Aslinde budur
Bugun bence 425 degil hatta yarisin bile olmadi faiz indirimi
Cunku 2 ay onceden zaten baslamistir faiz dususleri
Printable View
Aslinde budur
Bugun bence 425 degil hatta yarisin bile olmadi faiz indirimi
Cunku 2 ay onceden zaten baslamistir faiz dususleri
Milattan önceden beri PPF alır satarım
Hatta o zamanlar isimleri B tipi likit fondu bunların
Ama son döneme kadar hiçbir dönemde mevduattan fazla getirdiklerini görmemiştim
Ne olduysa son 11 ayda oldu ve PPF'ler mevduatı geçtiler
Ama galiba gene eski günlere döneceğiz
Sebebi belliydi geçen sene %30 lara dayanan faiz zamanı ters repo yaptı fonlar sonra faizler düşünce onların ekmeğini yediler, şimdi yapamadılar aynı şeyi çünkü biliyorsunuz el attılar o işe yoksa biz 6 ay rahat 24 alırdık normal faizler düşse bile.
Eski günlere dönüş olmaz 1 vurdular ölmedi 2 vurdular ölmedi 3. De öldü... Yazık oldu severdik kendilerini
Sn admustafa,
Belki üst noktanın altında yine yönetim gideri yaparak uygulamada da düşüş yaşatacaklar.
Yani eskiden %1 küsür ken uygulama %0,5 idi. Şimdi yönetim ücreti yıllık %0,657 iken uygulanan da yıllık %0,457 olamaz mı?
Ustad siz en iyisini yaptiniz
Dediginiz gibi nzora gecmedigime pismanim acikcasi ama diger basliga da yazdim
Bankalar cok hizli ve acimasiz tepki verdi
Bu kisa vadede dolarize olmaya sebep olacak gibi...
Bence bankalarin asil simdi yuksek faiz vermesi gerekir gibi...gecen sene eylul ayindaki durumun aynisi...o zamanda 19 ile 20 di mevduatlar...
üstelik 19-20 ler net değil dolar için de %3 usd faizi mevcut,dolarda volatilite çok arttı az önce bile 5.705 ten 5.685 ardından 5.71 oldu 3-5 dakika içinde doların önü açık fedden gelse gelse bir 0.25 indirim gelir onu da sağır sultan bile fiyatladı bence,eylül ayında 625 baz faiz artınca dolar neredeyse hiç gerilememişti herkes şaşkın boşa mı faiz artırıldı dedi ardından 5.95 lere kadar geldi sonra rahip serbest kalınca 5.15 lere kadar geldik,şimdi de aynısı oluyor anlık değil en az 1 aylık sürece bakmak lazım,üstelik diğer toplantılarda da indirim beklentisi yüksek çok ama çok rahat risk alınır dolar 5.61 altı bence bitmiştir,yakında 6 liraların üstünde oluruz diye düşünüyorum.
Hayır ayrıntı mb nın açıklamasında var özetle parasal genişleme olacak gelişen ülkelerde ben şimdi den pozisyon alıyorum bana bu piyasa bu kredibiliteyi sağlasın herşey çok güzel olacak demiş eğer olmazsa ben burdayım bedel öderim demek bu piyasada kabul etti bunu
HUAWEI KII-L21 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ustad benim cozemedigim sifir araclar ucmus
Ikinci el neden ucmadi🤔🤔🤔🤔
Yani x aracin sifiri 200 bin
Temiz 2018 modelininde enaz 170 lere tirmanmasi gerekirken 130 binlerde
Yani ikinciel otv indirimi zamanindaki fiyatta tikandi
Bu baglamda kimse sifir almazki
Omceden neden sifir aliyorlardi
Aradaki fark az ikinciel alacagoma sifir alayim kafasi vardi
Simdi herkes temiz dusuk km ikinciel alir...
Eylül ekimdeki enflasyon varmı şu anda devamı gelecek Ekim'de enflasyon 10 olursa oranlar 20 lerde kalirmi sence bunlar faiz düşmanı anlamadım galiba hâlâ mevduat ve ppf bitmiştir. Nkolay ve1 yıllık stopajsiz bağlayanlar Karli çıkacak sen Kasım'da da uzun yapmayıp dolar almistin bak yine aynı hatayı yaptın.
Tzl na yapiyor ya!
25 %
İst mk %24.41
2. El fiyatını alım satım yapan piyasa belirler de ondan.
2. El oto da yaprak kımıldamıyor, satan makul seviyelere çekti fiyatını ama alıcı hala tereddütle yaklaşıyor, parasını beklettikçe 3-5 k artıyor ama 2. El araç fiyatları sabitledi bıçak kemiğe dayandı artık...Anlayacağın bu piyasa da kilit.....emlak kilit...sanayii kilit...tüm varlıklar TL döviz altın bankada işliyor, piyasada likidite sıfır.Bankaların kredi oranları da halen yüksek....bakalım mevduat faizindeki hızla ihtiyaç kredi oranları 1.5% lardan aşağı gelecek mi?
Gelirse piyasa açılmaya başlar....
TZT 0,026628
mk %49,41
şimdi FIL'i satalım mı ne yapalım mk çok düştü :)
tefas üzerinden aldıysanız hesaba 14.00 sonrası geçer,ben geçen hafta sattım 15.10 da filan geçti,ing kullanıyordum hiçbir şey alamadım sadece o günkü mevduata koydum pazartesi ist borçlanma fonu aldım,bugün çoğu bankanın oranı düşmüş ing örneğin 19 yapmış,22.50 üstü yok o yüzden bence hafta sonu yanmasın 3 gün filde tutun en azından 22 civarı getirir,pazartesi çıkış yapın.daha mantıklı gibi.
dün tahvil faizleri çok ciddi gerilemesine rağmen okt-ist ciddi etkisi olmadı çok fazla etkisi yok dibs'in bizim kağıtlara.bakalım 3 günü kaçla kapatacaklar geçen hafta sürpriz şekilde ikisi de 30 üstündeydi.
fonların gidişatı genel olarak nasıl? tablo yapan bir arkadaşımız vardı, onu takip etsek iyi olur aslında.
Faizlerin düşüşüyle beraber onlarda düşüyor. Son gelen tablo https://www.hisse.net/topluluk/showt...72#post3626572
Bugün BIST repo %19,50 seviyelerinde Takasbankta da ortalama an itibariyle %19.51 seviyesinde.
%22 getirmesi zor olabilir ama göreceğiz. Benim merake ettiğim %16,7'lere gelen gösterge tahvil %15'e iner mi?
10 yıllık ise %15,70'lerde.
Nedir bu makul reel faiz?