18+ olmadan yasal sigortalilik suresi baslamaz (kadin da 20 erkek te 25)
Mangis korfezde.
Evropali bile korfezde expat oluyor para biriktirmek icin.
Evropada ucretli calisan o vergi oranlari ile zor para biriktirir.
Kahrolsun Gidivanizm
Syg,
https://www.qnbfinansbank.com/privatebanking
Her sey limitsiz ve ucretsiz.
Bazen kisiye ozel ayricalik oluyor.
Syg,
Lounge isini sevdim.
Yilda 15 kere.
Ucagi beklerken gusel oluyor :)
Syg,
Fast track gecis de gusel.
Buggy cagirmadim ama daha..
Malum IGA buyuk..
Gate uzak olursa yurumek uzun surer. :)
Syg,
Her 3 ayda bir D&R dan 2 tane ucretsiz kitaab da hosuma gidiyor.
Okumak lazim diyor Munger dede :)
Syg,
Kimisi de kuru temizleme isini seviyor cok.
Her ay 3 parca beles. Gelip aliyollar sonra geri getiriyollar aldiklari yere.
Syg,
Almanya'daki FİYATLARI gösteren kitapçık çıkaran Gurbetçi abi...
https://www.youtube.com/watch?v=c6xkrrOPkgc
Güncel fiyatlar, broşür üzerinden göstererek...
sayın dudu
Ücretli almaya kalksak
yurtdışı gidiş iga lounge ücreti 88.5 euro
https://i.hizliresim.com/g784zng.jpeg
kaç yaşında sigorta başlangıcı olursanız olun .
o sizin sigorta başlangıç tarihinizdir.
20 yada 25 yıllık çalışma süreniz 18.nci yaşınızı doldurduğunuz zaman başlar.
15 yaşında Nisan 1999 da yılında sigorta başlangıcı olan bir kadının
sigorta başlangıcı Nisan 1999 olur.
20 yıllık çalışma süresi ise 18 yaşını doldurduğu 2002 yılında başlar ve 2022 yılında emekliğini alır.
Putin atraksiyon yapmazsa, avrupa eski haline dönüyor. Enflasyon geriliyor. Durgunlukta olacak gibi.
Amerika tatlı tatlı yola devam ediyor.
Bizde yarın sabah asgari ücret 10 bin deseler şaşırmam. Bu nedenle memleketim hakkında fikrim yok.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
18 yaş öncesi çalışma sigorta süresini başlatmaz
5510 ve mülga 506 sayılı Kanunlara göre 18 yaşının altındaki işe giriş sigorta süresinin başlangıcı olarak sayılmaz. Ancak 18 yaşın altındaki çalışmalar, kişilerin SGK kapsamındaki sigortalılıkları hesaplanırken prim ödeme gün sayısına eklenir. Sigortalılık süresini belirleyen “ilk defa sigortalı olunan tarih†18 yaşının doldurulduğu tarih olarak kabul edilecektir.
Emeklilik hesabı işe girilen tarihte başlar
Öte yandan sigortalılık süresi 18 yaşının ikmal edildiği tarihte başlasa da 4447 ve 4759 sayılı Kanunlara ve SSK’nın 12-99 Ek Genelgesi (mülga) gereğince işe giriş koşulları ilk işe girilen tarihe göre hesaplanır. Yani 18 yaşından önce işe girişi bulunanların sosyal güvenlik reformları ile getirilen kademeli sisteme göre emekli olacakları tarih ilk işe girdikleri tarihe göre hesaplanacaktır. Başka bir deyişle 18 yaş altı sigortalılık süresinin başlangıcına sayılmasa da daha önceki kademelere tabi olunmayı sağladığı için yine de avantaj sağlamaktadır.
18 yaş öncesinin dikkate alınmadığı uzun vade sigorta kolları
5510 sayılı kanunun 38. Maddesinde; bu Kanuna tâbi olarak malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortalarına tabi olarak ilk defa kapsama girdiği tarih olarak kabul edilir. Uluslararası sosyal güvenlik sözleşmeleri hükümleri saklıdır. Bu Kanunun uygulanmasında 18 yaşından önce malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortalarına tâbi olanların sigortalılık süresi, 18 yaşını doldurdukları tarihte başlamış kabul edilir. Bu tarihten önceki süreler için ödenen malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primleri, prim ödeme gün sayılarının hesabına dahil edilir, denilmektedir
Anlaşıldığı üzere 18 yaşından önceki sigortalılık süresi, 18 yaşını doldurdukları tarihte başlamış kabul edilir ve 18 yaşından önceki sigorta prim günü 18 yaşından sonra çalışılmış gibi dikkate alınır.
Diyor.
Sanırım atladığım bir şey var burada bir.değişiklik yapılmış gibi.ama ne zaman yapılmış araştırmadım.
sayın başkan
kavramları tekrardan belirteceğim.
sigorta başlangıcı: sigorta tescili ile başlar.
sigorta süresi :18 yaşını doldurduğu gün başlar.
buradaki kavramlar karıştırıldığı için anlaşamıyoruz.
Toprak - Serdar beyin dediği kesin doğrudur. 18 yaşını doldurmadan önce ise girişlerde sadece gün sayıları ilave edilir. 18 yaşını doldurduğunda 20 ve 25 yılı doldurman gerek
Seçim Haziran 11 de yapılırsa emekliye promosyon 1100 den 1200 çıkarır bir de ilaveten emekliye , memura %25 daha zam yapar seçimi kazanır. Bu millet 100 TL ye ruhunu bile satar. Köyde ve küçük kasabalarda yaşayanlar için 5500 TL iyi para büyük şehirlerde sorun var. Ama dini siyasete alet edersen büyük şehirlerde yardımlarla yaşayanların oylarını da alırsın
5500 TL alan metropol emeklileri seslerini kestiler..Kırsaldakiler ise halay çekiyordur. Asıl mesele seçime kadar bunların alım gücünü korumak...Onuda başarırlarsa şansları yükselir...Bu arada EYT den de gelecek oylar var ama emekliler EYT de yaş şartı kalkmasından rahatsız olduğu gibi 99 sonrası girişili olanlarında tepkisini aldılar...
Ben bu politikadan anlamam ama eğer erken seçim kararı alırlar ise anketler düzelmiş olarak algılayacağız...
Dün uzun bir süre sonra dışarıdan yemek sipariş edelim dedik. Sakin bir sahil kasabasında yaşamama rağmen fiyatlar en az %30-40 arası zamlanmış. Hamburger menü 130 TL (1 hamburger, küçük bir patates kızartması, 330 cc içecek). Bir gözleme 60 TL. Basit soslu bir makarna 70 TL'den başlıyor. Ülkenin anasını ağlattılar. Ama kesin sipariş vermek için sistemi kitlemiş bir kitle vardır, sipariş veremiyorsa da kesin Ferrarisine atlayıp direk mekana gitmiştir.
Ben de dün Trendyol yemek uygulamasına bi gireyim dedim kupon vermiş kullanayım
Ama fiyatları görünce kapattım direk
Bu fiyatlarla kim dışardan yemek söylüyor bu firmalar nasıl ayakta kalıyor ben anlamıyorum
Göremediğimiz birşeyler var demekki deyip sorgulamayı bırakıyorum
Gıdıvanizim bu mu yoksa : )
White burger by serhat doğramacı
White burger 100gr 149
Extra 100gr köfte 59
Patates 49
İçecek 35
Toplam 292 TL
Burada yemekle Monaco’da hamburger yemek artık hemen hemen aynı
https://i.hizliresim.com/1z4k45q.jpeg
Mevduata para vermiyor ama DDKM'ye 7.5% prim veriyor. :kahkah: Sorarlarsa döviz mevduatını bitirdik dersiniz. :kahkah:
Döviz bozmaya ödül faizi 7.5 , ama kur riskini yapan alacak artık, daha önce acanlarda dahil buna