Genel Kurulda ARSA KONUSU mutlaka dile getirilmeli ve SORGULANMALI ! Küçuk ortakların hakki korunmalı..Bu yönde bir bilgilendirme ve acıklama yatirimcıların beklentisi evet...ytd
Printable View
Genel Kurulda ARSA KONUSU mutlaka dile getirilmeli ve SORGULANMALI ! Küçuk ortakların hakki korunmalı..Bu yönde bir bilgilendirme ve acıklama yatirimcıların beklentisi evet...ytd
bugün bilanço gelebilir
Bugunku hareket can sikici. 17.27'ye kadar gidip 1 tl asagi acildigi yere gelmesi tam sovmelik...
tamami kisisel goruslerim olup hicbir sekilde yatirim tavsiyesi icermez.
ACSEL in bu yılki temettü politikası hem sirket hemde ortaklar acısından olumlu olacaktir diye düşünüyorum..Sirket kârı dagıtmayarak özkaynak ve isletme sermayesi olarak YENI YATIRİMLARDA , SATIN ALMA ve ORTAKLIKLARDA ve SIRKETIN BUYUMESINI , GELIRLERINI ARTIRICI faaliyetlerde kullanabilir. Öylede yapacaklardır !.. Evet daha bir guvenle ve yeni beklentilerle ACSEL ile yola devam.. izleyip görelim..ytd.
Ben kendi adıma satmadım hiç..istedikleri baskiyi blofü hile entrikayı yapsınlar , yemez ! Kumda oynarlar ancak..Hatta es dost birlikte almaya devam..Kendi düsüncelerimdir. Ytd
Q1 gecen yilin 2 katiydi. Q2 de ayni sekilde devam edip 7.4 gelirse harika olur. Bu rakam ayni zamanda gecen yilin 9 aylik kari. bugun yarin gelir sanirim, hayirlisi.
Gelen kârın 1 milyonu kur farkı, 1 milyonu arsa değerlemeden gelmişti. O yüzden benim için bu bilanço çok önem teşkil ediyor.
Bu arada bu tahtada bu tarz hareketler yaşandığı zaman genelde ne kadar mal varsa süpürür götürürdü tahtacı. Patronlar sanırım oyuncu değişikliğine gitmiş. :)
Aynende öyle kardesim..Kimseyi korkutmak gibi bir niyetimizde yok ! samimiyetle yazılmiş sözler... Birazda uzun vadeli düşünüyoruz bu hissede...Sirketi taniyoruz yeterince..Arastırıyor inceliyoruz...takip ediyoruz her acıdan...yazıyoruzda zaten bunu ara ara..Sirkete, sirketin gelecegine güveniyoruz..Evet...es dost gelirlerimizle ..imkan dahilinde almaya devam...Asla USD , EURO almayız...Sadece TÜRK VARLIKLARINA VE TÜRK SIRKETLERINE yatirim yapıyoruz...ACSEL de bizim icin GELECEK VADEDEN , BUYÜME POTANSIYELI OLAN BIR TÜRK SIRKETİ ! Dogru yapip yapmadıgımızı vede haklı olup olmadıgımızıda zaman gösterecek tabiki ! Kendi kararimız ve düşüncemiz ...Gayet relaks ve sabırlıyız. Acelemizde yok...ytd.
Selamlar sevgiler..
Bu arada ACSEL de Haziran ayında DAHİLDE İSLEME IZİN BELGESI almış.
Bir tür ihracat tesvik sistemi.
Sirkete uluslararası pazarlarda rekabet gucü kazandıran , gümrük muafiyeti ve maliyet avantajı saglayan , ihrac urunleri cesitlendirme ve ihracat artışı saglama, ihrac pazarlarını gelistirme...gibi o sirkete bircok avantaj ve kolaylik saglayan bir belge...Sirkete gelecekte buyük katki saglayacaktır...sirket icin olumlu yeni bir gelisme...Hayırlısı...ytd
Ben bugun satis yaptim ve lotumu azalttim. Uzun bir suredir 1/2 hissede tuttugum portfoyu bugun 5e boldum. Acsel hisseleerimin 4te1i duruyor. Martta satabilsem harika olacakmis halbuki.
Derken bilanco geldi. Satis buyumesi guzel ama brut kar marjinda ciddi dusus var gibi.
4.8m beklentinin altinda, detayina bakmak lazim tabi
Benim de beklentimin çok altıntında kaldı ve üzülmedim değil… Paylarımı tutmaya devam edeceğim ama şirkette işlerin çok iyi gitmediği aşikar…
Tamamen kendi görüşlerimdir.
Satislarin maliyetinin alt kalemleri ilk madde ve malzeme ile genel uretim giderlerindeki artis isi bozmus. Bu tip seyler bazen ceyreklik olabiliyor. Ben 9 ayligi bekleyecegim amq boyle giderse hos bir isaret degil. Hayirlisi.
Evet. ACSEL de süphesizki küçük yatirimcilar olarak daha iyi bir 2. CEYREK bekliyorduk.. Ama görüluyorki klasik bilanco oyunlari ile beklemeye alınmış hissemiz.
Kârı düşük tutmak icin en KOLAY ve BİLDİK yöntemler olan ; DÜŞÜK KÂR
MARJI , URETIM ve SATISLARIN MALIYETİ , HAMMADDE ve GIRDI FİYATLARİ ve de KISA VADELI YÜKÜMLÜLÜKLER gibi bilanco kalemlerinin bazılarıyla oynanilmıs belliki..
SADET : Agalar ACSEL icin SEN BURALARDA BIRAZ DAHA BEKLE , BASINİ KALDIRMA COK , DIKKATTE CEKME , AMA BU BILANCOYLADA KENDINI KORU " BIZ YAKINDA SANA GELECEGİZ ! " demek istediler..
Evet . Bilancodan memnun kalmayıp dökulenlerin ve hisseden sıkılanlarin mallarınıda alıp hızlı bir sekilde hisseyi fiyatlayacaklardir !.. Film daha yeni baslayacak ACSEL de...tamamen kendi duşuncelerimdir ...izleyip gorecegiz...ytd
Bizim kimseyi korkutmaya niyetimiz yok ama birileri ACSEL de ısrarla küçuk yatirimciları korkutmaya ve hisselerini ele gecirmeye calisiyor ! UCUZ ve ZAVALLICA HESAPLAR ! HİC AHLAKİ ve VİCDANİ OLMAYAN...TICARETINDE ETIK KARAKTERI vardır..üc bes küçük yatırımcının KANINI EMEREK ...Kazanç saglamak..DELİKANLİ KARAKTERI degıl !
Yazık bu zavallılara...
Bu arada bu kıvranmalar ; karın agrısı , sancılar hokkabazlıklar belliki birseylerin dogum sancısı !..izleyip görecegiz onuda..ytd
Harekete başlayınca insana çektiklerini unutturan bir hisse[emoji4]
Haftalık usd
https://www.resimyukle.org/images/20...9cc3f44a19.jpg
Tekrarlanan oluşumlar sergiliyorlar.
Sanki 1 2 hafta daha var gibi
Işimiz beklemek. Yapacak başka bir şeyimiz yok
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir
SM-A107F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ölü ozanlar deneğine dönmüş burası... :)
ACSEL de harekete az bir zaman kaldı gibi evet..sanki bir hafta 10 güne kadar.. E HAREKETLENMESİDE GEREKİR ARTIK ! COK BEKLETTI , YATIRIMCILARI ve KÜÇUK ORTAKLARIDA COK SABRETTI..Karsıliğınıda almaları lazım..Böyle güzel paydaslara VEFA BORCU en azından !..
Gecen yıl Agustos son haftası baslayıp Eylül sonuna kadar yaptıgı çılgın harekete bakarsak ; bu yılda buna benzer bir hareket ümidi ve ihtimali heyecan vermiyor degıl...izleyip görelim..ytd
Tahtacı sağ olsun ne zaman düşürse ekleme şansı veriyor. minumum 3 sene daha elimde tutacağım.
16.xx çok takıldı bir tarafa kesecek de kararsız kazım..geçen yıl gitmeden önce bayagı bir aşşagı salmıştı..yine öyle birşey yaparsa kaçırmamak lazım bu düşüşleri..bol şanslar
Bakıp incelediğimizde BIST te piyasada 5 Milyon civarinda dolasimda hissesi olupta fiyatı 20 TL nin altinda olan ACSEL den baska neredeyse hic sirket kalmamış. Dolasımda 5 Milyon civarinda hissesi olan sirketlerin hisse fiyatları 20 ile 30 arası , 3..4 Milyon ve daha az olanlarında cogu 30..40..lı ve daha yukarı fiyatlarda hep...ACSEL de de haksız yere ve baskıyla bu ertelenmis ve gecikmiş fiyat farkı mutlaka kapanacaktır..ytd
Bu arada her ne kadar is alanı ve sektoru farklı olsada yine grup sirketlerinden PAMEL i ornek verirsek ACSEL de de bize bir fikir verecektir..
Evet görulecek ki piyasa oyuncuları yada ACSEL in icinde oldugu grup diger sirketleri one almış ACSEL i sona bırakmıstır ki artık ACSEL inde zamanı geldi..PIYASA bunu görüp fiyatlayacaktır..EL MAHKÛM !
PAMEL :
SERMAYE : 31.095...000 PIYASADAKI HISSE SAYISI 6.5 MILYON , KÂR : 4.670.000 FIYATİ : 41.5..
ACSEL :
SERMAYE : 10.721.000 , PIYASADAKI HISSE SAYISI : 5.5 MILYON , KÂR : 4.831.000 HISSE FIYATI : 17...
(Degerler 6 aylik bilancoya gore ve yaklasık olaraktır. ) ytd
PAMEL :
SERMAYE : 31.095...000 PIYASADAKI HISSE SAYISI : 6.5 MILYON , KÂR : 4.670.000 FIYATİ : 42.12
ACSEL :
SERMAYE : 10.721.000 , PIYASADAKI HISSE SAYISI : 5.5 MILYON , KÂR : 4.831.000 HISSE FIYATI : 17..20
Farklı sektorde 2 ayrı VERUSA GRUBU SIRKETİ.
Evet , bu tabloya göre karsılastıriıp ve degerlendirdigimizde ise ; ACSEL in fiyatının PAMEL in fiyatından yukarda yada en azından yakın fiyatlarda olması gerekir..
Bu durumda da ; ya PAMEL pahalı yada ACSEL cok ucuz ve baskılanmış diye düşünülebilir.. Bakalım makas daralacak mı , eşitlenecek ya da gececek mi ?
Bunun icinde ACSEL de sırketten ( arsa satışı , yeni satin alma , yeni is anlasması tesvik , yeni sektör yatırimı gibi ) mutlaka bir haber acıklama gelmesi gerekiyor..izleyip görecegiz daha buradayız...ytd
Bütün indikatörler çıkışı işaret ediyor. Golden Crosslar seni çağırıyor...
tamam anladık çok iyi tahtacısın ve işini de çok iyi yapıyorsun.
Bizim gibi küçük Ky'ye kendini ıspatladın... ama artık sal bizi Pala!. 😅🤗
Bu şirketi kim alıp satıyor? Günlük bu marjlara inanan var mı gerçekten?
At koşturuyor...
Kimsenin bir şey yazmaya mecali kalmamış. Eskiden buralarda kidemli arkadaşlar at koşturur, yorumlar, değerlendirmeler havalarda uçuşurdu.. Hey gidi günler hey.. :)
Yazsan ne olur be arkadaşım, tahtacının umrunda değil. Şirket satışları da karıda her zamanki gibi yükseliş devam. Hacim yok trend yok oyuncu yok tahtada. Tahtacı 40 50 bin lot satıp(vakıf) en az 40-50 kademe alttan yerine koyuyor. Sağlam biri gelecek ki gitsin ya da güzel bir haber! Şahsım adına 3 yıldır taşıyorum. Kesinlikle ytd
Ne b.ktan bir hisseymiş bu böyle.
Tepki yükselişi bile yaptırmıyorlar, hakikaten ilginç.
8.90 ın üzerinde ( yaklasık 9 civarı ) bir dolar kuru ile 9 aylık bilanco degerlendirmesi olacak..Satıslarının yaklasik % 86 sı ihracata yonelik...
Bu durum hem 9 aylık bilancoya hemde yil sonu bilancosuna Kambiyo geliri olarak haliyle pozitif yansıyacak..Kac gündür takaslarda 2. sıradaki kurum hisse artırıyor..
Birileri baskıyla korkuyla küçük yatırımcıdan hala hisse kapmaya calışıyor ! ÇOK KORKTUK ÇOK ! Bu fiyatlardan hicbir Acsel yatirimcısı cok zorda kalmadıkça hisse satmaz artık..Ancak kendi kendilerine islem yaparak izlenim vermek..
Ekim ayı ACSEL icin Eylul ayindan cok daha iyi olacak... Ertelenmis baskilanmiş fiyatlamalar artık gerilerde kalacaktır..izleyip görecegız ...ytd
Hissede su an yasanan tam bir AYI TUZAGİ formasyonu..
Yeterki kuresel bir kriz ve BIST te bir bozulma olmasın..Hızla hak ettigi fiyatlarına geri dönecektir...Boyle sirketler BIST te parmakla gösterilecek kadar az artık...ytd
Bu haftanın gözdesi olabilir. Cuma günkü yükselişle yeni taşıyıcılar eklendi hissemize. Yeni misafirlerimizi hangi durakta bırakacak acaba . Yada kendileri hangi durakta inmek isterler.
https://resimyukle.org/images/2021/1...83f189e047.png
Destekten tepki verdi
Alttaki 2 indikatör dip yaptığında fiyatlar da dip yapmış yükseliş trendinde.( İşaretli yerler)
Elde bir de takoz formasyonu.
Vaktimiz çok Ömrümüz oldukça
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir
Evet. Yeniden bir güncelleme yapalım dedik. Cok basit ve anlasilir sekliyle yine..Bir korelasyon , karsilastırma..Anlayan anlar !
ACSEL
SERMAYE : 10.720.000
KÂR : 4.831.000
PİYASADAKI HISSE SAYISI : 5.547.000
FIYATI : 15.60
BURCELIK
SERMAYE : 8.424.000
KAR : 91.000
PIYASADAKI HISSE SAYISI : 4.440.000
FIYATI : 21.8..
SEKUR
SERMAYE : 13.880.000
KÂR : 6.200.000
PIYASADAKI HISSE SAYISI : 5.456.000
FIYATI : 20.30
SANIFORM
SERMAYE : 13.202.000
KÂR: 7.800.000
PIYASADAKI HISSE SAYISI : 6.306.000
FIYATI : 22.10
PAMEL
SERMAYE : 31.95.000
KÂRI : 4.670.000
PHS : 6.500.000
FIYATI : 54.90
EKÜRİSİ PAMEL zaten ayrı bir olay..piyango ona vurdu. Aynı durumda ACSEL de olabilirdi...
Liste uzayabilir..Bu sirketlerin en büyuk ozelligi degisik sektorlerde olmalarina ragmen rasyolarinın yakin benzerlik gostermesi. En ilgincide neredeyse tamamı nın 6 aylık kârı sermayesinin yaklasik yarısı kadar..piyasadaki hisse sayilarıda birbirine yakın..Kaldı ki PAMEL ve BURCELIK te karlılık oranlar ı daha kötü...
Sadet : ACSEL in bu tabloya göre su an en basitiyle 21...23...lü fiyatlarda olması gerekiyor ..Piyasa dinamikleri mutlaka bu durumu görüp fiyatlayacak aradaki bu asimetrik farkı kapatacaktır !...izleyip gorecegiz..ytd
takibe aldim seni acsel..