Malesef endeksten 3.gundur negatif ayrismaya devam. Ama bekliyoruz ,Umarım bir bozulma yoktur formasyonda
Printable View
Malesef endeksten 3.gundur negatif ayrismaya devam. Ama bekliyoruz ,Umarım bir bozulma yoktur formasyonda
[QUOTE=fenerbahceli;5157046]Malesef endeksten 3.gundur negatif ayrismaya devam. Ama bekliyoruz ,Umarım bir bozulma yoktur formasyonda[/QUOT
bu düşüşle yükselişin bittiğini söyleyemeyiz..hacımın düşük olması bu hareketin kar satışları olduğunu anlatıyor. fiyatlar cazip olunca
alımlar gelir ve yükseliş tekrar başlar. ana trend kırılmadıktan sonra uzun vadeli yatırımcı için sorun olmaz..
daha önce uyardığım takoz malesef işlemiş.umarım kısacıların canı yanmamıştır...takozun hedefi 42 civarı olsa da trendini koruyacağını düşünüyorum hissenin...bilançosu mükemmel gelecek çünkü...bu düşüşte zincir mağazaların beyaz eşya satışının engellenmesi mazeret olarak kullanıldı zannımca...trend dibine yaklaştıkça orta-uzun vadeciler için toplamaya mazeret olabiliyor...trendi bozmadıkça bu düşüşler fırsat olabilir YATIRIMCI arkadaşlara...
https://i.hizliresim.com/wt4ocF.png
takoza çok fena taktın. bu senin çizdiğin yükselen takoz değil. yükselen takoz ile alçalan takoz arasındaki farkı öğrenmen gerekir.
"hem yükselen takoz hem de trendin korunması olmaz" bin defa da olsa olmaz. yükselen takoz yükselişi sonlandırır. görüntü
alçalan kama dır.(alçalan takozun daha hızlı gelişenidir. satıcılıar acelecidir. bu nedenle güçleri çabuk tükenir.) görüntüsünün
aksine gelecekte yükselişin devam edeceğine işaret eder.( yüzde seksen ihtimali)
senin derdin ne arkadaşım,polemiğe girmeyeceğimi söyledim sana...ben yorumumu yaptım,sen de yapmıştın...senin ki tutmadı...takozla ilgili gerekli açıklamayı yaptım,sen ısrarla kafanın dikine devam ediyorsun..takozların yükselen üçgene benzediğini biliyorsundur zaten...turuncu çizgilere odaklan,ben uyardıktan sonra turuncu takozu kırınca her gün aşağı inmedi mi hisse...senin yükselen üçgen teorin kısa vade çöp olmuş olabilir,ama trend bozulmadı orta vadede...ayrıca bırak şu kompleksi ve öğretmen edalarını...yorumunu yap,varsa uyarın uyarını yap -ama bana değil foruma...ben senin yüce üstatlığını ve bilgini sorgulamıyorum,sen de sorgulamayı bırak beni...
yükselen takozla ilgili sana bi foto daha atıyorum,bir daha bilgillerini gözden geçir ya da geçirme o sana kalmış...
https://i.hizliresim.com/cIhWQP.png
Vestelin gaziyla gitme vesbecim. Hadi 50 üstü artık yav
Neyse salinca 49.60 tan zararsiz verdim :) İns çok çıkar kazanirsiniz arkadaşlar
Yaklaşık 150 milyon dolarlık ihracat için dahilde işleme izni almış ocakta. Önümüzdeki dönemde işlerin yolunda olduğunun bir göstergesi bu. Kapasite de iyi. Fakat zayıf döviz kuru, 1. Çeyrek için karı baskılayacaktır. Dikkat edilmesi gerek.
Bilancomuz geldi hayirli olsun hepimize.
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2020 yılı karı 1.331.308.000TL
2019 yılı karı 568.072.000TL
Geçen yıla göre karını %134 artırmış maşallah güzel kar Allah bereket versin..
Fk 7 ye düşmüş. 10 a çekerler ise fiyat 69 olur. Burada bırakırlar ise çok ucuz kalır. Yarın direk tavana kitlemesi lazım.
Bakalım hayırlısı. Gerçi böyle hareketleri yok sanırım vesbe'nin. Ben ucuz ve 1 milyar üstü kâr beklediğim için aldı idim. Beklediğimden de iyi kâr gelmiş. Bir de ocakta yine sağlam miktarda diib almış. Çok iyi.
4,5 lira net temettü verme potansiyeli var bu yıl ki kârdan. Verecekse fiyat aşağıya gelsede olur.
"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
[emoji120]
SM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ömer KARAMAHMUTOĞLU'ndan analizler...
https://twitter.com/omerhankrm/statu...06896817766411
#VESBE Satışlar geçen seneye göre %35, Brüt kar %104.2, Favök %98.4, Net kar %134.4 artmış Yangın Brüt kar marjı %6.5, Favök marjı %6.2, Net kar marjı %6 artmış. Karlık/Büyüme şahane. %51.6 Özsermaye karlılığı, Özkaynaklarda bir önceki çeyreğe göre %42, geçen seneye göre %86 artış
Net Borç/Favök geçen sene 0.74, bu sene 0.67 Oldu Aktif Karlılığı %20. Cari oran, Likidite oranı hepsi iyi. PD/DD 2.83. Bu Özsermaye Karlılığına (%51.6) göre #VESBE'nin gerçekten hala ucuz bir şirket olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Tüm yatırımcılarına hayırlı olsun. Nefis
Sn. Tokkan hocam da burda olsaydı keske bu günde emekleri büyüktü, umarım yakın zamanda döner kendisi.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kâr harika, tüm ortaklara hayrlı olsun
Kar güzel hem de çok.
Ama dikkat yarın. piyasa 1276000 bekliyordu zaten (iş yatırım)
Beklenti satın alınır gerçekler satılır
Uzun zamandır da yükselişte
Dikkat
http://rapor.isyatirim.com.tr/2_20210121144223194_1.pdf
Yok artık sıkıntısı buymuş
Milletin elinden mallarını almakmis en az 100 TL oldu beklentim fk 14 15 rahat olabilir
Bendeki beklenti de 100 ₺
Ama yarın ve kısa bir dönem için dikkat.
Nakit akış kötü gözüktü gözüme.612m net kara karşılık işletme faaliyetlerinden 200m nakit gelmis. Vesbede alışık olmadığım bi durum.
Ciro çok iyi, kar çok iyi 🙂 hayırlı olsun bilançomuz.
Eskiden cok merak ederdim, "madem bu kagit bu kadar kaliteli, nicin hisse fiyati 4-5 kat artinca yuksek kar acikliyor" diye.. Artik merak etmiyorum...
Geldigim noktada anladim ki, bilancolar da onlari duzenleyenler de, kagidi 4-5 kat artiranlar da birbirinden habersiz degiller...Sahsi kanaatim, kendim de dahil, kimseyi baglamaz.
AYrica, bunca senedir hic 4.5 TL temettu vermis mi acaba bu senet? Merak ettim....
Al, sat, tut vs tavsiyesi degildir. Sadece aklimdan gecenleri paylastim.... Ilginc geldi bu kadar yuksek kar, hem de hisse bu kadar primlenmisken.....
Belki 500 TL de olur bir gun. Ama asla bir Eregli, Petkim, Tupras olamaz bu grubun kagitlari.. INanmazsaniz gecmis grafiklerine bir bakin..
Rasgele...
Meraklisina Not; 2017'de 7 TL civarindaymis... Ama ne hikmetse yuksek kari hisse 50 TL olunca yapmis....Yerseniz.... :)
* * Vestel Beyaz Eşya (VESBE, Pozitif): Şirketin 2020 yılı son çeyrek* net dönem karı 470mn TL'lik piyasa beklentisinin üzerinde 621,4mn TL* olarak açıklanmıştır. 4Ç2019'da Şirket 122,8mn TL net dönem karı* kaydetmişti. Şirket'in 2020 son çeyrekteki satış gelirleri 2019'un* aynı dönemine göre %70,7 oranında artarak 3.366mn TL olmuştur. Satışların maliyeti %50,7 oranında artan Şirket'in 4Ç2020'deki brüt* karı da 2019'un son çeyreğine göre %222,8 oranında artmış ve 739,5mn TL olmuştur. Operasyonel giderleri %58,7 oranında artan şirket, diğer* faaliyetlerden 44,6mn TL gelir kaydetmiştir. Buna bağlı olarak* faaliyet karı %319,1 oranında artmış ve 692,7mn TL olmuştur. Finansman* tarafında ise 64,7mn TL gider kaydedilmiştir. Tüm bunlara bağlı olarak* vergi öncesi kar 628mn TL olmuştur. 6,6mn TL vergi gideri sonrası* şirketin net dönem karı 621,4mn TL olmuştur.
* * Son çeyrek karıyla birlikte Şirketin 2020 yılı net dönem karı 2019'a göre %134,4 artarak 1.331mn TL'yi göstermiştir.
4,5 lira net temettü verme potansiyeli var. Verir mi bilinmez. Yüksek kâr edince yüksek oranda dağıtmış, geçen sene bu sekteye uğramış malum temettü kısıtlamalarından olsa gerek.
Yüksek enflasyon yüksek döviz kurundan ötürü yüksek kâr açıklaması anormal değil.
Şuanki fiyat hâlâ ucuz ama fiyatı sen ben değil tahtayı tutanlar belirler.
Bu karlılık korunur ise bu fiyatları uygun buluyorum.
Usta yanlıs anlama ama 6 aydir bu forumdayım, bircok kişi tarafından aylardır da analizi yapılıyor bu kagıdın. 5 tl temettü beklentisi daha o aylarda belirtildi.Satışların çok iyi olduğu zaten ihracat ve turkbesd verilerinden de alenen belli idi. Birçok kişi 25 ile 35 arası bu fiyatları haketmediğini belirtti cünkü veriler iyi geliyordu.
Zahmet edip okumanızı tavsiye ederim. Beyaz eşya satışları da her ay rekor kırıyordu, tabi siz burda olmadıgınız ve incelemediğiz için işkembeden sallıyorsunuz kusura bakmayın. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu karlılık ve temettü oranı ile buralarda kalması zor gibi. Son çeyrekte yaptığı net kara önümüzdeki iki çeyrekte ulaşamayacağını fakat geçen seneki rakamların çok üzerinde olacağını düşünüyorum. Dolayısıyla F/K daha da düşecektir temettüsü de bonus oluyor. Tekrar ortak oldum. Hayırlısı bakalım.. :)
Yaw bırak cingeneligi sabah 1 lira fazladan sattın diye hadi yolun yarisindayiz sağır sultan duydu. Bak sen takoz koydukca millet geliyor
Sn Hocam,
Muhtemelen siz daha yeni geliyorsunuz bu foruma. Biz okeye donmeyi biraktik, cifte okeyi donuyoruz ne zamandir. Sadece foruma fazla yazacak zamanimiz olmuyor. 5 TL temettu verse nolacak? Kagit zaten 50 TL olmus. :) Sadece asagidaki cumleniz bile, benim icin bu kagittan uzak durmak icin yeterli bir sebep.
Analistlerin 55 % tahminleri dogru ciksa, parayi koyacak yer bulamazlardi, emin olabilirsiniz buna... Bakin 100 % demiyorum, 55 % e raziyim ben.
" bircok kişi tarafından aylardır da analizi yapılıyor bu kagıdın. 5 tl temettü beklentisi daha o aylarda belirtildi."
Kalin saglicakla....Hayirli ve bereketli kazanclar diliyorum...
PS: Acizane tavsiyem, tanimadiginiz insanlari yargilarken cok acele etmeyin. Hayatta bu cok isinize yarayacak cunku. BIr de, sadece buradaki analistlerin ne dedigine degil. sirketin sahiplerinin kim olduguna da bakin. Son 15-20 senede sirket ne kadar kazanmis, kac kisiye ne temettu vermis, nasil kazanc saglamis? Surada son donemde zaten 5-10 kat artmayan sirket kalmadi ki. Ayrica, dolar bazinda degerlendirince, sirketin aslinda kimseye pek de birsey kazandirmadigini, bilakis, cok buyuk zararlar yaptirdigini da bizzat gorme sansiniz olur sanirim...
Sn tokkan yorumlarınız bizim icin cok degerliydi. Tekrar yazmanizi merakla bekliyorum. Tsk ederim.
Hisseyi tanıyan var tanımayan var, yanlış bilgiyle kafalar karışmasın.
Kime ne temettü vermiş, nasıl kazanç sağlamış, dolar bazında çok büyük zararlar yaptırdı denen hisse;
Yıllardır kazandığının ortalama %80 civarını temettü olarak dağıtıyor. Borsaya kote olduğu 14 yıl olmuş ve bu 14 yılın 12 sinde temettü dağıtmış.
Bu sürede yatırımcısına temettülerin bileşik getirisi hariç TL bazında yaklaşık 40 kat, $ bazında yaklaşık 7,5 kat kazanç sağlamış.
Son dönemde şirketin satış ve kârlılığındaki artış hissenin fiyatına da yansıdı tabii ki, ama bu artışı spekülatif artışlarla karıştırmak büyük haksızlık olur.. Mart ayında 15 TL civarına alınan hisse şimdi 5-5,5 TL civarı net temettü verebilecek kâr açıklamış. Fiyatı 50 TL ye gitmeyecek te 15 TL de mi kalacaktı yani.
Hisse fiyatı bundan sonra artar mı düşer mi bilmiyorum, ancak kapasite artırmak için arsa alınması da önümüzdeki dönemde şirketin büyümeye devam edeceğinin bir göstergesidir.
3 yıldır vesbeyim şirketin sahipleri bana göre vesbe özelinde gayet iyiler düzenli de temettü verirler.Borsada herkeze göre hisse var patron sağlam deyil imajı yersiz zorlu grubunun temettü veren tek hissesi vesbe aynı şekilde sabancının temettü veren aksigortasi enerjisasi da var teknosa carfursasi da var yaşar grubunun petun hissesi de var pınarsu hissesi de var kisaca her hisseyi kendi durumuna göre değerlendirmek lazım bence
SM-A205F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
http://www.innowayrg.com/initusv.html
Bu proje ilk çıktısını vermiş. İnşallah başarılı olur.
"Anadolu Ajansı
InnowayRG ve Vestel'den koronavirüs kalkanı
InnowayRG ve Vestel iş birliğiyle gerçekleştirilen çalışmalar sonucu üretilen Far-UVC özellikli Initus-V sistemi, virüse karşı kalkan oluşturuyor
11.02.2021 Gökhan Yıldız Istanbul teknoloji
InnowayRG ve Vestel'den koronavirüs kalkanı
İSTANBUL (AA) - InnowayRG ve Vestel iş birliğiyle gerçekleştirilen çalışmalar sonucu üretilen Far-UVC özellikli Initus-V sistemi, virüse karşı kalkan oluşturuyor. Sistemin öncelikli olarak özellikle ameliyathane, poliklinikler ve yoğun bakım gibi alanlarda kullanılması planlanıyor.
Vestel'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de ilk koronavirüs (Kovid-19) vakasının görülmesinin hemen ardından, bireylerin Far-UVC ışık ile virüsten korunan ortamlarda güvende kalması için çalışmalara başlayan Prof. Dr. Ayhan Olcay ve Prof. Dr. Serdar Baki Albayrak liderliğindeki InnowayRG ekibi, Vestel Ar-Ge mühendislerinin desteğiyle yıl sonunda projeyi tamamladı.
Proje kapsamında geliştirilen prototipler Londra'da gerçekleştirilen uluslararası PCR Valves e-Course 2020 ve Leipzig'deki LINC2021 kongrelerinde uluslararası otoritelerle paylaşıldı. Dünya literatürüne adını yazdıran çalışmanın ticarileştirme süreçlerinin kısa sürede tamamlanması planlanıyor.
Initus-V sistemi için çalışmalar Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği, İstanbul Aydın Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin Cerrahisi Kliniği ve Diş Hekimliği Fakültesi ile Medicana Bahçelievler Hastanesi’ndeki tıp doktorları tarafından yürütülüyor.
Initus-V sisteminin kurulduğu çalışma hastanelerinden Medicana Bahçelievler Hastanesi’nde ilk uygulama yapıldı. Virüse karşı kalkan oluşturan Far-UVC ışığı veren lambaların kurulu olduğu çalışma merkezlerinden biri olan Medicana Bahçelievler hastanesi anjiyografi ünitesinde korona virüs ve diğer mikroorganizmalara karşı koruma sağlayan yöntemle ilk hastanın anjiyografisi yapıldı."
Yok o burda yaşanan bir tartışmaya kizip gitti.
Burası çok sessizmiş, bugün tüm portföyü buraya çektim. Hayırlısı bakalım.. :)
Merhaba,
Bloga #VESBE 2020/12 dönemi bilanço analizi ve grafikleri yükledim. Faydalı olması dileğiyle.
Link: https://mutesebbist100.blogspot.com/...e-analizi.html
Saygılar
Sn ToKKan bey merhabalar,
Umarım iyisinizdir. Özel mesaj bölümü kapalı. Saygılarımla kendinize iyi bakınız lütfen.
SM-G900FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.