Cuma veya ptesi..................
PLK-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Cuma veya ptesi..................
https://www.kap.org.tr/Bildirim/670030
Kervansaray Yatırım Holding A.Ş. (KERVN) pay piyasasına ilişkin olarak Kurul Karar Organı'nın 03.04.2014 tarihli toplantısında alınan ve Kurulun 2014/10 sayılı Haftalık Bülteninde yayınlanan kararı,
"4. Diğer Yaptırım ve Tedbirler A. Kervansaray Yatırım Holding A.Ş. (Kervansaray, Şirket) pay piyasasında 15.11.2013- 21.01.2014 döneminde gerçekleştirilen işlemler hakkında 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde yapılan inceleme sonucunda?
1) 6362 sayılı SPKn'nun 101/1-(b) maddesi çerçevesinde, 04.04.2014 tarihli işlemlerden başlamak üzere, Kervansaray pay piyasasında brüt takas uygulanması ve takas alacaklarının takas süresinin sonunda dağıtılması hususlarında İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş.'ye bildirimde bulunulmasına,
2) 6362 sayılı SPKn'nun 101/1-(ç) maddesi çerçevesinde, mevcut tüm üyelerini bilgilendirmesini teminen, 04.04.2014 tarihinden başlamak üzere, i. Kurulumuzun Seri:V, No:65 sayılı Tebliği'nin 9 uncu maddesinde öngörülen bir müşterinin takası henüz gerçekleştirilmemiş pay alım işlemleri sonucunda, belirli bir anda oluşacak açık takas pozisyonunun asgari %20 si oranında uygulanan net varlık bulundurma zorunluluğunun, Kervansaray pay piyasasında gerçekleşecek işlemlerde açık takas pozisyonun tamamını (%100) karşılayacak oranda özkaynak bulundurması şeklinde uygulanması,
ii. Kervansaray pay satışından kaynaklanan takas alacaklarının özkaynak hesabında dikkate alınmaması,
iii. Seri:V, No:65 sayılı Tebliği'nin 9 uncu ve 12 nci maddeleri kapsamında müşterinin net varlığının hesaplanmasında Şirket paylarının özkaynak olarak kabul edilmemesi,
iv. Kervansaray pay piyasasında emir iletecek ve işlem yapacak aracı kurumların, internet üzerinden müşterilerinden Kervansaray paylarına ilişkin alım-satım emri kabul etmelerinin yasaklanması hususlarında Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği'ne bildirimde bulunulmasına,
3) 6362 sayılı SPKn'nun 101/1-(c) maddesi çerçevesinde, Kervansaray paylarının açığa satış ve kredili menkul kıymet işlemlerine konu olabilecek sermaye piyasası araçları listesinden çıkarılması hususunda Borsa İstanbul A.Ş.'ye bildirimde bulunulmasına
karar verilmiştir." şeklindedir.
Kurul Karar Organı'nın 22.03.2018 tarihli toplantısında, KERVN pay piyasasına ilişkin olarak, KERVN paylarının D grubu pay statüsünde olması nedeniyle tabi olduğu kısıtlamalarda herhangi bir değişiklik olmaksızın, Kurul Karar Organı'nın 03.04.2014 tarihli kararıyla getirilen söz konusu tedbirlerin kaldırılmasına karar verilmiştir.
HAYDİ GÖZÜNÜZ AYDIN OLSUN
KAP : 22.03.2018 19:12:31
Kervansaray Yatırım Holding A.Ş. (KERVN) pay piyasasına ilişkin olarak Kurul Karar Organı'nın 03.04.2014 tarihli toplantısında alınan ve Kurulun 2014/10 sayılı Haftalık Bülteninde yayınlanan kararı,
"4. Diğer Yaptırım ve Tedbirler A. Kervansaray Yatırım Holding A.Ş. (Kervansaray, Şirket) pay piyasasında 15.11.2013- 21.01.2014 döneminde gerçekleştirilen işlemler hakkında 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde yapılan inceleme sonucunda;
1) 6362 sayılı SPKn'nun 101/1-(b) maddesi çerçevesinde, 04.04.2014 tarihli işlemlerden başlamak üzere, Kervansaray pay piyasasında brüt takas uygulanması ve takas alacaklarının takas süresinin sonunda dağıtılması hususlarında İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş.'ye bildirimde bulunulmasına,
2) 6362 sayılı SPKn'nun 101/1-(ç) maddesi çerçevesinde, mevcut tüm üyelerini bilgilendirmesini teminen, 04.04.2014 tarihinden başlamak üzere, i. Kurulumuzun Seri:V, N65 sayılı Tebliği'nin 9 uncu maddesinde öngörülen bir müşterinin takası henüz gerçekleştirilmemiş pay alım işlemleri sonucunda, belirli bir anda oluşacak açık takas pozisyonunun asgari %20 si oranında uygulanan net varlık bulundurma zorunluluğunun, Kervansaray pay piyasasında gerçekleşecek işlemlerde açık takas pozisyonun tamamını (%100) karşılayacak oranda özkaynak bulundurması şeklinde uygulanması,
ii. Kervansaray pay satışından kaynaklanan takas alacaklarının özkaynak hesabında dikkate alınmaması,
iii. Seri:V, N65 sayılı Tebliği'nin 9 uncu ve 12 nci maddeleri kapsamında müşterinin net varlığının hesaplanmasında Şirket paylarının özkaynak olarak kabul edilmemesi,
iv. Kervansaray pay piyasasında emir iletecek ve işlem yapacak aracı kurumların, internet üzerinden müşterilerinden Kervansaray paylarına ilişkin alım-satım emri kabul etmelerinin yasaklanması hususlarında Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği'ne bildirimde bulunulmasına,
3) 6362 sayılı SPKn'nun 101/1-(c) maddesi çerçevesinde, Kervansaray paylarının açığa satış ve kredili menkul kıymet işlemlerine konu olabilecek sermaye piyasası araçları listesinden çıkarılması hususunda Borsa İstanbul A.Ş.'ye bildirimde bulunulmasına
karar verilmiştir." şeklindedir.
Kurul Karar Organı'nın 22.03.2018 tarihli toplantısında, KERVN pay piyasasına ilişkin olarak, KERVN paylarının D grubu pay statüsünde olması nedeniyle tabi olduğu kısıtlamalarda herhangi bir değişiklik olmaksızın, Kurul Karar Organı'nın 03.04.2014 tarihli kararıyla getirilen söz konusu tedbirlerin kaldırılmasına karar verilmiştir.
Volbor aga bunu senin paylaşman manidar olmuş !!! ama niyetin ky nin yüzünün gülmesi değilmi. Sen böyle haberlerle gel bu foruma. herkesin baş tacı ol. :) :) :)
Cümleten gözümüz aydın olsun...
Vol_bos kotuledi kotuledi topladi simdi de olumlu pompalamasyon
Uskudardan kadikoye gecince yurtdisina ciktigini zanneden vol_bos da gelmis mis
Yorum yok anladin sen onu[emoji1] [emoji1] [emoji1] [emoji1]
İduz brüt takastan kağıdı çıkardı helal olsun adama imkb gorüşerek bu işi başardı . volborcuğum bak adam küllerinden kervanı parlayan şirket haline getirecek bak izle iduzu :)
Volbos iduz un selami var, gozlerinden opuyor... kotdisi kotdisi diye papagan gibi sayikliyodun? Hayirdir, yurtdisindamisin yoksa
Spkya bist e gonderilen dilekceler gecte olsa yerini buldu. Bu volbos boş boş papagan gibi sayikliyodu. Iduzla dalga gectigini saniyodu. Iduz seni opecek volbos, seni opunce volbos başınin agrisida gececek.
Iduz sozunu tuttu. 350 kisiye soz verdi. Önder oldu. Dilekce yazdirtti. Iduz bu arada gozalti pazarindan cikisin da sozunu verdi. Bunu da yaz bi yere vol bos. Vol bos diyorum cunku bos bos yaziyodun. Iduz verdigi sozu tutar. Cumle alem duysun. O girdigin delikten cik ta papagan gibi yaziyodun ya vol bos, kotdisi kotdisi diye yazsana simdi. Simdi volbos iduzdan ozur dileme zamani. Adamsan ozur dilersin. Adam sozunu tuttu. Gozaltindan da cikacak bu kagit diyo. O zaman da yaz kotdisi kotdisi diye boş vol musun vol boş musun nesin sonucta boş sun vesselam
Şimdi ben burdan bu felaket tellallığı yapan çakalları bu mübarek gecede allah'a havale ettim.
Arkadaslar hepimize hayirli ugurlu olsun... Buyuk bir haksizlik ortadan kaldirilmis oldu...
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu kararın alınması ile KODDIŞI fikrimin bir değişikliği yok
Ayrıca bu kararın hisseye çok önemli bir katkısı olmaz olamaz
2013 kasım aralık ayından bu yana olanların tamamını
hiçbirisi olmadan yazan VOLBOR a boş diyenlere gülmüyorum bile
de
bunları yazdığımı ve sırası ile gerçekleştiğini bilenler
nasıl bu duruma itiraz etmiyor anlamıyorum
ve
bu bahsettiğim türdeki forum üyelerini gerçekten kınıyorum
onlar kendilerini biliyor
en başta
sn frecell1998
mübarek kandil günü ne diyeyim bilmiyorum
iduz u da buradaki hiç kimseyi de şahsen tanımam
umurumda da değil
KODDIŞI fikrimin arkasındayım
ama
inşallah yanılırım
sözlerimin tamamı FİYATTAN BAĞIMSIZDIR :kahkah::kahkah:
Brüt takasın kalkması kot dışına çıkma riskinin tamamen kalktığı anlamına tabiki gelmez. Fakat brüt takasın kalkması kapalı kapılar ardında bazı bilgi alışverişinin yapıldığı ve bu verilerden de ilgili otoritenin tatmin olduğu sonucunu düşündürüyor. Aksi halde gözaltındaki bir hissenin uzun süredir devam eden brüt takas yasağını kaldırmak büyük bir risk olurdu ve ilerde olabilecek bir kotdisi durumunda bugün bu kararı alanlar çok zor durumda kalırdı.
Sözün özü, karar verici otorite kotdisi ihtimalinin olmayacağını ve artık şirketin daha pozitif bir yapıda olduğunu düşünüyor ki böyle bir karara imza atti. Bu haber bizi tünelin ucundaki ışığa bir adım daha yaklaştırdı ama daha atılması gereken çok adım var. Öncelikle güven verici, şeffaf, denetimden geçmiş bir bilanço ve borç yapılandırması olmazsa olmazlarimiz. Zaten bunlar da olursa gözaltından çıkmak için keyifle gün sayarız.
Bu haber tahminimce hisseye olumlu yansıyacaktır. 1 tavan mı yapar 2 tavan mı yapar yoksa kiprasmaz mi bilemem ama yukarda söylediğim olmazsa olmazlar gerçekleşirse günlük tavanlar veya inişler yerine adam akıllı sağlıklı, sindire sindire bir yükseliş yaşanabilir.
Ytd...
Yorumunuza yüzde yüz katılmakla beraber. Şirketin gerçekten elinden geleni özveri ile yaptığını biliyorum. Eskiden olan sıkıntılar geride kaldı. Kotdışı olayı bu vakitten sonra çok aksi bir durum olmadıkça kesinlikle zor bir olasılıktır. Konuşulması bile gereksiz lafı güzaftır. Şimdi ilk durum haftaya CUMA akşamına yani 30.03.2018'e kadar gelecek olan bilançodur. Şirket bunu da olumlu anlamda diyorum yetiştirmek için ek süre istemiştir. Yetişmesi açısından Olumlu olurmu olamazmı tam kestiremediğim bir analizdi. Ve hatta ya olmazsa gibi düşünmeme rağmen bugün gelen kap haberi ile ilk bilançoda olumlu olacağı görüşüde bende hasıl olmuştur. İllaki tavan tavan gitmeside beklenmemelidir giderse tabiki de güzel olur ama metin bey dediğiniz gibi adam akıllı sağlıklı, sindire sindire bir yükseliş yaşanmasıda kaçınılmazdır.
Hayırlı olsun hepimize. Ne dediysek o değilmi. Haksızlık var dedik. Haksızlık bitti.
Ağlayan yatırımcılar var dı ne yapıyorlar acaba şimdi. Utanan varmı içlerinde.
Hiç sanmam.
Volborun dedikleri hep çıkmıştı. Kotdışı olayında kaçırdığı şu oldu: yönetim değişti.
Ss olsaydı dedikleri büyük ihtimal olacaktı. Ne dedik yeni yönetime süre verelim dedik.
Gelinen noktada biz haklı çıktık.
Açıkçası eski yönetim, yeni yönetim ayrımına pek katılmıyorum. Eski durum, yeni durum desek daha mantıklı olur. Eski durumda belki de şirketin içi boşaltılıp kaderine terkedilecek ve sn volborun dediği gibi kotdisi kalacaktı. Bu senaryo oynanamayinca farklı aktörlerle yeni senaryo devreye girdi. Yeni yüzlerle, mecburen de olsa daha zorlu bir yola girilecek ve şirket bu durumdan çıkarılacak, bundan küçük yatırımcılar gibi hakim hissedarlar da yarar görecekti. Daha zorlu ama daha adil bir senaryoydu ikincisi. Çekimler iyi gidiyor olsa gerek ki son 1-2 aydaki haberler geldi.
O yüzden eski yönetim, yeni yönetim diye bir ayrıma gitmek hatalı olur. Eski öncelikler, yeni zorunluluklar desek daha doğru olur. Yurtdışında konuştuğum herkes de zaten Selim'in tüm işleri takip ettiğini ve onlarla muhatap olduğunu söylüyor. Yani kabul etmek istemesek bile bizler hala selim'in şirketine ortağız :)
Su durumdayken kot disi soylemini kervansarayla ayni cumlede kullananlara supheli gozle bakarim
Anladigim kadariyla spk 4 senedir kervansaraya uyguladigi politikadan devrim gibi bir kararla vazgecmistir. Artik yeni bir donem baslamistir
hayırlı bereketli gelsin haber inşallah. devamında iyi bir değerleme, hisseyi götürür kısa orta uzun vadede.
ERVN*** BORSA İSTANBUL A.Ş.( BISTECH Pay Piyasası Alım Satım Sistemi Duyurusu
***KERVN*** BORSA İSTANBUL A.Ş.( BISTECH Pay Piyasası Alım Satım Sistemi Duyurusu )
İlgili Şirketler [KERVN]
İlgili Fonlar []
Türkçe
BISTECH Pay Piyasası Alım Satım Sistemi Duyurusu
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Sermaye Piyasası Kurulunun Borsa İstanbul Grubuna göndermiş olduğu 22/03/2018 tarihli yazısına istinaden Kervansaray Yatırım Holding A.Ş. (KERVN) paylarına 04/04/2014 tarihinde getirilmiş olan brüt takas uygulaması 23/03/2018 tarihli işlemlerden itibaren geçerli olacak şekilde kaldırılmıştır.
bu haber iyi oldu gözümüz aydın
Hocam biliyorsunuz ki ben her zaman yorumlariniza saygi duydum. Siz koddisi yazdikca ben de katilmadigimi ifade etmistim.
Brut takas ve internet yasaginin hic bir gerekcesinin kalmadigini belirtmis yuzlerce dilekce yazdigimizi yazmistim. spk-bist'in herhalde davayi bekledigini dusunuyorum demistim.
Ben sizin gibi ayni cizgide yazip yorum yapanlara kizmiyorum hocam kizamam da... Ben bir gun iyi bir gun kotu ya da nickini degistirerek bunlari yapip bizi burada s...k yerine koymaya calisan 3 kurus icin takla atanlara kiziyorum.
Dediklerinizin bir kismi cikti koddisi haric... Onun da imkanlar dahilinde bu bilanco ya da onumuzdeki bilancolarla birlikte tamamen ortadan kalkacagi gelen haber akislarina bakarsak asikardir.
Sayin Metin OKTAY in dedigi gibi kurumlarinda(SPK, BIST) cok cok uzun bir aradan sonra lehimize karar vermesini olumlu goruyorum.
Ins sozde vitrin yonetim kendi lehine de olacak olan gelismeleri seffaf sekilde aciklarlarsa zaten iyiye gittigimizi gorecegiz...
Bu arada iyi temenniniz icin tesekkurler...
Hisse ile ilgili olumlu veya olumsuz dusuncelerinizi yazmanizi her zaman bekleriz hocam...
Ama ins artik sira kervan yatirimcisindadir.
Unlu bir replikle "bu da mi gol degil" diyelim. Bekleyelim, gorelim...
birkere şöyle yazayım
yazdıklarımın KODDIŞI haricinde tamamı oldu sizin yazdığınız gibi BAZILARI değil
KODDIŞI için de maksimum zaman verdim ve o zaman henüz gelmedi
Benim bahsettiğim konu BOŞ BELEŞ yazanlara sessiz kalmanız
2013 kasım da daha hiçbirşey yokken
ÇAĞRI YOK
GÖZALTI
süründüre süründüre
KODDIŞI
0>0,XY
yazan bir forum üyesine
ve
üstelik bu dedikleri sırası ile olan birisine BOŞ BELEŞ diyenin
akıl melekeleri ek****** yada başka birşeyi hiç yoktur
KODDIŞI için de zaman verdim ve o zaman daha henüz gelmedi
inat ile bir daha yazmayacağım o zamanı
merak eden arar bulur
Hocam bakin burasi forum... Hepimiz elestiriyoruz, elestiriliyoruz...
Hakaret olmadigi surece bu normal degil mi??
Siz fikrinizi soyluyorsunuz bizler fikrimizi soyluyoruz...
Ama tabi hakaret vb seyler hic bir yerde hos karsilanmaz... Bunu zaten forum yonetimide hos karsilamiyor.
Fikirler carpissin hocam... Siz fikrinizi biz fikrimizi savunalim
Hocam kervan da bizim yatirim tercihimiz... Bence bunlarin da elestirilmesi sacma geliyor...
Yani bu surecte fiyati dusen bir suru argumanda bulunabilir.
Birde kervana yatirim yapmis kisilerin neden sadece kervana yatirim yaptigi dusunuluyor.
Belki sepet yapti. Dovizde aldi altin da aldi. Ya da baska hisselerede yatirim yapmis olabilir.
Yani onun icin bu yorumunuz cokta hani veriye dayanmiyor hocam...
Kervan alan sanki baska hic bir yere yatirim yapamaz gibi bir algi var:)
Dediklerinizin bir kismi elestirimde ise...
18 kuruslardayken de, 33 kuruslardeyken de... Yeni yatirimci girmesin diye veya buna benzer onlarca ikaziniz var...
Simdi 1- ya buralardan sizden etkilenip satan olduysa
2- almayi dusunup almadiysa...
Tabi bunun tersi de gecerli...
Onun icin abartili yorumlar yapilmamali..
Onun icin gecen de yazdim. Kesin ithamlarda bulunmamaliyiz.Abartili olumlu veya olumsuz yorumlara neye gore diye sormak lazim. Ama sizin yazdiginiz Kesin koddisi demek... Insanlari yanlis yonlendirebilir.
Siz koddisi derseniz biz de neye gore deriz...:)
Ben KEZBN yatırımları olarak kıyasladım
AMA
kıyasladığım argümanlar para piyasalarının ve hatta hisse piyasalarının en yakın argümanlarıdır
kişilerin diğer yatırımları bu topikde söz konusu değil
burada KEZBN konuşuluyor o neden ile KEZBN kıyası yapıyorum
ALGI benim yazımda söz konusu bile değil
ama sizin bu yazınızda ALGI çok net
neyse polemik olmasına gerek yok
Hocam baskasida derki; ki o zaman cok soyleniyordu... Memsa alsaydik bugun sifirdaydik....tahtasi kapandi. Buralarda cok algisi da yapildi.
Anlatabildim mi?? Yani veriler kisiye gore degisir. Yatirim tercihleri fazla da sorgulanamaz hocam....
Siz baska yerden bakarsiniz ben baska yerden...
Sizin icin 3-4 yil uzun zamandir benim icin olmayabilir... Gibi
şuan eşleşme 0.38
Hocam internet yasagi kalktigi icin yatirimcilarla fantazi yapiyor:)))
Tabi yatirimcilarda artik lepistesleri heyecanlandiracaktir... Son dakikalar artik onemli
YİNE SÖYLÜYORUM
KEZBN a BULAŞMIŞ ESKİ KY UMURUMDA DEĞİL
ONLAR YILLARINI ve PARALARINI KAYBETMİŞLER
ve BİR UMUT BEKLEMEYE DEVAM EDİYORLAR
BENİM SÖZÜM
KEZBN ve BU yakın izleme pazarı YADA gözaltı pazarı TABİR EDİLEN
dandik hisseler pazarı NDA HİSSE ALMAYA GÖZÜ VE DÜŞÜNCESİ OLAN
YENİ KY lere
BULAŞMAYIN KARDEŞLER
BULAŞACAKSANIZDA BU PAZARDAKİ HİSSELERİN NE OLDUĞUNU
ARACI KURUMUNUZA SORMADAN BULAŞMAYIN
YADA İLGİLİ TOPİKLERİ EN AZ 6 AY GEÇMİŞİNE KADAR OKUYUN
GÖRECEKSİNİZ Kİ
TAMAMI AĞLAMA VE KAVGA DUVARI
TAMAMI
KAYBEDENLER KULÜBÜ ÜYELERİ ile dolu gibi
BU ARADA sn frecell KODDIŞI için neye göre diyorsunuz ya
inanın size hiç yakıştıramadım ve kendimi gülmekten alamadım
HATIRLARMISINIZ
ÇAĞRI YOK
GÖZALTI
süründüre süründüre
KODDIŞI
yazılarımı ilk yazdığımda da bana NEYE GÖRE tarzında yazılar yazıp
sorular sormuştu SİZ ve bir sürü forum üyesi
BİR SÜRÜ
KENDİNİ BİLMEZ de hakaret etmişti
dediklerimin tamamı oldu fazlası bile oldu
BRÜT TAKAS fazlası idi
KODDIŞI için de bahsettiğim zaman henüz gelmedi
maksimum süreyi yazdım daha önce
merak eden arar bulur
:kahkah::kahkah:
YAZI VE DÜŞÜNCELERİMİN TAMAMI FİYATTAN BAĞIMSIZDIR
kıyasladığım argümanlar para piyasalarının ve hatta hisse piyasalarının en yakın argümanlari hesabini yapanlar yatirimcilarin paylasim sitelerine girip bu argümanlari yazarak bendeniz ky nin menfaatini düsünüyorlar yoksa bendenizden kapamadiklari lotlarin hesabini mi yapiyorlar diye düsünmemek mümkün degil sanirim. Hani biz 4-5 yildir cefayi cekenler icin sizin argümanlarinizin hic bir degeri yok demisiz ya bataiyorsa elinden geleni ardina koymasin demisiz ya senin o argüman dahilerinin biz ky den zeki oldugunu iddia mi ediyorsun. O halde buyusunlar o argüman dahilerinin dedigi gerceklessin kod disina ciksin haydi önden buyursunlar. senin o argüman dahilerinin zeka üstü dehalarinin aslinda neye hizmet ettiginin de kaniti olarak bu kezban hissesindeki gelismeler ortaya cikaracaktir. O dahiler 4-5 yildir isin odak noktasindaydilar zaten. Onlarin isi buydu zaten . Camura bulanmis altini cöp diye tanitirlar sonra hepsi gecmisteki o olumsuz argümanlari bir anda silecek yeni argümanlarla ortaya cikar kzbn nin altin degerini ortaya koyarlar. Tabiii elbette ki bundan ekmek yemeyi nasipleneceklerse. Amaclari da bu zaten. Parayi buradan götürüyorlar. e hadi o argüman sahiplerinin dedigi olsun yiyosa kezbn ı kod disina attirsinlar. elbette o argüman sahibi yumos takimlarinda o döt var ise. Onlara yumos takimi dedim cünkü alin teri ile emek verip yatirim yapmis yatirimcinin emegini iste o alavere dalavere isleri ile adeta calip yatirimcinin emegini kendisi icin kazanc olarak gördüklerindendir. Buyur o argüman sahiplerinin argümanlarini paylas desek onu da yapamazsin Yoksa argüman dehasi sen misin?