sermayesi düşük ve halka açıklığı az olup da karlılığı yüksek olan hisseler her zaman daha avantajlıdır...ben ikilemde kaldığımda bu faktöre de bakarak karar veriyorum...cwene yi tercih etme sebeplerimden biri de budur...
Printable View
gerçekten de bayrak formasyonu görünüyor....hisselerde sert çıkışlardan sonra işlem hacminin minimuma inmesi ve de hareket marjının çok çok kısılması hissenin dip yaptığını ve yeterince dinlendiğini gösterir...bu tür göstergelerden sonra genelikle hisseler sert çıkış yaparlar ki buna direk dikmek de deniliyor...
cweneye baktığımızda marjının iyicene daraldığını ,işlem hacminin ise 8 mayıstan beri en düşük işlem hacmine ulaştığını görüyorum...buda bize olası bir çıkış için az bir vaktin kaldığını işaret ediyor...
Sn keko hani dün dedinya şu kkm iptal olacak parayı borsaya yönlendirecekler onu günlük marjı yukarı %20 aşağı %10 diye yaparlarsa tüm para borsaya akar eflasyondada gerileme olacağını düşünüyorum bazı kalem ürünlerde arz artar ve fazla arz fiyat düşürür
Hatta yukarı marj %25 yaparlarsa daha iyi olur tarihinde Bi ilk olacağı için sigara parası bile borsaya girer
Daha iyi bi fikrim var, yukarı %100 aşağı %1 yapsınlar, donunu satan borsaya girer
öyle bir şey olursa çok iyi olur...aslında ülkedeki tüm tasarufların borsa şirketlerine akması lazım..şirketler böylece banka kredisine ihtiyaç duymazlar...finansal giderlere maruz kalmazlar....iyi kar ederler ve karlarını da ortaklarıyla paylaşırlar...amerikada borsada yatırım yapan vatandaşların oranı %80 civarlarında olduğunu hatırlıyorum..bizde ise borsa kumardır anlayışı var...
tabi kumar anlayışının terk edilmesi için borsamızın da çok şefaf ve adaletli olması gerekiyor...kurumların gerçekten de ky yı kollayacak düzenlemelerin yapılması lazım...