Şubat enflasyon açıklandı.
ÜFE yıllıkta %3,35 geriledi.
Printable View
Yeni hafta yeni umutlar
31 Mart Yerel Seçim anketimize bakmadan ve katılmadan geçmeyin derim...
Çok ilginç sonuçlar var....
http://www.hisse.net/topluluk/showth...46#post3222246
saygılar/başarılar
Mevcut durumda temettü henüz ödenmediği için mevcut iskontosu 1-1.03/1.58=%35 işte temettü vermesinin önemi burada. temettü sonrası iskonto %42 olacak yani %7 (iskonto etkisi ile %17) cepte. Ama temettü vermemiş olsaydı iskonto oranı hiç %35'lere kadar düşmez, yani fiyatı yükselmezdi.
252,3 milyon TL (bugün)
242,1 milyon TL (yılbaşı)
yılbaşından bu yana portföyün büyümesi 13 milyon TL nin üzerinde
temettü sonrası fiyat gerilerse bunu dikkat almanızı öneririm.
Temettü planı ne, gelince tekrar hisse mi alacaksınoz ortaklar
işyatta kazanmak için temettüyü makul bir seviyeden alımla süslemek gerekir ,yoksa bir işe yaramaz ,işyat uzun vadede kazandırır ,5 sene aralıgında hisseyi toplar sonra pazara çıkardıgında göreceksinki ne faize yenik düşmüssün nede enflasyona.hesap ortada ,ince ve derin anlatıma gerek yok bence.
Ek 21937
Bir yıllık grafik;
benim işyatta 2.senem yani 2.temettüyü alıcam./ilk temettüyü almadan işyatta alsatta girdim 2 kademeye okuttum sonra amerikayla sorunlar çıktı kagıt aşağı geldi tekrar aldım sonra temettüye kadar satmadım, temettüyü aldım temettüyle ve elimdeki nakitle 83-84 bandından aldım ,sonra işyat 98 yaptı o anda sattım tüm hepsini sonra tekrar kagıt aşağıya geldi toplu alım yaptım 80 bandlarından sonrada her maaşla aşağı kademelerden toplamaya başladım en son 73 kademesinden alımım mevcut elimde 350 bin hisse var ağırlıklı ortalamam 74.kısacası temettüyü aldım fırsatını buldum sattım sonra bir fırsat daha buldum aldım ,şindi bekliyorum
Güzel al-satlar yapmışsınız, iyi denk gelmiş. Uzun zamandır işyatı takip ederim ara sıra al-sat yapmışımdır ama uzun vade için düşünürsek henüz 1. yılımdayım yani sizin yanınızda bebek sayılırım. Maliyetim 0,82 hisse sayısı ise 180 bin civarı. 10 yıl biriktirip, fırsat buldukça al-sat yapmaya çalışacağım. Hedef 1 milyon 600 bin hisse
haklısınız...
255,3 milyon TL
yazarken hata yapmışım
asıl konu... -ki az önce hisse başı defter değerinin grafiğini gördüm...
bu sene fiyat bence gidecek daha çok yeri var.
255,262,188.90 / hisse başı 1.5894
hisse şu an 1.01-1,02 arası işlem görüyor
diyelim ki temettüye bu fiyattan girdi.
1,02'den otomatik olarak 85 kuruşa indi.
Sonrasında aşağı mı gider yukarı mı çıkar?
Nedir tahminleriniz?
Ben bir süre oyalanabileceğini düşünüyorum.
Bu sebeple 80-85 bandında dalgalanabilir..
Ta ki 31/3/2019 kar-zarar rakamı açıklanmasına kadar
15 milyon TL gibi bir kar açıklarsa (geçen sene 5 milyon TL açıklamıştı)... Tekrar yükselişe geçer
sayın arkadaşlar iş yatırım hakkında bilgi edinmek istiyorum. 2018 karı nezaman açıklandı ve ne kadar ,birde açıklanmadı ise nezaman açıklanıyor aydınlatırsanız sevinirim.banka faizine eşdeğer olan bu şirket güvenli bir liman gibi görünüyor. bu nedenle almayı düşünüyorum. saygılar sunarım
2018 karı işyatın kap bilgilerinde mevcut / ayın 4 ünde açıklanan haber : İŞ YATIRIM ORTAKLIĞI'NIN 2018 YILI KONSOLİDE OLMAYAN NET DÖNEM KARI 31.365.756 TL(ÖNCEKİ 25.182.077 TL) / ayrıca banka faizine eşdeger yazmıssınız buda yanlıs bir bilgi, bankaya yatırdıgınız paranın büyüklüğüne göre en fazla 21 oranında temettü alırsınız onunda kemigi var yani vergi düşülüyor ve size kalan 18 gibi bir oran ,diyeceksinizki işyatta 18,70 verdi neresi farklı diye, neresi farklı sen 100 tl yatırsan bankaya verecegi oran 13-14 arası bir oran ama işyat 100 tl ye bile 18,70 kemiksiz veriyor.ayrıca temettüyü aldıktan sonra sene içinde işyatta hareketlenme oldugunda kagıdı yukarlardan satma imkanın oluyor tabi bir seneyi doldurduktan sonra satman gerekiyor onuda belirteyim.ayrıca işyatın sene içinde nekadar kar yapacagı belli değil mesela geçen sene 1.çeyrekte 5 milyon kar vardı şimdi ise 15-18 arası 1.çeyreği kapatır ve bu şekil devam ederse sene sonu 50 milyon üzeri kar gelebilir bu karla alacagın temettü oranı ise 25-30 lara çıkar kabataslak hesaplamayla. ama banka faizleri 21 inde sayar ki faizlerin düşürülmesi gündemden düşmüyür buda işyatı cazip kılan diğer bir unsur olarak ilerde önümüze çıkacaktır.
Kalvin kardeş
burada minik bir görüşüm var herkes açısından da önemli
Bugün 100 TL yatırıp 18,7 alıyorsunuz ifadesi doğru değil
Doğrusu bugün 100-18,7 yatırıyorsunuz (bugünkü fiyatlara göre 102-18,7=84,3) ve bu 84,3 karşılığında 18,7 alıyorsunuz.
Bu da net %22,18 oluyor
Mevduat eşleneği %24,65 (çünkü stopaj %10)
sayın kalvin neden bir seneyi doldurunca satmam gerekiyor satmasak olmaz mı?
diyelim 100 tl ile 90 bandından alım yaptın temettü yattıgında kaç lira alıcan 18,70 tl. bir yüz lirada faize koy ondan nekadar alıcan 14 tl . işyatı bir sene tuttugunda kesinti olmaz ,ama faize para yatırıdıgında direk vergisi kesilir , bu bu kadar basit bir olaydır.neticede işyat alsat kagıdı değildir 5 sene biriktir temettülerlede al sonra üstlerden uygun buldugun noktadan sat .
yani bu hisseyi aldığın zaman bir yıl boyunca elinde tutmak zorundasın öyle mi? bir yıl içinde hisseyi satamıyorsun demektir doğru mu anladım?
Kardeşim istediğin an alır istediğin an satarsin anlık fiyattan borsa açıkken.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aslında Tarila arkadaşımız çok güzel matematiksel olarak ifade etmiş. Ben bir ilavede bulunmak istiyorum:
Yatırım Ortaklığı hissesi aldığınızda eğer 1 yıl boyunca elinizde tutarsanız, sattığınızda da kar elde etmişseniz, o kar üzerinden herhangi bir stopaj durumu (yani %10 kesinti) olmuyor.
Diyelim ki kağıdı bugün aldınız (1 milyon adet ve fiyat 1,02)
Yarın da temettü aldınız (hisse başı 18.7 kuruş) Yani 187 bin TL temettü
Temettü sonrası hissenin fiyatı teknik olarak temettü kadar azalır. Yani 102 - 18.7 = 83.3 kuruşa iner.
Ancak siz bu 187 bin TL'nin yarısını (93,500 TL yi) 2020/Mart ayında Gelir Vergisi beyanında bulunarak vergisini ödemeniz gerekir. Yani devlete "ben bu hisseyi yeni aldım, kağıdın da fiyatı düştü" gibi gerekçeler sunamazsınız.
Burada beyan vermemenin üst sınırı nedir? Gelir Vergisi 3. dilimi
Yani bu yıl ki temettüsü 80 bin TL'den fazla olan kişi bunun yarısı olan 40 bin TL yi aşması sebebi ile 2020 yılında temettü için Gelir V beyannamesi düzenlemesi ve vergi ödemesi gerekiyor.
Bu sebeple herkes hesabını düzgün yapsın ve 80 bin TL yi aşan temettü ile 1 yıl elde tutma konusunu birlikte değerlendirsin.
yo larda gemettu tamami beyane tabi
Sent from my iPad using Tapatalk
yeni arkadaşlar yada hisse almayı düşünenler yatırım ortaklıgı kagıdlarında 1 seneyi doldurmadan satarsanız ki satabilirsiniz ama %10-15 oranında devlet kesintisine ugrarsınız ( kar üzerinden ) , temettü de kesinti varmı sorusu: yok , elinizdeki senet sayısıyla 18,70 i çarpın hesabınıza yatacak parayı görürsünüz. / banka faizi ile eşdeğer polemigi : alakası bile yok ( basitleştirilmiş düşünceyle burası borsa hisse senedinin yarın ne olacagı belli olmaz ,ama faizler gözüktüğü gibi neyse odur ) yani temettüyü alırsın temettüden sonra bir bakmıssın kagıt 3 lere dayanmıs bunun tamterside olabilir tabi. eee neticede borsada olan bir kagıt okadar riskide olsun. kısacası işyat öldürmez,güldürmez,süründürmez.//izlenecek yol : üstten bile almıs olsan temettüsüyle aşağılardan hisseni alır gerçek ortalamanı aşağı çekersin ,bu taktikle 3-5 yıl aralıgında biriktir yaptıgında kağıdlarını şuanki seviyelerden bile satsan iyi bir kar bırakacagını göreceksin.işyatı bir emeklilik fonu olarak düşünmelisin ( orta vade olarak ).nedeni borsada işlem görmesidir ve borsada her hisse gibi işyatında garantisi yoktur neticede borsada isen bu riski alıyorsun demektir.bol kazançlar.
yanlış bilgilendirmeler var vergi konusunda. daha önceki sayfalarda da yazmıştım. tekrar yazıyorum.
2019 yılı menkul kıymet vergi broşürü
https://www.vergidegundem.com/docume...a-24bbe639a910
VERGİ hakkında ( herkesin başucunda olması gereken bilgiler)
------------
1. Temettünün yarısı beyan edilir.
2. 2019'da kazanılan temettüler için; Yarısı 40.000 TL ve üzeriyse bu tutar vergilendirilir. Yani brüt 80.000 TL temettü kazanılırsa beyana dahildir. Rakamlar 2018 yılı için brüt 68.000 TL'dir.
3. Y.O ve GYO'larda %15 stopaj kesilmedği için çıkan vergiden indirilmez.
-------------
Alım-satımlarda 1 yıla kadar olan tüm işlemlerde kardan otomatik kesilir. %10'dur
-------------
Net varlık değeri : 254.642.856,06 Tl
Pay başına net aktif : 1,59 tl
Artış devam ediyor
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hadi bakalım yeni hafta yeni heyecan
31 Mart Yerel Seçimlerin de hangi partiye oy vermeyi düşünüyorsunuz? adlı anketimize bakmadan ve oy kullanmadan geçmeyin derim
Çok ilginç sonuçlar var...
Oy sayımız da baya arttı hani....
http://www.hisse.net/topluluk/showth...27#post3252127
saygılar/başarılar
256,158,951.76 // 1.595019 bu gidişle hedefim olan 260ı görecegiz
alım kararı kişinin kendine aittir ,alın veya satın demek yanlıs olur. veriye göre düşük kaldıgı aşikar ama ne planlanıyor bilemem, bütün (iş) leri yukarı taşıma istegi var gibi geliyor bana. iş kurla başlayan işc+a+b ile devam edip işfin ve şimdide işgsy ye hareket yaptırıyorlar. doyuma ulaştıklarında geride kalmıs diğer ( iş) lerede hareket yapacaklar kanısındayım . ama nezaman bilemem belki temettü öncesi belkide temettüden sonra yaparlar. ytd.