İnanmamak ne demek sn bigmaster,günlerdir bu foruma yazıyorum,benim beklentim sizinkinden çok daha yukarda,sanırım son zamanlardaki forum yazılarıma denk gelmediniz.
Printable View
Tekniğe inanmıyorum derken altına inanmıyorum demedim,altın elbet temeli en sağlam şey,grafik yukarı,o analizde 8000 olur hedef bu analizde 11 000 önemi yok, para kazanalım da o kısmı ayrıntı sn bigmaster,inşallah hesaplarımız analizlerimiz doğrudur.
HOCAM, süre hakkında bir hesaplama yapabilecek bilgiye sahip değilim,çanak formasyonunda bende 11 000 bulabilmekteyim, ancak mütevazi olabilmek adına ölcumümü düşük seviyelerden tutmaktayım, ölçümü kulpun üstünden alsam 11 bin olur ancak ben dip noktasından almaktayım, SAYGILAR
XAU/USD : 60 dakikalık görünümde pozitif uyumsuzluk görülmüş ....
nedense piyasa kapanınca hareket yapıp açılınca ölü moduna geçiyor...
bana göre ALTIN ONS muhtemelen 1 680 civarına kadar sarkacak, yeşil--kırmızı--pempe çizginin birleştiği mavi okla işaret ettiğim yere kadar. burada ciddi bir dirençle karşılaşıp yönünü yukarı çevirecektir buralarda biraz oyalanıp dip çalışmasıda yapacaktır,bilhassa yeşil çizgiyi önemsemekteyim-bu çizgi 2011 yılı 1 950 tepesinden çizilmiştir ancak yakından görüntüleyebilmek için orayı gözardı ettim, buraları gördükten sonraki orta vade hedefim 3 500-- 4 000 civarlarıdır uzun vade hedefimden dün zaten bahsetmiştim- sabırlı vede bol kazançlı günler https://i.hizliresim.com/UljoMl.png
Fitch: Metal fiyatları önemli ölçüde artacak.
Altın için ise orta vadede ons 1200 dolar öngörüyor... ŞAKA MI BU
sağlam kusuyor bakalım hayırlısı..
Kimbilir belki de fıtch altını karıştırmıştır,metal olarak değil de zerzevat olarak şeettiyse,karıştırmış olabilir,malum 2008 öncesi mortgage kredilerine AAA notu veren kurum bu,sonra 2008 geldi o krediler biraz şeetti, lehman battı ,aıg batıyordu dünya batıyordu fed 4 trilyon dolar bastı falan,bunları görememişti bu kurum ama kimbilir belki de altını doğru değerlendirmiştir.
Şaka bir yana bu tarz tuzak yorumlar geldikçe ben altında baskının sonunun yaklaştığını anlıyorum seviniyorum.İnvestingtede bir kağıt hakkında her gün gelip günlerce kötüleyen sabit yorumcular oldu mu,ben kıllanırım,kağıda daha bir hevesle bakarım.Ne zamanki yazan yorumcu sayısı çoğalır,tüm cemaat uçacak,kaçacak falan demeye başlarsa o zaman ralli bitmiş demektir.Halen altında coşku yok,bu iyiye işaret.
1700$ kırılmak üzere.
Bu gidişle 1400$-1500$a çabuk varacak gibi
Ytd
Umudun bittiği yerde yükseliş başlıyor maalesef !
iktir edin bu ipneleri sn.Hkm, gaz vermekten başka işleri güçleri yok..biz negatif faizlerle birlikte(FED dahil) ciddi enflasyon oluştuğunda nereye saklanacağız onu düşünelim..:)
IMF: Merkez bankaları negatif faiz politikasını göz ardı etmemeli
Uluslararası Para Fonu (IMF), negatif faiz oranlarına ilişkin yayımladığı raporda "Düşük seviyedeki nötr reel faiz oranları dikkate alındığında, olumsuz yan etkileri olmasına rağmen birçok merkez bankası, er ya da geç negatif faiz oranı politikasını düşünmek zorunda kalabilir" ifadesini kullandı
Olaya neden tek gözle bakıyorsunuz arkadaşım..diyelim altının onsu çabucak 1400-1500 dolar varacaksa, dolar da çabucak yukarılarda bir yerlere varacak demektir..her şey dolarla fiyatlanıyor dünyada..NŞA, hem global ısınma olmasın, hemde penguenler üşümesin diye bir şey yok..ha biz alıştık biraz, istiyoruz ki hem ons yükselsin hem dolar..
Fed cephesinde tahvil getirilerine ilk ciddi tepki
Tahvil getirilerinde piyasaların endişe ettiği seviyelerden geri çekilmeler söz konusu olsa da merkez bankaları yetkililerinin tepkileri devam ediyor. Fed Üyesi Lael Brainard tahvil piyasasında yaşanan son dalgalanmanın Fed in varlık alım programını azaltmayı geciktirebileceğini belirtti.
Geçtiğimiz hafta sert hareketlerle yükselen ABD tahvil faizlerinin Fed politikası önünde engebe oluşturabileceğine dair ilk resmi Fed yorumu Lael Brainard dan geldi.
Fed Üyesi Lael Brainard tahvil piyasasında yaşanan son dalgalanmanın Fed in varlık alım programını azaltmayı geciktirebileceğini söyledi. Varlık alım azaltmayı gerektirecek koşullara ulaşmanın bir parça zaman alacağını kaydeden Brainard ''Piyasa gelişmelerini yakından izliyorum. Geçtiğimiz hafta gerçekleşen hareketler, bu hareketlerin hızı dikkatimi çekti'' değerlendirmesini yaptı.
Fed Başkanı Jerome Powell geçtiğimiz hafta yükselen tahvil faizlerinin ekonomik toparlanmaya olan güveni yansıttığını söylemişti.
TD Securities Küresel Faiz Strateji Başkanı Priya Misra ya göre Brainard, tahvil faizlerindeki yükselişin pozitif bir gerekçeyle gerçekleşmemiş olabileceğini kaydeden ilk Fed yetkilisi oldu. Misra ''Eğer finansal koşullarda hızlı bir sıkılaşma olursa Fed bu koşulların daha da kötüleşmesine karşı harekete geçeceğinin sinyalini veriyor'' yorumunu yaptı.
Gram altinim var keske sadece ons yukselse dolar yerinde saysa uc kurus kazanacaz diye memleketin aleyhine istemek hen hafif tabirle ayıptır
Bu arada, altın 350Tl olsun, dolarda 6TL.
Yükselmesi herkese zarar
Herhangi bir şey için herkes uçacak kaçacak demeye başladığı zaman bana endişe basıyor.
Bir iki kişi dese neyse de, herkes diyorsa o iş olmuyor be abi.
Şimdiye kadar uçacak kaçacak diye gazlanan neyi aldıysam hep pişman etti.
Dipte sürünen neyi aldıysam hep kazandırdı.
Acayip yorumlar oluşmaya başladı..:Sad:dışarıda ve içeride doların yükselmesinin ve düşmesinin sebepleri bellidir..bizim istek ve temennilerimizle oluşacak şeyler değil bunlar..şayet siz yatırımcı iseniz yada varlığınızı(emeklerinizi) korumak amacındaysanız ona göre pozisyon alırsınız, gayet net..
Anladığım kadarıyla bugün Abd 10 yıllıklar %4 ün üzerinde yükselmiş..dolayısıyla ons düşmüş, dolar/Tl de bu yüzden içeride yükselmiş..herhangi birimizin dahli var mı bu konuda, gidip ABD hazine bonosu satan oldu mu içimizde!!:)
https://i.hizliresim.com/rPSzKG.png
Yukarıda USD/CAD ın Marttan itibaren grafiği var..Kanada doları commodity lere fazlasıyla bağlı olduğundan geçen Mart ayından itibaren güçlendiği gözüküyor..sebep belli, MB larının pandeminin başlamasıyla beraber hayvan gibi ortalığa para saçmış olmaları..
Şimdi resimden trend gözüküyor..MB larının bu bastıkları paraları çekme gibi bir durumları var mı?yoksa devamı gelecek mi?
Buna göre onsun alacağı şekil konusunda kısa ve orta vade için bir fikir yürütülebilir kanımca..tabii dolar/TL için de..
Yazdıklarım bilgi amaçlıdır, herhangi bir tavsiye içermez..
Cad Petrol ile koreledir
Pandemi ile birlikte petrol fiyatlari dip yaptigi icin usdcad da zirve yapti
Cad i borsalar ile iliskilendirebiliriz oda petrol ve borsalarin korele olmasindan
Cad a bakarak altin ,try , gumus grafigi sekillendirmek sagliksiz olur
https://i.hizliresim.com/iRPxm1.jpg
Sn. Culpable CAD sadece petrolle değil, tahıl, mineral, kereste vs. ile direkt ilgili olduğu için commodity kelimesini geneli için kullanmıştım..
Esasen çok geriye gitmeye gerek yok ve ben referansı Mart ayı pandemi başlangıcı olarak aldım..çünkü belirttim o tarihten sonra piyasalara enflasyon yaratacak yüklü miktarda para boca edildi..detaya girmiyorum..
Piyasalarda para bol ve birde pandemi dolayısıyla arz sıkıntılı..tabiki sonuçta fiyat artışları kaçınılmaz duruyor..şimdi şu soruyu soralım; kime yarıyor dolar bazında fiyat artışları, tabiki CAD e..ve trend devam ediyor..
Peki piyasada fiyat artışları(enflasyon) oluşuyorsa referans alınan Abd bono faizleri ne olacak?mecburen yükselecek değil mi?..ehh faizler yükseldi, normalen değerli metaller düştü..fakat bundan da önemlisi, dolar borçlusu EM lerin borç yükü faizlerin yükselmesi ile arttı..O zaman örn. Dolar/TL nin yükselmesi gayet normal değil mi?
Tabii her zaman detaylarda böyle olmayabilir ama sonuçta benim kurduğum genel mantık silsilesi bu..varsa burada bir yanlış düzeltebilirsiniz..
1:Gümüş severler: Şuan fiziki gümüş almanın en ucuz yolu borsa gümüş fonu gmstrf.daha önce finans,fiziki gümüş bulamadığından gösterge fiyatla arasında fark oluşmuştu.fon fiziki gümüş bulunca bu risk kalktı ve rahatlıkla gmstrf alabilirsiniz.Şuan gösterge 40.80 fiyat 41.27
2:Alim- Satım marjı sıfıra yakın.41.26 alış 41.27 satiş.Saklama hırsız koybolma riskide yok sizin yerinize malımız Takasbank güvencesinde...https://t.co/1W2dELh6wn
M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aracı kurum aslında "Ben satıyorum sen al.." diyor o raporda ama insanımız "Ben alıyorum sen de al.." diye anlıyor, ortada yalnızca masum bir yanlış anlaşılma var yani!
"Takip Ettiði Kompozisyon = 1 KG Külçe Gümüþ" diyo web sayfasi.
16125kg gumusum var diyo. Baska bi yerde 101265kg var diyo. "Dolasimdaki pay sayisi = 15,700,000,000,000 (15trilyon???) diyo. Diyo da diyo, ne halt dedigi belli olmayan, benim bile daha iyisini hazirlayabilicegim bir web sitesine sahip bir fon iste.
O değil de dolar tl paritesi olmasa ons bizi gömmüştü,amerikadaki altın yatırımcılarına allah kolaylık versin.Bizi bir nebze doların artışı avutuyor.
Ne diyeyim doğrudur ,iyi saatte olsunlar yassah hemşerim diyor,dükkan her enstrumanda onların,yapacak bir şey yok
Allahtan bizde altın dolarla alınıyorda,dolar tl paritesi durumu az bişi kurtarıyor.
Haber ne olursa olsun sen düş.Sana yarasin ya da yaramasin.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.