RPD -%0.3 düşüşte, NZH +%0.05
Printable View
RPD -%0.3 düşüşte, NZH +%0.05
Rpd haftasonu verdiğini geri almış
Merhaba herkese, Mükafat birinci fon sepetinin olayı ne hakikaten. Portföyü de göremiyoruz. Gerçi son on gündür herşey yükseldiği için %10 yükselmesi normal, izleyip görelim bakalım normal zamanda getirisi nasıl olacak
bugun kvba lar iyi getirir sanırım ,bakabilen varmı ?
Nedense IPB ye gereken onem verilmiyor mu acaba diye dusunmeye basladim. Yoneticiler yatirimci sayisi dusuk fonlarla ve serbest fonlar ile mi daha fazla ilgileniyorlar acaba ?
Aylik bist100 %7,27 artis , bist30 %7,97 artis , IPB %1.51 artis.
Haftalik bist100 %4,41 artis , bist30 %4,69 artis , IPB %0.88 azalis.
IPB ve RPD fonlarım var. Ne bistin yükselişinden, ne de doların yükselişinden faydalanabildim. Birikimim dolara karşı hızla erimeye devam etti. Başarılı olduğunu düşündüğümüz değişken fonlar bile bizi koruyamıyor. Birikim yapmak ülkede ceza gibi. Sistem bana hiç uymayan harcama üzerine kurulu.
Çarşamba ve perşembe günü de kuvvetle muhtemel yabancı döviz ve hisse bazlı fonlar bayağı bir eksi getirecek. Durum onu gösteriyor
Mb kur %-2.86 dovize duyarli fonlar bu sabah verdigini geri alir yarin sabah
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yatırım yaparken kararsız kalmak insanı allak bullak ediyor. Şu an için iyi olan ne gibi görünüyor sorusu kararsızlığın çözümü olabilir ?
Hareketsiz kalmak en iyisi olabilir...
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Su an asiri bir risk istahiniz yok ise elinizde TL ile kaldiysaniz PPF mecburen Bist bile yurudu, doviz ve gram bugun biraz saldi daha da gevseme olursa alim firsatidir ikisinde de ivme hala yukari gosteriyor.
Diger taraflarda da mecburen duzeltmeleri bekleyeceksiniz sonra kademe kademe alim en dogrusu obur turlu illa parayi bir yere baglayayim yatirimi zar atma oluyor genelde de sonu husran
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ben aylık bazda başarısız gördüğüm fonu terkediyorum ipb örnek, aylık bazda başarılı olana ay sonunda %10-20 portföy ekleme yapıyorum örnek rpd. izlediğim ija ve mjb de bir ayını doldursun alırız %10'ar pay. sonuçta bir yere kaçmıyor başarılıysa 1 ay sonra da başarılı olur, 1 yıl sonra da başarılı olur. şimdilik kazandıran bi taktik oldu bakalım. bence değişken fonda dip aramak mantıksız, dip arama işi fon yöneticisine ait. sonuçta profesyonel değiliz nasılki doktorun işini evde kendimiz çözmeye çalışırsak bela oluyor aynı gözle bakmak lazım.
Aslında myfinans öncülük etse
Buradaki forumdaşlar için değişken bir fon kurdursak. Ayrıntılı tartışır,belirleriz
Arkadaşlar yarın tam gün olmasına rağmen https://www.tcmb.gov.tr/kurlar/kurlar_tr.html niye ekim ayının 27 si yok. Yani yarın merkez bankası kur fiyatı açıklamayacak anlıyorum. Ekim 28 yarım gün değil mi? Benim atladığım bir şey mi var?
O konuyu eskiden çok tartıştık.
Böyle bir araya gelebilecek olanlar varsa özel serbest fon kurdurabilirler Değişken değilde özel serbest fon olması daha iyi olur.
Ama geçmişteki bu girişimler hemen fikir ihtilafları ile dağılmak zorunda kaldı.:)
Yani olmuyor maalesef.
TDG fonu karsilastirme olcutu %40 Bloomberg Endüstriyel Metaller Endeksi + %40 Bloomberg Enerji Endeksi + %15 Bloomberg Değerli Metaller Endeksi + %5 BIST-KYD Repo Brüt olarak belirtilmis. Simdi bu durumda bu fon dolar tl hareketinden etkilenmez denebilir mi ?( ama bir yandan fonun adi yabanci byf.....)
TDG
%70 BEMI Gelişmekte Olan Ülkeler Bono Endeksi + %20 Bloomberg EFFAS ABD Doları cinsinden 5-7 Yıllık Devlet Tahvilleri Endeksi + %10 BIST-KYD Repo Brüt
Siz yanlışlıkla TGE ile mi karıştırdınız acaba.
Ama hepsi her halükarda bizim kurdan etkilenir, TL hesabında cebimize girecek para kurla hesaplanıyor.Etkilenmemesi mümkün değil.
ZİRAAT PORTFÖY S&P/OIC COMCEC (İSEDAK) 50 SHARİAH ENDEKSİ YABANCI HİSSE SENEDİ FONU uzun bir bekleyişten sonra faaliyete başlamış.
İlk gün getirisi
TL ile alınanı + 0,117
USD olarak alınanı ise +3,067
Ne kadar TKF'ye zamanında çok sövülse de geçmişteki en yüksek pay fiyatını yakalayıp üzerine bile çıkmış.
Hisse fonlarının çoğu bistin son dönemdeki düşüşünü telafi edemedi.
Saygılar.
Yabanci hisse fonlarin eksi getirecegini nasil tespit ettiniz
Dow.s&p nasdag 2 gun selalemi yapicakM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Su saat itibariyle % 40 ortalama artidalar.vadelilerfe dahilM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Anladimda dediginiz dolar bazli fonlarimi ilgilendirir.
Bu -2.86 amerikan hisselerinidemi etkiliyorM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Corbaciyan dovize duyarli diyor.
Hisseden bahsetmiyorM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Simdi Anlasildi
Yani elimizde yabanci hisse fonlari var
Dow nu s&p yi ve nasdagi takip ediyoruz bide bu MB dolar kurunada bakmak gerekiyor degilmi
Bu gunluk mb dolar kuruna nerden bakabiliriz.
Tesekkurler.M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet aynen öyle
Yabancı hisselerden oluşan fon portföyünün usd değerini o günkü kurla TL'ye çeviriyorsunuz.
Günlük kura şurdan bakın.
https://www.tcmb.gov.tr/kurlar/kurlar_tr.html