Pala 7,2’de alacağını aldı. Şimdi senin sıran hocam.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Apds?
..........
Tanıdığım birisi olsa iskonto veya prim ile görüşleri değerlendirmek gerekir.
Burada bile bazı görüşler ters indikatör olabiliyor.
Bir miktar pesimistik biri gibi ben de dikkatle dinliyorum.
Uzun vadede ise herkese bir cihaz takılacak diye düşünüyorum. 1984 romanı adam ne zaman yazmış, şimdi her türlü alt yapı var.
Bir iddiaya girelim.
Ben PETKM tavan olmaz diyorum.
Ama neyine
Ben kendimin ve oglumun saclarini 2 ye vurdum. Holiganlara benzedik
dolares trend üst çizgisine değdi. buralardan geri dönmezse sayın ikigözüm ün yeni nickine gider...
https://i.hizliresim.com/C16dMu.jpg
Kaç zamandır lokomotif hisse arıyorlar, THYAO denediler olmadı, GARAN denediler olmadı, PETKM i incelemişlerdir.
Ürünü satamama gibi durumu yok, ham madde fiyatları düşmüş. Ben alacaktım hatta buraya yazdım, bir uzman dünyada üretim fazlası var, ithal fiyatları baskı yaratıyor vs deyince çekindim. Şimdi gümrükler kapalı, bir şekilde avantajlı olabilir.
Ama alım ve satım riskli benim için çünkü belli ki operasyon var.
https://i.hizliresim.com/ab3neu.png
Ha sakın yanlış anlama beni
Seni buradan tanıyorum
Yazdıkların ile kötü biri olduğunu düşünmüyorum aksine iyi biri olduğun yönünde izlenimin var bende
Yani bugün Short long long short yapıp kımıldadıkça saç teli bıraktın sinir oldun vs vs
Belki hareketsiz kalsan daha iyi bir gün olabilirdi senin için
Ha dediklerimi yanlış anlama gerçekten kötü olmanı istemem anlık karar alıyorsun ve seni hata etmeni şağlıyor
1929 krizinin belgeselini inceledim, orada bir sürü başka şeyler var gibi. ABD parasını altına bağlamış ve çok değerli hale gelmiş ama borsası balon olmuş. Finansal kriz ve arkasından gelen işsizlik gibi durum.
Bu sefer balon bence çok fazla yok ama günlük yaşamı etkiiyor, Kığılı alışveriş moral işidir, insanların morali olmayınca nasıl alış veriş yapacak diyor.
Biz gelişmiş ülkelere göre daha avantajlıyız. Her mahallede market, eczane var, evde TV izleyip, internete girip insanlar yaşar gider.
Ortaüst ve üst gelirin canı yanacak, fatura onlara ödetilecek gibi.
twitter'da #ödemeyapmıyoruz etiketi açılmış.
1929 krizi ile bugümü karşolaştırmak çok saçma o dünya bu dünya değil ki
Geceniz aydınlık olsun,yeni uyandım.
İnsanlık uyansın,bu sese kulak versin.
https://twitter.com/1_yeni_bilgi_/st...94235232305152
ABD hisse senetleri ile ilgilenenler icin yeni bir konu actım
Adı da cok güzel bak
Slumps Dumps Jumps
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=42922
Sevgili dostum doların geçmiş performansına gün gün baktım önünde 7.25 tarihi zirvesini gördüğü günün bir gün önceki gün gördüğü en yüksek seviye olan 6.80 ve tarihi zirvesinden dönüşünde tepki hareketinin zirvesi olan 6.83.50 dirençleri var 6.83.50 üstünde bir kapanış bir iki gün içersinde dolarda yeni tarihi zirve olasılığı kuvvetli çünkü arada boşluk var sonraki hedef 7.25 -5.13=2.12 7.25 + 2.12=9.37 olacaktır saygılar esen kal.
Söylediklerinde haklısın.
Örneğin Petkm shortlamak hatalı bir karardı. O an ki düsüncem zaten vadeli de tavana gitmeyeceği en kötü bir altından kapatabileceğimdi cünkü saat daha öglendi.
Bugün kötü kararların oldugu bir gündü ve yarında bunun acısı cıkacak mutlaka cünkü pozlar felaket kötü
Dolar bu kez spekülatif şekilde cıkmadı. Adım adım cıktı ve bir ayda bu noktaya geldi. 7 de olsa 8 de olsa sasırmam. Bir noktadan sonra hedge pozlar devreye girecek ve agresif cıkıslar olacaktır.
Bir de swap kanalları ile cok oynacagımızı düsünmüyorum cünkü su asamada FED ile swap anlasmaları yapmak istiyorsak bu alana müdahele etmememiz gerekmektedir.
Belkide devlet kontrollü olarak bu cıkısa izin veriyor olabilir. Cünkü doların bu yükselisini baglayabileceği gecerli bir nedende var ve bu sayede TL yi devalue etmiş oluyor yavasca
Dünyanın gerçek üretim ve tüketim ekonomisi ile türev FX vs. Kaç katı? Şimdi viop topiginde yazmak ne kadar doğru bilemiyorum ama ne alınıyor ne satılıyor viop kontratlarinda? Rakam alıp rakam satılıyor şimdi hedge filan denilecek ama spotta hisse taşımayanin alıp satmasına bir engel varmı ? Altında bile onsun fiyatı alınıyor satılıyor fiziki altın değil üstelik fiziki altının pazarını belirliyor o kadar kaniksanmis.Bunlar gibi her piyasa birer varlık olmuyor mu? 1929 da bir balon var borsa belki çok şişmiş olabilir şimdide çeşit varliklar çok.
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Milli Dayanışma Kampanyası kapsamında şimdiye kadar 552 milyon 529 bin 912 lira toplandığını bildirdi.
Yeni bir tavşan yokmu
Yani haber
amerikan vadelilerinin linkini paylaşırmısınız
fdow
günlük
kırmızıyla sarı yalama oldu.
yenişemediler bir türlü
https://i.hizliresim.com/UDkLoc.png
Pandemi ilan edildi mi, evet. Önlemler alınıyor mu, evet. Peki, sürekli yeni vaka ve ölüm rakamlarını açıklamak niye?
Bu açıklamaların sıradan insanlara sağlayacağı fayda ne?
Dünyanın herhangi bir ülkesinde panik çıkartmak için, paniğin sönümlenmemesi/paniğin canlı kalması için öncelikli olarak ne yapardınız?
Etkisi ve sonucu rutini aşmayacak şiddetteki bir olay karşısında orantısız önlemler alarak/görünür kılarak, hadiseyi olduğundan büyük gösterebilmek mümkün müdür?
Bazı olayların ardından getirilen yayın yasakları ne içindir?
Esen kalın.
Yarın genel çoğunluk
Eksi GAP bekliyor değil mi ? 😊
yok.
ben 95 yolculuğu bekliyorum.
kısmet...
bu gece dowa bağlı yine kaderimiz.