Originally Posted by
alicemal
:oleyo:
Hayrettin bir durum sayın seyiciler. Bir kişi merak etti.!
Fakat çok zorda bi soru sordu. İmdi nasıl cevaplayayım işin yoksa düşün dur. Yazma pişman olursun demiştim.
...
Bilgileri yayınlama olayı çok yaygın.
Önce felsefe ile bilimin bağını kuralım. Bu konuda bilim adamları 10 yıllardır tartışıyorlar. ne zaman başladı bu tartışma.
Foton deneyi sonrası.
Foton deneyi nedir ve ne sonuçlar doğurdu.?
Girdin bu konuya şimdi çık işin içinden.
Atomlardan sonra atom altı parçacıklar deneylerle bulundu ve o dönem son deneyi Niels Bohr isimli vatandaş, foton üzerinde yaptı.
Allaaam yarabbim nereye gidiyorum...
Bohr foton deneyi sonuçlarını hayretler içinde görünce, tasını tarağını topladı ve batı hindistana gitti. Çünki Bilimin geldiği SON NOKTA, batı hindistandaki bir keçinin söylediği şeyden başka bişey değildi.
Üstelik o keçinin söylediğide ilk değildi, batı hindistan kültürü bu bilgi üzerine kurulu. Bilinen ilk söyleyen 3bin yıl kadar önce söylemiş. Yani mağara devrinde, kuantum fiziğinde gelinen son nokta söylenmiş. Bohr da bunu bildiğinden atlayıp hindistana gitmiş.
Aslında tam bu bilgi değil, hint kültürü ilede harmanlanmış.
O zaman bilim adamları şu tartışmaya başladı.
Acaba felsefede öğrenmelimiyiz.
Kuantum fiziği tamamen keçilerin anlattığı felsefe temeline dayanıyor.
Shröderin kedisi deney tasarımıda tam bu kültür üzerine kurgulanmış.
Kuantum fiziği ve keçi kültürü, kuantum felsefesini paraya çeviren soytarıları doğurdu.
Ferrarisine göbek attıran adam, osho kitapları, kuantum düşüncesi gibi bi sürü şey uydurmuşlar batıda. Kamplar kurup seni sadece düşünerek ne kadar çok para kazanacağına inandıranlar, düşünerek işinde ilerleyeceğine inandıranlar, evrenin sana herşeyi vereceğine inandıranlar, hastalıklarını yeneceğine inandıranlar filan.. TAM OLARAK BİR SEKTÖR OLUŞTU.
İşte bundan bahsediyorum. İnternette her yerdeler, tüm kitapçılarda kitapları satılıyor... kuantumla felsefeyi harmanladığını iddia eden batılılardan bahsediyorum. En önde gidenleri bildiğim kadarı ile osho denen kişi.
Bilmiyorum işin içinden çıkabildimmi.?
Batı hindistan ve keçi göçleri ile olay dağılınca taaa Anadoluya kadar bu kültürün parçaları var. her yerde görebilirsin. Tüm dinlerin temelinde var.(büyük dinler, ilki Zerdüşt dini ve budizm sonra bu kültür sonraki 3 dinin temelini oluşturdu) Kuantum fiziği ilede batıya yayıldı ancak şu varki batıda anlatılanlar, özden çok uzak. Doğuda madde çok uzaktır, batıda ise tamamen maddeye ulaşma odaklı. Dinler, içinde bulundukları maymun türüne uygun olarak ÇEVRİLİR ve yayılır. Doğuda mürüd el üstünde tutulur, batıda sütünden etinden faydalanılıp badeleme kuyruğuna sokulur.
Kestim... baktıkça ekleyesim geliyor...
Şunu yazmam şart. Son 400 yılda ortadoğu ve hindiztan, avrupalı işgaline uğradığından, dinleri ve kültürleri kötüye kullanan batılılarca kendi çıkarları doğrultusunda değiştirilip harmanlandı. Bunu ayırmak gerekir. tabi ayırabilmek içinde derin keçi bilgisi gerekir.
Kalkıpta el-kaideye bakıp, işide bakıp, sunni selefi-vahabi imamlara bakıp, bumu doğu dini demek yanlıştır, onlar ingiltere ve sonrası ABD nin ürünleri. Daha geçmiştekilerde melez şempanzelerin ürünleri...
Aha bu sefer hakkaten kestim... işime bakayım...