak için elinden geleni yapıyor.. olay sadece stealth (gizlilik-radarda görünmezlik) gibi konular değil..
Hepsi ortalama 100 fuze atmis binlerce degil
Suriye'ye ilk kez saldırı düzenleyen ABD, Akdeniz'deki savaş gemilerinden 59 Tomahawk Cruise füzesini Şinsar ve El Şayrat hava üslerine fırlattı. İdlib'e kimyasal saldırı düzenleyen uçakların kullandığı Şayrat hava üssünün imha edildiği bildiriliyor
Milliyet
yazımda 200-300 tane diyorum , örnek olarak.. şu açıdan: saldırılar bir gün sürmüyor.. bazen bir kaç güne yayılıyor.. toplamda daha fazla atılıyor yani.. adamların elinde cruise füzesinden bol bir şey yok.. isteseler bir hafta sürecek bir saldırıda binlerce çok rahat atarlar..yani bir kaç güne yayılan bir saldırıda binlerce..
ikinci dünya savaşında almanya teslim olmak üzere olduğu halde "carpet bombing" denilen bir stilde şehirlerini dümdüz ettiler..
s-400 ler sofistike bir cruise füzesi saldırısında caydırıcı değil.. zaten alınacak miktar basındaki haberlere göre toplamda 200 civarında.. bunların atışta başarı oranı %70-80 desen ortalama 150 hedefi tam vurursun.. ama çok fazla füze ile karşılaştığında yetersiz kalacaktır.. nitekim s-400 gibi füzelere karşı fazladan füze gönderilebilir ki bu sayede cruise füzelerinin nihayetinde hedefini mutlaka vurması sağlanır..
Oyle bir saldirida sadece s400 olmayacak ucaklarimiz gemilerimiz karadan havadan fuzelerimiz kek degiliz bizde.
Dolar yataya bağlayınca mevzu aşağıdaki başlığı hatırlatmış :)
https://eksisozluk.com/turkishmusic-...smasi--1262063
bu arada bizdeki f16 sayısı benim bildiğim 200'ün altındadır, çok azda f4'ümüz var...
adamların bildiğim kadarıyla 13 bin üstü tayyaresi var ve işin kötüsü ne kadar lazımsa o kadar daha basabilirler..
biz hiç üretemiyoruz.. tıpkı hiçbişey üretemediğimiz gibi..
uzun lafın kısası s400-s500-s600 le olucak iş değil o...
16:30 dan sonra ons fiyatlaması önemli.
Bu powell bugunde konusacakmiydi?
Arkadaşlar bu iş silah satın almakla üretmekle olmaz silahla savaş devri enson 2. dünya savaşında son buldu
Bunun en büyük örnekleri Avrupanın silahlanmaması
Almanya dünyanın en iyi denizaltılarını üretirken :D sadece ihrac ediyor kensinin neredeyse kullanılabilir 1 denizaltısı bile yok.
Avrupanın birçok ülkesinin ordusu dahi yok.
Nükleer gücün yoksa ister 5000 uçagın olsun ister 10.000 s400 olsun hepsi hikaye.
Lozan antlaşması sona erince 23 te Almanya da Japonya da ordu kurabilecek:)
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dünyanın son düzenine bakarsan kimse hiçbir kararı takmıyor hepsi geride kaldı.
Almanyanın silahlanması yasak filan degil aynısı japonya için gerçerli ve japonya hem nükleer bir güç hemde silahlı bir güç
Nükleer gücü olmayan akıllı ülkeler silahlanma ve ordu konusunda isteksizler.
Bizim gibi araplar gibi ülkelere batı ve Rusya acımasızca silah satıyor :D bizlerde enayi gib alıyoruz.
lman ordusunun tekrar silahlandırılması 1950'lerde doğu almanya'nın sovyetler içinde kalması ve doğu bloku batı bloku askeri kutuplaşmasında nato'nun ihiyaç duyması nedeniyle abd'nin ve müttefiklerin kararı ile olmuştur. 1990'da iki almanya'nın birleşmesi esnasında sınırlama maddeleri aynı taraflarca güncellenmiş ve yeni ordunun en fazla 370 bin askeri personel sahibi olacağı şartı getirilmiştir.
http://en.wikipedia.org/…cold_war_1955.e2.80.931990
benzer şekilde japon anayasası da silahlanmayı ve ordu/donanma kurmayı ve herhangi bir milli uluslararası meseleyi savaşla çözmeyi reddeden bir maddeye sahiptir.
http://en.wikipedia.org/…f-defense_forces#article_9
ancak almanya'nın durumuna benzer şekilde kore savaşında abd onayı ile ve müttefiki olarak polis gücünün bir uzantısı şeklinde (anayasal sorunu aşmak için sanırım) ordu kurmasına karar verilmiştir. ordu üzerinde silah vs. türleri babında çeşitli sınırlamalar mevucttur.
Asker olsa ne olur olmasa ne olur
1. Vatan sever subayların ve bedelli yapmamış içi vatan sevgisi olan evlatların olacak ( bu artık bizde yok)
2. Nükleer bir güç olacaksın ( buda bizde yok)
bu ikisi yoksa orduculuk oynarsın Arabistan ordusu gibi mısır ordusu gibi bol bol oyuncak silahların olur ithal edip ekonomik olarak esir olursun
Kardeş kafa buluyorum.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
http://www.ismetinonu.org.tr/lozan-b...asi-tam-metni/
Bir kaç defa okudum fakat herhangi bir süreyle sınırlandırıldığını görmedim. Bilgi vermeden önce lütfen bilgi sahibi olalım. Merak edenler için kalsın.