Originally Posted by
selka
Ekonomik Kriz....
Hala yapay bir ekonomik kriz olduğunu düşünüyorum... Hala adı konmayan yada konulamayan kriz..
Tamam kriz varda bir adı yok mu? Mesela bankacılık krizi denir.. Yada mortgage krizi denir yada ne bileyim başka birşey...
Kriz var deniliyor ama ne krizi var o irdelenmiyor..
Deniyor ki; Enflasyon ve dış borç krizi...
Arkadaş bu 2018 başında yokmuydu yeni mi çıktı? Yeni mi farkına vardık.. 3 ay önce mi?
Lakin kriz krizdir... Yapay da olsa suni de olsa kriz krizdir.. Hep dedim ve demeye de devam edeceğim...
İçinde bulunduğumuz durum 2001 yada 2008 krizi gibi değil, çok şiddetli bir fakirleşmedir.. Bunu kabul edebilirim...
Bankalarda gerçek ve tüzel kişilerin 185 milyar USD lık DTH ları mevcut... Vadeli hesaplarda..
Bu nasıl bir kriz...
Borcunu ödeyemiyorsan DTH ını boz.. Boz ki hem memleket rahatlasın hemde sen ....
Ama yok ben DTH larımı bozmam, borcumuda ödemem..
Yok öyle 3 krş a 5 köfte...
Lakin şiddetli fakirleşme olduğu muhakkak...
AVM lerde insanlar, trafikte hususi araçlarda tek kişi kullanmalar, Starbucks ta 15 TL lik kahve için 15 dakika sıra beklemeler...
Kabul, fakir ile zengin arasında makas açılabilir.. Pastadan dağıtılan payların oranlarında değişiklik olabilir.. Ama pasta bence hala aynı sadece büyümüyor ama küçülmedi de...
O sebeple hala batacak firma yada kişileri kurtarma lüzumu yoktur batan batsın parası varsa bozsun bankalara ödesin....
MB faiz kararına gelince ben herhangi bir müdahale beklemiyorum.. Mevcut oranlar korunup en az piyasa 2 ay izlenmelidir...
Piyasa çocuk oyuncağı değildir, bir ay yükselt ertesi ay düşür...
İşin ciddiyeti kalmaz...