Bizimkiler yine swap oyununa başlamışlar döviz ataklarına karşı herhalde.Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Bizimkiler yine swap oyununa başlamışlar döviz ataklarına karşı herhalde.Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ikna turları devam ediyor gibi, bir kısım teknikcilerin istediği yönde gitti bugün, alıştırıyor yavaş yavaş, izlenmesi gereken ise veriler olacak. verilerdeki rakam azalmaya başladığında kralın kıyafetinin olmadığı söylenecek, bu nezaman olur bilmek zor, ama müdehaleler baskıyı artırır. dün çok yazdık, merkez rezerv toplamalı, thy yada başka senet alması varlık fonu için doğru değil. merkez dolar toplamalı. artık geceleri hareket olmuyor, o konuda kafaları rahat.
Petrol bir ara 33$'u gördü +%30 du. Tarihi anlara şahitlik ediyoruz... Petrol kuyusu falan patladı heralde sandım... Tüpraş sırtlanı diyeceksiniz..
Muahahahaha. Tupu de mi isirdin Sirltan Bey? Patlamasin.
http://share.matriksdata.com/Images/...1809053590.png
Petrol +5'ken bir şansımı deneyim dedm. Bir anda +30 oldu şans işte...
https://i.hizliresim.com/1PFWwS.jpg
Muahahahaha. Cucuk kadar paranla borsanin islem hacminin yarisini yapiyorsun her gun.
Şimdi size bir soru, Tüpraş rafineri olması sebebiyle petrolün downstream tarafında bulunuyor, yani petrolü satın alıyor alıyor işliyor ve satıyor. Yani mantık olarak petrolün ucuzlamasının işine gelmesi lazım. Bu petrol krizi daha çok kuyuları yani upstream tarafını vurması lazımken, Tüpraş neden bu kadar düştü ???
petrolu depolayacak yer kalmamış.
ağalar üretimi keseceğiz diyorlar.
mecbur keseceniz.
tupraş stokla çalıştığı için petrol düşüşünden negatif etkilenir.
petrol talebi zayıfladığından tüpraş bazı rafinelirenin kapasitesini düşürdü.
Sagol sahna, mantikli geldi aciklaman.
malasef bu gece olmaz ama 1-2 güne petrol 18 dolar hatta 15 dolar görecek gibi, işlemler ona göre yapılmalı.
Gebze de 3. kopru yolu dibinde bir arsam var 5 bin metrekare ve cevresinde bir suru sera var. Emlakcilarla konustum sera yapma cok kokuyor cevredekiler rahatsiz olur basina bela alirsin dediler. Iyide etrafi sera dolu?
Benim amacim sera icin orayi kiraya vermek. Cunku imar izni cikmadi e cikmadan da satmak istemiyorum. Ama dedilerki sera sistemi kurup kiraya verilir oyle bos arazi kiraya verilmez
Siz ne dersiniz?
Onyargi degil gercekler.
500 milyar dolar borcun var senede %8 faiz veriyorsun. Batmaman imkansiz. Cunku faizi odemek icin uretim yapmiyorsun. Yaptigin uretim ise tamamen ithalata bagli. Iscilik Cin den daha ucuz ama hala rekabet edemiyorsun. Ben dolarin 10 lira olmadigina sasiriyorum.
pelitli tavşanlı tarafında sanırım, dilovasından kot olarak yukarıda kaldığı için olabilir ama çok iş yapmaz, sera için termal sıcak su alanları verimlidir, sürekli verim almak için. yinede boş kalmasındna iyidir, yol ve yeni imes sayesinde bir kaç seneye imar verirler, yeni yol çok güzel oldu.
Dediklerinin hepsi dogru ama hicbir zaman olmayacak
Bana kalsa sinirlarida kaldiririm. Bu kadar asker silah top tank tufek sacma sapan seyler bunlar.
Birileri zamaninda topragi cevirmis benim demis oburu de burasi benim demis sonra kavga gurultu
Hala orasi benim burasi benim milyarlarca dolari silaha harciyoruz. Bu kadar parayi egitim ve sagliga harcasaydik Turkiye altin cag yasardi
Ama olmayacak. Cunku sistem fakir fukaranin beynini yikayarak ve onlari somurerek calisiyor. Sistem savas kan ordu silah seviyor
Barisi sevmiyor huzur sevmiyor esitlik sevmiyor
Madem öyle al doları 10 tl olmasını bekle. Niye halkbank pesindesinSM-N960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
düşüncelerimizde evrim geçirmezsek yok olmaya mahkumuz.
o zaman borsada kazananların yada hayatta kazananların 3-4 kuşak sonrasına parasının değeri kalmayacak.
teknolojinin devrimi ülkelerede sirayet etmeli bilimle yönetilmeli.
belki ideolojik bir konu ama neden olmasın. ben ateşi yakayım da belki çevresine toplanan olur.
Seracı kiralamak isteyince yatırım yapacak vs vs belki 10 sene sozlesme isteyecek. Imar bekliyorsan boşver. Direk senelik sebze için icara ver yani kirala 1 er 1 er sene. Kenarına tabela yaz senelik icar ve telefon no bitti gitti.
Hiç veresiye mal satmamış birisinin veresiye mal alan kişinin batmasındaki korkunun karşılıklı olduğunu anlaması mümkün değil. Bize borç verenler deki korku da karşılıklı arkadaşlar. Batarsak batırırız. Onun için son evrede hep borç veren yani veresiye veren hep daha yapıcı olur.
orada hic termal falan yok ama her taraf sera dolu. Oyle bir kac seneye imar cikacagini zannetmiyorum cunku bu ekonomik krizde imar izni ciksa bile cok para vermezler sanirim
Peki siz yerimde olsaniz ne yaparsiniz? 5 bin metrekareye sera sistemi dosesem sonra kiraya vermeye kalksam kira ne kadardir?
Sera kuracak kişi ben olsam yatırım yapacağım için 10 senelik sözleşme isterim. Bu da yer sahibine uygun gelmeyebilir. Belki satamayacak belki ceza ödeyecek... neyse .. senelik bitki yani sebze yapmak isteyen olur mutlaka. 1 senelik kiraya verilebilir. Peşin olur parçalı olur ne bileyim ağustos 2021 son denir tekrar uzatılması için şartlar yazılır. Sera yapılamaz denir sözleşmede..
Şu kadar nakit şu kadar taksit ile denilebilir. Senelik olması iyidir. Hem yer sahibi imar çıkınca satmayı düşünür senelik sözleşme bitince.
Bu veresiye veren de kotu durumda demek oluyor. Aynisini Yildiz Holding olayinda yasadik. Ayda 1 milyar dolar odeme yapiyorlardi bankalara. 2018 Subati. Birden bire bankalar 7 senelik, 5 senesi faizsiz odeme plani imzaladilar (boyle birseydi, ben teferruatlara takilmiyorum, hatirlamiyorum, rakamlar sallama olsa da konunun ozeti belli). Dedik ki tikir tikir parasini aldigi musteriye boyle niye yapsin. Musteri batik cunku, parasini kurtaramiyor. Ordan sonra yokus asagi gitti zaten durum, herkes oyleymis.
Aynen... mesela ben mal satmış olayım 5000 tl ye ama veresiye olsun. Küttt diye kimse veresiye vermez. Yıllardır çalıştığınız kişidir. Bir gün aksatır. Ses etmezsin. Sonunda kendisi gelir zaten ödeyemeyeceğim başıma işler geldi der haftalık 100 tl getirebilirim ve bundan sonra peşin çalışalım azicikda peşin indirimi alayım diyince hayır mı diyeceğim. Tabiki olmaz. Bunun benzerleri kredi verenlerde yaşar. Önce kızarsın öfkelenirsin ama akıl öne çıkar hemen.
En kötü durum ise telefon açmaması ve hiç ugramamasidir. Buna batık deriz banka sorunlu kredi der.
Ben olsam dedim sera yapmam sera içinde kiraya vermem. En güzeli boş tarla olarak senelik icara çıkmak. Bence tabi.
Sera yapıp kiraya vermek. Hayatta düsünmeyin bence. Camları çerçeveleri söker giderler sabah geldiğimde böyle idi jandarma cagirdim der bide. Aman diyim. Boş tarla senelik vereceksiniz verin. Yoksa aman diyim. Çit tel bile çekilmez. Çalarlar.
Hiç uğraşmayın bence bir tabelaya icara / kiraya verilir cep tel yazın görünür biryere çakın. Daha fazlası yaparsanız adamın paraya ihtiyacı var gibi algılanır. Dediğim gibi yaparsanız keşke tel nosu bilsek kiralardık diyenler var ise gelsin size. Arayanlar ile net konuşun senelik sözleşme yaparım diyin... örnek icar sözleşmeleri ilçe tarım da bulunur. Yardımcı da olurlar.
Ilk arayana bile bir kaç kişi aradı diyin size kira ne dusunuyirsun derler ise siz ben bu işten anlamam en iyi verene vereceğim siz ne düşünüyorsunuz diyin ve ilk teklifi alın bir düşüneyim deyin .şart değil ufak da olsa oğlana kıza harçlık yapacağım hayata hazırlayacağım deyin. Bastan anlamadığınızı söyleyin ki ileride anlarlar ise değişik şeyler düşünmesinler. Mutlak peşin almaya çalışın 3 kuruş ucuz olsun peşin olsun. Ağaçlandırma örnek meyve yapacağım diyen olur ise direk olmaz diyin. Senelik çalışın. Sizin amacımız ımar çıkıncaya dek belki sonra biraz da değer kazanmasını beklemek.
Gıda işi son senelerde gözde. Yeri bilemem ama mutlak gelen olacaktır bence.
Sagol bilgiler icin secbul. Umarim isine yarar arkadasin.
Doktor check-in yap ortak, Petlerin bile ne guzel gitti, sesin cikmadi. Meraklandirdin bizi.