Wagner,,Putin anlaştı..Wagber kışlasına geri dönüyor..Ancak cin şişeden çıktı artık Putinin işi zor..Şeytan Amerika ellerini ovuşturuyordur..
Printable View
Wagner,,Putin anlaştı..Wagber kışlasına geri dönüyor..Ancak cin şişeden çıktı artık Putinin işi zor..Şeytan Amerika ellerini ovuşturuyordur..
Taraflar anlaştı, gözümüz aydın. Masum insanlar ölmedi, en güzel tarafı da bu oldu.
Bir şey olmaz canınızı sıkmayın Putinin tiyatro oyunlarını izliyor dünya.
Tombul Kuş’ta bu vakitten sonra kaçıranlar için alım fırsatı vermezler. İkinci çeyrek beklentisi bir yana haziran yolcu, kargo verilerinde rekor bekleniyor. Bayram için kaçanlar bayram reposunu almak için perşembe çıkışını yaptılar. Endeks bayram öncesi bir %6 yukarı yaparsa beni şaşırtmaz.
THYAO Teknik ANALİZİ
https://www.youtube.com/watch?v=dbN_Hdcik4w&t=302s
Aynı görüşteyim ayrıca seçim belirsizliğinde 130 civarlarından iyi fırsat vermişti tabi göre bilene dolar /TL yükseldi 25 civarları yarın borsada yükseliş yaşanır yaşanmasa bile borsa yatayda düşüş yaşamaz ytd.
..............
Tombul Kuş’tan haberler…
23 Haziran'da 245.984 yolcu ağırlayarak Türkiye rekorunu kırdı.
24 Haziran'da Antalya Havalimanı iç hatta 149, dış hatta 988 olmak üzere toplamda 1.137 uçuşa ev sahipliği yaparak kendi rekorunu kırdı. ✈
Bu niye düşmüyor? Hani taban serileri olacaktı:)
Şuanda bile uygun fiyatta tombul kuş dolar TL 25 olduğu yerde taban serisi beklemek hayalci yaklaşım olur
196 üstü temmuz ayında hızla 250’ye merdiven dayayabilir.
Thysi olan 3.çeyrek bilançoya kadar beklesin al-satçıların hepsinden daha çok ihya olur. 10$ hedef
Söyledim bir sıkıntı olmaz diye matbaa bile Thy kadar para basamaz şu an
3.çeyrek Kasımda gelir yine
Bayram riski var diyenler ters köşe oldular fakat unuttukları borsanın rekor filan kırdığı yok dolar TL 25,71
Borsa 1 hafta kapalı 1 hafta 1 ay gelir :)yarın yarım gün açık.
Dolar 30 a gelirse hedefi 12$ ye güncellerim.
Lufthansa 11 milyar Euro
American airlines 11 miyar Usd
Fazla uçmamak lazım.
Türk hava yolları ve Pegasus tarihte görecekleri en yüksek değerlerde geziniyor.
Müşteri profilleri de belli.
Her hissede, kazandırma potansiyelleri ile kaybettirme potansiyelleri nedir, ona göre yatırım kararı vermek lazım.
Havacılık güzellemesi yapmanın artık zamanı değil.
Ekonomi kanallarında fazlasıyla yapıyorlar.
Bu yorumu, sadece tarihe not düşmek için yaptım.
American Airlines yatırımım da var. Oradaki rekabet ile Türkiyedeki rekabet kıyas kabul etmez. Birsürü şirket fiyat kırıp duruyorlar rekabet için, işgücü desen inanılmaz pahalı maaş ödemek zorundalar Thy ye göre. Üstüne gırtlağa kadar borçlular.
Avrupa havacılıklarda eksi özsermayeli şirketler var Airfrance gibi. Tarihi zirvesi 60€ lar şimdi 1.7€ ydi en son.
Merak etmeyin hepsiyle karşılaştırmasını yaparak yazıyorum. İşkembeden sallama yok. Hisse 40 lirayken burada 150 hedef diyince deli diyenler vardı özel mesajla. Problem yok yani :)
Siz söyleyin hangi hisselerde pozisyondasınız ?Bende yazarım size diğer hissemi daha dün foruma yeni yazan üyeler bayram satışı olur diyordu bugün için şuan sesleri ve solukları çıkmıyor bayram satışı boş çıktı aslında vebale girdiler.Şuan sizi eleştirmiyorum hisselerinizi yazın bende size diğer hissemi yazarım ayrıca iyi bayramlar gerçi yarın arife benden önden giderim hep.
Hissem yok.
Deprem sonrası, bütün portföyü satıp, eşimin evsiz kalan akrabalarına ev almak zorunda kaldım.
Yeni yeni, mini mini portföy yapmaya başladım.
Sadece şunu sorgulayın.
Bu hisse, 1 milyar USD seviyelerine düştüğünde, varlık fonu veya THY neden alım yapmıyordu.
Pandemi, yüzlerce yıl mı sürecekti ?
1 milyar USD seviyelerinde almayanlar, 10 milyar USD seviyesinde alım mesajı gönderiyorlar.
2 sene önce Ereğli hisseleri de 12 milyar USD seviyesine geldi ve hiç düşmeyecekmiş gibi güzelleme yapanlar vardı.
Kimse bu numaraları yememeli.
Kimse zirvelerden hisseye uzun vadeli yatırımcı olmamalı.
O yüzden birileri de hatırlatma yapmalı.
Alman halkının alım gücü mü daha iyi durumda, Türk halkının mı ?
Bu anormal bilet fiyatlarıyla, Türk halkı, daha ne kadar kazıklanacak ? (her iki havayolu içinde geçerli)
Eskiden İstanbul-İzmir parkuru, Avrupa'nın, en çok uçuş olan 1 numaralı parkuruydu.
Şu an kaçıncı durumda ?
Piyasa dışındasınız size kibar davranıyorum dürüst olduğunuz için diğer hissem Migros o da dans ediyor tarihi zirvelerde enayimiyim maliyet yaptım zirveden girdim mala.Zamanında Thy hissesinde zirvesine yakın yerden mala girmiştim şuan huzurluyum neyse siz tarihe not düştünüz zaten bekletiniz gerçekleşirse yazarsınız tekrardan foruma.Tekrardan iyi bayramlar.Ben mutlu değilim bayramda borsa kapalı olduğu için.
THY hissesi taşıyan tüm arkadaşlara iyi bayramlar malınıza sahip çıkın ters algıya gelmeyin F/K 5,31 PD/DD 1,38
Kibar mı davranıyorsun ?
Hay allah razı olsun.
Sert girişirsin diye endişe etmiştim.
Enayi misin değil misin biz bilmeyiz ama.
Yorumları okuyanları asla enayi yerine koymamalısın.
Hoşuna gitmeyen yorumları algıcı olarak yaftalamamalısın.
Enayiysen de enayiliğini kendine saklamalısın :)
Tüm hisselere, diplerdeyken güzelleme yaparsan daha faydalı olur.
Zirvelerdeyken değil.
Okuyucular için, hisse, diplerdeyken, kötüleyenler ile, zirvelerdeyken iyilerden aynıdır.
Endeks dolar bazında yarı fiyatında seyrediyor. Yıl sonuna kadar endeks 10.000 leri bulabilir. Bu durumda Thyao gibi lokomotif hisseler buna öncülük edecektir. Geçen de yazdığım gibi Tombul yıl sonu 500’leri görmesi muhtemeldir.
Ortakların hayırlı bereketli bayramlar geçirmesini diliyorum.
Bayram satışı bekleyenler bayramınız kutlu olsun :)hayat boş keyif almak gerekir.
Bayram satışı olur demedim ben...
Rusya olayı patladığı gün hissede hem bu konu hem de bayram var diye riske girmez insanlar, sıkıntı olabilir yazdım. Yazı duruyor. Sonra Rusya olayı zaten kapandı. Konu sadece bayram değildi.
.
Topiğin trolü sensin sanırım. Herkese laf atıyor , genelde de kendi kendine yazıp duruyorsun...
Biraz kibar olda büyük yatırımcı hikayelerini okuyan yeni borsacılar seni bu işi biliyor sansın...
Senin bildiğin kadar bizim unutmuşluğumuz var..
O sildiğim mesajda senin saygısız üslubuna cevaptı.Muhattap olmayayım dedim sildim. Hala uzatınca da bunu yazmak zorunda kaldım..
Artık muhattap olmam zaten. Çöp sepetine attım seni gitti...
Size ben gereken kibarlığı gösterdim zaten size eleştiri yapmayacaktım fakat diğer arkadaş tombul kuşa balon yazısı yazınca sizde arada eleştiri almış oldunuz kurunun yanında yaş yanar der büyükler ayrıca foruma ilk yazınız olumsuzdu hissede düşüş beklentiniz vardı tepki ilk başta çekmediniz ikinci günde farklı üye olumsuz yazınca sizde eleştiri aldınız neyse benim için konu kapanmıştır.En büyük trolü sizsiniz hissede olumsuz olan sizsiniz ben değilim.Genede ben size kibar davranıyorum ayrıca dünkü üye Erdemir hissesi ile kıyaslıyor birincisi 2 farklı sektörler İsdemir büyük depremi yaşamış hisse thy hissesi sadece pandemi döneminde zorlandı o da uçuşlar yasaklandığı için zaten covid 19 dünyanın başına 100 yılda bir başına gelen bir olay dahası jet yakıtı ucuz tombul kuş için avantaj ihracatı %90 üzeri ve yaz sezonunun başı asıl tröl sizsiniz ytd.
Dolar kurunun 26 üzerinde kapatması muhtemel, 6 aylik bilancoda Sn Pardusunu dedgigi gibiz
Özkaynaklarda dolar bazlı bir yükselis görecegiz ,
Turizm mevsimi ile en karlı dönemi yasayacagiz Yüksek döviz kuru ile win win olacak
Bu vesile ile Bayramınız Kutlu olsun iyi tatiller Sn Pardus selamlar :)