Grafik pahalı kriterinden kalıyor maalesef:)[/QUOTE]
güzel bilançosu olan, pahalı kriterinden geçen hisse kaldı mı ki?
Printable View
Grafik pahalı kriterinden kalıyor maalesef:)[/QUOTE]
güzel bilançosu olan, pahalı kriterinden geçen hisse kaldı mı ki?
Bende kalmadı pozlarım kapandı beklentiye dayalı pozlarım kaldı bu risk tir. Ismen kötü de gelebilir. Arsan kötü de gelebilir. Konfrt Klimasan ipeke bilanço bekledigim kağıtlar. Hepsi kötü gelebilir hepsinde de kötü bilançoda acimadan satarım maliyetim çok aşağılarda ismen hariç.
Tekfen de var elimde onda kısa orta hiç bir beklentim yok sadece tekoda zararına poz kapatamam o teko da adam olacak üst üste düzgün bilançolar elbet bir gün getirecek :( şu rallide bana zatar ettirdi ya bunun bedelini ödeyecek karla realize olacak o poz kaçarı yok :):)
Cauti üstadı bir de teko için tebrik edelim, grafik Pahalı demişti hakikaten da gitmedi kağıt. Ismen de de öyle diyor ama dinlemiyorum niye? Kendi sistemime uyduğum için.güzel bilançosu olan, pahalı kriterinden geçen hisse kaldı mı ki?[/QUOTE]
Temettü mevsimi yaklaşırken, konu dışı bir sorum olacak.
Hangi aracı kurumlar, temettüleri hisse maliyet hesabından düşüyor-düşmüyor bilgisi olanlar yazabilir mi? Mesela İş Yatırım maliyetten otomatik düşüyor.
Halk Yatırım düşmüyor. Ykb düşüyor.
sayın cauti üstat, pegasus 68 altını gördü. bu bir düşüş trendi başlangıcı mı? yoksa kısa süreli bir düzeltme mi? teknik olarak olumlu düşüncelerinizde değişiklik oldu mu?
düşüncelerinizi merak ediyorum. saygılar.
Son bir ayda pişmiş tavuğun başına gelmeyenler geldi...önce pistteki kaza, sonra Sabiha ya ek sefer yasağı, 2. Pistin gecikmesi ya da bilerek geciktirilmesi...bunun üzerine bşr de salgın olayı.
Ayrıca yabancı da baya satış yaptı...bu satışı yapmasa çoktan alımlara başlamıştı...hazır ortam da uygun iken olabildiğince alttan yerine koymaya çalışacak.
Bu nedenle hızlı bir toparlanma beklemiyorum...75 altına inmese daha hızlı toparlardı...ayrıca endeks de bşr süre daha düşebilir...ama dediğin gibi son çeyrek sonrası fk komik seviyeye gelecek, hatta 2020 geleceğe dönük fk daha da düşük olacak..sonuçta şirket beklentilerini koruyor, ben de en azından alt limit seviyesinde hedeflerini tutturacağını düşünüyorum.... bu nedenle dip emareleri görürsem tekrar alırım...bilanço Şubat sonu ancak açıklanır, haftaya azar azar almaya başlarım sanırım.
Portföy çeşitlendirme nedir deseler? Deva derdim:)
Küçük kağıt olunca böyle olacak işte..,temel destekliyor, manipülasyon yok...45 derece açıyla sakin sakin çıkıyor bir yıldır...neredeyse 4 e katladı bir yılda.
bende derinhisse mağdurları diye topic ne zaman açılacak onu bekliyorum hala açılmadı hayret :oleyo:
Maşallahı var Hocam.
https://i.hizliresim.com/7BO25L.jpg
keşke kazansalar ama mantıken bu iş böyle olmaz.
borsada resmen ky hisselere yönlendirilmesi zaten spk tarafından yasak. burası borsa bir kısım kaybedecekki bazıları kazanacak.
mantıken olmayacak şeylerde ısrar etmenin anlamı yok. spk zaten iki gün önce bu hisselere kredili alımı kapadı.
millet kredili alıyor demekki neyse umarım çok kayıp olmaz.
Petkim-Aselsan-Tkfen-Soda-Şise
Portföye bunları ucuz kalmış diye dahil ettim süründürüyor portföyü. Petkim ve Aselsanda geçen haftalarda biraz hareketlenme oldu geri söndü.
2020 yılında bu hisselerde diğer hisseler gibi çıkış yaşanabilirmi.
Sise grubu birleşme kararı almış.
O spk ya yazacağım bir şeyler...zaten kendi şimin patronuyum...içerde 1-2 gün yatmayı da göze alabilsem çok şey yazacağım aslında.. kredili işlemi yasaklıyor da adam hanımın bilezikleri satıyor, altındaki külüstür arabayı bmw alma hayaliyle satıyor...buna ne yapacak SPK...sineklerle uğraşmak yerine bataklığı kurutmalı..ama bahse girerim SPK nın içinde bile vardır bu işlere para koyan.
En sevmediğin iş...iyi ile kötü birleşecek çorba olacak...5-6 ay birleşme sancıları çekilir...uzun vadede iyi olabilir, ama kusa vadede ben olumlu bakmıyorum bu işlere...elimde soda ve çok az da şişe vardı...bakalım hangi hesaba göre birleşecekler.
İçlerinde en sağlamı soda ydı bence, en zararlı o çıkabilir.
malesef katiliyorum yazdiklariniza. iclerinde gerek kar marjlari, gerek mevcut mali durumu gerekse karliligina gore iskontosuyla en cazip olani SODAydi; hisse portfoyumun de 12%si SODAdaydi. Armudun iyisini yar etmediler malesef.
Birlesme olur mu, oluncaya kadarki fiyat hareketleri nasil olur bilemem ama grubun birlesmis halinin ortakligi bugunku SODA ortakligindan daha kotu olur nihayeten bence.
Kucuk hisselerde olan şey doğal seleksiyon.
O kişiler şuan borsa da olmasaydı büyük ihtimal başka bir kanaldan yine para kaybediyor olurdu.
YTD
Bu kadar şirketi birleştirmek de az iş değil,,,kağıt üzerinde mi olacak...yani herkes yine kendi işine odaklanacak...yoksa, bazı birimler tek çatı altında mi birleşecek...ki esas verimlilik böyle olur...bu durumda bu sancılı süreci yönetmek kolay değil..bu süreçte şirketler çok hantallaşabilir.
Çimento birleşmesine benzemez, nispeten farklı işler, farklı pazarlar...çok zor gerçekten.
Biri böyle yazmış. 1 lot hemen toplamışlar, malınıza sahip çıkın diyor, ah be kardeşim...
Abi #hubvc de satamıyorum alıcı yok die yaygara yapıyordu millet bazı arkadaşlar 1 lot satışa koydu hemen satıldı sanırım birileri korku vererek ky nın elinde li malı topluyor bu fiyattan doğru mu anlamışız
Sent from my iPhone using Tapatalk
Holding hissesi de almıyorum bu yüzden...çorba yemek istemiyorum..et yemek istiyorum:) camlar da holding olacak.
Bu arada Trakyacam da son konsolide bilançosunu açıkladı...gayet iyi aslında...o zaman niye bu kadar satıldı son haftalarda...tuhaf işler...belli ki birleşme ile ilgili kokuyu almış birileri
dunyada artik bölünme kucuk start uplara yatirimla falan buyume populer hale geliyor. daha dogrusu geldi.
starbucks mesela start uplara yatirim yapiyor.
walmart tedarik zinciri start upina yatirim yapmisti diye biliyorum. bu sirketler bunlara yatirim yerine kendi bunyelerinde baskanlik falan kurabilirlerdi. o yolu secebilirlerdi ama o yatirim yaptiklari is kolunu disariya vermek ordan yonetmek istiyorlar olsa gerek..
bu calisan icin de iyi bir sey.
mesela 100 kisilik bir firmadasin yukselme ihtimalin 10000 kisilik bir firmaya gore daha yuksek. obur tarafta ister istemez kati kurallar vs olacak. asmak kolay degil.
birlesme ilginc biraz
soda içinde çok iyi olacak. kimi için 1 iyi olur, kimi için 3 iyi. sonuçta imkb 10 içine girecek. endekse etki etme gücü artacak. endekse etki etme gücü elde etmek isteyen gruplar ister istemez, mal toplamaya başlayacaklardır. cam şirketleri birbiri ile rekabet yapmayacak. yönetim masrafları azalacak, her birinin yönetim kurulu olmayacak, 5-6 muhasebe müdürü yerine 1 tane olacak, vs..
tüm şirketlerin f/k ları düşük, muhtemelen fiyat özellikle düşük tutulmaya çalışılmış. çağrı fiyatları düşük tutulmuş. haliyle bugünden sonra fiyatların yükselmesini beklerim. eminim ki herkes, elimde tüm grup şirketlerinden daha fazla olsaydı, diyordur. bir başka yönden baktığımızda; diğer hisseler daha toplu, en fazla ky nin bulunduğu hisse soda. yani almak isteyeceklerin(büyük miktarda) talep edecekleri hisse soda olacak. kararı çok olumlu karşıladım.
2 yıldır taşıdığım sodalari sattım. Yazık oldu hem bu güzel şirkete hem de benim zamanıma. BIST’te eşi benzeri yoktu.
Portöyümde soda ve trkcm var. soda aşağı , trkcm yukarı anlaşılan önümüzdeki günler çalkantılı olacağa benziyor. Henüz satmadım ama bu oyanaklık rahatsız edecek.