Ben boşta kalan eurolar için kullanıyorum, farklı bankalardan alınabilir. Yılbaşından itibaren 0,79 gibi bir getirisi görünüyor.
akbank 57% 32-91 gün
59% 92 gün
halkbank 56.5% 32-91 gün
59% 92 gün
Düz mevduata 59 oran varsa ddkkm'den tl dönüşüne bankaların 75-80 oran vermeleri normal.
2012 veya 2013 yılıydı sanırım o zaman ki ismini şuan tam hatırlamıyorum (eurobank olabilir sonradan satıldı ismi değişti) mevduat yapmıştım 9,75 oranla piyasanın en yüksek oranıydı verilen.Vay arkadaş ya nereden nereye düz mevduata şuan 60 faiz var.Para çöp olmuş.
Utanmadan konuşuyorsun birde! ailenin parasının olması birşeyi değiştirmez senin 50milyon tl paran olacak 1 gecede gasp yiyeceksin ve yıllarca bu ödenmiyecek 4-5 yıl sonra paranın 1/3 ü ödenecek ortalama bir insan "embesillidir" zira "empati" yapamaz..
zihinsel kapasitesi buna müsait değildir. bu durumu ben birebir yaşadım sen yaşadın mı? beyinsiz!! senin ailene tecavüz etseler ruh sağlığının bozulması zaten normal..
bir yaşa bunu sonra konuşalım seninle boş yapma..
yaşamadığın konu hakkında "beyinsizce" ulu orta yorum yapma!
bu filistinde hayatını kaybeden, engelli kalan insanlarla "dalga" geçmeye benzer.. çok ısrar edersen özelden telefonumu veriyim ağzını açıp bir kelime edebilecekmisin bakalım görelim.
işine geldimi ekonomi profesörü gibi, işine gelmedimi "mahalle karısı" gibi konuşan insan tanımına bir bak..
"reklamlar varmışta, herkes imar bankasına yatırıyomuşta"
cevap ver; dolar bazında 10 kat yine vatandaş kazandı onlara "çok kazandı" diyebiliyosun? %90 yerine %95 alana "malı götürdüler , üzerine soğuk su içtiler" diyosun..
sadece sıradan insandan bahsediyorum, halkı sömürenleri anlatmaya gerek bile duymuyorum..
insanda utanma sıkılma olur ya...
"çıt kırıldım" diyor birde "götlek" 50milyon tl paranı gasp etseler çıt kırıldım değil "köpek" olursun sen devlete "ne olur parımı ödeyin" diye ama ben bunu yapmadım.
Dddkm dönüşüne enpara bile 6aylik 75 vermiş .
Bugun mavi kamu bankasına sordum
10.000 usd canlı getireyim bozup tl 32 gün yapalım dedim
bir naz niyaz 50 dedi.:))
hayırlı işler ablam sana dedim
Robin Brooks
@robin_j_brooks
Folgen
Turkish Lira has been a free float for the past decade, allowing depreciation to offset policy mistakes. But in the past 2 years that free float ended and Lira is up in real terms. This means policy mistakes were not offset and is why a devaluation is coming after the election...
Seçimden sonra.!!!
Ayvaların , turpların büyükleri heybede.!!
Diyor.!!!
Aklın yolu birdir.!!!
Dikkatli temkinli olmalı.!!!
Crash tüm hızıyla otobanda.!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Kapalıçarşı 32,5700 32,5900
Piyasa sakin....
Sabit getiri para piyasası fonlarında daha karlı olmuyor mu?
Temmuz ayında zaten yılın ilk 6 ayı enflasyon oranına göre otomatik artış yapılıyor.Enflasyondan kaynaklı artışı zam olarak algılıyoruz bu fark yasal olarak zaten verilmek zorunda.Enflasyon artışının maaşlara yansıtılmasının zamla uzaktan yakından ilgisi yok.İlk 6 ay enflasyon %30'mu geldi bunun üstüne bir %30 daha ekleyin ozaman emeklilere zam verildi deriz.Bu açıklamadan anladığım zorunlu olarak yansıyan enflasyon farkını maaşlarda iyileştirme yaptık diyerek konuyu kapatacaklar.Dua edelim de emekli maaşlarında gerçekleşen enflasyona göre verilen farkı tutup sonraki 6 ayın beklenti enflasyonuna göre veriyoruz demeseler.
Yanlış hatırlamıyorsam orta vadeli programda tahmin edilen enflasyon beklentisine göre fark verilecek gibi konuşmalar yapılmıştı medyada.Eğer bu doğruysa ve uygulanacaksa dediğiniz gibi % 15 neden olmasın.Temmuz itibarıyla baz etkisiyle zaten enflasyonda düşüş bekleniyor.
zam yapsakta zaten alamıyoruz büyük illeri dediler heralde...bari paramız cepte kalsın dediler heralde...
Memur emeklisinin durumu SSK ve Bağkur ludan çok iyi durumdadır...Oradaki en düşük rakam Asgariden fazla iken ; Her türlü riski alıp Özel sektörde çalışan veya Kendi kazancından prim ödeyen esnafa 3+1 veriyorlar ...
Adam da biliyor zam versekte vermesekte Yaşlı kesim bize oy veriyor ...EE gereksiz yere niye masraf yapalım demişlerdir....
Grafiği 2001 den alması iyi niyetini göstermiyor.
Tüm ekonomi çevreleri yanlıştan dönmek için yapılan çabaya destek olurken Şatıroğlu ve Turhan gibiler Steve Hanke ile koalisyona girip ülke nasıl batırılırın sanal dünyada propagandasını yapıyorlar.
TC ekonomisi gerçekten batarsa herkes çok zarar görür.
Bankalardaki doların hiçbir garantisi olmaz.
Bunun çokça örneği var.
Benzer ülkelerde her ay ancak 1000 dolar çekilebilir ve süreç sonunda resmi dolar bozdurma fiyatı herkesi üzebilir.
Dünyanın rezervine sahip Rusya da insanlar TC deki gibi 100 bin-250 bin dolar çekebiliyor mu?
Benim bildiğim yurt dışına giderken bile 10 bin dolar sınırlaması var.
daha 1 hafta önce tl ile ilgili görüşlerin baya negatifti şimdi tl ye geçtin diye bir anda başka moda geçtin :) 500 baz puan artış olduğu gün ortodoks ekonomistlerin çoğu 60 kuruş düştü diye yabancı girişi var diye milleti kekliyordu halbuki hala rezerv erimeye devam ediyor
Portföyümün yüzde 20 oranında temmuz vadeli DDKKM deyim.
Seçim sonrası Dolarda bir kontrolsüzlük görürsem anında TL mevduatı bozarım...
Rezervlerdeki erimeyi onlar da görüyor. Bir bildikleri vardır.
Hemen seçim sonrası açıklanabilecek yapısal tedbirler ve düzenlemeler doları sarsabilir.
Zira oyunun kurallarını onlar yazıyor...
Bankalar ve piyasa uyuyor....
Bugün oran alan yok gibi... Oranlarda Bi değişiklik yok gibi...
genelleme yapamam ama devlet memuru tanıdığım daha fazla hizmet yılı olmasına rağmen kurumsal firmadan emekli beyaz yaka ssklıdan daha az alıyor. Burada ana konu ne kadar prim ödediğiniz.
Bağkur tamamen ayrı bir konu. Zanaatkar için bir şey diyemem ama ticaret yapanın devlete prim ödemektense bu parayla işine yatırım yapmayı tercih edeceğini düşünüyorum. Dolayısıyla ne kadar az prim o kadar iyi. Ama prim ne kadar az olursa maaşta dolayısıyla o kadar düşük oluyor.
Nasil bedava ya? Yillik faiz %113 e geliyor bakin burada hesap yapilmis
https://www.hisse.net/topluluk/showt...10#post6763310
20k gelebilir az bekleyin :)
9 Nisana kadar bekleyin :ok:
hemen taşımayın :)
şu an 15k akkızdan geldi,
2.5k faturaları bana taşı :he:
akkız al sana 17.5k der :he:
ilk hamle bundan geldi :ok:
memur olan 20k+ olan emekli maaşı alan alabilecek :)
hepsi 20k üzerine verir iyi promosyonu, altı düşer :)
aklınızda bulunsun :)
Piyasa ile değil.. Cumhurbaşkanı ile zıtlaşmayacaksın.. Burda hata yapıldı.. Adam yıllarca konut dedi.. Buradakiler faiz dedi, yok beton yok bilmem ne.. Herkes ağır kayıplar verdi.. Adam şimdi tasarruf zamanı diyor.. O zaman ne yapacaksın?? Cumhurbaşkanının sözünü dinleyip, tasarruf yapacaksın..
Kapalıçarşı 32,4000 32,4200
Nerdeyse resmi kur ile aynı...
BİST uçuyor...
Birileri haberleri erkenden aldı sanki....
2 hafta öncesindeki dolar hareketliliğinde yüzde 48 faizle getirisi olan 100 bin TL lik bonoyu satıp 32.5 den dolar almıştım.
Şu an dolardan gereksiz bir zarara girdik....