Kağıtdamısınız sn tahminci.Yoksa uzaktan gözlemcimisiniz:))))))))
Printable View
Kağıtdamısınız sn tahminci.Yoksa uzaktan gözlemcimisiniz:))))))))
Bir haftadır kripto ile uğraşıyoeum shiba sattık ertesi gün uçtu, sonra gece gündüz alıp satıyorum 1 haftadır 2,5k kardayım ama anam ağladı. Borsa kumarsa şu shiba ve dego ya ne demeli..Gecenin bir yarısı uçurup 2 saat sonra göçertiyorlar:Sad:
KLGYO yu uyuttular, bakalım büyütecekler mi.. Bol kazançlar olsun elinde olanlara:rules:
Sn şekerli orası tam kumarhane, bilanço analiz falan da yok bildiğin barbut,hadi oğlum kemik deyip sallıyorsun zarı:))))))))
Kalan 20k yı 37-40 arası yazdım alırsa ekime.. Almazsa dikime spekçim:cool: ytd
26k ile bilançodayım, salmadılar beni. Başınızı ağrıtacağım bir süre daha :wave:
bılanco geldı 939 mılyon 9. aylık yine bi yerlerde bişeyler yapmışlar bunlar bilanco gizleme ustası şeytanla iş birliği yapmaya devam sadece kur korumalıdan 3. ceyrek karı kadar gelmesı lazımdı
1.822.000 ertelenmiş gelir ertele ertele nereye kadar şeytanın üstatları kilergiller
Özsermaye: 3.092.000.000 TL den 3.465.000.000 TL ye artmış. Artış yaklaşık yüzde 15.
Bence mükemmel bir bilanço.Daha ne olsun geçen yılın aynı dönemine göre dört kat kar artışı olmuş.Sene sonunda yeniden değerlemeye girecek tonla malı var.Şirketin borcu yok gmyo lar arasında açık ara en ucuz şirket.
Bence artık yıl sonu bilançosu ile dillendirilen 4 hedefi şubat gibi çok büyük olasılıkla gerçekleşecek.Kağıt bedelli ayağına p kadar dayak yemiş ki kimse inanamıyor.Aslında spek dahil kimsenin ortalaması 2 nin altında değil ki.Nominal olarak 2 ortalaması olan bir kağıt dolar bazında ise tarihi diplerinde.Üstelik baskılanmış dolar bazında tarihi diplerinde.Gyo lar hadi gidelim dediği zaman dört kat beş kat on kat gidiyor isteyen işgyo ,trgyo,sngyo ya baksın.Daha marmariste denize sıfır arazide yapılacak projenin lansmanı olacak daha beşiktaş abbasağa gibi türkiyenin en değerli arazisinde yapılacak ve hasılatın yüzde 86 sının bize kalacağı proje var eyüpte alınan yeni arazide beylikdüzünde ve pendikte kendi arazilerinnde yapacağı projeler var.Bu şirketin borcu yok ve hep kendi arsalarında projeler yapacak.İstanbul gibi tüm dünyadan göç alan bir metropolde sapasağlam bir şirket,kanal istanbul hikayesine inanmadığımdan işin o kısmına hiç girmiyorum.Ama reis kanal istanbul yapılacak dedi yapılırsa aslan paylarından biri de bu şirkete gider.
Neyse zaten artık kağıtda demirbaş olduk sayılır.Bekleyelim görelim,borsa sabır işidir.
Evet bilanço güzel de üç kagitcilik yapıyorlar karı gizlemek için ellerinde geleni yapıyorlar .kar erteleme nedir yav katlanarak erteleme nereye kadar.
O iş artık rutine bindi de kimsenin bu çakallığı yediği yok,istedikleri kadar saklasınlar o para orda herkes biliyor.
Şahsi düşüncem GYO ların fazla gidecek yerleri kalmadı. GYO dediğin 0.60-0.80 PD/DD de olur, 0.80 PD/DD üzeri bana pahalı gelir. YTD
F/K GYO larda çok önemli değil, dönemsel olarak ciddi farklılık gösterir.
Pd /DD değerlendirmesinde o defter değeri varlıkların 2021 sonundaki fiyatlarından kesaba alınıyor sn tahminci.Faaliyet raporunda şirketin mal varlıklarına biçilen değerler var.O değerlere bir bakın isterseniz
Misal marmaris arsası ,misal kütahya sera avm nin değeri,misal beşiktaş abbasağaya biçilen fiyat,o fiyatların üç katına şimdi satılığa çıkarsınlar o mallar ilanda bir gün durmaz
Muğla ili Marmaris İlçesi Ada Köyü Kızılkum Mevki 153 Ada 1
ve 2 numaralı parsellerde yer alan taşınmazlar 23/02/2021
tarihinde satın alınarak portföye dahil edilmiştir.
65.240.000
Ä*KTAÄ¡ ABBASAĞA ARSASI
Raporu Hazırlayan Kurum Reel Gayrimenkul Değerleme A.Ş.
Rapor Tarihi 05.10.2021
Rapor No KLGYO- 2107033
Değerleme Tarihi 04.10.2021
Değerleme Konusu Mülke Ait Bilgiler
İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi Abbasağa Mahallesi 347 Ada 1 Parsel İçin
26.07.2021 Tarihli Düzenleme Şeklinde Taşınmaz Satış Vaadi Ve Arsa Payı
Karşılığı İnşaat Sözleşmesine Dayalı Hakkın Değer Tespit
Bu beşiktaş arsasına 391 milyon değer biçilmiş.Biz eyüpteki bundan küçük araziye de bu kadar para verdik.Beşiktaştaki arsa şu anda türkiyenin en değerli arazilerinden ilk ona girer.
Bu kadar sermaye artırımına rağmen borçlarının 2. çeyrekten 3. çeyreğe yüzde 31 oranında 232.000.000 TL artmış olması hoş bir durum değil.
2022/6 - 743.751.000 TL
2022/9 - 975.293.000 TL
NET BORÇ/FAVÖK: 975.293.000/466.968.000=2.088 düşük gibi duruyor ancak 3 ayda borçluluk oranının yüzde 31 arttığını dikkate alırsak bu oran hızla yükselecektir. Stoktaki düşük maliyetli mülklerin satışı ve bedelliden gelen nakitler dikkate alındığında borçluluk bu oranda artmamalıydı.
Tabi borsada değer başka fiyat başka.Elbet fiyatı tahtacı biliyor,değer işine gelince o elbet bir gün yerini bulur.Bulmasın diye ertelenmiş gelire 1.8 milyar atsan da bulur,marmariste denize sıfır araziyi hala aldığın 65 milyondan göstersen de bulur.
E borç 200 milyon artıyor ama ertelenmiş gelir 1.8 milyar.
Neyse aslında bunların anlamı yok,gidişatı tahtacı belirliyor,o ne derse o olacak,kısa vadede de uzun vadede de bu böyle,sağlam çürük tüm kağıtlarda durum böyle,aksi olsa sasa borsanın en değerli şirketlerinden olamazdı,hatta son durumu bilmiyorum sasa en değerli şirket olmuş bile olabilir.
Yeniden değerlemelerin bir bölümü 2021 sonu bir bölümü 2022 içinde yapılmış, PD/DD değerine yıl sonunda olumlu etkisi olur. YTD
Ben de onu diyorum sn tahminci bu kadar enflasyonist bir dünyada varlıklarının bir kısmı hala 2021 deki değerinden gösteriliyor ve şirkete bu değerlerle fiyat biçiliyor,çok mantıksız ve şirket değerine büyük haksızlık yapılmış oluyor.
Daha önce fiyat hedefimin 2.30-2.49 TL olduğunu yazmıştım, hisse bu banta girdi, bakalım bu bantı ne tarafa kıracak.
Şahsen başka hisselerdeyim KLGYO da sadece 1 lot tutuyorum, hedefim 2.30 TL idi 2.00-2.20 aralığından hisseden çıktım.
Hisseye buradaki kaliteli tartışma ortamından dolayı ilgim devam ediyor.
İyi de para kazandırdı, 0.86 TL den beri trade ediyorum.
Bilanço sonrası satış yiyebilir bir IMKB klasiğidir. YTD
hayırlısı artık sn tahminci,benim için olay değişmez,malum demirbaş olduk,aynen devam,satış yerse de dökülenleri toplayıp arkadan baktırdığı da çok olmuştur,boğa tuzağı mı ayı tuzağı mı her neyse ondan işte :)))))))
Misal 1.92 de tavan gösterdi hala ucuz dedik yoluna devam etti,sonra 2. 26 dan bir 2.12 dökülmesi yaptırdı,sonra gene 2.36 dan 2.23 dökülmesi yaptırdı,hep ağacı salladı ama bir sonraki tepe ve dip bir öncekinden hep daha yukarda oldu,önemli olan da bu.
Gene de okuyan arkadaşlar bana bakmasın,gidişatı bilen tek kişi tahtacı ,o ne derse o olur,borsadaki tüm kağıtlar gibi bu da sahipli ,sahibi nereye götürürse oraya gidecek
İnşallah işgyo nun iki yıl önceki yolcuğuna başlamışızdır:))))) Hayırlısı artık.
Abowwww:Sad:
yahu daha ne olması lazım borc sıfır 939 mılyon kar 1.800 ertelenmıs kar 2 milyar 700 kar var 9 ayda daha ne olması lazım sermayesı kadar kar acıklamıs 9 ayda bılanco gunu aşağılara ınıyor yuh olsun artık