-
Endeks düşünce bilici yatırım sağolsun en önden iştirak ediyor ve 4 ay önceki fiyatlara geriliyor.
Ben 3 ay önce 3 aylık bilançoda daha memnundum. Hisse daha kolay hareket ediyor ve bu kadar satış gelmiyordu.
Yatrım finansman bugünde satıcı ve citi yabancının kalan 180.000 lotunu satıyor.
Herşey boş bizim hissede spek , şoför yok ve patron bu gidişten şikayetçi değil.
Geri alımı da bilanço öncesi kullanıyor.
9 aylık kasım ortası açıklanacaksa geri alım Ekim 15'ten sonra başlar.
-
Hasta yatağımda bu kadar yazıp çizdikten sonra haftalık kötü kapatmasın dedim. İyi tatiller.
-
KAP : Borsa İstanbul A.Ş. Duyurusu
VOLATİLİTE BAZLI TEDBİR SİSTEMİ (VBTS)
Sermaye Piyasası Kurulunun ilgili kararları uyarınca, Borsamız Pay Piyasasında işlem gören pay senetlerinde, işlemlerin adil ve dürüst bir şekilde gerçekleşmesinin sağlanması ve yatırımcıların aşırı volatilitenin getirdiği risklerden korunmaları amacıyla bir tedbir sistemi geliştirilmiştir.
25/09/2017 tarihinden itibaren uygulanacak tedbir sistemi kapsamında; gerekli koşulların oluşması halinde ilgili pay senedinde 15 gün süreyle birinci tedbir olan "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı" tedbiri, birinci tedbir uygulanan pay senetlerinde volatilitenin devam etmesi durumunda ise 15 gün süreyle ikinci tedbir olan "Brüt Takas" tedbiri uygulanacaktır.
"Brüt Takas" tedbirinin getirilmesi durumunda, birinci tedbir olan "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı" tedbiri de "Brüt Takas" tedbirinin geçerli olduğu süre zarfında uygulanmaya devam edilecektir.
Tedbir alınmasını gerektiren koşulların oluşması durumunda; tedbir uygulanacak pay senedi ve tedbirin başlangıç tarihi ile tedbir süresi, ilgili tarihte piyasa kapandıktan sonra Borsamız tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden duyurulacaktır.
**ÖNEMLİ
-
Yatırım finansman'dan citi yabancı'nın cuma 52.000 lotluk satışını da düşünce 100.000 lot civarında mal kalmış oluyor.
Aylık kapanışı önemli zira 30 haziran kapanış 1.600 TL olup 30 Eylül kapanışa göre geri alınan paylar 9 aylık bilançoda kar yazacak.
Dolar kuru 30.06.2017 de kapanış 3.500 TL civarı olup bu değerin altındaki aylık kapanışta bilançoya olumlu etki edecektir.
Şirketin geri alımla halka açıklığı azaldığı için umarım iştiraklerden gelen kar artar. Eş deyişle ana ortaklık payları azalır.
Hisseyi sürdürülebilen çeyreklik karlar, (3/6 aylık) bilançolar , otel ve tekstil yatırımları, geri alım hisse fiyatları üzerinde periyodik ve olması gereken bir yükseliş sağlamadı.
Sebep? Şoför yok, sütten ağzı yananlar yoğurdu üfleyerek yemeye bile çekiniyor, ihtiyaçları yok, acemiler....
Bizi ancak şok bir kar, gayrımenkulleri yeniden değerleme, ceyhan arazisi ile ilgili niyet ve haber akışı( Adana'da ki arkadaşlar daha vakti var diyor) , iştiraklerin ve holdingin hisse alımı, hisseye şoför tayini , ya da hisse arayan güçlü grupların radarına girmesi yükseltebilir.
-
Citi yabancı 70.000 lota düştü ve bu arada üstteki kurumlarda iş, ykb, oyak, şeker, yatırımdan mal toplanıyor. Bir konsolidasyon var gibi.
Penguen'in ekibi gibi bir ekip lazım bize. Al/verlerle hem hisseyi yukarı çektiler hem de makineden işlem yapan yabancıları işe dahil ettiler.
-
MLynch hergün alıp zararına satıyor.
Üç/beş kurum ve yatırımcı hergün tutamayacağı malı alıp hisseyi bozuyor.
Sabah güzel başlayan hisseyi 10.000 lotla 1.640 TL kapattılar. Yazıklar olsun.
Yeni vergi kanununda şirketlere dağıtılmayan karlar için vergi geliyormuş. Bize yarar.
-
Yarınki kapanış 9 aylık bilanço için önemli. Geri alınan paylar 6 aylık kapanışa göre kar yazacak.
Kur böyle kapatırsa bir miktar zarar yazacak zira.
Ekim ayı üst üste 5 yıl prim yapan bir hisseymişiz. Göreceğiz.
-
Meral Akşener' in kuracağı yeni partinin Kurucular Kurulu Listesinde tanıdık bir isim var.
Hatice Bilici,
Bilici Holding Üst Düzey Yöneticisi,
Adana Ceyhan Merkezli Holdingin Ana İşkolu Tekstil Üzerine,
Bilici Ailesi Adana Ceyhan'ın Köklü Ailelerinden.
Pamuklu Kumaş İhracatı Yanısıra Holding Bünyesinde, Bilici Yatırım,Bilici Tarım, Biteks İplik Adlı Şirketleri de Barındıyor.
BTD Tekstil Adlı Marka İle Dünyaca Tanınmış Şirketlere Kumaş Üretiyorlar.
25 Ülkeye İhracatları Var,
Fabrika Adana'da, İstanbul ve ABD'de Ofisleri Var.
Hatice Bilici Hanımefendinin Babası Mehmet Ali Bilici ANAP Adana Eski Milletvekili, Akp Adana Eski Belediye Başkan Adayı...
Mehmet Ali Bilici Spor Camiasından da Tanınıyor, Adanaspor ve Adana Demirspor'da Asbaşkanlığı da Yapmış...
Sayın Hatice Bilici'ye siyaset hayatında başarılar dilemekle birlikte memleket ve yurdum insanı sevdasında öncelikle babasının yönetim kurulu başkanı olduğu halka açık şirketteki yatırımcılarının mağduriyetini gidermesini salık veriyorum.