Güzel paylaşım teşekkürler.
Printable View
Sn. Zenci bu konu benim de kafamı kurcalıyordu. Alternatif olarak altın ve petrol nasıl alınabilir diye düşünürken overbit kripto borsası üzerinden kaldıraçlı/kaldıraçsız petrol ve ons altın alınabildiğini öğrendim. Az miktarda petrol yatırımı için düşünülebilir. Vergi olmaması da büyük avantaj.
altın fonlarında bazı fonlar altına dayalı kira sertifikası devlet tahvilinin yanısıra , altına dayalı olmayan kira sertfikalarına da yatırım yapıyorlar.... gerçi bu tip dağılımlar altının düşüşlerinde fonun daha az düşmesini sağlayabilir fakat bana uymaz... altın mı alıyorum o zaman metalin kendi olsun .. altına dayalı devlet tahvili hariç diğer yatırım araçları varsa altın fonunda bana cazip gelmiyor , kafam karışıyor.... cicibici eğçesbisi bi de hüsnünün bankasının altın fonlarında direkt sarışının kendisine yatırım ağırlıkta görünüyor... ama neticeye vursan senelik getirilerde bütün fonların hepsi aşağı yukarı aynı ...
Arkadaşlar, 1 yıldan önce bozmamak kaydıyla aşağıda yazdığım fonları almış bulunuyorum... Olumlu ya da olumsuz fikirleriniz varsa belirtirseniz sevinirim...
GMA, TTE, TTA, ZPE, TZT, AFT, AKE, YBE...
Ben tzt fonu hakkinda şunu söyleyebilirim faizlerin 1 yıla kadar düşmesini düşünüyorsan doğru karar ama faizler yükselirse getireden çok goturusu olur ytd
ASUS_X00IS cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eurobond fonlarinda kısa vadeli tahminler yapmak cok zor.
Eurobondlarin dolar faizi oldugunu unutmayalim.
Kupon getirileri de fonun degerini artirir.
Uzun vadede dolara gore relatif getirisinin daha fazla olmasini beklerim.
Saygilar.
yanıt veren arkadaşlara teşekkür ederim...
Yerli eurobond fonlarının korkulu rüyası dolar kuru baskılanıp artmazken CDS'lerimizin artmasıdır.
İnanılmaz zarar yazıyorlar bu durumda
Çok uçuk gibi düşünülen bu durum yaşanmıştır.
Yerli eurobond fonlarının en güzel getirileri CDS'lerimizin yavaş yavaş gerilediği dönemde olmuştur.
Şu andada CDS'lerimiz yüksek olup yavaş yavaş gerilemesini ümit ediyorum
arkadaşlar bu yerli eurobond fonu ya da yabancı eurobond fonu ayrımı nedir? örneğin bende bulunan YBE ve AKE yerli bond fonu mudur?
o zaman CDS düştüğünde ve fondan kar ettiğimizde satıp, CDS yükselmesi olursa yeniden almak doğru bir hareket mi? yoksa uzun süre ellememek mi gerekir bu fonları?
yerli avrobond fonları dolar ağırlıklı mı ? avro çıkıyor mu ? isviçre frangı sterlin ?
Tümden euro olanını görmedim ben
Aslında olsa Japon yeni ağırlıklı olanını alırım ama yok maalesef
bu eurobond fonlarının içinde neler olduğunu nereden ve nasıl görüyorsunuz arkadaşlar? örneğin ben tefas ve yapı kredinin izahnamesine falan baktığımda sadece yüzde 80 oranında yerli ve yabancı borçlanma araçlarına yatırılır diyor... tek tek nelerin var olduğunu görebiliyor musunuz? görüyorsanız nereden? teşekkürler...
yüzdeleri gösteren pasta var. onu biliyorum, ondan söz etmiyorum... yani hangi eurobond araçlarını almış, hangi tahvilleri almış vs vs.. güncel içerik görünebiliyor mu detaylı olarak? fikri olan yazarsa sevinirim...
KAP ta '' portföy dağılım raporunda'' aylık yayınlanıyor...
mesala ARE nin portföy dağılım raporu:
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/849587
üst tarafta PDF dosyasını tıklarsan açılıyor.
[QUOTE=zenci42;4522663]KAP ta '' portföy dağılım raporunda'' aylık yayınlanıyor...
mesala ARE nin portföy dağılım raporu:
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/849587[/QUOT
Evet buldum... çok teşekkür ediyorum...
ARE fonu
ekvator,kostarika,özel sektör(petrol,gaz),srilanka,argentina,senegal,lüxe mburg,belarus,gana,moskova bankası,meksika petrol şirketi ne ait tahvil,bono içeriyor...
son 1 aylık getirisi % 9,5...hemide bizde usdtry düşerken....:bravo:
daha yeni görüyorum...çok fırın ekmek yemeliyiz daha..:plc:
TGE (İŞ PORTFÖY EMTIA YABANCI BYF FON SEPETI FONU)
metal,enerji,altın,bakır,doğal gaz,petrol borsa yatırım fonları almış ..BYF yani..
son 1 ay getirisi %4,5..(bizde dolar düşerken...)
(sadece öğrenmek için yazdım..)
düşüncem:
2022 senesine kadar dünyada faizler yükselmeyecek kadar küçülme bekleniyorsa EMTİA 'larda ÇOK YUKARILARA gitmez..çin karantinadan çıkınca biraz almış,stok yapmıştır...o yüzden biraz yükselmiştir,sonra stabil,hatta düşüş görülecektir..mantık bunu diyor,ama piyasalar her zaman haklıdır der atalarımız.. :plc:
gördüm onu,zaten orası nire biz nire...
biz daha kendi eurobond fonlarımızı çözemedik(anlayamadık),nereden bilelim gana,srilanka tahvilini...
alalım babından değilde böyle bir fonda varmış hani...öğrenelim diye...son 1 ayda harbi iyi getirmiş ama...valla neden ,nasıl getirdiğinide merak etmedim değil.. :)
TGE emtia fonu ile AES petrol fonu MART AYINA KADAR kafa kafaya gitmişler...sonra TGE biraz düşerken,AES gerçekten çakılmış..petrol vadeliler eksi filan görüldüğü günler...buradan şu sonuç çıkarılabilir mi?
1- petrol yükselecek,emtialar düşecek....ve ortada bir yerlerde buluşacaklar..
2- petrol harbi çok yükselecek,emtianın yanına gelecek....
3- emtia çok düşecek,petrolün yanına gelecek...
ARE fonu anca düştüğü yerden çıkarken getiri sağlamış gözüküyor.Genel anlamda cazip bir fon değil benim açımdan.
Değişken kategoride OKD'ye girdim ama, detaylı ve uzun vadeli rakamlara baktığımda GMA daha iyi görünmeye başladı gözüme.
Bir fonu asla son bir kaç aylık performası ile değerlendirmeyin.
En azından yıllıktan başlayın bölün 12'ye
6 aylığa bakın bölün 6'ya
3 aylık bölün 3'e
Son olarak elde aylık kaldı ona birşey yapmaya gerek yok.
Şimdi bölümlerden çıkan sonuçları yan yana yazın bu sonuçlar arasında ne kadar az fark varsa o fon iyi fondur.
KTM baya basarili duruyor.
Detayli incelemek lazim.
Saygilar.
iyi yönetilen hisse fonların bist100e göre relatif getirişi şahane görünüyor...
bu getirileri tek gören (alemin tek akıllısı) biz değilizdir diye düşünüyorum.
sn. bakan islamcı finans minans derken fayizleri sıfırlayıverirse borsada daha da güneşli günler görebilir miyiz?