Ortak
Telegram gruplarini paylasir msn
Bana da benzer bir dedikodu geldi
Printable View
Tekfen holding hisse grubuna gir ortak bak , kasten bilincli olarak bir organize grup kagidi batacak edecek diye kotuluyor
Olmasaydi batardi da var yani !! 20 tl ye dusecek diyor cok bilmis. 20 tl ye duserse zaten ya savas cikmistir ya da ulke batmistir su dolar kuruyla
Bu hisseyi halaa öveni endkds 1 düşerken 4 düşmesini ne var diğerleri de düşüyor diyenleri ( bundan sonra)artı borsada eksi 3 yaptıranları
Ortak
Ben hesabima sektore ve Hakan Goral a guveniyorum . Sirkete guveniyor muyum tabiki hayir ama nedense patron satiyor , Isbank ongorulemez buluyor ve sosyal medyada bir anda gruplar turuyor ve sirkete batti etti diyor. Batiyorsa da Gercekten batsin :) zaten batirdi bizi eziyet izdirap daha fazla surmez .
batma dedikodusu adliyelik olması geraken bir dedikodur.. mutlaka izi sürülüp, fesat yayan kişi tespit edilebilir.
inşaat işinde teknik iflas olduğu doğrudur (negatif özkaynak).. bununla beraber, şirketin sahip olduğu yurt içi ve yurtdışı inşaat şirketlerinde şunlardan birinin olmaması, özkaynakların negatif olması durumunun UFRS tablolarda olduğu (muhasebe provizyonu kaynaklı) ve yasal tablolarda olmadığı konusunu akla getiriyor:
1-sermaye artırımı,
2-gerektiği yerde sermaye azaltımı (2/3 zarar limitini yönetmek için)
3-tasfiye haberi
4-herhangi bir yerde temerrüde düşme (vadesi gelen borcu ödeyememe ve alacaklının borçuluyu iflas talebi) haberi,
velev ki inşşaat işi batsın; diğer işlerin tümü müsakil tüzel kişiliklerdir ve diğer işleri ilgilendiren bir konu olmaz.. iştirak inşaat şirketlerinin A.Ş. veya kurulduğu ülkede benzeri statüde olması durumunda holdinge kamu borcundan dolayı dahi rücu edemezler (sermaye şirketlerinde ortağın koyduğu sermaye kadar sorumluluk taşıması ilkesi).
diyelim ki inşaat işi tasfiye olsun: "tertemiz gübre işi + servis sektörü işleri + kule + gayrimenkuller + risk sermayesi şirketleri vb " yine bizdedir ve bunların toplamı bist değerinin açık ara önünde olur..
eski deyimle; bist fiyatı vehme (yersiz korkuya) kurban gidiyor olmasın!?
inşaat işini tasfiye edeceklerini tahmin etmemekle birlikte etmeleri durumunda dahi şirketin belirsizlik konusu yaratan işi ortadan kalkar..
kuvvetle inandığım konu: inşaat işinde sadece ve sadece güvenilir kar marjı olan işler yapmak istiyorlar.. o nedenle ihale haberi duymadığımızı tahmin ediyorum..
bistteki fiyatı artmasa ne yaparım: temettü hissesi olarak beklemeye devam ederim... yönetimdeki yönsüzlük ve irade zayıflığının/belirsizliğinin sürdürülebilir olmadığını düşünüyorum.. mevcut fiyatta çok iyi bir temettü hissesi olur (baktığım veri doğru ise, son 10 yılın sekizinde makul temettü verimi ile temettü dağıtmış durumda)...
Batacak olsa hisseyi 100 yaparlar oradan satışa geçerler kerizler mi hissleri satmadan düşürecekler
telegramda 3 gündür özellikle 3-4 kişi sabahtan akşama kadar düşecek diye binlerce mesaj atıyorlar...batık hisse edebiyatı yapıyorlar.. grupta yöneticide yok.. istediklerini yazıyorlar.. buda sıg tahtamızda işe de yarıyor görünen ....
"finansal fesat" çıkarmaya çalıştıklarını düşünüyorum.. yukarda yazdığım hukuksal durum bir başka anlatımı şudur: holdingin 5 şirketi olsun: a, b, c,d ve e.. e, batmış olsun.. holdingin E'deki karşılanmamış herhangi borçtan dolayı diğer 4 şirkete rücu edilemez.. ki tahminim; inşaat işinin rehabilite edilerek daha küçük ama kalrı hale getirmeye çalıştıklarıdır.. öyle büyük bir know-howı yok edecek bir zemin görmüyorum. sadece ıslahata ihtiyaç vardır, tasfiye değil..
burdan denetçiye notum: eğer E şirketi (inşaat segmenti) batık ise, bilançosunu "işletmenin sürekliliği ilkesi"ne göre çıkarmamalısınız (kuvvetlim karşı argümanlar yoksa).. dikkat.. baz, tasfiye bilançosu bazı olmalı.. ayrıca; holding çatısı içinde negatif özkaynağın konsolide edilmesi gerektiğinden de şüpheliyim.. teknik değerlendşirmeyi yeniden yapmanızı öneririm. gerekçem de yukarda açıkladığım "sınırlı sorumluluk ilkesi"dir..
Bu batma meselesini fazla ciddiye almadınız mı? Biraz baktım telegrama da ciddi bir sey goremedim. Hakaret kucuk gorme vs. Bilgi kırıntısı hatta yorum bile yok. Sanırım 1 aydan az var bilançoya
Bist 30 Teko..şişe..tav..hepsi düşüyo..bist100 dışı küçük hisseler hisse bazlı beklentiyle yeşil olanlar var..sıkıntı yok böyle hareketler normal. Yeterki endeks ve gündem yunanistan sebebiyle fazla bozmasın...
zaten şirketin batmıcağını torosu tanıyan duyan her kes biliyor.ama nötür olanlar etkilenmiş gibi.. ama adamlar batık hisse ,20 ye düşecek diye diye iki gündür enaz 1000 tane mesaj attılar..kötü piyasada zaten boş olan tahta sonuç ortada. .. 2 gündür adamlar görevinde başarılı olmuş görünüyor..
Endeks zirvesinin düzeltmesi 3.050 lerde kendi adıma bitebilir..diye düşünüyorum...
teko ve diğerleri için biraz toplama moduna geçebilirim ...
Yarın alış yapayım o zaman.. Malına sahip çıkmayanın malına çökerler.. YTD.
Rusya, Ukrayna'dan alacağını aldı, barış görüşmeleri başlayabilir.
[QUOTE=obstinate;6123020]Birader kimin bu grup hangi vurguncu hüstadın. Oradaki 3-5 andavalın yazması ile büyük oyuncular satış mı yapacak. Nasıl ciddiye alıyor miller böyle iyi aile çocuklarını[/QUOTE
Ortak (Tekfen holding hisse) grubun adı.1744 kişi var grup ta..3-4 gündür nerdeyse sabahtan akşama kadar bir kaç kişi kağıt düşecek,20 ye gelecek,kötü kağıt,sahibi satıyor,çıkmaz vs . gibi binlerce mesaj attılar...zaten düşüşlerde sahipsiz kağıt .korku satışlarida oldu gördüğüm. .ben bile o gruptan çıktım... endex negatif olunca da baya başarılı oldular görünen...
Hissede alış satış yok boşa heycan yaptırıyorlar millete başka bi şey değil virmanlarla haftalıkta da aylıkta da 3 aylıkta da ilk 5 kurum alıcılı seyrediyor çıkışı kolay olur paniğe gerek yok zaten yerin dibinden çok yukarda değiliz nereye düşeceğiz bir tavanla tüm kayıpları siliyor bilanço kötü gelecekmiş gibi yapıyorlar bence bu sefer yani haber almışlardır ama bilanço kötü olduğu için değil kötü gelecekmiş gibi düşündürmek için basıyorlar
Sayin Balikci
Haklisin , ancak bu fiyatta tuttuklari surece gelir bir para babasi sirketi alir , icerden de foslayani ve kizini baglar onlari da alir sonra ne oldugunu anlamaz mirasyedi soysuzlar. Gesan in bile piyasa degeri 530 milyon dolar olmus 99 yilinda kurulmus sirket , bizimkiler bu hizla devam ederse affetmez birileri sirkete bu fiyattan coker . Bu sirket bu fiyatlarda kalamaz
sayın maximetu gerçekten tekfenden çok korkuyorum.22 yıldır borsadayım hiç bu kadar korkmadım ve umudumu yitirmemiştim.inanının çok lanet bir yönetimi ve bilakis çok art niyetli patronları var .yıldız holdingten dahada kötü .tekfenin yöneticileri sahipleri şirkete dahil olan küçük yatırımcıyı yok etmeyi amaç edinmişler algısı oluşturuyor.
600 Milyon Dolar etmez bu firma , eninde sonunda degerine gelecektir bugun olmaz yarin , gidip baska yerde macera arayamam. Ama kisada momentumu kaybettigimiz dogru, yine endeksten once patir patir -3 dustuk . Bizim bilmedigimiz sirket icinde donen bi dumenler olabilir yine . Yoksa Bilanco donemi yaklasirken su hareketler hayra alamet degil kisa vadede
BofA ve İş Yatırım satmış. Unlu ve Gedik satışları karşılamış. Para çıkışı olsa gene bilanço sızdı diyeceğim. Öyle bir durum gözükmüyor. Benim aklıma şu geliyor. Dede malları iskontolu sattı veya devretti. Bu aracı kurumlar bu hisseleri mi satıyor.
Patron satışı olsaydı KAP gelirdi.Şahsi tahminim Katılım endeksinden çıkış sonrası bazı fonların satış yapması ayrıca TMB'nin Rus pasaportlu Türk işçilerin askere alınma ihtimali konusunda uyarısının da etkisi vardır muhakkak. Kapanmak üzere olsada bir şantiye mevcut.
Santiye zaten bitti yuzde 90 lardaydi, 1 tane santiye var zaten Onun etkisi olmaz
Bu nasıl düşüştür sn hocam. Vestl yerine bunu aldım bir de. Teknik meknik kalmadı kağıtta YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Doğru söylüyorsunuz ama bu biraz algıyla ilgili bi durum piyasa her şeyi rasyonel algısaydı Tekfen bu fiyatlarda olmazdı.