Originally Posted by
alicemal
Bu tarikat imamları(bu tarikatların arkasında abd-israil-ingiltere var) tarafından şartlandırılmış kesimin bir kısmı özal ailesine oy verdiler. "özal iyi çıkmadı akp ye oy verelim dediler. akp de iyi çıkmadı makepe ye oy verelim" diyecekler.
Bir cümlene katılmadım, Arab'ın ilkel dini demişsin. Görüşüme göre Musevilik, Hristiyanlık, Müslümanlık, Budizm gibi bildiğimiz dinler gerçekte iyi ve doğrudur. İnsanları doğru yola teşvik etme amaçlıdır ve ihtiyaç üzerine kötü dönemlerde çıkmıştır.(halada yeni dinler çıkıyor, ihtiyaç arttı.)
Kötü olan din kitaplarını kendi çıkarları doğrultusunda kullananlar.
Benim düşüncem böyle.
kelebek'inde bence bir hatası var. Araba veya başka bir soya hakaret edince ırkçı olmazsın. Irk ve Soy ayrı şeylerdir. Araplar bir soy dur. Çinliler, Kore'liler, Türkler, Almanlar, İsrailliler birer soydur. Ama çekik gözlüler bir Irk dır ve içlerinde Japon, Çin, Kore, Moğol, gibi onlarca soy vardır. Orta doğu bölgesi halkları toplamda Irk dır, içlerindeki Arap, Kürt, İsrailliler(ibraniler), Filistinliler, İranlılar, Afganlar ise soydur. Avrupalılar aslında Afrika ırkındandır(melezleşmeleri saymazsak) ama Alman'dı, İtalyan'dı birer soydur.
Hali ile Serap bir Irk'a değil, Soy a eleştiri yapmış. Tabi arap soyuna laf atması doğru olmadı çünki bu topikte laf atmaları bi tek ben ediyorum. Oda soy olarak bir tek ibranileri hoş görmüyorum. Diğer soylarla sorunum yok, her soyda kötüler, iyiler var.
Benim görüşüm böyle. Akademik görüş farklı olabilir, kimin umrunda.