Üstadım aylık periyot yapınca MACD kayboluyor
Printable View
Üstadım aylık periyot yapınca MACD kayboluyor
MACD için gerekli olan bar sayısını sağlayamıyor. Daha eski verilerin olması lazım.
Şimdilik bu verileri buldum. Bedava veri veren pek yok. Para ile alınca da astronomik rakamlar!
Daha iyisini bulana kadar bununla idare edelim...
E6853 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Herkese iyi akşamlar...
Yeni platform işi araya rahatsızlığım ve ufak tefek detayların çok uğraştırması sonucu gecikiyor... :(
Bu nedenle yeni platform hazır olana kadar en azından WM_Sistem grafiklerini ve ilgili tabloları 2 gündür güncelliyorum.
Bilginize...
NOT: Platformun çalışması yavaş gibi gelebilir. Lütfen yükleniyor ikonları çalıştığı sürece bekleyiniz. Güvenlik amaçlı hesaplamaları Server tarafında yaptırınca verilerin gidip gelmesi zaman alıyor...
Ayrıca üstteki Tekrar Yükle Butonu çalışıyor. Bu sayede istediğimiz zaman geçerli zaman dilimini ve hisseyi güncelleyecektir...
Yeni platformun son şekli için:
Link : http://www.teknik-analiz.com/candlestick/
Mevsim kış, dışarısı buz kesiyor
Dow Jones 3 haftadır düşüyor ve şimdiden Ekim 2017 seviyelerine
geriledi. DAX ın durumu ise içler acısı. 5 Aydır mütemadiyen güç
kaybediyor ve halihazırda Kasım 2016 seviyelerinde bulunuyor.
Bu ortamda XU100 geçen hafta iyi bir performans sergiledi ve
haftayı 1300 puan ve % 1 in üzerinde artışla tamamladı. Dileyelim
ki BIST dışarıya gözünü kapasın, kulağını tıkasın. Rahvan da olsa
yoluna böyle devam etsin.
Geçen hafta ayarı tutturamadık
Geçen hafta 4 saatlik EMA20/50 ölçüsü üzerinden biçtiğimiz elbise
günlüklere bol, haftalıklara dar geldi. Önde olanlar geriye düştü, geride
olanlar öne geçti. Dolayısıyla istediğimiz sonuçları elde edemedik.
Sürpriz çıkışlar yapan hisselerin ömrü 2, bilemedin 3 gün sürüyor. 4 ncü
gün cami avlusunda bulup kucağımıza aldığımız bebek bizim nüfusumuza
geçiyor. Haftalık işlem süresi 5 gün olduğundan istenilen kıvamı tutturmak
pek mümkün olmuyor.
Teknik Analiz dışında başka kılavuzumuz olmadığından bu hafta günlüklerin
Keltner Kanalı ile Williams ın Güç Göstergesine tutunduk. İnşallah düşmez,
çömleği kırmayız. :)
Tablodaki 1 leri 1 nci vites, 2 leri 2 nci vites gibi düşünülelim. Vites büyüdükçe
merkezden uzaklaşılıyor, yer çekiminin etkisi azalıyor, hisse mütemadiyen
yükseldikçe yolcular sevinç çığlıkları atıyor. Ancak paraşütsüz düştüğünde
kendisinin ve beraberindekilerin kolu-bacağı kırılıyor. :)
http://i67.tinypic.com/rkswon.png
Teşekkür ederim Üstadım... :)
Çok şükür idare ediyorum...
Yeni Platformun her aşamasını artık buradan paylaşmıyorum Üstadım..
Nasıl olsa kimseden ses de gelmeyecek, anlaşılmayacak da...
O nedenle her aşamayı paylaşmanın bir anlamı kalmıyor...
Bayağı ilerledim ama esnek bir yapıda olsun diye detaylarla uğraşıyorum...
Bugün yarın çalışan ilk versiyonunu paylaşırım inşaAllah...
İyi akşamlar...
Bu akşam WM_Sistem 'i hazırlamak niyetindeyim ama misafirlerim geldi...
O nedenle size Gann HiLo sistemini incelemeniz için yüklüyorum...
Şu anda bu Sistem tam olarak çalışıyor. Sadece oklarla AL/SAT yönü gösterilmemiş durumda. Onu da ilk fırsatta ekleyeceğim...
WM_Sistem de artık Platforma eklenebilir durumda. Sadece Gann HiLo gibi onu da kodlamam lâzım. Yetişirse yatmadan yüklerim... Gann HiLo daha basit olduğu için deneme amaçlı onu kullandım. O nedenle o hazır. WM_Sistem daha komplike olduğu için zaman gerekiyor...
Artık doğrudan kendi kodlarımızı kendimiz bu platforma ekleyebileceğiz. Hem de çok esnek bir şekilde. Detayları ilgilenen olursa paylaşırım...
Şimdilik siz bir inceleyin ve lütfen geri dönüş ile düşüncelerinizi bildirin...
Link : http://www.teknik-analiz.com/candlestick/
Üstadım özür dilerim.
Benden başka bakar kör var mıdır ?
Ama benim gözlerim, yakın gözlük taksamda seçemedi renkleri. Acaba rica etsem renkleri biraz koyu yapabilir miyiz?
Ayrıca Gann HiLo hakkında kısa detay
Boğa Sinyali- Fiyat Gann Aktivatörünün üstüne çıktığında, forex trendinin yükseliş olduğunu ve sadece Alım işlemlerinin gerçekleştirilmesi gerektiğini gösterir. Yükseliş eğiliminde, Gann Aktivatörü hesaplamaları için önceki dönemdeki fiyat düşüşlerini kullanır.
Ayı Sinyali- Fiyat Gann Aktivatörünün altına düştüğünde, forex trendinin aşağı yönlü olduğunu ve sadece Satış işlemlerinin gerçekleştirilmesi gerektiğini gösterir. Düşüş eğiliminde Gann Aktivatörü, önceki dönemlerin fiyatını hesaplamalar için kullanır.
Hangi renkleri değiştirmemi istiyorsan ve hangi renklerin olmasını istiyorsan belirtmen yeterli. Değişikliiği yapmak çok kolay...
İlerleyen zamanlarda bu tip değişiklikleri sizin kendinizin yapmasını da sağlamak istiyorum. O kadar derine dalar mıyım bilemiyorum?
Talep olursa artık her şey mümkün hâle geldi... :)
Zaman içerisinde tüm talepler değerlendirilip gerçekleştirilecektir inşaAllah...
Ben eski Gann 'cılardan olduğum için Gann sistemleri çok hoşuma gidiyor.
O nedenle denemelerde ilk bu sistemi kullanırım...
Grafiğe GannHiLo Sistem AL verdiğinde Yeşil, SAT verdiğinde Kırmızı olacak şekilde Bar Renklerini ayarladım...
Osilatörün rengini rastgele seçtim. Varsa tercihiniz o renge değiştireyim...
Nasıl bu şekilde iyi mi?
Olmadıysa renk söylemeniz yeterlidir... :ok: :cool:
İşi o kadar esnek yaptım ki;
- Sistemleri yazarken artık uygulamaya karışmama gerek yok. Bağımsız bir dosyada PHP ile sistemi kodlamam yeterli oluyor...
Örnek:
GanHiLo Sistem 'in kodları...
Kod:
$close = $arr->c;
$high = $arr->h;
$low = $arr->l;
$HiLoLookBack = $Oscillator[1];
$HLd = IIF(Compare($close, Ref(SMA($high, $HiLoLookBack),-1), ">"), 1, IIF(Compare($close, Ref(SMA($low, $HiLoLookBack),-1), "<"), -1, 0));
$HLv = ValueWhen(Compare($HLd, 0, "!="), $HLd, 1);
$HiLo = IIF(Compare($HLv, -1, "=="), SMA($high, $HiLoLookBack), SMA($low, $HiLoLookBack));
$color = IIF(Compare($HLv, -1, "=="), "Orange", "Blue");
$color2 = IIF(Compare($HLv, -1, "=="), "red", "green");
Plot($upperIndicators, $HiLo, 'GannHiLo(' . $Oscillator[1] . ')', $color, "solid", null, null, 0, 0, 3);
Plot($upperIndicators, "c", 'Close(' . $Oscillator[1] . ')', $color2, "solid", null, null, 0, 0, 2);
Sayın T/A eline emeğine sağlık,tüm arkadaşlara'da hayırlı hafta sonları dilerim.
Piyasa'ya gelirsek bir müddet'tir yapılan hareket şu'dur.Akşam abooo dow fena düşmüş,sabah eksi açılan piyasa,akşama kadar mal toplama,yatay veya hafif eksi-artı kapanış,Akşama abooow dow çökmüş,aynı hareketlere devam.
Bu Dow zaten 21.500-22.000 aralığına inecek,yabancı takası artıyor,bekleyip göreceğiz.
Teşekkür ederim... :)
DOW çok uzun soluklu düşemez..!!!
Benim yıllar önce yaptığım zaman ve mekân analizine göre önümüzdeki en az birkaç yıllık bir süreçte DOW inanılmaz seviyelere gelecek. Artık daha önce görülen o düşük seviyeler bir daha görülmemek üzere geride kalmıştır.
Çünkü DOW artık yeni bir döneme girmiştir ve düşe kalka bu yükselişini gerçekleştirecektir...
İlgili grafiği yanılmıyorsam daha önce paylaşmıştım...
Abi sorun bende. F5 yapmamışım. Ben gidip yatayım.
Özürlerimi iletiyorum Hayırlı geceler diliyorum
Size tebriklerimi sunuyorum.
Duruma hakim olmak adına iki üç ay geriden okudum. Daha önceki sisteminizi de çok beğenmeme rağmen sürekli güncellemek durumunda kalmanız makul gelmemişti.
Sitenize ( tablet ile) bakabilme şansı buldum. Tasarım hoş olmuş.
THY günlük seçiminde sol üstteki veri (sanırım ort verisiydi) alakasız göründü. Normalde işlemlerimde matriks mobile kullanıyorum. Mobilde halihazırda bu seviyede grafik hizmeti veremiyorlar. Halen üzerinde çalışıyorlarmış. Zannım o ki siz onlardan evvel bu işi halledeceksiniz.
Azminiz ve eski/yeni takdire şayan çalışmalarınız için sizi tekrar gönülden kutluyorum. Saygılar.... Sağlık ve afiyetle kalın inş.
Çok teşekkür ederim, beni mutlu ettiniz... :)
Bahsettiğiniz sol üst köşedeki veri aslında kapanış +/%değişim verisidir. Kısaca son kapanışa göre %kaç primli veya zararlı onu gösteriyor. İlk bakışta anlaşılmamasına şaşırmamak lâzım. Siz dediğinizde ben de baktım, inanın bu neden böyle diye ben şaşırdım... :kmk: Sonradan aklıma geldi ki; son barın ROC (%değişim Oranı) 'nı oraya yazdırmıştım ki ilk bakışta gün içinde hissenin durumunu hemen görebileyim diye...
Daha açıklayıcı olması adına yanına bir de o anki fiyatını yazdıracağım bu şekilde daha net olur sanırım...
Böyle bir geri dönüş olduğunda çok seviniyorum. Hatalarımı ve programın çalışmasındaki eksiklikleri bana bildiriyor olmanız benim açımdan çok önemli... Bu tip geri dönüşleri çok önemsiyorum...
Şu an için tabletten kaydırma ve zoomlama işlemleri sıkıntılı olacaktır ama onları eklemek çok zor olmasa gerek. İlk başta WM_Sistem 'i adapte edebilmek adına çok detayı atlayarak gidiyorum. En azından ilk etapta daha önceki olduğu gibi resim şeklinde ve otomatik olsa bile yeterlidir. Hareket vermek için sadece tabletteki eventleri bulmam yeterli olur...
Fakat tekerlekli fare kullanılan bilgisayarlarda hareket ve zoomlama çok kolay bir şekilde yapılabiliyor. Zaten işin en zor yanı da burası. Kayınca tüm verilerin kaybolmadan hatasız gidiş/gelişi bayağı uğraştırıyor. Üstelik bir de rengarenk...
Her zaman görüşlerinizi beklerim. el birliği ile daha güzel olacaktır...
http://666kb.com/i/dzseyv48wy8fdn936.png
http://666kb.com/i/dzseyb1yrifv1ogjm.png
http://666kb.com/i/dzseyk51aqm1fr8hu.png
http://666kb.com/i/dzseyph9nwjcpca0y.png
S&P 500 haftalık görünüm... O da DIJ gibi belki 4-5 ay sürecek dip oluşumunu gerçekleştirecek . Kuvvetle muhtemel orta siyah mediana haftalık bar dokunuşları ve zigzaglarla dip oluşum süreci ilerleyecektir. Mavi elipsler içinde kırmızı 34 haftalık EMA 'nın , mavi 50 haftalık SMA yı aşağı kestiği bölgeler ve akabinde oluşan dipler görürülüyor. 2009 dan bu yana her dip diğerinin üzerinde oluşmuş. MACD ve RSI şu an dip seviyelerde...Bu da düşüş ivmesinin azalacağı fikrini pekiştiriyor... MACD triggerini dipten dönerek yukarı kestiğinde ve aynı zamanda haftalık barların mavi 50 haftalık SMA üzerinde kapanışlar gerçekleştirmeye başladığı anda dip oluşumu son bulacak ve yukarı ivme artacaktır... O zamana kadar olacak yukarı hareketler inandırıcı olmayacaktır... Geçmiş dip oluşum süreçlerinde, haftalık barlar MACD dipten dönüş yaptıktan sonra ilk aşamada mavi 50 haftalık SMA 'ya ulaşmışlar ve tekrar ikinci bir dip yaparak yükselişe başlamışlar... Çok büyük ihtimalle yine aynı senaryo gerçekleşecektir... Kabus senaryosunda dahi en alt siyah medianın kırılma ihtimali benim bakış açıma göre imkansız...
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir...Tüm dostlara Sevgiler...Saygılar...
http://666kb.com/i/dzsjkqpocptmuehmq.png
http://666kb.com/i/dzsjkjoj4thrui2f6.png
Bist100 ve Bist30 için beraber takip ettiğimiz bu teyit önemli... 26 birim arkadan gelen kahverengi chikou-span kapanışları yukarı kesmeli ve mavi kapanışlar kesinlikle kırmızı kijun-sen'in üzerine çıkmalı. Bu sinyal alındığında dip oluşumu bitmiştir ...
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir...Sevgiler...Saygılar...
Herkese merhaba...
Çok şükür az önce bir sözümü daha yerine getirmiş oldum ve bunun mutluluğunu yaşıyorum. Benim için çok önemli olan bir proje daha başarı ile sonuçlanmış oldu...
Sizin için resimde olmayan ama burada daha aktif olmanızı sağlayacak güzel eklentiler yaptım...
Örneğin:
- GANN HiLo Osilatörünü ekranda bıraktım. Bu size öncü olarak hizmet edecektir. Sistem geç kaldığında karar vermeniz yardımcı olur...
- Destek ve Direnç Kanallarını görünür hâle getirdim. Kalabalık ettiğini düşünürsem bir süre sonra kaldırabilirim. Şimdilik inceleme aşamasında...
- Çok renkli olarak kolay anlaşılır hâle getirmeye çalıştım. Üzerine mutâbık kaldığımız her renk değişimi mümkündür. Hiçbir kısıtlama yoktur...
Sizler bir inceleyin ben de incelemeye devam ediyorum. Formülü doğrudan AmiBroker 'daki halinden çevirerek aldığım için arada hata olma ihtimali yok ama olabilir. O nedenle bir süre iyi incelemek lâzım...
Kolay gelsin...
NOT: Geliştirmeye devam edeceğim. Ortaya çok mükemmel bir ürün çıkacak inşaAllah...
Link: http://www.teknik-analiz.com/candlestick/
NOT: Sayfayı yenilemeyi unutmayın...!!!
http://www.teknik-analiz.com/candles...ck_Panel_3.jpg
Eline sağlık sayın T/A şuan bir problem gözükmüyor,grafikler lineer olarak'mı yüklü.
Geri dönüş için teşekkürler... :)
Şu an için sadece Linear Eksen kullanıyorum. İnşaAllah ilerleyen zamanlarda Logaritmik de mümkün olur...
Küçük ama önemli bir hata farkettim. O 'nu da halledersem hatasız olarak bir müddet bu haliyle kullanabiliriz...
Akâbinde talepler doğrultusunda (tâbi ki olursa) olayı şekillendireceğim...
Eyvallah emeğine sağlık iyi geceler.
https://www.tradingview.com/x/M8ixOCCU/
Şu grafiği'de atalım,haftalık görünüm'de artık yukarı dönüş başlaması lazım,okla işaretli bölgeler'de daha önce hızlı çıkışlar yaşanmış.
Sorunu ancak buldum. Aslında basit bir hata ama tüm işi bozabiliyor...
Artık birebir eski AmiBroker resimleri ile aynı ama dinamik olarak çalışmaktadır...
Üzerine ekstralar ekledim.. Umarım beğenir ve kullanırsınız...
Kullanan olursa verdiğim emek gözüme gelmez faka kullanılmazsa onca emeğe yazık olacak...
çok güzel olmuş. elinize, emeğinize sağlık.
Hayırlı Günler ...
Bol Kazançlar...
Umudunu kesmeyip bana güvenerek destek olan ve başarıyı birlikte kutladığımız tüm dostlara selâm olsun... :)
Bir ihtimal yapamayacağımı ve mahcûp olacağımı düşünenler, ilerleyen zamanlarda yaptıklarımı gördükçe ne düşünecek acaba?
Mahcûp etmeyen Rabbime şükürler olsun...
Sayın T/A emeklerine sağlık birşeyler öğrenmeye çalışan bizlere yol gösterici oluyorsunuz çok güzel faydalanacağımız bir çalışma olmuş. Ayrıca paylaşım yapan diğer arkadaşların da emeklerine sağlık.
Yıllardır yaptığım araştırmaların ve tecrübelerin damıtılmış halini sizlerle paylaşıyorum. Nerelerden nerelere geldik...
İlk olarak foruma liste şeklinde yazarken oradan site kurup resim ve tablolar paylaşımı ortaya çıktı, şimdi ise canlı canlı herşeyi sizlerle paylaşabilme imkânı oluştu.
Şartlar elverirse daha bu bir başlangıç. İleride çok daha fazlasını planlıyorum. Ne de olsa artık hiçbir hazır platforma ihtiyaç duymuyorum. Her şeyiyle kendime ait bir platformum var. Tüm hesaplamalar ve çizimler bana ait.
Sizlerin de beklentilerini ve düşüncelerini öğrenebilsem daha faydalı olacağım ama mâlesef sessiz bir topluluğuz...
E6853 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
fevkalade olmuş syn T/A.emeğinize sağlık.
Eyvallah, sağolun... :)
Daha çok eksiği var ama bu haliyle bile çok iş görür. Paralı bir çok Sistem bu WM_Sistem 'in yanına bile yaklaşamaz...
Daha önce kullandığımız gibi oklarla sinyal verme işlemini yakında hayata geçiririm inşaAllah...
Ayrıca kullandığımız STCX Osilatörümüzü de kodlamasını tamamlarsan ekleyeceğim. Osilatörün içerisinde birçok farklı osilatör olduğundan be her osilatörü de ben tekrar yeniden kendim matematiksel olarak hesaplattığımdan bu iş biraz aman alacaktır. Basit bir EMA hesabı bile hatasız olsun ve hızlı olsun isteniyorsa; sıfırdan yazmaya çalışmak başlı başına bir iş. Bir de düşünün bunlar gibi birçok farklı Osilatör ve hesaplama olacak...
Çok şükür bunların alt yapısı hazır. Temel sağlam adımlarla atılıyor. Zamanla bir bakmışız, tıkır tıkır çalışıyor...
Daha önce resimlerle anlatamadığım ve AmiBroker ile kısıtlı kaldığım bir çok şeyi artık burada kolayca yapabilirim...
Tüm talepleri değerlendiriyorum. Ona göre bir an önce belirtmeniz herkesin mefâtinedir...