Benden de "doların çıkacağını ilk bilen ve artık borçlanma yada Borsa yatırımı zamanı değil" diye 2013 de söyleyen ve aldığı pozisyonu o günden beri koruyan Sn. Discover a slmlar.
Printable View
Aynen, o dönemde dolar başlığından ziyade Türkiye intihar ediyor başlığı daha popülerdi sanırım ilk o başlığa yazmıştı, ama zaten kendisi sanayici olduğu için piyasayı daha iyi biliyor, ve gelen çalkantıyı bizden çok önce görmüştü ama uygun zaman gelince dolar pozisyonumu bozacağım derdi hep, bu portföy değişiminide o gün geldiğinde bizimle paylaşması dileğiyle, sonuçta hepimizin aklı kendine tabi ama akıl akıldan üstündür derler.
selamlar
takip eden üyeler için içerideki dolar kuru hareketliliğinin nedenleri neler olabilir ?
- döviz piyasası neyi risk olarak fiyatlıyor ve alıma geçiyor ?
- abd merkez bankası faiz artırımına gitmesi küresel piyasalardaki doları abd bankalarına geri toplaması demek değilmidir ?
- yani yabancı fonların bizim gibi milli parası dolar bazında zayıf olan ülkelerdeki dolarlarını çekme riski yerli kamu ve özel bankalardaki döviz hesaplarında nasıl bir boşluk yaratır ve mb nin döviz rezervini nasıl etkiler ?
- bu durumda yerli döviz piyasası çok daha kırılgan bir hale gelmezmi ? (çünki yabancı fonlar paralarını döviz bazında çekeceklerdir)
- diğer taraftan merkez bankasının faizleri aşağı yönlü baskıladığı düşünülüyor ve piyasa merkezin elini görerek doları piyon olarak mı kullanıyor ?
- fonlar döviz kuruna yüklenerek tekrar 4 liranın üzerine çıkacak rüzgarı yaratabilirler mi ?
uzun vadeli olarak toaso biriktirmeyi düşünüyorum, toaso nun son 4 yıldır büyüme rakamlarındaki tüm olumsuzluğa rağmen yinede en dinamik sektör olduğu görülüyor
yine son 4 yıldır cirosunu karını pazar payını sürekli artırmış
pazar payı hem iç piyasada hemde ana marka fiat olarak bakıldığında avrupada da artıyor.
genel anlamda koç holdingin türkiyenin küresel ortaklı en büyük ve en dinamik grubu olma pozisyonunu giderek pekiştirdiği izleniyor
geçen yıl mart ayında 2.91 den dolar alan yatırımcı bu yıl en yüksek 4 lirayı gören dolar kuruna göre %38 reel getiri elde ederken geçen yılın yine aynı ayında 19 tl den toaso alan yatırımcı bir yılın sonunda tam %45 reel getiri elde ederek dolar kuruna göre bariz daha iyi kazandırmış
işte bu nedenlerle borsa alımı için uygun zaman olup olmadığını etüd etmek istiyorum, değerlendirebilecek üyelere şimdiden teşekkür ederim
saygılarımla
Sn.Günaydın bu konuda size en doğru yolu gösterecek şey eski hisse.net forumu açıp bahsettiğiniz hisseye ait 1 yıllık yazıyı okumak olabilir,
Çünkü iş işten geçtikten sonra şu şu kadar kazandırmış demek kolay ama geçmişe bakarak geleceği görmeye çalışmak çok zor hatta çok mantıklı değil bence, siz bu değerlendirmeyi Kasım 2016 ayı itibari ile yapsanız çok farklı bir sonuç çıkardı yada 2013-2017 yıllarını baz alsanız çok farklı bir sonuç çıkabilirdi demem o dir ki bir yıllık gerçekleşmeyi baz alarak bir yatırım stratejisi oluşturmak sizi mutsuz edebilir.
Pek yardımcı olamadım ama naçizane son tavsiye hiç tanımadığınız insanların yazdıklarını doğru kabul ederek yatırım yapmayın çok düşünüp peyder pey para yatırın ve bence sepet yapmaya çalışın (yumurtaları aynı sepete koymayın)
Saygılar
Bu soruyu iyiniyetli olarak mı soruyorsunuz yoksa Buradakilere yatırm danışmanlığı kapsamında suç işletmeye mi çalışıyorsunuz bilemedim. İyi niyetliyseniz sorunuzu öncelikle ilgili başlıktaki arkadaşlara sormanız gerekirdi.(uğraşıp bakmadım o başlığa.) Sorunuza cevap veren hata eder.!!!
Ha dolardan fazla kazandıran hisseler var bakın görün diyebilmek için yazdıysanız. sadece size teşekkür ederim. sayenizde öğrenmiş oldum. Keşke siz de ZAMANINDA sözünü ettiğiniz HİSSEYİ ALMIŞ OLSAYDINIZ. :)
Hadi iyi geceler.