Gesan çok yönlü bir şirket içinde Astor alfas smartg kontrolmatik vb. Hepsinin yaptığı işleri yapıyor tek handikapi kısa zamanda geleceği erken satın aldı şimdi dinlenmeye aldılar büyük bir kap ihale ortaklık bilanço vb.haberle çıkışa geçebilir.
Printable View
Gesan çok yönlü bir şirket içinde Astor alfas smartg kontrolmatik vb. Hepsinin yaptığı işleri yapıyor tek handikapi kısa zamanda geleceği erken satın aldı şimdi dinlenmeye aldılar büyük bir kap ihale ortaklık bilanço vb.haberle çıkışa geçebilir.
Bence bedelsiz ve erupawırın arzı belliydi bunlar, satın alınmıştı ama geciktikçe birileri tarafından kullanılarak güzel paralar kazandılar, her perşembe bedelsiz açıklanacak diye alanlar açıklanmayınca aşağıda verdiler yine perşembe geldi açıklandı bu sefer aşağıdan değil yüksekten açarak yine verdiler tahtacı bence günlükçülere fırsat tanımıyo, yok öyle bişey getirin o malları teslim edin veya uzun vadeci olun diyo,ben şahsen bedelsize odaklanmadım, cebimdeki parayı aynı değerde bozuk paraya çevirmek gibi,düşünüyorum.erupawırın arzı bedelsizden daha önemli nedeni,kasaya para girecek,bu para yapılacak yatırımları hızlandıracak giderleri azaltacak,bence daha önemlisi alınan ihaleler ve geslerle ilgili dünyanın büyük ihtiyacı oluşu,en önemlisi geçen yıl bir yılda alınan ihalelere göre 2023 ilk çeyreğinde bunu yakalamış olmamız,bir yıldır bu hissedeyim geçen sene 6-7 nci aylarda 2023 ilk 3 ayın veya 6 ayın bilançosunun beklentisini çok iyi olacağı konuşulup yazılıyodu burada,keko usta kulağını çınlatayım,büyük emeği vardı,şimdi 2023 ilk 3 ayının blanço beklentisi daha çok iyi belki 2023 ün 2 ci 3 ayı daha güzel olacak bekleyip göreceğiz,kısacası benim en büyük beklentim alınan ihaller ,blanço, üretim ve şirketin büyümesi, kar demek bunlar varmı bana göre güzel gidiyo bunlar oldukça beklentimiz olan fiatlar, mecburen gelecek diye düşünüyorum,biraz sabır,selam ve saygılar.
günaydın bol kazançlar :)
info alımda bugun perşembe de değil eniştem bizi niye öptü :))
biz bölününce fiyat düşer , yükselmesi kolar olur diye düşündük. ama düşmesi daha kolay olmuş. satan vatandaşlar 1 lira düşünce eski hesap 4 lira düşüyor. bu hesabı yaparak işlem yapın olurmu. şu an 64 yani 256 ya denk geliyor . bölünmese 260 altına bu kadar kolay sarkmazdı. iyi olacak dediğimiz ne varsa aleyhimize dönüyor. var bir ....lik.
Arz onayı gelince de ele verirlerse şaşırmam. Yani mali kaptirdik geyiği hiç olmuyor gesanda
bana sorarsan beklenti bitiyor ele vermeleri muhtemel.. daha ne beklentisi kaldı gesanın bilanço dersek beklenen geldi..
anca 1. dönem de iyi ciro getirmesi yoksa pekte iç açıcı değil..
aylardır diyorum ama ben neden hala inatla taşıyorum bilmiyorum :) sanırım aşık olma ya da son birşarkı bekliyorum.
hisse toparlıyor sevinemiyoruz niye çünkü info alıyor :) ya da birazdan yine eksiye gidecek..
gedik fırsatını buldu satıp gidiyor.. :kahkah: sinirden gülüyorum. adamlar daha geçen 45milyonluk mal aldı :) 180k
yeni lotla 2 gündur 337k lot sattı daha var elinde 300k lot
Bu hisse yükselmesine yükselecek de o zaman içinde biz olacak mıyız? Asıl mesele bu. Sonuna kadar sıkacaklar. Ben geçen seneki harekete başladığı dönemlerde hareketlenmeye başlayacağını düşünüyorum. Haziran gibi falan. Sonra biraz duraklama, Eylük ekin gibi bi daha. Tabi işler yolunda giderse bi aksilik olmazsa. Benim onzamana kadar sabrım var mı sanmıyorum.
Algo trading yapiyorlar. Buna cok takilmamak lazim. Kisa vadede zaten bu algoritmalarla tepismek akilli adamin isi olmaz.
Piyasanin, bu hissenin F/K 'sini 50'ye cektim, daha fazla gitmez dedigini isitmemiz lazim. Ne zaman ileri surecegine hissenin etkin spkulatorleri karar verecektir. Gelen haberleri de duymaz dan gelirler, bunlara takilmayalim.
Ancak onumuzdeki 2,3 donemlik ceyrekte, cironun artararak gelmesi, aldigi ihalelerin kap tutarindan, gorebiliyoruz. Kucuk yatirimci olarak sabirli olmamiz gerekiyor bir donem daha. Bu donem sonunda piyasa mecburen tepki verip ileri surecek baska yolu yok.
Ustune yenilenebilir enerjinin onumuzdeki 5 yillik donemde hiz kesmeden yoluna devam edecegini dikkate aldigimizda sirketin onu acik.
Benim sirketle ilgili tek cekincem yatirimci ve kamuoyuyla ilgili iletisimde basarisiz oldugunu dusunmem. Ozellikle gecen yilki yatirimci sunumu bir felaketti. Bu yil henuz gelmedi ancak sirketin yatirimci iliskilerinden bir kontrolmatik, mavi vesaire sirketler gibi onumuzdeki 5 yila iliskin guzel bir projeksiyon sunacak yatirimci sunumu beklemiyorum. Umarim beni sasirtirlar.
SPK konusunda da bu iletisim konusunu duzgun beceremedikleri dusuncem var.
Ancak sirket uretiyor satiyor, iyi is cikariyor, muhendislik olarak isinin hakkini veriyor, orada allahtan bir sorun yok.
Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir.
Gesanda beklenti bitiyor fk 50 yeter bu kadar dememiz bekleniyor. Ama gesanda bitmeyen şey beklenti. Sunjonior konusunda beklentimi düşürdüm. Ondan kisa vadede büyük katki gelecek gibi görünmüyor. Asıl büyük beklentim ukraynada savaşın bitme ihtimali. Her an olabilir . Savaş Yıllarca da sürebilir. Ama savaş bittiği an Turkiyeden daha büyük ciro ukraynadan gelecek. Ikinci buyuk beklenti basvurusu yapilan depolamali ges onaylarinin gelmesi. Devlet bu onaylari verdiginde bu işi yapan şirketler 5 yıl hic durmadan tesis kuracaklar hemde çok büyük paralar dönecek sektörde. Üçüncü konu Almanya fabrikasi işi. Şirket bu konuda yeterli aciklama yapsa çok iyi olur. Süreç orada nasil ilerliyor bilmiyoruz. Kontrolmatik amerikada kuracagi tesisin arsasini aldiginda sami başkan gidip orada fotograf cekilip su tarihte açılıyor demisti. Gesanda almanyadan yayin yapmaya baslamali artik
Ben acikcasi Ukrayna'ya cok bel baglamiyorum. Politikaya girmeyi sevmiyorum, ancak ABD'de cumhuriyetciler iktidara gelmedigi surece Ukrayna savasi zor biter, ki onlar bile bitiriebilir mi supheliyim. Ukrayna AVrupa'nin Suriye'si oluyor, eski gunlerine donmeleri kisa vadede mucize olur.
Ancak Ukrayna disinda GESAN icin firsatlar sonsuz, ortadogu, balkanlar afrika yenilebilir enerji icin buyuk firsatlar barindiriyor, Almanya ayri bir kanal, o yuzden bu konuda onu cok acik.
Size tek soru, şu an sektörde tek eksi hisse olması sizce Gesan ın diğerlerinden daha pahalı olması mı?
Tüm enerjiler elektriler coşmuş durumda ve biz eksideyiz. Alfas astor smart euren vs
En klişe yanit hissenin kucuk yatirimcida daginik olmasi olurdu, ancak bu yeterli bir yanit olmaz. Spekulasyonu organize eden pala, belirli donemler rotasyona gidiyor, su an itibariyle GESAN'i hesaba katmak istemiyor. Eldeki kaynak sinirli, diger hisselerde spekulasyonu bitirip, vurgun sonrasi buraya donebilir.
Sunu da unutmayalim, secim ikinci tura kalirsa, belirsizlik havasi da hakim olursa 15 Mayis sonrasi iki hafta borsa da kan govdeyi goturebilir. Kafasi kesik tavuk gibi hareket eden yatirimcilarin hisseleri toplanir, bir iki ay beklenip, Eylul'de ralli baslatabilirler.
Yabanci da bu donemde dolari olabildigince yukardan bozdurup bist'e bir miktar para koymak isteyebilir. O durumda cok yuksekten girmek istemeyecekleri malum.
bense cok fazla küçük yatırımcının kaldıgını düşünmüyorum hissede ama genede dip sıyırması yapıyor eninde sonunda bir yerde ateşlicek ama zamanı kendi bilir...
Pazrtesi gedik 183 bin aliyor .sali günü elinde 730 bin lot oluyor. Sali ve carsamba 580 bin satiyor. Is yatirim 560 bin aliyor. Bu iki kurum islem yapmasa tahtada islem olmayacak nerdeyse. Ama yaptiklari resmen millete sopa gostermek. Ne zaman tahta hareketlense hemen basıp yeni girme niyeti olanlarin hevesini kiriyorlar. Enerjiler yurudukce bunu durduruyorlar.gedikte 150 bin daha var buda bozuk piyasada tahtaya bir gun daha baski kurmaya yeter. Sonrasinda ne olur yeni bir oyun kurucu gelir o baskiya devam eder. İşin özü burada kimseyi istemiyorlar. Ne zaman bu forumda yazan cizen biter o zaman gesan gider gibi bir durum olacak sanki.
Yukarı giderken çok pinti salarken çok rahat çok profesyonel. Astora kaymak lazımmış beceremedim yani 23 ten satıp Gesan eklemistim:((
Bu yıl 12-15 mia arası ciro 2-2.5 mia net kar yazar. Seneye bunu en az ikiye katlar. Mesele sadece Türkiye'den ibarette değil. Nasıl bir çılgınlığın içinde olduğumuzu iyice anlamak gerekiyor.
Daha önce de söylediğim gibi şu an girişim elektrik özelinde bütün sektördeki tek sıkıntı yetişemiyorlar. Malzemesi olsun işin profesyoneli elemanı olsun...
Şirketin önündeki tek engel yetişememek. Bunun nasıl bir nimet olduğunu varın sizi düşünün.
Cari piyasa değeri 30 milyar tl. Bu şirket 5 sene içinde rahatlıkla şimdiki piyasa değeri kadar kar eder.
Kısa da günlük de hareketlere aldanmayın, teknik olarak hala zayıf. Birkaç gün önce de yazmıştım net düşüş formasyonu vardı ve gerçekleşti. Şu an hala tepki olarak zayıflık devam ediyor.
Şahsen daha fazla aşağı basamaklarını düşünmüyorum. Çünkü daha aşağılarda net alıcılar çıkar. Mal kaptırmak istemeyecektir.
Şu an girişimi elektriğe bir katalizör lazım. Arz onayı gelirse bu katalizör olabilir.
Ayrıca şirket arzı beklediği için bir türlü Ne yatırımcı sunumu paylaştı ne de Sunjunior ile alakalı gelişmeleri paylaştı. Her ne kadar az öncesi manipülasyon olmasın diye yapmadıklarını ifade etselerde ben bunun etik olduğunu düşünmüyorum.
Şirketin bir ajandası olabilir, ama bu ajandayı küçük yatırımcının lehine kullanması gerekiyor. Bu konuda güven kaybına sebep olabiliyorlar.
Her neyse Güzel günler göreceğiz güneşli günler. 25 milyar TL civarı piyasa değerine getirirlerse net alıcıyım. Ama tekrar söylüyorum yemez.
Bugün +5 falan yakar ve info vs satarsa yine eski muhabbete döndü demektir
Gençler blofte kalmasin alalım bolca düşmüş bakın :) Astor yine sex on the b3ach
https://www.tradingview.com/x/aPAvG2p8/ yetmiş test edebilir mi...
Oo vites artırmışız bugün...
europower reklamları yeniden dönmeye başladı yoksa yine arz haberi gelecek mevzusuna mı oluyor bu yükseliş
Ben biraz satıp kontr a geciyorum. Bol kazançlar. Gençler seviyorum sizi