BIST te şirketler kendi hisselerini alıyor , düşmesin diye, işlem hacmi çok düşük
ölücem gülmekten
BIST te şirketler kendi hisselerini alıyor , düşmesin diye, işlem hacmi çok düşük
ölücem gülmekten
bişey veda veda ediyor ....son kere görüceğiniz rakam.onunla vedalaşın :)
eskiden burada mevduat paylaşılırdı.Şimdi kiracıdan colaya kadar konu başlığıyla alakasız yazılar.Şimdide bunu yazdım diye linç yazıları dolar
ilginc olan bankalar faizleri dusuruyor.mb 19 fonlama.pkei kardeşim sen niye 18.5 , 18 gibi oran veriyorsun.rekabet yok.
mevduatcıyı yalnız bıraktı bankalar.ne yapmalı?
(TLREF) 19.0
26.04.2021 19,0000
22.04.2021 19,1265
Mayıs ayı için iyiye alamet değil ama ben yinede olmayacagını düşünüyorum olmamalı da şu sürecte
tahvil pazarında bir bankanın TL tahvil faizin %23,07 olması ne anlama gelir ?
Ek 27257
Kmh faizleri yükseldi faiz artırımı gelecek büyük ihtimalle
Üslubunuzu beğenmiyorum.
Daha önce de "söylediklerinize imzamı atarım" diyince "istersen mührünü" bas tarzı bir şey söylemiştiniz.
Yaşınızın olgunluğu ile konuşmuyorsunuz.
En iyisi kalp kırmadan bundan sonra birbirimizin yazılarına referans vermeden forumda özgürce fikirlerimizi belirtmek.
Kalın sağlıcakla.
Ben mayıs ve haziranda faizleri sabit tutacaklarını sanıyorum stopaj haziranda belki yıl sonuna kadar sifirlanabilir her şey haziran 17 sinden sonra belli olacak piyasa yönünü bulacaktır.
MB ından bir sey beklemiyorum. Sonra artık herkes nihai kararını verecektir.
Üstadım ben artık çok yoruldum.
6 ay önce de Euro 10.20 idi.
Ben yine 10.10 civarı bozdurmuştum.
Yine aynı seviyeden yerine koydum.
6 ay boyunca aldığım faiz kar diye avuttum kendimi.
Ha ilk defa girecekler için full al diyemem.
Ama beni TCMB yordu gerçekten.
İki konu var.
Bugün bir çok banka kredi işlemleri için faiz oranını arttırmış.
Bu bir faiz artışı habercisi olur mu?
Naci bey olsa kesin faiz artışı var derdim.
Şahap olunca bilemiyorum.
İkincisi Rusya aşıların Türkiye'de üretimi için anlaşmış.
Bu durumda covid salgını hızlı bir biçimde sona erebilir.
Bu da dövizi aşağı çeker.
Şahsi öngörüm %50 döviz. %50 Anadolu bank %19.75 TL faizi.
Yatırım tavsiyesi değildir kesinlikle.
Zarar etmenizi istemem asla.
Gene kazik attilar 20 gun hapis evde.asi yok.peki amerika neden kapatmıyor.
Bir çok bankadan KMH faizi artırma mesajı geldi acaba Mayısta bir faiz artışı gelecekte onu mu fiyatlıyor bankalar acaba yoldaşlar?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Üstadım normal şartlar altında bu durum direk, açık, seçik faiz artışı sinyalidir.
Ama söz konusu Şahap olunca insan emin olamıyor.
Rezervler nasıl bir zor durumdaysa artık...
Son çare faiz arttırmak ve seçime kadar idare edilmek isteniyor olabilir.
Ama ben yine de TCMB'nin faiz arttırabileceğine inanmıyorum.
Bakınız esnafın ve işverenlerin eleştirilerinden çekinenler, yazın sıfır turist = sıfır döviz denklemini görünce mecburen 2 hafta tam kapanma kararı aldı.
Bu ülkede döviz öyle önemlidir ki her kararı aldırtır.
Euro yamulur artık...
sn cobraçiyan.. anlaşılan yenisiniz buralarda..
bu başlığın ne çakma oranlar gördüğünden, buranın genel adabından haberiniz yok anlaşılan. her zaman şube belirtmesek de en azından banka ismi veririz burada. yoksa desteksiz sallamaktan, kaynak g.tümden farkı olmaz yazdıklarımızın. dahası "burgan kim ki kamudan daha yüksek oran versin arkadaşım" gibi cahilce ve avam hitap içeren bir cümle kuruyorsunuz.
bu tip "gizemli" paylaşımlarda bulunacaksanız bu eleştirileri de göze almanız gerekecek.
yarın dönüş var.. "gizemsiz" usd oran varsa rica edeceğim.
GeoXyn kullandım. Covidin damına koyuyor. Hastalığın başında iken GeoXyn burun ve ağız spreyi kullanırsanız Covid kesinlikle başlamadan bitiyor.
Devletin bunu neden ön plana çıkarmadığını aklım almıyor? Kesin çözüm.
https://www.geoxyn.net/
İran'ın yerli aşısı COVIRAN Bereket'in seri üretimine başlandı
https://tr.sputniknews.com/ortadogu/...mine-baslandi/
Mayıs ayından itibaren ticari işlerde bankalar faizleri yükseltmiş hayırlı olsun
İstekler bitmez... Verirsin daha fazlasını isterler... Bu böyle devam eder...
Bedava para baldan tatlıdır nihayetinde....
------------------------------------------------------
https://www.bloomberght.com/ito-dan-...-talep-2279102
https://www.bloomberght.com/palandok...olmali-2279181
İTO'dan banka kredileriyle ilgili iki yeni talep
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, "Banka kredilerinde sektörler için yeni bir sürece ihtiyaç var; birincisi kredi ödemelerinin 6 ay süreyle ertelenmesi, ikincisi ise en az 6 ay ödemesiz, KGF destekli yeni kredi olanaklarının sunulması" açıklamasında bulundu
Reel sektörün bankalardan kredilere yönelik talepleri devam ediyor.
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, bu konuda iki yeni talepte bulundu. Avdagiç, "Banka kredilerinde sektörler için yeni bir sürece ihtiyaç var; birincisi kredi ödemelerinin 6 ay süreyle ertelenmesi, ikincisi ise en az 6 ay ödemesiz, KGF destekli yeni kredi olanaklarının sunulması" diye konuştu.
Avdagiç, AA'ya yaptığı açıklamada, kısa çalışma ödeneğinin uzatılmasının hem moral olduğunu hem de reel sektörün 3 aylık planlaması için olumlu etki yaptığını kaydetti.
Turizm ve buna bağlı sektörler ile salgından en çok etkilenen diğer sektörler üzerinden şekillenecek ve kısa çalışmayı tamamlayacak şekilde, bir banka kredi sürecine ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Avdagiç, "Salgının tüm dünyada ticaret ve ekonomi üzerindeki olumsuz etkileri artarak sürüyor. Bu süreçte ülkemizde yoğun kapanma yaşayan işletmelerimizin bu aydan itibaren, geçen 12 ayın kredi yüküne karşı desteğe ihtiyacı var." dedi.
Avdagiç, başta turizm, yeme-içme, yolcu taşımacılığı, eğlence, perakende mağazacılık gibi sektörlerin salgın şartları nedeniyle hala yoğun kısıtlama altında olduğunu belirterek, “Birçok işletmemiz salgın süresince geçmişteki cirolarından uzak bir noktada. Bu sektörlerimiz için devam eden kredi ödemelerini yapmak, vergisel yükümlülüklerini yerine getirmek ve aynı anda işletme sermayelerini karşılayarak istihdamlarını korumak oldukça zor." değerlendirmesinde bulundu.
------------------------------------------------------------
TESK/Palandöken: Krediyi ödeyemiyoruz, yardımlar hibe şeklinde olmalı
Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken tam kapanma kararına hazırlıklı olmadıklarını belirtti. Palandöken, esnafın kredileri ödeyemediğini, yardımların hibe şeklinde olması gerektiğini ifade etti
Esnaflar, tam kapanma döneminde kira desteği başta olmak üzere bazı destekler verilmesi gerektiğine dikkat çekerken, yardımların da hibe şeklinde olması çağrısında bulundu.
Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken Bloomberg HT yayınında kabineden çıkan tam kapanma kararına ilişkin yaptığı değerlendirmede "Krediyi aldık ödeyemiyoruz, yardımlar hibe şeklinde olmalı" ifadelerini kullandı.
Tam kapanma kararı beklemediklerini ve karara hazırlıklı olmadıklarını söyleyen Palandöken, işletmelere kira yardımı çağrısında da bulundu.
Bu gün bim, A 101 ve migros alışveriş için gittim bütün mallara %20 zam yapmışlar hayırlı olsun
kiralar yürüyor , faizler yürüyor, masraflar yürüyor....
herkes anasından şanslı doğmadığına göre ....
zor zamanlar ,daha doğrusu iyilik adına yapılanaların getirdiği zor zamanlar...
nerdesin hey muhalefet sadece lak lak ,
sadece hamaset ....
saatlerce tv'lerde ermeni meselesini konuştular ,
Ahmet Hakan nasılda sevindiyidi ,
muhalefet yola geldi...
bu tam kapanma işi zaten böyle olacağı belliydi , vatandaşa kuruş yok elinde varsa iyisin ya yoksa ne b. y... bu millet ?
daha ayı dolmamış bir haber, pandemi döneminde ne diyanet işlerinin vakıflarının kiracıları ne de vakıflar idaresinin kiracıları , kiraları ödedin ödedin (tıkır tıkır) yoksa icra takibi ve gayrımenkulleri boşlatma durumuyla karşılaştılar ,
kiralarda kuruş indirm yapmadılar ...yakıştı mı diyaent işlerine , yakıştı mı vakıflar idaresine ?
ama şanslı mütahitlerin alacakları tıkır tıkır ödenirken , boçları bir kalemde silindi...
al sana SOSYAL ADALET
Fiyatlar korkunc bir hal aldi....
Cogu urunu pahali diye almaktan vazgeciyorum....
[emoji2959][emoji2959][emoji2959][emoji2959][emoji2959][emoji2959][emoji2959][emoji2959][emoji2959][emoji2959][emoji2959][emoji2959][emoji2959][emoji2959][emoji2959][emoji2959][emoji2959][emoji2959][emoji2959][emoji2959][emoji2959][emoji2959][emoji2959][emoji2959][emoji2959][emoji2959][emoji2959][emoji2959][emoji2959][emoji2959][emoji867][emoji867][emoji867][emoji867][emoji867][emoji867][emoji867][emoji867][emoji867][emoji867][emoji867][emoji867][emoji867][emoji867][emoji867][emoji867][emoji867][emoji867][emoji867][emoji867][emoji867][emoji867][emoji867][emoji867][emoji867][emoji867][emoji867][emoji867][emoji867][emoji867][emoji867][emoji867][emoji867][emoji867]SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dün yediğin hurmalar...
Tam Ağbal toparlayacaktı durumu, başa geri döndük birtakım kaygılar yüzünden...
Bu bir takım kaygılarla reel varlığımız eritildi ve daha da eritilecek gibi gözüküyor ya ben ona yanarım...
---------------------------------------------------
https://www.bloomberght.com/dunya-ba...ebilir-2279202
Dünya Bankası: Yurtiçi makroekonomik dalgalanmalar Türkiye'de canlanmayı etkileyebilir
Dünya Bankası, makroekonomik dalgalanmaların Türkiye'de ekonomik canlanmayı etkileyebileceğini belirtti
Dünya Bankası, Türkiye’deki son ekonomik gelişmelerin genel bir görünümünün ve ekonomik beklentilere ilişkin Dünya Bankası analizlerinin sunulduğu Türkiye Ekonomik İzleme Raporu’nun (TEM) son sayısını bugün yayınladı.
Kovid-19 pandemisine karşı uygulamaya konulan politikalar ve bunların ekonomik etkileri 2020 yılının ikinci yarısında ekonomik faaliyetin toparlanmasını sağladı. Kredileri desteklemeye yönelik önlemler de dikkate alındığında, Türkiye’nin ekonomik destek programının büyüklüğünün GSYH’ya (gayrısafi yurtiçi hasıla) oranı G20 yükselen piyasa ekonomilerinin ortalamasından daha yüksek olarak gerçekleşmiştir.
Bu desteklerin sonucu olarak meydana gelen kredi patlaması ve Haziran ve Temmuz aylarında hareket kısıtlamalarının ve işletme kapatma önlemlerinin gevşetilmesi, ekonomik faaliyetin belirgin bir şekilde yükselişe geçmesini sağlayarak Türkiye’yi 2020 yılında pozitif büyüme performansı sağlayan birkaç G20 ülkesinden birisi haline getirdi. Ancak bu büyüme beraberinde yükselen enflasyon, uluslararası rezervlerde düşüş, lirada zayıflama, cari açıkta sert bir artış ve şirketlerde yaşanan finansal stres ile birlikte geldi.
2020 yılının sonundaki toparlanma, işgücü piyasalarının bir miktar toparlanmasına yardımcı olurken, özellikle kadınlar, gençler ve düşük vasıflı işçiler olmak üzere birçok çalışan geride kaldı. Bu durumun, yüksek enflasyon ile birlikte, yoksullara daha fazla zarar vermiş olması muhtemeldir. 2019 yılında yüzde 10,2 olan yoksulluk oranının 2020 yılında yüzde 12,2'ye yükseldiği tahmin edilmektedir. Şu anda yoksulluk oranını pandemi öncesi seviyelere geri getirmek bir zorluk teşkil etmektedir.
Pegasus en az 300 milyon dolar eurobond ihracına çıkıyor
Pegasus dolar cinsi en az 300 milyon dolar tutarında eurobond ihracına çıkarken ihraçta ilk getiri beklentisi yüzde 9.25-9.5 aralığı olarak belirlendi.
Refinitiv servislerinden IFR'da yer alan ve bankacılık kaynaklarına dayandırılan habere göre, ihraçta vade ilk 3 yılı geri çağırma opsiyonu olmayan 5 yıl (5NC3) olarak belirlendi.
İhracın fiyatlamasının bugün tamamlanması bekleniyor. İhracı BofA Securities, Goldman Sachs International yönetiyor.
https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-619289
Ben de gunlukte duran dolarlari fiziki olarak cekecegim zaten %0,1 veriyordu.
Cekme sebebim ise size tuhaf gelebilir ama 17gunluk alkol yasagidir. Pek ickiyle aram yok ama bunu yapabilmeleri beni şok etti.
2006'da danistay saldirisiyla baslayan cumhuriyet karsiti seriatci, ihvanci akim guclenerek, yer yer de nabiz yoklayarak karabasan gibi gelmekte.
Kısmen sistem disina cikarak kendimce protesto edecegim.
Yeni para mı? Bana 300k temdit 2 teklif etti.