Bence kesinlikle dogru bir yorum.
Demek ki her zaman oldugu gibi tuik sapkadan tavsan cikaracak.
2,31 - 2,69 arasi bir rakam bekliyorum.
Cehennemde odunlari bol olsun.
Printable View
İşin açığı ben enflasyon için artık çok umutsuz değilim.
Mayıs ayında da belki 2 li bir rakam görürüz ama Haziran Temmuz Ağustos 1 li seviyeleri aşmaz diye düşünüyorum (saçma sapan elektrik doğalgaz zammı vs. gelmezse tabi).
Enflasyonu alevleyen son kale gıda tarafıydı oranın da beli kırılacak gibi duruyor. Don işinin major bir etkisi olmaz.
Yarın iyi veri gelirse ve buna rağmen hem borsa hem tahvil tarafı satış yerse gerçekten tatsız olur.
Brent 60 doların altına inmiş.
Sebze meyve ihracatında sorun yaşıyoruz ve salatalık 70-80 liradan 10 liraya düşüyor. Üretimle değil, satamadığımız i,çin düşüyor. İlaçlı olduğu için korkudan alamıyoruz. Üretici mağdur. Tüik çıkar emflasyonu düşürdük diye başarı adleder. Salatalığı iade ettirek tüik mi acaba demeden edemiyor insan. Durum bir tek onun işine fayda sağlıyor. Domates 70 liradan 30, patlıcak 120 görmüştü, şimdi 25, sivri biber 150 görmüştü, şimdi 60 lira.
İyimser olacak durum falan yok.!!!
Bu faizlerle .!!!
3 kagıt ekonomi modeli ile.!!
Konkordato, iflaslar tüm hızıyla otobanda.!!!
Karşılıksız çekler.!!!
Batık ödenemeyen krediler.!!!
Dağ gibi biriken icra dairesinde.!!
Biriken dosyalar.!!
Venezuela otobanına hoş geldiniz.!!!
Açlık sefillik diz boyu.!!
Hiperenflasyon tüm hızıyla otobanda.!!!
Kısır döngü tüm hızıyla otobanda.!!!
https://pbs.twimg.com/media/FCpLmJqXIAYOwXl.jpg
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
%20 kdv olayında Tevkifat diye bir şey çıkardılar. %20 faturayı kesiyorsun %10 kdv alıyorsun, kalan %10 için vergi dairesinden beyanname ile iade alıyorsun. 1 mayıs da fatura kestin kdv nin %10 nakit aldın, kalan %10 haziranda beyanname ver, temmuzun 10-15 de iade al. Devletin tevkifattan dolayı kdv yi kullanma süresi 75 gün. 1-2 aydır sonraki ayın 10 ncu günü olan para 15 de veriliyor. 70 günü bir gayretle 75 güne çıkardı. Tevkifat 1-2 sektör değil %90 üzeri her işde mevcut.
İstatistiklere göre TÜİK Nisan enflasyonunu 2,81 olarak açıklamalı.
ENAG,NİSAN AYI ENFLASYON VERİSİ:
Aylık artış:%4.46
Yıllık artış:%73.88
https://x.com/ENAGRUP/status/1919274...687588/photo/1
Pala hafta sonu bir yerlerden para buldu ellam:oleyo:
şişe cam ne olmuş öyle? alarko gyo da aynı şekilde.
helikopterle para atacam desen ancak öyle olur.
Bakalım TÜİK ne kadar çaldı enflasyondan.
ENAG verilerine göre Nisan ayında enflasyon aylık bazda yüzde 4,46 artarken yıllık bazda ise yüzde 73,88 olarak gerçekleşti.
Enag kendine gel.Kimin maşasısın,
kimin masasında doyuyorsun,
kimlerle mesai yapıyorsun.
Amacın ne?
%4.46 enflasyon aciklamakla kimlere hizmet ediyor,göz kirpıyorsun?
Gunaydin cemaat bol kazanclar
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
hele bak yaaaa
yine en yüksek açan... çıtak dayunun kaadı AKBANK
Tuik Nisan enflasyonu: %3.00
At yalanı ******* in***** istatistik kurumu.
Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Nisan ayında enflasyon yüzde 3.3 oldu. Yıllık enflasyon ise yüzde 37,86 olarak açıklandı.
Ülkenin acilen seçime gitmesi gerek güven tazelemek için.
Hafta sonu alınan tedbirlerle kuru durdurmaya çalışmaları fazla işlemez ufak ufak gider.
arabanın imamoğlu gözaltı davası ile balansları bozuldu .
Asels soruluyor teknik olarak ilk etap 123-124 bantlarını bekliyorum o bölgeye gelirse bir daha değerlendirme yaparım kritik bir bant bu bölge bu düzeltme yaya yaya olmasını bekliyorum .
borsa endeksi zirve yaptı. XTUMY zirvede.
enflasyon iyi geldi....endeksi nerden verdiler......
Çok çok kötü bir ğelişmede,badem lere bakıyorum, sonuçta mani severler,
İlk onlar çikar, ondn sebep iki üç tanesini takip ediyorum, ama iyi sıyun içine çektiler:(
Varlık fonu tutuyahhh yine
Akepem borsanın düşüşüne izin vermiyahhh