pOHLa idrar olaylarý..,
öte yan HALK'ýmtrak Papaz rahibinenin anket ba$lýðýna izah ilettik..
Printable View
pOHLa idrar olaylarý..,
öte yan HALK'ýmtrak Papaz rahibinenin anket ba$lýðýna izah ilettik..
10 Ekim 2018 Çarþamba, 16:55 Güncelleme: 10 Ekim 2018 Çarþamba, 17:06
Kredi derecelendirme kuruluþu Standard & Poor's (S&P) Global Ratings, Türkiye'nin 2018 yýlýnýn ikinci çeyreðinde resesyona girebileceðini belirtti.
S&P'nin "Ödemeler Dengesi Baskýsýnýn Türkiye ve Arjantin'e Zararý" isimli yazýsýna göre kurum, Türkiye ekonomisinin 2019'da yüzde 0.5 daralacaðýný tahmin ediyor.
Kuruma tahminlerine göre Arjantin de gelecek aylarda resesyona girebilir.
Arjantin ekonomisinin ise 2019 bu yýl yüzde 0.2 daralacaðýný tahmin eden kurum, gelecek yýl içinstagnasyon bekliyor.
Kurum tarafýndan kaleme alýnan yazýda kýsa vadeli ekonomik performansýn her iki ülkede de sert bir þekilde olumsuz etkileneceðini tahmin ediyor.
Cokertti S&P endeksi. Bahtsiz kagit. Yine artida kapattirmadi bizi!
Her neyse. Adrenalin dolu 2 gunumuz daha var.
http://share.matriksdata.com/Images/...1811033516.png
Papaz dan once bu indirdi Kagidi :) Papaz Cuma gunu indirecekti zaten. Yarin biri sert ve ters konusmazsa.
Cuma gunu ekstradan birileri aciklamazsa Cuma aksam Halkbankimizi bir yuzde 6-10 asagida goruruz. Biz uzuncu oldugunumuzdan dolayi :) Bunlar eetki etmiyor bize :))Avunma modu oN :)
dolarýn da düþmesi TR yi yemleme mi
bak dolar düþüyor papazý vermesekte olur moduna mý sokuyorlar.
ardýndan papaz krizini artýrýp yeni yaptýrýmlarý mý devreye sokacaklar.
Her yol mübah. )
Bu robotlar böyle devam ederse kendileri çalacak kendileri oynayacak seneye.. yatýrým alaný deðil kumarhaneye döndü bizim borsa
bu günkü pastayý indirecek hayýr sever yok mu?
Sn. bozoklu, o attigim derinlik ekranlarinda hep var pasta. Dikkatli bakin ust kisminda. Ilk 5'e gore degil de ilk 3'e gore.
http://share.matriksdata.com/Images/...1952045415.png
s&p iki gün kala (duruþmaya) bu haberi yazýyorsa bilin ki papaz salýverilecek ve halk bankasýný toplýyacaklar. yatýrým tavsiyesi deðildir.
bu gün malýn bir kýsmýný kaptýrdým.
son bir kaç aydýr kredi derecelendirme kuruluþlarýnýn iþi gücü TÜRKÝYE ÝLE UÐRAÞMAK DURMUYORLAR NAMUSSUZLAR!
Derecelendirme kuruluslarinin isleri kendi musterilerine hizmet vermek herseyden once. Ben bile ulkeme para getirmiyorsam bu ortamda, yabancinin mi para getirip yatirim yapmasini bekliyeceksin?
Iyi yapmissin. Umarim yerine koyma firsati verir.
papaz her sefer pilav yermi...sanmiyorum ama görecegiz...
...benim son iki gune halkb. ve iki haftaya bist dair analizim þu...endeks 88/94 bin arasi dip olusumu gerceklestirmis ve 94/96/100 kanallarinda ileri geri gundelik hareketler yapmis idi...endeksin dolar bazli oldukca ucuz oldugu ve Türkiye ekonomisinin psikolojik dibi yapisal anlamda gordugu ve bu saatten sonra normallesme ve isinan dip hareketi verileri sonrasi yapisal sogutma surecine evrilecegi varsayimi ile dolar/tl de volativitenin dar marja inmesi; buyumenin daralarak surmesi ve cari acigin kismen daralmasi...son enflasyon rakamlari hedefli paket ile enflasyonun kismi kontrolu, ilk þok atak sonucu cds lerin spekulatif marjlardan reel verilerle paralel noktalara kismi gerilemesi, faizde arjantinden sonra ikinci sirada bulunulmasi ile faizde zirve arayisi ve reel verilerdeki durulma sonrasi ilerleyen donemlere dair faizde makul seviye hedeflerinin yapilma ihtimali...vb en kötü senaryonun vuku buldugu ekonomik finansal dönemin kismi durulma egilimi beklentisi...
...bilindigi uzere krizi de toparlanmayida ilk bankalar fiyatlama egilimindedir...bankalar oldukca iskontolu fiyatlara gelerek en kötü senaryoyu fiyatlamis olsa gerek...suan olasi bir þok ta durulma egilimi bekleniyor ise bunu ilk fiyatlayan bankalar olacaktir...banka grafiklerindeki düþen kanal üst direncine yakin hareketler bu karar cizgisinde olduklarina isaret olsa gerek...dolar bazli bist fiyatimizin oldukca kelepir olmasi %51 pozitif beklentiye itsede beni %49 luk negatif þok beklentiler hem reel ekonomi tarafi icin hem de jeopolitik krilganliklarimiz icin dikkate alinmaya deger...
halkb a gelecek olur isek belliki sanal fakat isaret fisegi niteligindeki gundemi olan papaz vukusu bulana kadar cuma ya 7.2 bandinin hemen uzeri yada altinda girecek gibi...gorunen o ki arti eksi asil fiyat yonu haftaya kalacak gibi...halkb in dusen kanal direncine dogru ihtiyatli yukselisi ve endeksin arti eksi 100bin alti bocalamasi haftaya turkiye icin yeni bir doneme girme ihtimalini gundemde tutuyor...endeks papaz beklentisini köpürtmüyor ! hatta olumsuz beklenti algisi hakim gibi ! diger yandan halkb. olumlu beklentiyi köpürtmüyor ve ihtiyatli yukselis egilimiyle ky.nin bundan once defaatle tecrube ettigi bu seferde dusen trendin ustune degip assagi surecek algisini canli tutuyor...buyuk acidan bakilacak olursa psikolojik bir savas soz konusu izlenimi veriliyor ve ky. genellikle bu tur belirsizliklerde mantikli hareketlerde zorlanir...yönsüz endeks ve piyasa algisi dolar bist ve özelimizde halkb. manipulatorleri icin bulunmaz firsat gorunumunde...
bakalim bu sefer de papaz pilay yiyecekmi ��
https://resmim.net/f/BIMTPn.jpeg
https://resmim.net/f/JyHYIV.png
sanirim tutuksuz yargilama secenegi onumuzde...olur olmaz...
"Duruþmasý Cuma günü görülecek ABD'li papaz Andrew Brunson'ýn avukatý Halavurt, DW Türkçe'ye yaptýðý açýklamada beraat beklemediklerini, müvekkiline yönelik ev hapsinin kaldýrýlmasýný beklediklerini söyledi"
Brunson'ýn 12 Ekim Cuma günü görülecek duruþmasý öncesinde DW Türkçe'ye açýklamalarda bulunan Halavurt, "Baþýndan beri zaten serbest kalmasýný bekliyoruz. Artýk ona tahliye demeyelim, teknik olarak cezaevinden tahliye edilmiþ durumda, sadece ev hapsinde. Artýk kontrol hükümlerinin kaldýrýlmasýný talep edeceðiz. Bize göre zaten çoktan serbest býrakýlmasý gerekiyordu" dedi. Halavurt, kontrol hükümleri kaldýrýldýðý takdirde, "hem ev hapsinin hem de yurt dýþýna çýkýþ yasaðýnýn kaldýrýlacaðýný" düþündüðünü söyledi.
Cuma günkü duruþmadan beraat kararý çýkmasýný bekleyip beklemedikleri sorusuna cevap veren Halavurt, böyle bir beklentilerinin olmadýðýný söyledi. Halavurt, "Beraat çýkmaz. Yargýlama devam ediyor. Bizim taleplerimiz devam ediyor. Yakýn zamanda bir karar çýkma olasýlýðý yok" dedi. Halavurt, Brunson'ýn tahliyesiyle ilgili "çok fazla parametre mevcut olduðunu" ifade etti. Ýddianame savcýsýnýn yerinin deðiþmesini de "olumlu" bir geliþme olarak deðerlendiren avukat Halavurt, bu deðiþimin Brunson'a yönelik adli kontrol hükümlerinin kaldýrýlmasý için "tek baþýna yeterli olup olmayacaðýný bilmediðini" belirtti
Abi burasi benim yerim degil. Allah askina soyle yazmayin, rahatsiz oluyorum artik.
Burasi HALK BANKASI ile ilgilenenlerin yeri. BIZIM yerimiz.
Birinin olacaksa, burasi oteki tarafi reytingi gaki guku birakip gelmekte iki saniye bile tereddut etmeyen TREND'in yeri. O yazmasa, sizler yazmasa, ben tek basima ne yapabilirdim ki. Sadece tusa bastim.
"Papaz Anketi" mesela Drexty'nin anketi. Ben sadece tusa bastim o isteyince.
þu saatten sonra burunson icin kisa vadede net karar cikmaz gibi...olasýliklar var tabi...benim beklentim yurt disi yasagi ile ev hapsinin kalkmasi ve yargilamanin surmesi...ya da kismi bir cezanin verilerek yattigina sayilmasi(bu dusuk olasilik)...ben halkb muduru ulkeye donme durumu olmadan rahibinde turkiye cikisi iznini zor goruyorum...
piyasa son bir kac haftadir tahvile para girisi ve dolarda satis egilimi ile brunson yonunde pozitif beklenti yonunde...fakat davanin devami ve ev hapsi yeni trump tweti ve yeni yaptirim konusunu gundeme getirecektir, 4 kasimdada iran ambargosu konusulacagindan sert bir abd tutumu piyasanin bu son iki haftalik ilimli durusunu tersine cevirebilir...
siyasilerin brunsonu fazla dillendirmemesi acik secik olmasada brunsonun þuandan daha iyi bir durumda olabilecegi konusunda beklentiyi arttiriyor...bakalim bu sanal gundem hangi gercek gundemlerin eksi/arti fisegi olacak...trump fed in faiz arttirimini frenleyebilirse oicd de bir rahatlama olur yoksa kasilmaya devam...
Sagolasin illim. Eline saglik.
http://resimyukle.link/image.php?di=DN35
Daha önceki endeks tahminlerimde de 2li dip beklediðimi belirtmiþtim gidiþat da onu gösteriyor, daha önceki düþüþlerde hep ayný þekilde olmuþ.
85bin sevileri tekrar görülecek sanýrým en geç ekim-kasým içinde, 85bin tutmazsa aþaðýda 75bin gibi bir seviye var ama beklentim oraya inmeyeceðiz.
Rahip davasý bizi pozitif ayrýþtýrabilir bunu göreceðiz yani endeks 85bin e giderken Halk önceki dibini görmeyebilir veya tam tersi olumsuz bir durumda önceki dibinde altýný görebiliriz.
Geçen gün karýþýk bir yazý yazmýþtým Bist yýllýk grafiklerine bakýldýðýnda muhakkak yýl içinde ortalamasýna deðmiþ...
Onun için çýkýþ ancak 2019 ocak ayýnda baþlamasý gerekiyor. Saðlýcakla...
Geçen gün karýþýk bir yazý yazmýþtým Bist yýllýk grafiklerine bakýldýðýnda muhakkak yýl içinde ortalamasýna deðmiþ...
Onun için çýkýþ ancak 2019 ocak ayýnda baþlamasý gerekiyor. Saðlýcakla...[/QUOTE]
Bu konuyu biraz daha açayým örneklerle..
2019 da eðer beklediðim çýkýþ baþlarsa 2 þekilde devam edebilir ya 2009-10 arasý gibi çok dik açýlý veya 2003-06 arasý daha az açýlý bir çýkýþ... Benim beklentim uzun süren bir düþüþ dalgasý içinde bulunduðumuz için çýkýþýnda daha yavaþ olacaðý yönünde..
Örnek 2019 da çýkýþ baþladýðýný var sayarsak 2020 ye kadar 120bin seviyesi 3-5 aylýk düzeltme 100bin civarýna (böylece yine yýllýk ortalamaya deðmiþ oluruz) 2021 de 140 bin yine 3-5 aylýk düzeltme 120 bin e gibi ve son çýkýþ daha dik 2022 ye kadar 200bin gibi... Bu sefer ortalama çok aþaðýda 120bin civarýnda kaldýðý için sert düzeltme..
Bu yazdýðým senaryonun gerçekleþmesi için en büyük þart paritenin eur/usd düþüþ trendini kýrmasý ve eur un güçlenmesi yani kardeþi dxy nin aþaðýya gelmesi, 3-5 yýllýk bir dönem dolarýn dünyada gücünü kaybetmesi... Th de benimle ayný düþünüyor ama Fed henüz o sinyali vermedi...
http://resimyukle.link/image.php?di=0Y5L
2-3 ay içinde kýrýlým bekliyorum, eðer tekrar 1eur - 1usd ye giderse vay dünyanýn haline...
Son grafikle de tüm forumdaþlara iyi geceler diliyorum. Saðlýcakla...
Bugün ABD borsalarý göçtü tabiri caizse. Nasdaq %6.5 gibi düþtü. Dow 832 puan eksiyle kapattý. S&P500 100 puana yakýn (%4 gibi) ekside kapattý. Bu düþüþlerin geçerli bir açýklamasý yok, genel düþünce ABD 10 yýllýklarýn getirisinin %3.20 lere çýkmasý. Eh, þimdi Trump ektiðini biçiyor. Çin elindeki devalüasyon kozunu açýk ve net olarak kullanmaya hazýr olduðunu ortaya koydu ve bu durum ABD ekonomisi için çok tehlikelidir. Neden? Çünkü Yuan'ýn deðer kaybetmesi ülkeden sermaye kaçýþýný hýzlandýrýr ve bu sermaye de doðrudan dolara kaçar, zaten aþýrý deðerli olan dolar daha da deðerlenir, ABD ekonomisi bundan olumsuz etkilenir, borsalar göçmeye baþlar, ekonomi resesyona doðru yol alýr. FED bundan sonra faiz artýþlarýna ara vermek zorundadýr çünkü 3 cepheden dolar deðer kazanmaya devam ediyor: 1- FED'in faiz artýrýmlarý, 2- FED'in bilanço küçültme operasyonlarýyla piyasadaki likiditeyi (dolaþýmdaki dolarlarý) azaltmasý, 3- Çin MB'sinin devalüasyon silahýný kullanmasý. Bu 3 yolun hepsi ayni kapýya çýkýyor yani dolarýn deðer kazanmasýna yol açýyor. Dolar deðer kazandýkça en önce TR Arjantin Brezilya Endonezya G.Afrika Hindistan gibi geliþmekte olan ülkeler zarar görmeye baþlýyor, bilahare de bu zarar geliþmekte olan ülkelere sýçrýyor. Bugün ABD borsalarýndaki göçüþ aslýnda pozitiftir çünkü FED'in uykudan uyanmasýný saðlayacak ve arka plandaki riskleri daha net görmelerine neden olacak. Tüm bu geliþmelerin ýþýðýnda FED faiz artýrýmlarýna devam etmemelidir. Eðer ederlerse büyük hata yaparlar.
ABD Hazine Bakaný Mnuchin verdiði demeçlerle ne kadar tedirgin olduðunu ortaya koydu. Çin Hükümetini Yuan'da devalüasyona gitmemesi için uyardý. Adamýn bunu istemeye yüzü yok. Trump'ýn getirdiði damping vergileri zaten Çin'in ABD ihraçlarýna yüklü bir maliyet getirdi. Hem serbest ticaret diyorlar hem de damping vergileri uyguluyorlar. Son yýllarda Yuan'daki %10-15 gibi devalüasyonlar ABD borsalarýna %10-15 arasý düþüþ olarak yansýmýþtý. Mart ayýndan bu yana son 7 ayda Yuan dolar karþýsýnda 6.25'den 6.93'e çýkmýþ durumda yani kabaca %10 deðer kaybetmiþ. Dolar-Yuan paritesinde 7 nin üstünde ABD için tehlike çanlarý çalmaya baþlar. Ýþte bu yüzden ABD Hazine Bakaný "aman yapmayýn" diye Çinlilere yalvarýyor. Bence ABD borsalarýnda bugün gördüðümüz %3-6.5 arasý düþüþler doðrudan Çin MB'sýnýn tutumu ile alakalý.
Bu konu aslýnda tam da iþlenmesi gereken bir konudur Hocam çünkü hem çok nadir ortaya çýkar hem de borsanýn gerçek yüzünü bir çok açýdan yansýtýyor. Borsacýlarýn açgözlülüðünü, tahtadaki manipülasyonu, kesinlikle olmamasý gereken müthiþ bir çarpýklýðý o kadar güzel gözler önüne seriyor ki bu KLNMA hissesine deðinmeden edemiyorum. Ayrýca bir banka hissesi oluðu için karþýlaþtýrma yapma imkaný da sunuyor. Bugünkü tavanýyla KLNMA 25.3 milyar tl lik bir piyasa deðerine ulaþtý. Aktiflerinin hemen hemen 2.5 katý (%250'si) yapar. Dünyada bunun eþi benzeri görülmüþ veya duyulmuþ deðildir. Öte yandan HALKB piyasa deðeri aktiflerinin sadece %2 sidir. Birininki %250, diðerininki %2. Eðer HALKB ayni rasyoda iþlem görseydi piyasa deðerimiz 1 trilyon tl olacaktý ama maalesef þu anda 8 milyar tl nin biraz üzerindeyiz. 1000 milyar tl nerede, 8 milyar tl nerede. KLNMA rasyosundan iþlem görseydik hisse fiyatýmýz 1000 : 1.25 = 800 tl olacaktý ama hisse 7 tl bile deðil þu anda.
Garanti bankasý ile Halkbankýn konsolide aktifleri hemen hemen ayni ama Garantinin piyasa deðeri þu anda 30 milyar tl iken Halkbankýn piyasa deðeri 8 milyar tl nin biraz üzerinde yani 1 GARAN hemen hemen 4 tane HALKB ediyor. Ayni aktiflere sahip olan bu 2 bankanýn PD'leri arasýnda bu kadar (1 e 4 gibi) fark olmasýný neye baðlýyoruz? a) OFAC'a, b) Halkýn devlet bankasý olmasýna, c) Aktiflerin kalitesi ve getirisine, d) Batýk veya takipteki kredilere. Benim hesabýma göre aradaki fark olan 22 milyar tl nin 9 milyarý OFAC'tan kaynaklanýyor, 13 milyarý ise diðer 3 þýktan (b, c ve d) kaynaklanýyor. (d) þýkkýnýn Halk için daha kötü olduðuna inanmýyorum. (c) þýkký kapsamýnda da arada ciddi bir fark olduðunu düþünmüyorum. Demek 13 milyar tl lik iskontonun büyük kýsmý bankamýzýn devlet bankasý olmasýndan kaynaklanýyor ancak böyle bir iskonto bana uçuk geliyor zira GARAN'ýn piyasa deðerinin hemen hemen yarýsý kadar bir deðerdir bu.
TR ekonomisi 2019'da %0.5 daralýrsa bu TR için baþarý olur hem de büyük bir baþarý. Ben þahsen %0.5 deðil %5'e kadar bir daralma bekliyorum 2019 Yaz aylarýna kadar (2018'deki ayni aya oranla). Ekonomik performans zaten halihazýrda olumsuz etkilenmiþ durumda hem de büyük bir oranda. Dikkate alýnacak türden bir haber deðildir bu.
Bill Gates'in þahsi serveti 21 milyar dolarý aþmýþ. Bu haberi okuyunca aklýma ABD'de sýk sýk dillendirilen þöyle bir konuþma geldi:
Bill Gates, içinde 20 kiþinin olduðu bir bara giriyor ve barda bulunan herkes anýnda dolar milyarderi olup çýkýveriyor. Ortalama bazda bardaki herkes artýk en az 1 milyar dolarlýk bir servete sahiptir. "Ortalama" kavramýnýn önemini öne çýkartýyorum.
Burdaki problem su: Sen su andaki duruma bakiyorsun. Hisse fiyatlamalari ise gelecekte ortaya cikacaklari hesapliyor. Simdi aktiflerinin 2.5 kati olabilir, cunku 2 sene sonra aktifleri 25 kat artacaktir.
Yani senin "manipulasyon" ve "carpiklik" dedigin, hissenin geleceginin satin alinmasidir.
Bu arada kanun gecmis. Ne SPK'ya, ne BDDK'ye tabi banka. Kottan mi cikarilacak ki?
"Erdoðan, CHP’nin Ýþ Bankasý hisselerinin Hazine’ye devri için MHP’nin desteði ile bir yasal düzenleme yapýlabileceðini açýkladý. "
Bir de bu var.
Garan üstüne atabilir bugün inþallah kalýcý olur.
Eþleþme halkb 6,80 garan 6,99
Ýþ bankasý ni hazineye devrederler.millete de krizde hazineye kaynak aktardýk vatan millet Sakarya edebiyatý yaparlar.