https://twitter.com/alimahir/status/1469653612141977609
Kolay yoldan kazanılan para,adamı yoldan çıkarır.:thumbdown:
Printable View
https://twitter.com/alimahir/status/1469653612141977609
Kolay yoldan kazanılan para,adamı yoldan çıkarır.:thumbdown:
Bilmem ne limanina gelen 100 kilo uyusturucu yakalandi . Eee kim gondermis?? nereye gondermis ?? . En onemlisi yakaladin ne yaptn uyusturucuyu ???
Naci den beri dolar %100 arttı bizim borç ikiye katlanmış faizler de artıyor. Şimdi önce devlete bakalım. Devletin borcu 3 trilyon TL bunun %60 üstü yp TL faizden %5 yedi şimdilik kurdan da 3 trilyon yemiş iki yıl devlete çalışanlar dan kimse beş kuruş almadan çalışsa. Kuru ekmek bile yemese. Lamba bile yakmaz eşeğe binsek ancak amorti ederiz.
200 Gr ekmeğin un maliyeti 1,6 TL. Fırının kirası işçi maaşı fırını bakkala götüren şoför un maaşı mazotu fırın neyle pişiriyorsa onun bedeli. Eee ekmek 1,75 TL bunlar harbinden lokum tozu çekiyor.
Pazartesi zam gelecek.
Öyle Konya ovasında bedava ekmek yeme devri bitecek...
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir kızım var evlilik çağında. Kız gitti mi oğlanin aldığı parayla bırakın düğünü ev gecinemez. Muhasebeci de aylık 1000 TL alıyor. Hayır ordan alıp asgari ücret ile bir yere koysam geleceği bitecekl. Ha 30 yaşına kadar çalışıp altını eşyaları alır bende bu felçli halimle ek iş bulursam mümkün. Allah izin verirse sağlığım düzelirse seneye pazara çıkacam yada bir yerde part time kasiyerlik. Benim maaş faturalar okul servisi, yakıt ve kapıcı aidatı, medikal ürün fark ücreti, ilaç katılım hastane payı, parayla aldığım antibiyotik, ekmek ve Pazar gideri ne yetiyor iki yıldır hanıma üst baş yok bende iki yün don aldım. Ev kira değil. Allah'tan bir iki yıllık stok var. Ya hu evi kira stoğu olmayan hangi alemde bu maaşla geçiniyor. Ulen TÜİK ci o fiyat aldığın marketin adını söyle de bizde oradan alalım. Acaba aldığı ürünlerin ÖTV KDV sini çıkarıp da mı buluyor bu rakamı anlamış değilim.
Evde araba yok benim akülü tekerlekli sandalye nin jelli aküsü iki scooter jel akü iki yıl gidecek kalite 7 bin TL. Çocuklar işe dolmuşla gitse 8400 TL iki yıl zam gelmezse dolmuşa 4000 TL daha avantajlı çocuklar. Ula sineğin yağını hesaplamak lazım. Bir ayda aküler %100 zam gördü vay anasına. Pedallı bisiklete dönmek gerekecek sanki.
Farklı yiyen oldugujuda sanmıyorum,arada kofte yiyorduk veya göğüste n arabas yapıyordum arada onuda uapmayiz.eger evlatların derdi olmazsa kiyde kendim kendime yeterde artarim.
Not:babamın tohumun dan ektiği bir domates serada tarttigimda 1,680grm gelmişti.
Çok sıkıldım bu şehirde artık r şy
sanayi ve teknoloji bakanımız açıkladı...aya sert iniş yapmak için 1,9 milyar TL bütçe ayırmışız...aya gidiyoruz 150 milyon USD ile...WV elektrikli araçlar için yıllık 17 milyar EUR bütçe ayırmış...
oyun dışı falan değiliz aksine oyunu biz kuruyoruz...hayret bişey ya...
Bir adam her gün konuşur mu ya. Her konuştuğunda satış geliyor. Bu konuşmadan önce eskiden üç beş alıyorduk. Bundan sonra ki stratejiniz RTE nin programından hemen önce satmak olsun. Ya bir müjde ver de ilimlerimiz bayram etsin. Yoksa millet iliklerine kadar borçlu. Bu arada dün demiştim tereyağı 70 olmuş. 25 TL zam gelmiş.
dolar bazlı grafik daha da yukarısı var diyor.
ama dolar borcu olan şirketlerin karı düşecek. belki de sırf bu yüzden iflas edenler olacak.
ve de dolar buralarda kalacak mı? bence asıl muamma orada.
AKP'li Numan Kurtulmuş: Devletin kendisine vermiş olduğu Türk Lirasını gidip dövize yatırmak bir ahlaksızlıktır
haydaaa durduk yere ahlaksızda olduk...
10 milyonluk Yunanistan, onlarca milyar dolar borcu nasıl ödeyecek,?
Amerika bakti Almanyanin savaşmaya borçlanmaya gönlü yok, tahsilatı ab üzerinden yapacağı böyle işlere giriyor. Jeopolitik olarak çok mantıklı.
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
pudra şekerine yatırın sevap işleyin.
https://twitter.com/halktvcomtr/stat...30234706251779
burda biri tuborg içiyorum diye bana ayyaş demişti.
sizi temsil eden kokoculara ne diyelim peki ?
yani
sizi temsil edenler derken bi düşün.
2 günlük serseri hareketler. LONG trendinin sonuna geldiğini haber veriyor olabilir..
2-3 gün daha bu hareketler olursa şortingen sert olur..
haydaaa durduk yere ahlaksızda olduk...[/QUOTE]
abi ne renk veriyorsun :kahkah: bak kendide milletin vergilerinden aldığı maaş ile alıyor hiç renk veriyormu :28:
2016 da oyun dışı kaldık ,
Ak partinin ve ekibinin nasıl kurulduğu , kimlerle oturarak buralara geldiğini yazan çizen , kulağımıza gelen çok şey mevcut bunlar doğru ise , birileri birilerine ihanet etmiş :)
Ve bu ihanetin sonunda cezalar kesiliyor , kesilen cezaları HALK ödüyor.
ne yapıyoruz süt şu kadar olmuş, benzin bu kadar olmuş, tavuk şu kadar olmuş diyip duruyor millet neden , niçin ,doğru gitmeyen ne , neden böyle oldu diyen az,
kim sorguluyor gençler aşağıda şimdi bir genç in ağzından çıkanları koyacam kuşta da videosu mevcut bu videoyu öncelikle önümüzdeki hafta faiz kararını verecek olan kimlerse bir daha seyretsin , yanlışlıkları korkmadan kimse talimat aldıkları dürüstçe anlatıp durumun ne kadar kötüye gittiğini , senelerdir oluşturulmaya çalışılan çin hikayesinin burada tutmayacağını birilerinin anlatıp , bu sevdadan vaz geçilip gerçek kararlar ve doğru ekonomi yönetiminine dönmeyi anlatmalı , koltuklar , makamlar hepsi geçici , inanlar 1 selaya bakıyor bu hayatta , kimse birşey götürmüyor bu hayattan inşallah memleket adına doğru kararlar alırlar bu hafta.
genç kardeşimin sözleri aşağıda ,
Gerçek Gündem
@gercekgundem
·
10 Ara
Beylikdüzü'nden Kadıköy Bit Pazarı'na kıyafet almak için gelen lise öğrencisinin hikayesi:
"Burada 5 liraya, 3 liraya pantolon gömlek bulabiliyorum. Belki de ölmüş insanların kıyafetlerini kullanıyorum. Ülkemin bana bıraktığı durum bu."
konut kredileri hala çok uygun. hanehalkı kira giderleri enflasyon hesaplamasında da çok büyük bir kalem.
kirada oturanlar her türlü hem kira öder, hem de enflasyondan nasibini alır.
beyaz yaka için 2500 tl kira mı? yoksa 5000 tl aylık kredi ödemesinin cevabı bu ortamda aylık kredi ödemesidir bana göre.
süper trendde ufaktan hisse alırsan krediyi 3-4 yılda bile ödersin. daha fakir olursun ama en azından kiradan kurtulursun. evin olur.
Sn. JAKO Forumun eskilerinden,aşağıda forumda açtığı başlık var,buradan kendisine soru sorabilirsiniz.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...t=608&page=167
havayolu şirketleri mahalledeki bakkalın muhasebe ve finansman kurallarına tabi değil..çoğu kez karıştırıyoruz.. gelirleri, fnansman yöntemleri, borçları, borcun süresi, leasing gibi bir sürü konu var..kompleks bir konu.. listedeki diğer şirketleri bilemem ama thyao "too big to fail" kategorisindededir.. borç olarka gözüken şeylerin çoğu ödenmemiş uçak filosu filan gibi şeylerdir, ama bunlar zaten anlaşılarak yapılan şeyler..
diğer yandan.. thyao nun iyi yönetildiğini söylemiyorum.. arpalık bir kurum olduğu kesin ama bir taraftan da öncü bir kurum ülkemizde alanında.. kargo gibi alanlarda da fırsatları kullanıyor..yıllık 70-80 milyon yolcu taşıyan bir şirket nakit akışı problemi yok, ama harcamalarını kontrol etmesi gerekir elbette.. ama döviz arttı diye batacak bir şrket değildir thyao..
günlük vadeli de poz.açtığım oluyor THYO ve PGSUS.. akşama poz. bırakmıyorum.
TR'nin en batık şirketleri olması da enteresan
SASA'nın geleceği de hiç parlak değil.. şişirildi de yaptığı iş belli. Sentetik Elyaf.
SABANCI çıkamadı,zarar etti.. sattı.. yeni alanda borçtan başka bi şey yok..