Pek bilinmiyor bir şarkı gördüm.
Normalde dinleyince bir şişe rakı devirmemek elde değil.
Belki toplu dinlemeye müsait değil ondan bilinmiyor
https://www.youtube.com/watch?v=-sewYquo6to
İsyan Ederim - Bülent Ersoy
Printable View
Pek bilinmiyor bir şarkı gördüm.
Normalde dinleyince bir şişe rakı devirmemek elde değil.
Belki toplu dinlemeye müsait değil ondan bilinmiyor
https://www.youtube.com/watch?v=-sewYquo6to
İsyan Ederim - Bülent Ersoy
Benim şimdilik ihtiyacım hiç olmadı. İnsan neyin neden olduğunu öğrenince strese girmiyormuş. Onun için sigara var onu haram yaptılar.
İbo'nun az bilinen ve çok çalınmayan bir şarkısı. Benim etkilendiğim bir şarkı.
https://www.youtube.com/watch?v=HJQ8kyfuiLM
İbrahim Tatlıses - Oturur Derdini Anlatır Durur
Ben balık sevmiyorum, kafasını ayırmak, kılçıklarını temizlemek vs zor geliyor. Küçükken komşumuz balıkçıydı küçük hamsi pişirir getirirdi böyle kafası ile birlikte at ağzına yut demişti.
Bir sefeinde arkadaşlar ile balıkçıya gittik, sipariş verirken kılçıksız bir şey olsun deyince kalkan şiş veya o tip bir şey yazmış. Sonradan baktım masada masrafı katlayan adam olmuşum hesabı ödedim.
Fransa'da bir arkadaşım şurada deniz mahsulleri restaurantı var dedi. Sipariş vereceğim garson burada balık yok dedi, deniz kesatanesi ve karides yemek durumunda kalmıştım. Çok varlıklı insanlar etrafta istakoz yiyorlardı, bana uymadı.
Ne kadar basit şey istesen de bazen o kadar basiti olmuyor şikayet de edemiyorsun.
Migros
Tuncay Özilhan’ın evinin önünde eylem yapan Migros işçileri gözaltına alındı
Sozcu.com.tr, Ekonomi
Güncellenme
18:08, 18/02/2022
İşten atılan Migros depo işçileri bugün Migros'un bağlı olduğu Anadolu Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'ın evi önünde eylem yaptı. DGD-Sen'den yapılan açıklamada, "Özilhan'ın evinin önünde polis ordusuyla saldırıya uğrayıp ters kelepçeyle gözaltına alınıyoruz" denildi.
(Bilgi maksatlı paylaşımları alıntı yapmayın. Bilgiyi alın geçin)
SPK BÜLTEN
a)*Kaplamin Ambalaj*Sanayi ve Ticaret*A.Ş. (KAPLM) pay piyasasında 11.01.2022-17.02.2022 döneminde*gerçekleştirilen işlemlere ilişkin olarak yapılan inceleme sonucunda,*Telegram adlı sosyal medya uygulamasındaki "DOSTLAR KONAĞI*(ANADOLU OTAĞ)" isimli kanal üzerinden KAPLM payının fiyatı ile ilgili*olarak yatırımcıların kararlarını etkilemek ve*bu suretle menfaat temin etmek amacıyla yanıltıcı nitelikte*paylaşımlarda bulunulduğu belirlenmiş olup, aşağıdaki tabloda yer verilen*kişiler tarafından gerçekleştirilen işlemlerde 6362 sayılı*Sermaye Piyasası Kanunu'nun (SPKn, Kanun) 107/2*maddesinde sayılan fiilin*işlendiğine dair makul şüphe bulunması nedeniyle; Kanun'un 1 inci maddesi*çerçevesinde yatırımcıların hak ve yararlarının korunmasını teminen, Kanun'un 128/1-(a) maddesine dayanarak yapay piyasa oluşturmaya yönelik işlemlerin engellenmesi amacıyla; Kanun'un 101/1 maddesi ve V-101.1 sayılı*Bilgi Suistimali ve Piyasa Dolandırıcılığı İncelemelerinde Uygulanacak Tedbirler Tebliği'nin 5/1 ve*6/1 maddeleri uyarınca; aşağıdaki tabloda bilgilerine yer verilen kişiler*hakkında 21.02.2022 tarihli*işlemlerden başlamak üzere borsalarda 6 ay süreyle*geçici işlem yasağı*uygulanmasına karar verilmiştir.
--////
b)*Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi ve Ticaret*A.Ş. (ASUZU) pay piyasasında 21.12.2021-17.02.2022 döneminde*gerçekleştirilen işlemlere ilişkin olarak yapılan inceleme*sonucunda, Twitter adlı sosyal medya*uygulamasındaki "@PHOENIX07_" ve "@BorsaDLS" isimli hesaplar*üzerinden ASUZU payının fiyatı ile ilgili olarak yatırımcıların kararlarını*etkilemek ve bu suretle menfaat temin*etmek amacıyla yanıltıcı nitelikte paylaşımlarda bulunulduğu belirlenmiş olup,*aşağıdaki tabloda yer verilen kişiler tarafından gerçekleştirilen işlemlerde Kanun'un 107/2 maddesinde sayılan fiilin işlendiğine dair makul şüphe bulunması nedeniyle; Kanun'un 1 inci maddesi çerçevesinde yatırımcıların hak ve*yararlarının korunmasını teminen, 3 Kanun'un 128/1-(a) maddesine dayanarak yapay piyasa oluşturmaya yönelik*işlemlerin engellenmesi amacıyla; Kanun'un 101/1 maddesi ve V-101.1 sayılı*Bilgi Suistimali ve Piyasa*Dolandırıcılığı İncelemelerinde Uygulanacak Tedbirler Tebliği'nin 5/1 ve 6/1*maddeleri uyarınca; aşağıdaki tabloda*bilgilerine yer verilen kişiler hakkında 21.02.2022 tarihli işlemlerden*başlamak üzere borsalarda 6 ay süreyle geçici işlem yasağı uygulanmasına karar verilmiştir.
-///
c)**Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (AGYO) pay piyasasında*03.01.2022-17.02.2022 döneminde ve Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (MSGYO) pay piyasasında 07.01.2022-17.02.2022 döneminde*gerçekleştirilen işlemlere ilişkin*olarak yapılan inceleme sonucunda, Telegram adlı sosyal medya*uygulamasındaki "Hikmet GÜÇLÜ" isimli kanal üzerinden AGYO ve MSGYO paylarının fiyatı ile ilgili olarak yatırımcıların*kararlarını etkilemek ve bu suretle menfaat temin etmek amacıyla yanıltıcı nitelikte paylaşımlarda*bulunulduğu belirlenmiş olup, aşağıdaki tabloda yer verilen kişiler tarafından*gerçekleştirilen işlemlerde Kanun'un*107/2 maddesinde sayılan*fiilin işlendiğine dair makul şüphe*bulunması nedeniyle; Kanun'un*1 inci maddesi çerçevesinde*yatırımcıların hak ve yararlarının korunmasını teminen, Kanun'un 128/1-(a)*maddesine dayanarak yapay piyasa oluşturmaya*yönelik işlemlerin engellenmesi amacıyla; Kanun'un 101/1 maddesi ve V-101.1*sayılı Bilgi Suistimali ve Piyasa Dolandırıcılığı*İncelemelerinde Uygulanacak Tedbirler Tebliği'nin 5/1 ve 6/1 maddeleri*uyarınca; aşağıdaki tabloda bilgilerine yer*verilen kişiler hakkında*21.02.2022 tarihli işlemlerden başlamak üzere borsalarda 6 ay süreyle*geçici işlem yasağı*uygulanmasına karar verilmiştir.
(Bilgi maksatlı paylaşımları alıntı yapmayın. Bilgiyi alın geçin)
Discovery Channel'da belgesel vardı. Kruçev ABD'ye ziyarete gitmiş. ABD'liler en kadar ileri olduklarını göstermişler vs. Kruçev biz öyle makinalar icaat edeceğiz ki insanlar yorulmayacak yaptığımız makina insanın ağzına lokmayı kendi yerleştirecek.
Sistemlerin amacı insanı daha rahat, huzurlu ve mutlu yaşatmak genelde. Öte yandan insan enayi yerine koyulmamayı, özgür olmayı ve daha bir çok şeyi isteyen özel bir varlık, Onları birbirini yemeden barış içinde yaşatmak lazım.
Rusya Ukrayna krizinde son dakika gelişmesi | Ortalık karıştı, savaş çanları çalıyor!
3 Ukrayna askeri öldürüldü, art arda patlamalar! Putin emri verdi
Cumartesi 19.02.2022 20:07
Güncelleme: Cumartesi 19.02.2022 20:16
Rusya-Ukrayna krizinde peş peşe son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Dün akşam Donbas'ta meydana gelen patlamanın ardından bu sabah da sahada sular durulmadı. Rus ayrılıkçılar, 3 Ukrayna askerini öldürdü, Donetsk'te art arda patlama sesleri duyuldu. Gelişmeyi Reuters son dakika olarak duyurdu. 3 Ukrayna askerinin Rusya destekli ayrılıkçı grup tarafından öldürülmesinin ardından ABD'den jet açıklama geldi. ABD'den yapılan açıklamada, "Savaş başlıyor." denildi.
https://m.sabah.com.tr/galeri/dunya/...bosaltiyor/amp
Çıkcak çıkcak
Serkan23 hocam neredesin? Gözümüz yollarda kaldı.
Gelsen keşke eskisi gibi yorumlarına ihtiyacımız var.
Duyuyorsan ses ver!
Spot piyasa olmasa paranın gücü viobu eksi yapabilirmiydi
Evlerde o kadar elektrikli alet var artık çoğu rafa kalktı. Lamba buzdolabi kombi dipfriz hariç nadiren ütü ve süpürge çalışıyor
Bendeki elektrikli aletler hep çalışıyor valla. bir şeyi almadan önce elektrik tüketimine bakarım 4 sene önce bu yeni oturduğum evin sırf ampüllerine 400 tl para vermiştim. ama elektik faturam hep 100 tl altıydı. bu zamlı faturam da 180.60 geldi. Üstelik oturduğum ev 4+1 ve 2 banyo 2 mutfak var. Geceleri yatarken dyson hava temizleyip ısıtan-soğutan aletimi de bir 15dk çalıştırırım üstelik. yani tasarruflu elektrik tüketen ev gereci almayıp sonra yandım allah demenin de bir anlamı yok. ha annemlere 583tl elektrik faturası geldi,o da istifçiliğinden 2 buzdolabı bir deep-freeze çalışıyor 24 saat, normal. Ama yazın dolaba koyduğu vişneleri meyve suyu yapmasa üzülürüm. Hazır meyve suyu almaz kesinlikle
üşenmedim saydım şu an benim oturduğum yerde 8 spot led lamba, hanımın otuduğu salonda 16 spot led lamba yanıyormuş. 2 tane pc, modem 24 saat açık. 2 tv netflix vs izlemek için 5-6 saat açık. Led teknolojijisi diye bir şey var. ha bu devlet bizi de tekelden kertiyor. 6000 üzeri tekel harcamam var son zamlarla, oradan ben de düzenli haracımı veriyorum. 1 bud 25 lira be...abv.
ya 80-90 sigaradan, alkol tüketimi tayyip amca sağolsun minimize oldu.
hep bir hesap paylaşırım bir kere daha yazmak isterim.
2001 veya 2002 olması lazım senenin.
meyhanede arkadaşlarla hesap kavgası yapadururduk, yok ben ödeyeceğim diye.
düşün maaş eski para ile 800milyon bir bardak bira 250.000tl.
Günümüze çevireyim, maaş 800lira bira 25kr. düşünün bir maaşla 3200 bardak bira içilen zaman.
Ayrıca bira küçümsenmemeli, piramitllerde çalışan işçinin yevmiyesi bile bira usulü verilmiş.
Ayrıca bu topraklarda icat edilmiş bir şey bu..
Gelelim günümüze maaş olmuş 7600tl mekanda bira 40 lira. 190 bardak bira bize nasip görülmüş maaş zamlarıyla.
ya benim maaşım 3200x40=96.000 olmalı, ya da fena vergi arttmış. insaf be.
ayrıca alkol sağlığa zararlıdır.
Geçen gün ziyaretime arkadaşım geldi apartmanın elektrik geçen yıl 2800 civarı gelmiş bu sene 12 bin. Güvenlik yok. Tek kapıcı onların daire sayısı fazla. Benim muhit şuan aidat yüzden kapıcı çıkarıyor. 350 TL kapıcıya vermek zorlarina gidiyor. Orta direk için bile ağır geliyor demek.
bana hep o tarihte maaşınız bu kadardı felan diye hesap atan olur bu mesajı yazdığımda, ya asteğmen öğretmendim. yalan mı söyleyeceğim. evler şu bu hep bu fiyatlamaya göreydi. kafamı kerteyim. yine o tarihlerde, başakşehirde bir savcının kızına ders verirdim. adam ev alacaktı oradan, kaça bu evler ki demiştim yeni para 13.500-14.500 arası bir değerdi. haşa ben Allahın terkettiği yerler ya burası demiştim. ama metro şu bu geçti oralardan,o zaman da ben taksi ile 30-45dk, otobüs ile de 2 saat üstü ulaşıyordum yani. işte o beğenmediğimiz evler şimdi 1-1,5 milyon oldu.biraz matematikten de anlarım yani.
Bu ülkede 20-25 senedir acayip işler oldu da, ispatlayamam be.... sadece bu saatte buralara yazarız işte.
8 yıl önce İzlanda dan 4 fark yediğimiz maça bir otele grup olarak gitmiştik 6 kişi 3-4 tane ortaya saç kavurma 5 kişi sarhoş oluncaya kadar rakı içti üstüne cila çekti. Ortaya kavunundan tut karpuz Antep fıstığı peynir ve çeşitli mezeler vardı. 4-5 yüz hesap gelmişti. Ben içmedim. Şimdi böyle bir durumda hesap 3-5 bin gelir sanırım
Muhasebecilerin olduğu büyükçe bir işhanında bakkal arkadaşım vardı üç sene önce günlük 3500 ciro vardı kira 350 TL elektrik de 3-500 idi. Aynı adamın bugün ki ciro 1500 değil gıda 100 TL. Elektrik 1100 gelmiş kışın. Şuan çay ocağı kapalı buzdolabı kapalı tost 10-15 TL. Kazancı ile kira elektrik yol ve yemek parası çıkmıyor. Üstüne beş kredi var verseler altıncıyi da çekecek hadi bakalım bu adam bu borcu nasıl ödeyecek. Hanımı okul kantininde çalışıyor oğlu muhasebe de. İki oğlu da bekar biri okuyor. Oğlu askere diğeri üniversiteye gittiğinde neler olur hayal edemiyorum
Akp nin kalesi Konya'da bile kazanması zor artık. Ne yaparsa yapsın kazanmadı mümkün değil gördüğüm. Sadece 65 yaş üstünde sıkıntı yok. Gerisi sürünüyor. Dün biriyle görüştüm oturduğu evi kiraya verip anasının evine gitmiş kendisi tavandan işsizlik maaşı alacak Aralık ayına kadar. Bedel ödemem kime verdiyse o ödesin diyor.
Tavuk döner ayran 30 lira olmuş..
Öğrenci ve dışarıda öğrenci okutana yardımcı olsun...
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Başkasını bırakıp kendi halime bakıyorum. Ameliyatım var iki yıldır bekliyorum. Kamu hastanelerinde ya malzeme ya yatak yok. Malzemeyi kendin alırsan ediyorlar. Özel hastaneler de benim ameliyat 50-60 bin. Kullandığım daimi bez sonda için aynı kalitede devam edersem 650 sonda ilaveten 1000 TL de sonda açığı için çıkıyor. Bez de 1000 t ye yakın fark var. İlaç farkı direk maaştan 300 TL geçen hafta egzersiz icin kullanmış olduğum uzun bacakları biri istedi muhtemelen on bin TL fark istediler. Yani kimin tarafından bakarsan bak durum kötü değil berbat ötesi
O dayular 5 market gezip en ucuz malı almaya çalışıp,dışarı çıkınca egonomi çoğğğ eyüüüü diyorlar.... SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dow 2020 Ekim den beri ilk kez 50 haftalık ort.altı kapattı.
İlaveten gene önem verdiğim 8 aylık ortalamaya bakınca 2 hafta önce tam bu ortalama üstünde kapatmış ,sınırda. Bu hafta ise altına inip bu ortalamayı yukarı yoklamış ,teyit almış ama kıramayıp haftayı da dipten kapatmış.
Bu hafta bana göre yönün kesin belli olacağı hafta olacak
Bist de zaten 1980-2060 sıkışmasının sonunda.
Dow a bakınca gözü aşağı bakıyor. Sadece Ukrayna dan iyi haber gelir mi diye bekliyorum. Bir yandan ABD nin savaş istemesi sanki grafikte resmi çizip, olumsuz haber istiyorlarmış diye düşündürüyor.
Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Benim küçük enik ilçede fen lisesi okuyor. Geçen gün annesine anne haber vermeden öğlen dışarıdan ekmek arası sipariş verdimk arkadaşlar ile ders çalışmak için özür dilerim demiş. Ayda yılda birkez böyle bir şey yapan bir çocuk. Çocuğun bile bilinç altına böyle bir şey yerleşmiş biz öyle bir demeden.
Şahna kardeş daha babam ile bir günümüz yok kavga etmeden gittiği. Yav çocuk çoluk anlamaz yoktan diyorum. Ben çobanlık yaparken ekmek yoktu diyor. Ne biliyim kızı ilçeye gönderip onun orda aç susuz kalmasına nasıl kıyarım. Tütün sarıp içerim ama ondan kısamam.
Akp ile musmutlu ilişkisi olanlar hastanede ağır medikal malzeme ücretini görünce ilişkisi biter saf değiştirir.
Ulke kamu kurumlarında makam aracı saltanatına son vermeden. Şehirlerde muhtarlıkları kaldırmadan bir yere varamaz. Bu saatten sonra mantık kazanırsam bunun için değerdi kazanamazsam kalana enkaz bırakırım. İktidar değişikliğinde yapılacak ilk iş KPSS siz alınan tüm çalışanlar ihraç edilip yeniden adil bir kpss ile hakkaniyet ile yerleşme. Sonra tüm ihaleler mercek altına alınmalı.
İhtiyarlara bende kızardım..
Ama onları anladım sonunda
Bende ihtiyar oldum bu arada...
Onlar bu ülkede hep zorluklarla mücade etmişler ve Bi şekilde ayakta kalmışlar...
Bu yaşadıklarına saygı duyulmak istiyorlar..
Sadece yaşlarına değil
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kazanır, merak etme..
Öyle bir dindar bilinç var ki, gözleri kör olmuş,
CHP yi suçlar, Pandemi yi suçlar, yetmedi abd, İsrail komplosu der, olmadı Allahtan, kaderimiz der ve AKP ye oyunu verir..
Zıvanadan çıkmış, aklı selimini yitirmiş
Medyanın beynini 24 saat kontrolde tuttuğu bir halk..umutsuz vaka
Bu ülkeye, insanlarına hiç güvenme, kendini kurtarmaya bak..
Haftada 2-3 gün viopa konsantre ol,
O bile sana yeter..
Burası iyi kazanç kapısı..
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arap borsasına bakayım dedim bir Katar açmış
İslam geleneğinde sabah namazı sonrası esnaf işine başlardı eskiden ,
Doğrusu bu durumu yadırgadım
Bitcoin de yüzde 4 üzeri düşüş var pazartesi borsalar sıkıntılı açacak gibi
Özellikle nasd** böyle giderse ayı piyasasına girebilir. Ytd
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bitcoinle borsalarin ne alakasi var. Bitcoin 33 binden 45 bine cikti ama dow 36 binden 34 bine dustu:)) bitcoinde pazartesi bazi ulkelerin yasaklari basliyo diye biliyorumSM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.sondakika.com/dunya/habe...vasi-14746015/
AMAN PUTİN YAMAN PUTİN SARI ŞAÇLI ÇAKIR GÖZLÜ PUTİN.SEN ZALİM OLAMASSIN TİMURMUSUN KESİP BİÇECEK , CENGİZ HANMISIN DÜNYAYI KASIP KAVURACAK SEN ZALİM OLAMASSIN MİLYONLARCA İNSAN ÖLECEK , ŞUNU ASLA UNUTMA ULU ÖNDERİMİZ ATATÜRKÜN SÖYLEDİĞİ GİBİ ''ZARURİ OLMADIKÇA SAVAŞ CİNAYETTİR'' AMAN PUTİN YAMAN PUTİN SARI ŞAÇLI ÇAKIR GÖZLÜ PUTİN BU MASUM MELEK YÜZ KATİL OLAMAZ.GENÇLER NE DİYOR SAVAŞMA SEV......Ş.SEN BİDEN KADAR YAŞLI DEĞİL GENÇSİN BİDENE UYUP YAŞLI TAKILMA.AMAN PUTİN YAMAN PUTİN SARI ŞAÇLI ÇAKIR GÖZLÜ PUTİN.