İnanıp inanamak size kalmış ...Olay 2007-2008 tarihlerinde yaşandı...Konu da dediğim gibi kapandı....
Printable View
O kadar da değil denilen herşey oluyor. Olmaz denilen herşey oluyor. Sade vatandaşların bir kısmı da almış. Geri alırlarsa onlardan alacaklar. Yandaş kısmı planlıdır zaten. Kim olduklarını açıklamayacaklar. Hesap da sorulamıyor. Bir haber var belki ABD'den. Alel acele yapmak zorunda kaldılar bu operasyonu. Anlaşılırsa hata oldu der kapatırız konuyu demişlerdir. Bunların söylediği harften şüphe duyarım ben bırakın kelimeyi cümleyi açıklamayı.
Selamlar Rok Rom ortaya karışık bir şey yapar artırmaya izin yok bence Glp yi 20.75 den fonlar böyleliklen artırmadan artırmış gibi olur ben böyle bekliyorum Ergun diler bugünkü yazısına baktım medya inşaat sektörü bu dolar krizini kaldıramaz diyor yapısal reform her neyse şart diyor. Medya el değişirken usd ile kredi kullanırken usd ile peki gazateler usd ilemi satılıyor memlekette. Yemeği yerken kimse bizi sofraya davet etmedi ama hesabı ödemeye köşe yazılarıyla davet ediyorlar Bilinmiyen cisim (Herkes biliyor da işimize gelmiyor)son tahlilde hızlan yaklaşıyor.
Alel acele yapmalarını gerektiren bir durum olmalı. Yoksa bu konuda ustalar usulünce yaparlardı. Her şey mümkün artık hiçbir şeye şaşırmamak lazım.
Önce emeklilere sonra çalışanlara maaş ödenemeyecek dedim komşuma yok artık dedi. Bayram öncesi maaş alamadı emekli. Bayramdan sonra taze basılmış banknotlarla ödendi maaşlar.
Neyse reis büyük adam. Bu da geçer dedi. İçim ferah şu an :)))
halkbankasında yanlıs kurdan satıs yapılmıs dıye bır soylentı var .6 yerıne 3 yazılmıs .
Bloomberg de otomobil satışları üzerine program var. Konuklardan biri coşup gerçekleri konuşmaya başlayınca sunucu hatun panik yaptı araya gitti :-) Arada ayar verdi yönetmen..körler sağırlar ağırlara devam..
Satışlar %30 azalmış ki bence daha fazla..80.000 TL lik orta segment araba 125.000 TL olmuş..kimse almıyor..niye alsın 125.000 TL te ikinci elde çok daha üst s3gment donanımda 1-2 yaşında 30.000 km.altı araba alır..
İkinci el pazarı zaten coşmuş Ekime kadar da artar dedi..
Özetle akaryakıttaki konuttaki gibi ötvde birşeyler bekliyorlar, ama %65 i ithal oto olduğundan, idare cari açık artmasın dolar çıkışı olmasın diye bizi görmüyor diye sızlanıyorlar..yıl sonuna doğru sipariş vermeyeceklermiş verirlerse ellerinde patlarmış..mevzu yine kur..
Ama sunucu kızın paniği görecektiniz ;-)
Bu yıl 8 milyonluk nüfusuyla İsviçre sıfır araba satışı bizden çok dedi...çok ilginç..geçen sene 980.000 miş satış bu sene 680.000 dedi..çoğu da filodur..birkaç filo da patladı galiba
Halkbank kamuyu aydınlatmış. Sistemsel hata oldu kısıtlı sayıda işlem var. Tehlike yok içimiz dışımız gayet iyi korkmayın demiş.
Sade vatandaşın aldığı doları geri alacağız diyor. Büyükler bizim aramızda sır kalacak siz karışmayın diyor.
Ben böyle anladım okuduğumu.
-300.000 araç..araç başı ortalama 50.000 vergi olsa..15 milyar eski parayla katrilyon vergi kaybı..doğru mu dedim..6 sıfıra hala alışamadım..
15 katrilyon=2.3 milyar dolar vergi kaybı
Krizde insanlar lüks tüketimden ve alternatifi olan harcamadan keser..oto konut giyim tatil sigortacılık özel eğitim...sonra banka küçük orta işletmeler..kan kaybında kollara bacaklara giden kanın merkezi iç organlara yönelmesi/yöneltilmesi gibi.
İlk yardımın ilk kuralı şoku önlemektir.Solunum, nabzın devamı ve kan kaybının durdurulması..
T.Telekomda bankalar anlaşmayı kabul etdi denildi ama etmemişler!
"İşletme süresinin bitmesine 8 yıl kaldı. Sözleşmede; şebeke ve teçhizat kullanılır halde ve şirketi "borçsuz bırakma yükümlülüğü var. Şirketin borçları kapatılıp devlete iade edilmesi gerek. Bilinenin aksine bankalar henüz anlaşmayı kabul etmedi! Sözleşmenin değişmesini istiyorlar ve mevcut haliyle devralmıyorlar.
Şirketin haziran sonu itibarıyla bilançosunda 3.2 milyar dolar değerinde borç var."
https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarl...madim-2602459/
Bu sabah elektriğe konutlar için %9 , iş yerleri için %14 zam geldi. Geçen ayda da benzer oranda bir zam yapılmıştı.
Şurada garip bir haber gördüm 52 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile maliyenin bankadan veya döviz bürosundan döviz çekip evine koyanları evinde ziyaret edebileceğini ve gerekirse cezai işlem yapabileceğini iddia ediyor. Mevcut yasalar çerçevesinde bana çok inandırıcı gelmiyor. Ama yazıyı kaleme alan kamuoyunca bilinen bir yeminli mali müşavir.
https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarl..._campaign=feed
Forumda özellikle bu başlıkta deneyimli mali müşavirler var. Yukarıdaki yazıyı yorumlamaları mümkün mü?. Geçmişte benzer bir konuyu gündeme getirmiştik ama durum bu denli ete kemiğe bürünmemişti.
Özellikle Maliye ve Hazine'nin birleştirilmesi hukuki olarak maliye'ye aslen Hazinede bulunan Türk parasını koruma kanunu yetkilerini aynı etkide kullanma izni veriyor olabilir. Yani nereden buldun yasası kurumların birleşmesinden sonra döviz için istisnai olarak kapsam dışı kalabilir mi?
yenebilecek adam gibi baldo pirincin kilosu minimum 10 tl civarı olmuş.. üstü var altındakilerde pirinçmi emin olamadım...
makarnamı stoklarsınız bilmemde durum bu... pazartesi rakamlarla ne kadar oynamışlar bakarız...
hesaptakileri geri almışlar, hiç işlem olmamış gibi bulmuş millet hesabını diyorlar...
Halkbank benzeri olay ING de de olmuş.!!
Onunki 4,89 satış imiş...
Twitter da rastladım ekran görüntüsüne.!!!
Dow dolar cinsinden 10 yıldır boğa, altın cinsinden 7 yıldır boğa...
Neresinden bakarsan bak boğamız iyice semirmiş kesimhane zamanı gelmiş artık.
Döviz satın alan için evet, eve koymana gerek yok, satın alman yeterli. Hani sana dağıtılan kgf lerden tut dağıtılacak olanlar da dahil.
Adamlar kısaca şunu demek istemiş, paranın vergisini algısını ödemediysen gidip döviz alma. Döviz alırsan seni incelerim. Mesela elden kira alan ev sahipleri, kayıt dışı gelirler vs. vs.
Demek ki bundan sonra döviz alırsan bu paranın vergisini verdin mi, kullandığın kredi şartlarına uydun mu falan sorgulamaya muhatap kalırsın diyor.
Döviz karaborsası oluşturmanın ilk adımları olabilir.
Halkbank açıklama yapmış zaten, itiraf etmiş olayı:
https://mobile.twitter.com/Halkbank/...041202694?s=19
ING olayı trollük gibi
Ben olay esnasında ING internet bankacılığından kontrol ettim, kurlar normaldi
Paylaşılan ekran görüntüsü başka bir siteye ait, muhtemelen o site ile alakalı bir konu, şu anda da ING kurlar hatalı orda:
https://dovizborsa.com/banka/
olay sadece halkb de olmuş sanırım güncellemeyle alakalı bir durum altında buzağı aramaya gerek yok
Halkbank’ta ucuza dolar satıldı
Halkbank’ta ucuza dolar satıldı
Dün akşam saatlerinde Halkbank'tan ucuza dolar ve euro satıldı. Bankada doların fiyatı 4 TL'nin altında, Euro'nun fiyatı ise 4.5 TL'nin altında gösteriyordu. Halkbank durumun sistemsel bir arızadan kaynaklandığını söyledi. Saat 23:30 sularında kurlar normale döndü.
Kur dalgalanmalarına Halkbank sitesinden döviz kurlarını takip edenler şaşkınlığa uğradı. Sitede dolar 4 TL’nin altını, euro ise 4.5 TL’nin altını gösterdi. 23.32 itibari ile dolar kuru serbest piyasaya yakın seviyesine döndü.
Alan oldumu arkadaşlar ben yeni gördüm başkanım sen almışsınır 😊😊
Güncellemeye inanmıyorum. Var altında buzağı. Acele gerçekleştirmeleri gereken bir operasyon oldu bu. Operasyon anına denk gelen halkın aldığı doları geri alıp olayı kapatıyorlar. Başka kimler aldı, bankada ne kaldı ne bileceğiz. Hesap sorun bakalım kime soracaksınız. Kim denetleyecek. Bu olay da böyle kapanıp gidecek. Olmaz denilen her şey mümkün artık.