Biz maratoncuyuz.. inanıyoruz...finale beraber koşacağız sayin kalav ...
Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Biz maratoncuyuz.. inanıyoruz...finale beraber koşacağız sayin kalav ...
Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Az yatırımcı kalacak sonda...umarım kalabilirsiniz. Yakında 2022 yılının tahtasını paylaşacağım.cool:;
Şimdi işc, Tümosan, pkart vs çırpalım ...
Bu arada Gedza döksün kendini...2/3 gündür mal gelmeye başladı tahtaya...
Hayırlı sı bakalım.
Saygılar
craps, pawnstar, svilengrad
uçuk kaçık fiyatlara giden bir çok hisse iskontolu oldukları için gitmediler.
uzatmayacağım.
https://www.ensonhaber.com/gundem/yu...tcik-el-uzatti
Yunanistan'ın ölüme terk ettiği mültecilere Mehmetçik el uzattı
Ege Denizi'nde Yunan gemilerinin botlarını batırmaya çalıştığı, aralarında çocukların da bulunduğu mülteciler, Mehmetçik tarafından kurtarıldı.
Batıdan batılıdan insanlık beklemek en hafif deyimle salaklıktır saflıktır.
Analiz- Şirket Haberleri-2 (İnfo Yatırım)
- MNDRS – Şirketin sermayesinde %68 oranında pay sahibi olduğu Akça Enerji’nin diğer
ortaklarındaki toplam 22.400.000 TL nominal değerli payının ve şirketin sermayesinde
%66 oranında pay sahibi olduğu Tan Elektrik’in diğer ortaklarındaki
toplam 12.920.000 TL nominal değerli payının tamamının satın alınmasına karar verildiği
açıklandı.
- ODAS – 50 milyon TL’ye kadar borçlanma aracı ihracı kapsamında SPK’ya başvuru
yapıldığı açıklandı.
- RTALB – Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü tarafından SARS- Cov-2 (2019-nCov)
RT-q PCR Tespit Kitinin temini kapsamında Sağlık Market Tıbbi Malzeme Çerçeve
Anlaşması Kapsamında şirkete 500.000 adet ürün siparişi verildiği açıklandı.
- SNKRN – Şirket Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Semih Erk'e ait ve Şirket'in
sermayesinin %3,23'üne karşılık gelen 250.000 adet A grubu imtiyazlı payların
Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Çobanoğlu’na 965.000 TL bedelle devredilmesine
karar verildiği açıklandı.
- SEKUR – Şirket kayıtlı sermaye tavanının 50 milyon TL’den 200 milyon TL’ye yükseltilmesine
karar verildiği açıklandı.
- TUCLK – Şirketin %37,67 A grubu paylarına sahip, Nersan Metal Sanayi ve Ticaret
Anonim Şirketi'nin unvanının Nersan Endüstri Yatırımları Anonim Şirketi olarak
değiştirilip tescil edildiği açıklandı.
- TTRAK – Şirketin traktör markası Case IH’nin 2020 yılının ilk 9 ayında 2.033 adet
traktör satışı gerçekleştiği medyada yer aldı.
- ZOREN – Şirketin %75, Jeruselam District Electricity’nin %25 oranında ortak olduğu
ZJ Strong Energy’nin Filistin'de kurduğu 2 x 0,999 MWp kurulu güce sahip Dead
Sea Güneş Enerji Santrali’nin devreye alındığı açıklandı
Analiz- Ne Oldu?/Ne Olacak? (İnfo Yatırım)
Ne Oldu?
- Türkiye’de toplam coronavirüs hasta sayısı 3.316 kişi artarak 417.594’e, hayatını
kaybeden kişi sayısı 94 kişi artarak 11.601’e yükseldi. İyileşen hasta sayısı
ise 356.375.
- Sağlık Bakanı Koca, Coronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından, "Hastalığın
yayılmasını önleyici somut tedbirlerin hayata geçirilmesinin tavsiye edilmesi
yönünde karar alındı." açıklamasında bulundu.
- ABD başkanlığına seçilen Biden, Trump yönetiminin Covid-19 aşısının dağıtım planlarına
en kısa sürede erişmek istediklerini belirterek, "İş birliği yapmazsak
daha fazla kişi ölebilir." dedi.
- Türkiye'de ilk olarak Kasım 2008'de uygulamaya konulan ve yurt dışındaki varlıkların
ülke ekonomisine girmesini hedefleyen "Varlık Barışı" yeniden yürürlüğe
girdi. Daha önce 6 kez uygulanan "Varlık Barışı" 30 Haziran 2021 tarihine kadar
geçerli olacak.
- AB, Covid-19 aşısı için 5. alım sözleşmesini imzalayacak.
- IMF: Küresel ekonomi salgın nedeniyle derin bir resesyonla karşı karşıya .
- Payları Borsa İstanbul Pay Piyasasında ilk defa işlem görmek üzere en az %20 oranında
halka arz edilen kurumlara beş hesap dönemine ait kurum kazançlarına kurumlar
vergisi oranı 2 puan indirimli olarak uygulanacak.
- OPEC+ Ortak Teknik İzleme Komitesi, hali hazırda 7,7 milyon varil/gün olarak uygulanmakta
olan üretim kısıntısının 3 ay daha uzatılması fikrine geniş destek
verdi .
Ne Olacak?
- İçeride önemli bir veri akışı bulunmazken, ABD’de perakende Satışlar, Kapasite
Kullanım Oranı ve Sanayi Üretim Endeksi açıklanacak.
- Cumhurbaşkanlığı Kabinesi 15:30’da Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak.
- Kabine Toplantısı sonrasında bugün yeni coronavirüs tedbirlerinin açıklanması
bekleniyor.
- TCMB faiz kararı Perşembe günü açıklanacak.
- Moody's’in, yarın Türkiye’nin 2021 yılı görünümünü değerlendirileceği bir webinar
gerçekleştirmesi bekleniyor.
- Borsa İstanbul’un bu sabah hafif satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.
piyasa merkez'in söylemden eyleme geçmesini görmek isteyecektir.
Olurda söylemleriyle eylemleri örtüşürse dolar'ın 6.50'yi görüp yataya sarmasını bekliyorum. teknikle bir alakası yok sadece öngörü ve temennimdir.
müco'nun iheva'sı adam olacak gibi duruyor, ciro artışı gayet güzel
pandemi ile ilgili ürün üreteceğini de söylemişti
o ürünlerle ilgili haber düştükçe sert hareket edebilir
büyük ortak satışı vardı o da bitmiş.
hisse elimde değil.
yüksek risk yüksek kazanç.
Ne günlere kaldık?
hisseler yerlerde sürünürken kendimce bir veri bulup bir firma yaptığı ciro kadar piyasa değeri kadar piyasa değeri eder demiştim
bist 30 hisseleri dışında cirosunun altında işlem gören firma kalmadı, fersah fersah yukarılarda işlem görüyorlar.
yak Yatırım)
ŞİRKET HABERLERİ
CIMSA/SAHOL
CIMSA kendisinin %40, Sabancı Holding’in %60 oranında sermayesine katılacağı, Hollanda’da
kurulacak ve toplamda 87mnEUR sermayeye sahip olacak "Cimsa Sabanci Cement
BV" unvanlı yeni şirketin kuruluş işlemlerinin başarıyla tamamlandığı açıklandı.
Hatırlatmak gerekirse, şirketler bu haberi ilk kez 14 Ekim 2020 tarihinde
açıklamıştı. Haberin kısa vadede, Çimsa ve Sabanci Holding hisseleri üzerinde
nötr bir etki yaratmasını bekleriz.
ZOREN
Zorlu Enerji’nin %75 ortağı olduğu Filistin’de kurulu 2MW güneş santrali devreye
alındı. Tesisin sınırlı üretim kapasitesi nedeniyle Zorlu Enerji açısından önemli
bir etkisinin olmasını beklemiyoruz.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
çimsacı bir arkadaş vardı, doğru hissedesiniz.
cıty selec te azımsanmayacak miktarda pozisyon artırmış.
Tesekkurler. Piyasa degeri olarak piyasa da en ucuz hisse senetlerinden biri olabilir.
Gedzamiz bugün cok agresif:))
https://www.ensonhaber.com/ekonomi/c...cegi-gorusunde
Citibank, koronavirüs aşısının dolara değer kaybettireceği görüşünde
Citibank, yaptığı araştırma sonucuna dayanarak koronavirüs aşılarının piyasaya sürülmesiyle doların, 2021'de yüzde 20 değer kaybedeceğini belirtti.
Teşekkür ederim... :)
Devre kestiğindeki alışlar benim alışlarımdı. Aşağıda o kadar alıcı görünce dayanamayıp aşağıya bastı.
Benim alımlar durduramadı ama zaten altı boştu, daha aşağıda çok az işlem oldu, oluyor. Satan fırsatı değerlendirmiş oldu...
Ben de satmak isteyenlere yardımcı olmuş oldum... :cool:
#GLYHO Global Yatırım Holding'in dolaylı bağlı ortaklığı Global Ports, İtalya'daki Taranto Limanı'nın kruvaziyer liman operasyonlarına ilişkin 20 yıl süre ile işletilmesine yönelik imtiyaz sözleşmesi elde etmiştir. Taranto Limanı'ndaki devlet tarafından finanse edilen yaklaşık 28 milyon euroluk kruvaziyer liman altyapısı iyileştirme yatırımları devam etmekte olup, yeni tesislerin inşaatının 2020 yılı sonunda tamamlanması beklenmektedir. Şirket 2021 yılının 1. çeyreğinden itibaren Taranto Limanı'ndaki tüm kruvaziyer liman operasyonlarını 20 yıl süreyle işletecektir.
Son dakika haberine göre, TÜMOSAN Genel Müdürü Halim Tosun "Pusat'ın prototipini üreterek standardizasyon testlerine başladık ve yakın bir zamanda da Türk savunma sanayisinin kullanımına sunacak hale geldik" dedi. Tosun, Pusat'ın en önemli özelliğinin yüzde 100'e yakın yerli ve milli bir üretim olması olduğunu, tamamen TÜMOSAN'ın kendi öz kaynaklarıyla geliştirilen aracın, geçtiğimiz günlerde uluslararası standartlarda mayın patlatma testlerini de başarıyla gerçekleştirdiğini dile getirdi.
https://www.takvim.com.tr/teknoloji/...erine-basladik
no comment...
Parti grubunda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Biz mercimeği Bosna Hersek'ten alıyoruz. Çiftçi bunu hak ediyor mu? Oy veriyorsa hak ediyor. Sesini çıkarmıyorsan açlığı ve yoksulluğu hak ediyorsun kardeşim" ifadelerini kullandı.
https://www.haberler.com/kilicdarogl...741354-haberi/
Son dakika haberine göre, dün akşam İstanbul'a gelen ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyaret etti. Türkiye'deki tek günlük ziyaretinde Pompeo kilisede Fener Rum Patriği Bartholomeos ile görüştü. Görüşmenin ardından Rüstem Paşa Camii'ye giden Pompeo, Türkiye ziyareti öncesi Fransız gazetesi Le Figaro’ya açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin askeri gücüne değinen Pompeo, "Türkiye’nin giderek artan askeri kabiliyetleri bir endişe kaynağı" ifadelerini kullandı.
https://www.milliyet.com.tr/dunya/ab...nbulda-6356685
Ne kadar çok satmak isteyen varmış... !
Al al bitmiyor... :cool:
Bugün öyle ilginç şeyler oluyor ki, hayretler içerisindeyim ve anlamlandırmaya çalışıyorum... :wu:
Bu GEDIK nasıl yapıyorsa emrin arasına girmeyi başarıyor...
Bu nasıl olabiliyor.! Eğer İş Yatırım 'dan değil de GEDIK 'den işlem yapsam anlayacağım ama İş Yatırım 'dan da yaptılar ya bravo diyorum...:bravo:
Daha önce GEDIK ile çalışırken 2 defa başıma gelmişti ve hesabı kapatmıştım...
Aşağıdaki derinlikteki 7.000 lot alışımı üstelik 1 kademe yukarıdan vermiş olmama rağmen GEDİK kendi kaldırdı ve ben 1 kademe yukarıda pasife düştüm...!!!
Sonra sağ olsun 1 kademe yukarıdan yeniden verdi...!
Demek ki mal almak da istemiyor...!!!
https://i.hizliresim.com/A9s2a5.png
kuluçka gizli emirden bahsetmişti ben bilmiyorum, öyle bi şey sanki, aracı kurumlar hatırlı müşterilerine uyguluyor demişti.
Piyasa Değeri(TL)1.083.750.000 Özsermaye(TL)*32.922.859 Sermaye(TL)3.750.000 Net Kar(TL)5.643.741
bu piyasada sanki boşuna kafa yoruyoruz
bu firma 2020 de hiç bilanço göndermemiş
60 lı rakamlarda birisi hedef 300 lira demiş BENDE GÜLMÜŞTÜM
HİSSE 300 LİRA.
Şirketin adı POLTK dolaşımdaki lotu az
GEDZA ile kıyaslamıştım o zaman 32 tl di POLTK GEDZA 7 tl ( %100 de bölünmemişti ozaman) bu hisse 32 tl ise gedza 15 tl olması gerekir diyordum GEDZA bölünmeden hesaplarsak 43 tl leri gördü poltk 472 tl
şimdi GEDZA neden 3 haneli olmasın uzun vadede
Evinizi 5 senelik kira gelirine vermezsiniz kıyamet kopsa
maximum 50 yıllık kira gelirinden yukarısınada satamazsınız.
Hisslerin uçuk kaçık fiyatlara gitmesinin makul bir sebebi olmalı
hep söylüyorum rtlab kit'i buldum dediğinde almamış olmak borsacılık değildir
tr de halka açık bir ilaç firması aşı bulacaksa onuda almamış olmak aptallıktır
1'e 10 da 100 de kazandırır.
tv'lerde yorum yapanlardan mehmet aşçıoğlu çok gerçekçi makul şeyler söylüyor.
söylediği çok şey kulağa küpe sözler.
300m. özsermayesi olan firma 25m.zarar getirdi bugün tavan :) sermayesinden fazla kar getiren hisse niçin gitmesin....
çok özel bilgiler varsa o ayrı şey.