eyvallah hocam. siz de var olmaya devam edin lütfen. [emoji120]
Evet cekebilirsin
Hatta bu cektigin parayi 150bin$ a kadar sorunsuzca yaninda yurtdisina cikarabilirsin cikarken deklare etmen yeterli
Turkiye den 10bin$ uzerinde para ile resmi olarak cikis yapamazsin deklare bile edemezsin
10bin$ in uzerinde bir para ile cikiyorsan ve deklare etmek istiyorsan sartlari su : deklare edecegin paranin daha once yurda giriste deklare edilmis olmasi gerekiyor
parayi istersen bankadan cekim dekontunu goster . nereden geldigini kanitlasan bile deklare edip yurtdisina cikaramazsin mecburen risk alarak deklare etmeden cikarmak zorundasin
Tabi döviz ve altından Dönüşümlü KKM devam ediyor.
Yeni açılan DDKKM’lere bankalar ek prim de veriyor.
Bu da gösteriyor ki Ekonomi yönetimi DDKKM’yi teşvik ediyor.
Aslında istenilen şu;
Vatandaşlar, bankalardaki döviz ve altınları ile DDKKM. yapsınlar.
DDKKM’lerin vade dönüşlerinde de TL mevduata geçsinler.
Filmin özeti bu.
https://www.hurriyet.com.tr/gundem/a...secek-42435930
ABD’nin devleri Türkiye’ye geliyor... 150 büyük şirketin katılımı ile ‘ticaret rüzgârı’ İstanbul’da esecek
vay beyyy ABD nin devleriymişşş
algı ile nereye kadar????
banka Emekli promosyonu nihayet yükseldi. Banka uygulamanızdan girip yenileyin, eski promosyonu mahsup edip farkı hesabınıza yatırıyorlar. en yüksek 12 bin+ bankaya göre çeşitli eklemelerle 15 bin mümkün.
mevduat faizi 92 gün 57-58% civarına yükseldi. Hikaye güzel... TC temel ekonomik göstergelerde iyileşme yok, istikrarlı kötüye gidiş devam , toplumsal bozulma her geçen yıl artıyor, bu nesil kaybolup gidecek. olmayanı ifade, hayalleri pazarlama politikası ile biribirimizi kandırıyoruz. kısa, orta, uzun her türlü vadede TL de kalmak büyük hata. Ekonomiyi okuyan , dünyayı takip eden zaten yabancı bazlı yatırım yapıyor, en acemi yatırımcı bile en kötü döviz yada altın alıyor. Biraz bilgisi olan yabancı ETF fon larda dans ediyor. Bankadaki dövizden endişe duyanlar var, haklılar...devletin kılıcı keskindir, gece yarısı indirip dövize uzanan eli kesip atıverir, ayda 1000$ özel izinle çekebilirsin demeleri mümkün, bir günah keçisi bulur canlı yayına çıkarıp "yıllarca uyardık, dönüşüm için her türlü fırsatı verdik...ama ülkenin aleyhine dövize üşüşen vatan hainlerini bir türlü dezenfekte edemedik , artık bunları yıkayıp ak pak ediyoruz " dememeleri için hiç bir sebep yok. komik ama gerçek.
Kapalıçarşı 32,4000 32,4200
Resmi kur 32.36
Nerdeyse eşit....
Ancak bankalarda halen yüzde 5 makas var.
NKOLAY Faizi 52 yapmış.
XL lar 53-54-55 vadesine göre...
paşam işbank mobil de bugün aktif ettiler. ben yaptım.. sadece "yenile" seçeneği ile ilerle, işini hallet. 12 bin yeni ptomosyondan eski promosyon bakiyeni mahsup edip , 3 gün içinde hesabına yatırıyorlar.
Emekli Maaşımı İş Bankası’ndan Alıyorum, Güncel Emekli Promosyon Tarifesinden Nasıl Faydalanabilirim?
İşCep ve İnternet Şubesi aracılığı ile kolayca; ya da dilerseniz İş Bankası şubelerine uğrayarak mevcut promosyon taahhüdünüzü yeni tarifeye göre yenileyebilirsiniz.
Şubeye gitmeden İşCep ve İnternet Şubesi aracılığı ile promosyon taahhüdü yenilemesi için takip edebileceğiniz adımlar aşağıdaki gibidir:
İşCep > Başvurular > Emekli Maaş İşlemleri > Promosyon Durumu > Yenile
İnternet Şubesi > Başvuru - Ürünler > Emekli Maaş İşlemleri > Promosyon Durumu > Yenile
5 bin TL lik alırsanız 374 gün 20 bin alırsanız 39 gün vade teklif ediyor.
A.Yıldırımn a göre Goldman yabancı hisseler için "kalabalıklaştı" yorumunu yapmış. Son dönemde çok sayıda rekor kapanış için bu yorum yapılmış. Ani ve çok etkili bir düzeltme olabilir yorumları da vardı.
Yıl sonu Trump başkanlığında neler olabilir buna da bakmak lazım.
+1M
odea 32 gün 53
92 gün 56
vakıf 32 gün 56
92 gün 57
öncelikle aracı kurum seçeceksniz bunlar özelde de oluyor bankaların da oluyor en güvenlisi bankaların aracı kurumları orada hesap açılıyor sonra önünüzde devasa bir etf çeşitliği çıkıyor işletim ücreti fazla değil yatırım fonlarının işletim ücreti daha yüksek vergi konusuna gelince açıkçası daha 10 gün oldu ben bu işe başlayalı o yüzden zaman içinde nasıl vergilendirme yapmam gerektiğini şimdilik çok iyi bilmiyorum
Iste isin cokomelli kismi orasi sadece alip ustune yatacaksaniz satmadiginiz ve temettu almadiginiz surece sorun yok ama al sat yapip kar ve kur farki kazanirsaniz bunlari bir sonraki vergilendirme doneminde beyan etmek zorundasiniz ben sirf bu yuzden yurtdisi etf lerden mahrum kaldim vergilendirme kismi her islemde kayit tutacaksiniz bunlari hesaplayacaksaniz beyan edeceksiniz
Asagiya ornek bir hesaplama birakiyorum yurtdisi islemlere bulasmak isteyenlerin istahi acilsin diye :)
Hisse Senedinin Alış Tarihi************************* :* 02.02.2020
Hisse Senedi Alış Tarihi Kuru***** ******* ******* *: *5,9726 TL
Hisse Senedi Alış Bedeli* **************************** **:* 100.000 USD * 5,9726 TL = 597.260,00 TL
*
Hisse Senedi Satış Tarihi **************************** **: 30.09.20222
Hisse Senedi Satış Tarihi* Kuru** ************** **: 18,5038 TL
Hisse Senedi Satış Bedeli *********** *****************: 200.000 USD * 18,5038 TL= 3.700.760,00 TL
*
Hisse Senedi Maliyet Bedelinin Endekslemeye Tabi Tutularak Hesaplanması
Hisse Senedinin maliyetinin elden çıkarıldığı ay hariç olmak üzere Yİ-ÜFE artış oranında artırılması gerekecektir.(Artış Oranının % 10 veya üzerinde olması şartıyla),
Şöyle ki ;
*
Hisse Senedi Alış Tarihinden önceki ay* *************** :* Ocak/2020
Ocak/2020 Yİ-ÜFE*********************************************** ********** :* 462,42
*
*
Hisse Senedi Satış Tarihinden önceki ay************** *************** :* Ağustos/2022
Ağustos/2022 Yİ-ÜFE*********************************************** **** :* 1.780,05
*
Bu endekslemenin yapılabilmesi için artış oranının % *10 veya üzerinde olduğu aşağıda görülmektedir.
(1.780,05 - 462,42 / 462,42) = % 284,94
Bu durumda;* Hisse Senedinin Endekslenmiş Maliyet Bedeli :
597.260,00 TL + (597.260,00 TL*% 284,94) = 2.299.092,64 TL
Vergiye Tabi Değer Artış Kazancı ise; Hisse Senedi Satış Bedeli – Hisse Senedi Endekslenmiş* Maliyet Bedeli arasındaki fark olacaktır.
( 3.700.760,00 TL - 2.299.092,64 TL = 1.401.667,36 TL ) Değer Artış Kazancı
1.401.667,36 TL tutarındaki değer artış kazancına Gelir Vergisi Kanunun 103.Maddesindeki Gelir Vergisi tarifesi uygulandıktan sonra çıkacak olan vergi 2022 yılı için 496.566,94 TL Mart 2023 ve Temmuz 2023 ayı olmak üzere iki eşit taksitle ödenecektir.
SM-M526BR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bankaların dövizde alım satım makas aralığı 1.5 tl fx üzerinden bile.Vay arkadaş siz böyle yaptıkça millet işkillenip daha fazla dövize abanıyor.
Vakıfbank 35 gün 54.5 den bağlandı...
N kolay günlük 52 olmuş
Ben hisseyi tercih ediyorum. bende yok ama illa yurtdışı diyenler akportföy aftyi inceleyebilir. Fon alırken yönetim ücretine mutlaka bakılmalı.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=AFT
https://www.akportfoy.com.tr/tr/fon/...SAAEgImZfD_BwE
Ak Portföy Yeni Teknolojiler Fonu, uzmanlar tarafından seçilmiş 20 teknoloji devine, kendi bankanızdan, tek işlemle, yaklaşık eşit ağırlıklı olarak yatırım yapmanız için bir fırsat sunar! Fonun yatırım yaptığı şirketler: Apple, Google, Facebook, Cisco, Amazon, Microsoft, Baidu, Intel, Samsung, Nvidia, Alibaba, Advanced Micro Devices, Tesla, Netflix, IBM, Salesforce, Qualcomm, Taiwan Semiconductors, SAP, PayPal'dır.
Kapalıçarşı 32,8300 32,8800
Seçim öncesi son gün az biraz yükseltmişler...
1 Nisan'da kur ne olacak bu önemli.