CDS 428, +%1,84.
460 üzerinde alarm çanlarý yine çalar.
Printable View
CDS 428, +%1,84.
460 üzerinde alarm çanlarý yine çalar.
"..Selvi, Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn McKinsey'den fikri danýþmanlýk hizmeti alýnmayacaðýna iliþkin verdiði kararý hatýrlatarak, yerel seçim öncesi muhalefetin kozunun elinden alýndýðýný ileri sürüyor yazýsýnda. Öte yandan kampta fiyat artýþýnýn öncelikli gündem olduðunu ifade eden yazar, Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn ekonomik krizin gündemden düþürülmesi ve halkýn pahalýlýktan þikâyetine son verilmesi için her türlü tedbirin alýnmasýný istediðini, Ekim ve Kasým aylarýný çözüm açýsýndan hayati bir dönem olarak gördüðünü, Erdoðan'ýn "Bizim dönemimizde bu ülkede ekonomik kriz yaþatmamakta kararlýyýz" dediðini iddia etti.
Selvi, hafta içi enflasyonla topyekûn mücadele süreci baþlatýlacaðýný duyurarak, fiyatlama, indirim ve stokçulukla mücadeleye giriþileceðini, Hazine ve Maliye Bakaný Berat Albayrak'ýn ise "Elinizi taþýn altýna koyun" çaðrýsý yapacaðýný kaydetti. ..."
Tekrar baþa sarýyoruz, daha sýk sýk yaþayacaðýz.
Yumuþak iniþ senaryosu bizim için imkansýz ama onlar hala umutlu, umut azaldýkça iþler çirkinleþecek.
http://www.paraanaliz.com/2018/ekono...silacak-26834/
Mckinsey'den ayrýldýk mý, belki ayrýlmamýþ da olabiliriz.
Hocam iyi niyetli yaklaþýmýnýzý anlayabiliyorum, fakat bunlar sandýðýnýz gibi baþýný sokacak ev arayan garibanlar deðiller.
Kiradan kurtulmak isteyen adam bitmiþ veya birkaç ayda bitecek inþaattan ev alýr, 3-5 yýl sonra teslim edilecek rezidanslarýn peþinde koþmaz.
Bunlar lüks ile etrafa hava atmayý seven rezidans goygoycusu.
Ha tabi ki ne olursa olsun insanlarýn kazýklanmasý hoþ bir durum deðil, lakin "devlet el atsýn" diyerek kendi zararýný halkýn sýrtýna yüklemek daha nahoþ.
Sonuçta bir riske girmiþsin, ve risk gerçekleþmiþ. Yapacak biþey yok.
Ev denen þeyin "al parayý ver çokomeli" þeklinde alýnmasý gerektiðini herkes öðrenmeli.
Bu inþaat furyasýný körüklemek için bizim paralarýmýz TL mevduatta % 6 gibi akla ziyan faizlerle eritildi.
Artýk daha fazla bedel ödemek istemiyoruz. Ýnþaatçýlar batarken ucuz krediyle beleþ ev sahibi olmak isteyenler de batsýn, maketten hayal satýn alanlar da batsýn, acýmýyorum.
Bize kim acýdý þimdiye kadar?
Arkadaþlar MCKinsey aslýnda Abdülhamid tarafýndan amerika yý icten fethetmek için kurulmuþ derseler inanacak güzel insanlarýmýz var. Açýlýmý da Milli Cihat Konseyi falan derler. Haber geldimi iptal durumu için.
*enflasyonla mücadele çerçeve toplantýsý yarýn 13.00'te istanbul'da yapýlacak-bloomberg ht
Almanlardan beklenen destek de gelmiþ bu arada :)
https://www.bloomberght.com/haberler...i-tavsiye-etti
Ýþte bugün konkordato ilan edenler
http://www.patronlardunyasi.com/habe...edenler/211266
Dolarýn çýkýþýndan bize ne diyen lahana beyinli AK yalayýcýlara armaðan olsun , darýsý tüm eþ, dost, ana ,baba , çocuk ve bilimum yandaþlarýnýn baþýna. Beter olmadan yeter olmaz , ne zaman ki Dolarýn çýkýþý bize çok kodu derler o zaman belki acýrýz da ekmek alsýnlar diye sadaka niyetine 1 Cent atarýz önlerine.
Þükürler olsun ki yerli ve milli basýnýmýz sayesinde neyse :drunk:Alýntý:
@yeniakit
McKýnsey’in kirli çamaþýrlarý ortaya çýkýyor https://www.yeniakit.com.tr/haber/mc...or-527276.html …
Fahiþ fiyatla ürün satan 114 firmadan savunma istendi
Ticaret Bakanlýðý 114 firmadan fahiþ fiyat artýþlarýyla ilgili savunma istedi.
http://www.patronlardunyasi.com/habe...istendi/211278
Enflasyonu sopa gücüyle düþürmeyi düþünen zihniyet Dolarý nasýl aþaðý çekmeyi düþünür orasýný da siz Dolarcý forumdaþlarýn hayal dünyasýna býrakýyorum.
Fizikte etki tepki prensibini herkes bilir sanýrým, piyasalara bu þekil baský yaparsan piyasanýn da TEPKÝ prensibi iþler iþte o zaman bunlarý deðil Mckinsey feriþtahý gelse kurtaramaz.
Dolar battý balýk yan gider formasyonu var....Piyasalara baský polisiye tedbirle ekonomi yönetiminin sonuçlarýný 2019 da göreceðiz... Mckinsey ile anlaþma devam ediyor sanýrým adam sadece seçmen gazý aldý hepsi bu....
Hayýrlýsý bakalým.......
Tavsiye kararýna konu kredi tutarý 400 milyar lira
Türkiye Bankalar Birliði (TBB) Baþkaný Hüseyin Aydýn, bankacýlýk sektörünün toplam kredileri içindeki payýnýn dörtte biri olduðunu, bunun da 400 milyar TL'nin üzerinde bir rakama denk geldiðini söyledi.
http://www.patronlardunyasi.com/habe...ar-lira/211280
Ýyi güzelde bu parayý saðlayacak bankalar gerekli kaynaðý bana %26 keriz Tl faizi vererek mi bulacak ! Peki sonra iþler istedikleri gibi gitmez zorla yüzdürülmeye çalýþan bu gemicikler batarsa daþþ ! gibi bankalarý kim kurtaracak ? Valla benden yana ne halt ediyorlarsa etsinler izin verdim gitti benim risk sýfýr riski olan düþünsün.
Benim 20 yýllýk maketten satýþ davam için demin yargýtay kararlarýna baktým.Hani 20 yýldýr bu kadar maðdur var yargýtay kararlarýnda bir deðiþiklik var mý diye.15 .hukuk dairesi bakýyor bu iþlere.2017 yýlý bir karar buldum,inþaatýn yarýsý bitmiþ,müteahit batmýþ,ev alanlar da benim gibi tapu da almýþ.Sonuç ayný laflar tapular iptal arsa sahibine geri verilsin,zaten bu tapularýn uyduruk tapu olduðunu bilecek durumdaymýþýz.Ulan ben ne bileyim senin tapu dairesinden yaptðýn satýþýn dolandýrýcýlýk olduðunu avukatmýyým,hakimmiyim.Zaten hoþ bizim projede maðdur bir kaç avukat hakim de vardý ya neyse.Valla davayý takip etmiyorum sinirlerim bozulmasýn diye 20 yýl sonra gene sinirim tepeme çýktý :)))))))) Seneye siz bu batýk inþaat furyasý bu hýzla devam etsin , görün banker faciasýný ortalýk nasýl toz duman olacak.Cidden bizim memlekette hak hukuk palavra,devlet dediðin sanki vatandaþa tuzak kuran bir müessese.
Neyse sinirden yanlýþ topiðe yazmýþým,emlak topiðine yazacaktým,silmiyeyim gene de belki birilerine faydasý dokunur,idare edin arkadaþlar artýk.
Çin yuaný ile altýnýn ayný anda aþaðý kaymasý Çin'in bir hamlesi olabilir mi?. Amerika'ya bak yuaný altýna peg ettim. Deðerli dolarýnla apýþýp kalýrsýn mý demek istiyor.
Eðer Çin altýn ile yuaný benzer þekilde deðer kaybettirecek (veya deðer kaybetmese de paralel hareket edecek þekilde ayarlayabilmesi gibi) bir güce ve stratejiye sahipse Amerika bundan zarar görebilir.
08 Ekim Pazartesi 17:12 ABD HAZÝNESÝ: ÇÝN YUANI'NIN DEÐER KAYBINDAN ENDÝÞE DUYUYORUZ.
Forumdaþlar bu ilk kez olmuyor. Geçmiþte de çeþitli devlet projelerine iþsizlik fonundan kaynak aktarýldý. Þu anda bu konu medyaya düþtüðü için sanki yeni bir þeymiþ gibi düþünülüyor. Uzun süre (yap iþlet devretlerden önce) buradan ya çok düþük faizli ya da SIFIR faizli kaynak çeþitli projelere aktarýlmýþtýr.
Bu para TL olarak 5-6 sene önce de 110-120 milyar TL civarýndaydý. Normal faiz ile nemalansaydý çoktan 200-250 milyar TL'ye çýkacaktý zaten. Ýþsizlere bu zaman zarfýnda bu kadar ödeme yapýldýðýný pek düþünmüyorsunuz herhalde.
Bülent Tezcan: 12 Ekim'de Brunson'ý býrakacaklar
Gene dediklerinin tersimi olacak acaba.Býrakmayacaklar mý :)
Bence en son operasyonda iþsizlik fonunun teorik olarak bir zararý yok. Zira tahviller takas edilmiþ. Yani iþsizlik fonu elindeki o uzun vadeli tahvile zaten uzun süre %10 gibi bir faiz alacaktý. Þimdi de ayný faizi alacak.
Ancak geçmiþteki uygulamalarda çok daha spekülatif hareketler vardý. Sýfýr faizli veya çok düþük faizli olarak iþsizlik fonundan altyapý projelerine kaynak aktarýlýyordu.
Bence geçmiþteki uygulamaya göre þu anki planlama *nispi* olarak daha masum.
NOT: yine de bu tür bir iþlemde tcmb devreye girmedi ise (detaylarý bilmiyoruz) Hazine üzerine ek bir yük binmesi olasý. Bunu hangi enstruman ile planladýlar bilmiyoruz. Ama umarým tcmb iþin dýþýndadýr. Zira tcmb'nin iþin içinde olmasý Hazine'ye ek yük binmesinden çok daha kötü bir senaryo olurdu.
Bu fon Kemal Derviþ döneminde kurulmuþtu deðil mi? Adama hergün hakaret ediliyor, kurduðu fonda birikenler de afiyetle yeniyor.
MI MAX 2 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Býçaðýn bir de keskin tarafý var. Bu paranýn tamamý istihdam üzerinden alýnan vergiler ile biriktirildi. Yani bir bakýma istihdamýn üzerindeki maliyet yükü sistematik olarak arttýrdý. Bunun Türkiye'ye toplam maliyeti (rekabet gücünün zayýflamasý, iþçilik maliyetlerinin artmasý v.b) belki çok daha fazladýr.
Oraya doðru gidiyoruz .
GSMH sürekli düþüyor dolar bazýnda ve enflasyon artýyor durmadan.
Mahfi Eðilmez slumpflasyon yaþýyoruz iddiasýndaydi sanýrým.
General Mobile 4G cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.