http://www.gazetevatan.com/japonya-6...--64980-dunya/
2005 tarihli haber...
Anayasaya konulan bir madde...
Printable View
http://www.gazetevatan.com/japonya-6...--64980-dunya/
2005 tarihli haber...
Anayasaya konulan bir madde...
Yani dünyada artık lozanı ve diger eski anlaşmaları kimse takmıyor
Haberi iyi okursanız maddeyi taktıkları yok ordu kuruyorlar
Bakın aşağıdaki haberde japonyanın aldıgı F35 leri okuyabilirsiniz.
Japonya, Toplam donanma varlığı: 131, Uçak gemisi: 4, Fırkateyn: 0, Destroyer: 42, Korvet: 6, Denizaltı: 17, Devriye gemisi: 6, Mayın gemisi: 25 Kaynak: Dünya Deniz Kuvvetleri 2018 listesi yayınlandı
https://www.star.com.tr/dunya/105-ad...haber-1457047/
Almanlar iki defa güçlü ordu kurdu iki dünya savaşı çıktı.Varsin kurmasınlar ......[emoji3]
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Orasi öyle. Doğrusunu da anlatsan anlamıyorlar. Bende artık dalgaya vuruyorum
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
s-400 ülke savunması için yeterli değil.. daha çok belli bir yerin korunması amaçlanıyor gibi..
diğer yandan.. s-400 dezenformasyonla ülkede bir ilaçmış gibi lanse ediliyor ve dahası rusya ya eklemlenmiş bir Turkiye hayali kuranların sürekli her derde çareymiş gibi sundukları bir enstrüman.. rusya nın kıbrıs ve diğer yerlerdeki Türk tezlerini desteklemediği gözden kaçırılıyor..
ayrıca.. rusya s-400 veriyorsa bizimkiler cruise füzesi de istesin.. bakalım verecekler mi? eğer vermiyorlarsa s-400 gibi füzelerin abd ve rusya gibi ülkelere sökmeyeceği net ortaya çıkar..
Bizde rusyaya kirim ve ukrayna konusunda ayni fikirde degiliz
Bu açıklamada faiz indirimi olmadan canlandırabiliriz mi demek istemiş sizce ?
FED/BARKİN: (FAİZ İNDİRİMİ) EĞER İHTİYAÇ OLUR İSE EKONOMİYİ BİRÇOK YOLLA CANLANDIRABİLİR, TEŞVİK EDEBİLİRİZ
Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Aylık) (Haz)
0,3%
Tüfe beklentilerden yüksek gelmiş.
TDI beklentilerden yüksek geldi.
FED rasyonel davranırsa faiz indirmez, indiremez.
İndirirse Powell Trump'ın emir eri diye nameler dizilmeye başlanır artık.
Yarın ÜFE ve FED PPK raporu var.
Üzerinde franklin resmi olan kağıtlar sıkıntı yaratabilir uzun vade. Euro yu bilmem.
Risk isteyene Venezüela meksika varlıkları olabilir.
Al sat tavsiyesi değildir.
Bu yazıdan sonra meksika ile ilgilenmeye başlıyorum.
faiz indiricez parasal genişleme yapıcaz tarzında bişey dedimi ben tamamını izlemedim yeni bakıyorum izle gör yapıcaz diyor şuanlık sanki piyasayı.
Dün kapanış rakamı
TÜRKİYE CDS
10.07.2019
*396,48
Bana piyasa verilerine göre yüksek geldi...
Canlı CDS
394
Bloomberg HT
Turkiye Haziran tüfe %0.03
ABD Haziran tüfe %0.1
Vay be Takvim gazetesinden yarın manşet bekliyorum:
ABD' de enflasyon Türkiye'nin 3 katı :oleyo:
Mb faiz indirimine iliskin 1 milyon austos shortu varken nasil sert faiz indirebilir sorusuna cvp var mi?
powellın konuşmalarından ne çıkarabildiniz arkadaşlar pek izlemeyemedim işim dolayısıyla
Doları bizimkinlerin değil Londranın baskıladığını düşünmeye başladım...!!!
powell puştu çekildi şuanlık önümüzden artık ufak ufak yükselir heralde ppk ve s400 muhabbeti var önümüzdeki hafta ortalık karışmassada 31 temmuz öncesi satılır bugün yarın alış gelir illaki dolara diye düşünüyorum.
Gelene geçene veriyorlar DOLARES leri.FED açık açık ilan etmiş,yeni vergi kanunu hazırlanmış.4 SENE daha seçim yok.Büyük sermaye tımarlanmış..Guney sınırları stabilize olmuş,KIBRIS da petrol,gaza çökmüş bir T.C
Burdan betonlamayalım da nerden betonlayalım.Hem düşüşten hem nemadan fayda.Ballı kaymak.
15 tl yurtdışı çıkış harcı devam ediyor mu acaba bilen var mı yoksa 50 tl oldu yarın alacağımda bilgisi olan var mı bu konuda
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Ok tşkler yarın gidip 45 tl verip 3 tane alayım hemen .
Gerçi Ağustos gidiş zam gelirse sorun olur mu bilmem
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.haberler.com/son-dakika-...234975-haberi/
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Rusya'dan alınan S-400lerle ilgili yaptığı açıklamada, S-400ler Türkiyenin milli güvenliği ile ilgili bir ihtiyaçtır. S-400 konusunda CHP'den milli bir duruş göremiyoruz. ABD'nin tezlerini izah etmeye çalışıyorlar. dedi.
Ne kadar konuştular şu s400'ü.
Alınsın olsun bitsin ne olacaksa.
millet dolardayken değil s-400, s-1400 alsalar, amerikaya nanik yapıp muccuk diye hareket bile çekseler dolar yükselmez :)
bu şekilde dolar bazında milli gelirimiz yükselecek. ben tanzim satıştan dolarları istiflemeye devam ediyorum...
bu arada altın yükselecek demiştim, gerçekten de bayağı bir prim yaptı. 1450'yi geçerse artık kimse altını tutamaz (tabii bu herkes altına yapar demek değil) :)
Powell olayını dikkatli izlemek lazım.
Bir kaç gündür yaptığı "keskin" açıklamalar ile gelen veriler arasındaki uyuşmazlığı herkes tepkili bir şekilde dile getirmeye başladı.
Veriler böyle gelmeye devam ederse Powell tarihe adını Trump ile beraber yazdırabilir.
Açıkçası bizim Ekonomik ve Jeopolitik olaylar ile böyle bir ortama girmemiz demek, neyse şimdi kötümser olmayalım.
Bu milletin elinde tuttuğu 185 milyar dolar olayını anlamıyorum...Halkın % 60'ı açlık sınırının altında yaşıyo...%30 da normal yaşıyo desek ,bu dolarlar kimin..??? kim kaç para biriktirmişte dolar almış...burada yazı yazanların hepsinin mal varlığını toplasan 500 bin dolar etmez ...Bende daha fazlası var diyen olabilir tabiki,o zamanda burada ne işin var arkadaş ..??? diyebiliriz...
Investing.com - Gold prices turned around and traded lower after inflation and labor data released on Thursday were stronger than expected, dampening expectations for aggressive policy easing from the Federal Reserve.
Onstaki satisin sebebi enflasyon ve is gucunun yukek gelmesi ve "agresif politika genisleme" beklentisinin azalmasi.
Agresif easing 50 bp mi oluyor? Tahminler 25 e mi gelmis demek bu? Yoksa faiz disi baska yollar mi? Usd try de fazla tepki olmadi
Amerikan dolarına yatırım yapmak için harika bir yer.. :) ))
https://resmim.net/f/CAQiQK.png
Çok canım sıkılıyor, bize bi trol göndersinler yav, parası neyse veririz.