Tahta boşta gibi kzlbuk biterse sanki hareket gelecek
Printable View
Tahta boşta gibi kzlbuk biterse sanki hareket gelecek
HEG hocam bekliyorum pusuda☺ Ben hala uçmuş fk göreceğimizi düşünüyorum. Sonra fk normal seviyelere geldiğinde benim için alım yeri olabilir. Nasıl olsa kalan arsayı olmasi gereken değerde göremedik bilançoda. Hisseyi döviz bazlı takip ediyorum. İlk aldığım noktalara gelecek bu gidişle 😂 3 kat fiyata satmıştım. Sağolsun. Amcaya kızmayın adam diğer patronlar gibi değil. Elinde hissesi bekliyor. Ama oğluna kalırsa ne olur bilemiyorum.
Ucmus F/K neden görmeyiz?
çünkü gelen parayla yeni yerler alindi, bilancoda yeniden degerleme yapılacağı icin deger artisi görebiliriz..
Bu bizim arzu ettiğimiz bir kar değil tabii biz hasilat bazli kari istiyoruz. Onun da tek çıkış yolu Almanya daki arsanin satisindan geçiyor..
Euro bazli baktigimizda suan zirvesinin nerdeyse 3te birine kadar dustu.
Zirvemiz 16 euro bugunku kura gore cevirirsek 180tl civarinda oldu. Buraya ulasirmiyiz ne olur bakalim göreceğiz..
SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teorik Eşleştirmede , hep bir taban gösterip korkutma varda,
Pratik yok be tahtaci yap tabani ben talibim almaya
Amcanin haberi olsa fırıncı küreği ile kovalar bu tahtacilari :))
Yeni alınan yerlerin F/K ya çok etki edeceğini düşünmüyorum. PD/DD etkileyecektir. Neden böyle düşünüyorum. Yeniden değerleme yapılırken kalan araziyi bile bilançoda yok fiyata gördük. Niye yeniden değerlemeler ile FK düşürsünler ki. Az kaldı. Mart ayı bilançosunda göreceğiz :) Öenmli olan şirketin iç değerini biliyor olmak. Dolaşımdaki pay sayısı çok az. Ortaklar büyük bölümüne sahip. Bana güven veren iey 140TL fiyatlarda hisse satmayan adam 25-30 liralarda hisse satmaz. Patronlar yöneticiler şirkete sahip çıkıyor. PD/DD 0,5 görürse şöyle bir 2-3 yıl unutacağım iyi bir miktar ile girmek isterim. YTD. Elimde bir lot dahi yok. Aslında çok uzun vade tutmak istiyordum ancak çok kısa vadede çok ciddi prim yapmıştı.
Ek 27723
Günlük olarak atsam grafiği daha doğru olacak. Aylık kapanışa göre atmışım. Acemi şansı diyelim servete 9.Ekim.2020 de ortak oldum ve 8.şubat 2021 de ortaklığım sonlandı. Neredeyse dip ve tavan. O yüzden yükselirken nasıl sabrettiysem, düşerken de sabretmeye devam edeceğim yeniden giriş için. Umarım ortak olan kimse zarar etmez ve hep kazanır. Ben yeniden ortak olamamaya razıyım :)
Ek 27724
Yanildigin nokta su: yeni alinan yerler henüz bilancoda gosterilmedi ve hepsinin degerlemesi yapilarak alindi.
Benim demek istedigim sene sonu bilançosunda düşük hasilat ama yuksek kar gorecegiz.(yeniden alinan yerlerden dolayi).
Zaten gyolarda en iyi kar sene sonunda gelir..SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sen bizi direk batircan usta 25 30 ne demek 😅😅
Bu rezil kağıt ne zaman düzelecek ya
HEG hocam anlayamadım açıkçası. Yeni alınan yerler neden kar olarak gözükecek bilançoda. Ben kasadaki para ile duran varlık alıyorum. Dönen varlıktan duran varlığa geçiyor varlığım. Kar yapıyor olması için ya yeniden değerleme yapması ya da satis yapması gerekiyor. Yeni alınan bir yeri yeniden nasıl değerleyecek ki bir sene içinde. Yeniden değerleme ne kadar etki edecek?
Emlak fiyatlarındaki inanilmaz artistan dolayi hepsinin yeniden degerlemesini yapması gerekir. Burda da degerleme farki oluşacaktır.
2021/12 bilancosundaki tek handikap osweden alinan euro borcundan dolayi Sirketin kur gideri yazacak olmasi.
Bu parayi ne zaman aldik kapa baktim bulamadim. Ya da ne gerek vardı bilmiyorum.
Kari bu borç torpuleyecek yeniden degerleme arttiracak. Bakalim ikisi arasindaki denge nasıl olacak. Zaten 2021/12 bilancosu Mart sonunda gelecek o vakte kadar Almanyadan satis haberi gelirse bilanco unutulur.SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Doğru. Haklısınız. Bu para bolluğunda satılması muhtemel. Açıkçası ben FK dan ziyade PD/DD ile ilgileniyorum. Sonuçta bir GYO. Çok varlık sirkülasyonu yok. Varlık değerlemelerinin adil olarak yapılıp yapılmadığını araştıracağım biraz. Eğer mevcut varlıkla ucuz değerleme yapıldıysa ne ala. Yüksek değerleme yapıldıysa biraz üzerine iskonto uygular, uygun PD/DD yi beklerim. Hayırlısı diyelim. Mart'a ne kaldı :)
ne 20-30 , bi zamanlarda 300 olurmu diyorlardı,
ne pd fk si , Almanyadan telefon bekliyoruz bunun hikayeside bu,:)
Mesut Arpacı dan güzel haber gelirse diye beklicez görcez.
Ayrıca GYO larin PD/dd si düşük diye srvgy ile kıyaslama yanlış
Sermaye öz sermaye oranı olarak böyle GYO piyasa da yok
Ve bedelsiz veya temettü vermesi olanağı çok yüksek.
Yeniden değerleme ve Arsanin satilmasi ile defter değeri üç hanelere yaklaşır belki ulaşır
Almanyadan son gelişmeleri aktarıyorum:
Eski Alman bankasinin oldugu alana 4 kule yapiliyormus .
Alianz sigorta 1 kuleyi 1.4 milyar Euroya almis.. bize uzaklığı arabayla 9km kuş uçuşu 5.5 km.
Tabii yapilan insaat kule oldugu icin ve imar planindan dolayi fiyati yuksek..
28 yil sonra Almanya da Enflasyon %4.5a cikti.. kiralar ev fiyatları arsalar bunların fiyatları artmamis midir?
Sn HEG şirketi ve yurtdışını en iyi bilenlerdensiniz kalan kısmın değeri ne kadardır sizce...
350 milyon Euro civari..
Bundan aşağı satmazdim..
Tabii mal sahibi ben değilim mal sahibi Amca ;).
Dediğim miktarda satış olursa(İnşallah daha da yüksek olur) borsa tarihinde görülmüş en büyük tek parça gayrimenkul satışı olur.
Benim de Servete inanma sebebim bu..
Butik hisse olmasi(lot sayisi az), yuksek miktarda satis yapma imkani(3-4 milyar tllik)ve Ardından gelecek temettü veya bedelsiz olasılığı..
Bu süreçler uzundur unutmamak gerek. Ilk satis da uzun sürmüştü ki şuan satış görüşmesi bile başlamadi..
Henüz elim almaya gitmiyor. Sakin kalmak, acele etmemek, haberi duyana kadar beklemek niyetindeyim. Bu benim taktiğim. Herkesin bir taktiği vardır. Düşmez denilen yerlere düşülür. Çıkmaz denen yerlere çıkılır. Öyle yada böyle, servetin işleri uzun soluklu. 300mEUR gibi bir işten bahsediyoruz. Ha deyince olmaması da normal. Ben ilk para yatırdığımda satma ihtimaline değil, satmış olduğu için para yatırdım. Şimdi de aynı olacak. Çünk ü yüklü alım yapmak niyetinde olurum günü geldiğinde.
Sizleri izliyorum. Buradaki herkesin yorumları çok değerli. Servet harika bir şirket. Aklımda bulunan rakamlara gelmesini bekliyorum. Gelmezse yolu açık olsun. Bu fiyattan 3 kat giderse beni zengin etmez. O yüzden zengin edeceği fiyata düşerse diye beklemek, bunun hayalini kurmak bile hoşuma gidiyor :) Kim bilir belki sadece hayal kurmakla yetinmek zorunda kalacağım :)
Amca 70 diye bir sayi olduğunu hatirladi ;)))
Amca, 70-80-90-100-110-120-130-140-150-160-170-180-190-200-210-220-230-240-250-260-270-280-290-300-310-320-330-340-350-360-370-380-390-400 bunlar hep sevdiğimiz sayılar..
60 falan sevmiyoruz ;))
Amca olsaydı dediklerin olurdu Sn HEG
Tahtayi cevirenler baska , paraya kıyıp algonun 44 nünü degistirmisler:kahkah:
Muge Anlıya çıkacağım..
Serveti soluksuz götüren Amca nerde diyeceğim?
Müge Anli bulur ;))SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın Heg bunların hiçbiri hayal değil ama beklemesini bilen kaymağını yer.
Birkaç yıl içinde bölünmüş halini belki bu fiyatlarda görmemiz mümkün.
Y.t.d
Hem sayın Heg hem sayın Şakir deniz bu yolda ise dogru yoldayız.Allah kötü yollara düşürmesin 😊😊
her sabah teorik eslesmede tabana yapistiran var birgünde silme emirleride yapistir :))
https://i.hizliresim.com/50wvpgz.JPG
Çırak genç, Çırak heyecanlı,
Çırak yeteneğini Amcasına göstermek istiyor ama tek sorun var Çırak da para yok.. ;))
Çırak Amcayı çağır biz onu özledik :)SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Satış öncesi silkeleme yetmemiş birde bilanço ile opelim demişler
717 milyon fark sene sonu eklenecek.
-Bilancoya bakin, ana ortakliga ait ozkaynaklarin altinda birlesmelerin etkisi var 717 milyon onu ekleyecekler.
-duran varlikda 1.3 milyardan 2 milyara cikacak. Bunlar da yeniden degerlenecek.
Oswenin yerine 503' milyondan 576 milyona çıkarmışlar.
Puştluk had safhada..
Ortaklardan biri sormuyormu yahu 576 milyon lira 50 milyon avro eder diye..
Bunların amacını anlayana aşk olsun.
Y.t.d
576 milyon Euro olmasın o 😊😊
Bilançoya bak görürsün kardeş
O hafta bu hafta olur mu artık ne diyorsunuz ?
Arkadaşlar twitter üzerinden gürüşümü paylaştığım için biri beni şikayet etmiş olmalıki askıya alınmış hesabımı bi türlü açamıyorum.
Bu konuda teknik destek verecek arkadaş varsa yazarsa memnun olurum.
Avni amcayi kizdirmissindir bı sussalar sayın Heg ile sayın Şakir deniz uyandırmasalar küçük yatırımcıyı şimdi bütün serveti toplamış tahtayı 300 e götürmüştüm diyormuş😀😀
Tamam biz sustuk top avni amcada🤣🤣
Euro 12 TL olmuşken hani diyorum artık olsa şu iş