iyi yapmış ... işin cılkı çıktı
Printable View
Sıfırdan altın üretimi için fizikçilerin sunduğu reçete şu şekilde:
Daha az yoğun olan bir metal kalay,bakır v.b. gerekli şartlar sağlanarak supernova nükleosentezine girecek. (zaten dünyadaki tüm altın da bu şekilde oluşmuş deniyor).
Bu da şu demek: 10 milyar santigrat derecede ısı lazım.
İnsanoğlu sıcaklık limiti konusunda ne noktada?
En son baktığımda tokamak sistemi ile 1 dakika için 120 milyon dereceye çıkabilmişlerdi. Tokamak ısıyı belirli bir bölgeye hapsetmek , yani ekranlamak için kuvvetli bir elektromanyetik alan kullanıyor. Zira bu ısıya dayanabilecek bir malzeme yok.
10 milyar santigrat dereceye daha teknolojik olarak epey mesafe var.
Ancak Cern'deki çalışmalar sırasında çok kısa süreliğine 5.5 Trilyon santigrat dereceye çıkıldı.Ama bu 100 adet molekülü kapsayan çok çok kısa süreli bir süreçti . (1-2 nano saniye)
Eğer ileride 1-2 saatlik bir süre için 10 milyar santigrat derecenin üzerine çıkılabilirse, oluşturulan plazmanın içinde teknik açıdan altın üretmek mümkün olabilir.
Ancak bu gelişmenin 10 mu 100 mü veya 1000 yıl içinde mi olacağı veya olup olamayacağını kimse şimdiden bilemez.
5.5 tirilyon santigrat mı
uçmuşlar ya
her denenede artık inanmamalı
öyle bi ıscaklık varsa
anca cehennemdedir
https://tr.sputniknews.com/amp/abd/2...mpression=true
Doğu Akdeniz’e dikkat edin.. S-400lerle ilişkilendirilecek yakında.
ABD asıl planı farklı
olay aslında son derece basit ... nasıl ki midyenin içine plastik küre koyuyorsun , o midye etrafını çevirip inci yapıyor zamanla di mi .... yapılacak olan şu altınla ilgili , bu altının gen haritasını çıkartacaksın arkadaş bırak element numarasını falan ... sen altının gen haritasını çıkarabiliyon mu ? gen haritasını çıkarttıktan sonra ne yapacan ? çok basit bu gen haritasındaki bilgileri midyeye aktaracaksın , sonra midyenin içine plastik topu koy , bırak sana onu altınla çevirsin... yani midye aslında burada ne yapıyor , bir yabancı madde var onun etrafını sararak veriyor tepkisini ... şimdi sen altın top koyarsan olmaz , pialstik top koyacan ki midye onu yabancı cisim olarak algılayıp etrafını altınla sarsın ... kapiş ?
F35 projesinden atilmisiz ya la. Daha yeni gordum. 12 Hazirandaki proje toplantisina gelmeyin demisler. Bizim urettigimiz parcalarin uretimini seneye Abd ye kaydiracaklarmis.
Ons'u 250-1000 USD arası bir maliyetle üretmek varken milyar dolarla yapılamayacak öneriler sunuyorsunuz ons altın milyar dolar seviyesine gelirse teknojide biraz daha gelişmiş olduğunda düşünülecek şeyler bunlar bence :)
SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Orada 3 trilyon dolarlık bir rant var.
Türkiyeyi uzaya taşır.
Ama 4 ülke istemiyor
Onlarda pay istiyor.
Tr de buna karşı.
Abd 4 ülkeye destek çıkıyor.
O doğalgaz adama kafayı yedirtir.
3 trilyon $ , Trnin başına gelebilecek yaptırımı bile görmezden getirtir.
Unutmadan o 4 ülkeden biri İsrail.
Hani Trumpın Netanyahuyla anlaşıp , Gölan tepelerini ödül verdiği İsrail.
Elinde ne var israilin F-35
Biz S400ü kime kullanacaz.Saray bekçisimi olacak. :)
İşler çok karışık.
Kesinlikle öyle bundan 50 yıl önce 1 adet transistörü üretmek 100.000 dolara mal oluyordu. Şimdi ise 20 milyar transistöre sahip olan bir mikroçipin üretim maliyeti 50-100 USD civarında.
Ben sadece işlemin teknolojik olarak mümkün olduğunu söylemeye çalıştım. Ama insanlığın bu teknolojik seviyeye ne zaman ulaşacağını kimse bilemez. Belki de hiç ulaşamayabilir.
Gefurun boyuk sirketleri olmadan o gazi oradan kimse alamaz. Ne teknoloji ne o teknik bilgi bu civarda yok. Yahu hadi var olsun da herifcioglu izin vermeden satamiyonki zaten. Bak İrana kepaze oldu yakinda yalvarmaya baslar. İki gemi alip arama yapmakla olsaydi o isler.
İşin bir de iyi yanı var, Türkiye 120 adet uçak için 20 yıl içinde konsorsiyuma kabaca 120 milyar dolar para ödeyecek(ti).
Bana kalırsa ne S400 ne F35 yapabiliyorsa kendi yapsın, koruyabiliyorsa kendi kendini korusun, (kibarca) elin eşeğiyle pazara gidilmez derler.
Şimdilik patatesleri soğuktan koruyoruz,kim bilir bilmediğimiz neler deniyorlar.Genetikte yükseliş kaçınılmaz:he:
https://i.resimyukle.xyz/KyPKWL.jpg
Homo Sapiens -Yuval Noah Harari
Bir alıntı daha yapayım
https://i.resimyukle.xyz/WQ53zN.jpg
Japonların Tokamak jeneratörlerinin 500 milyon dereceye çıkabildiğine dair açıklamalar duymuştum. Ama daha resmi bir açıklama duymadım. İnsanoğlu 1 milyar santigrat dereceyi kuvvetli manyetik alan içerisinde 1-2 saat hapsedebilmeyi başardığı an önemli bir eşik kırılmış olacak.
Zira o noktadan sonra atom çekirdeğine proton enjeksiyonu yavaş yavaş uygulanmaya başlayabilir. Belki altın gibi çok ağır çekirdekler için başarılamaz ama bu yönde ciddi bir başarım sağlanmış olabilir.
Süre kavramına ne şekilde baktığınız önemli başlangıç noktanız dünyanın başlangıçıysa 50 yıl ve 5 yıl çok kısa bir süre insanlığın başlangıçıysa yine 50 yıl ve 5 yıl kısa süre insan ömrüyse uzun süre denilebilir :)
SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bir sifir fazla olmus abi. 12 milyar dolar civari ucak alimlari tutacakti ki uretim arttikca fiyat dusuyor. 80 milyon dolar son fiyati F35 A modelinin. Daha da dusecek. Tabi yedek parca bakim vs giderleri olacak ama hangi ucagi alirsan al yaparsan yap yine olacak rutn masraflar bunlar.
Bizim o siklete cikmamiz su an icin imkansiz abi. HSS konusunda G.Afrika ve Eurosamdan alinan ve alinacak teknik destek ile 5-7 yil icerisinde katmanli bir hava savunmasina kavusmamizi bekleyebiliriz ama olasi ambargo daha geri atacaktir bu tarihi.
4+ ya da 5. Nesil ucak konusuna gelince. Bu tam bir hayal bizim icin. Cok cok buyuk maddi kaynaklarin yaninda gereken bilgi birikimi ve teknolojiye sahip olmamiz su an icin imkansiz. 10 yil 15 yil sonrada imkansiz.
Yerli savas ucagi isi yerli arabayi gecer.
F35 projesinde calisan muhendis sayisi bizim tum savunma sanayinde calisandan cok daha fazla.
Hergun F35 e bok atiliyor. Projenin sahibi Lockheed Martin. Yani nasil bir firma oldugunu googlansa gorulur. Buyuk bilgi birikimi gecmisi var. Ona ragmen bunca yildir o kadar adam 500+ milyar dolar gelistirme masrafiyla hala ugrasiyor.
Ulkeyi yonetenler cok guzel hayal satiyor. Evet savunma sanayinde bir seyler yapiyoruz. Bazi alanlarda gercekten iyi isler cikardik cikariyoruz. Ama sen kalkip 5. Nesil yerli savas jeti yapacagiz dersen bu yalan olur hayal olur.
Abd ciddi manada askeri ambargo uygularsa bir sure sonra mevcut ucaklari ucuramayiz. Herkes kendine gelsin. Ne ulke 74 teki ulke ne dunya 74 teki dunya.
ortak kanı imamoğlu'nun bu saatten sonra evine kapansa daha iyi olur, mevcut rüzgarı korur yönünde ancak bu mümkün değil hali ile. umarım bu son düzlükte de şimdiye kadarki çizgisini her türlü provokasyona rağmen korumayı başarır.. kurmaca haberci ********lere malzeme vermez.
Evet 120 milyarda bir sıfır fazla gitmiş. Ama yine de o uçaklarla ben gerçek bir savaşa girebileceğimizi sanmıyorum.
Sadece Amerika'dan ücreti mukabilinde bir koruma satın alıyoruz. Gerçek bir savaşta şuna eminim ki savaşacağımız düşman ile Amerika'nın da savaşmak istiyor olması gerekli. Yoksa yine ambargoyu yeriz.
O nedenle ister 120 ister 12milyar dolar olsun, ben ne S400 ne de F35 alınması taraftarı değilim. Ben politikacı olsam işin içinden sıyrılmak için Trump ve Putin ile ortak bir toplantı yaparım.
Bakın dostlar ikinize de ayıp olmasın ikinizin de ürününü almıyorum derim. Yapabildiğim ölçüde de kendi savunma sistemlerimi yaparım.
Türkiye'nin yapacağı 5.jenerasyon bir uçak dahi aslında Türkiye'ye hiçbir zaman ait olmayacak olan bir F35'ten iyidir.
Altın dedik sonra lokma ( yumurta ) dedik . Şimdi ikisini birleştirdik altın kaplama et dedik . Birazdan o et başka et olacak :) konu güzel gidiyor yani :) niye kızıyorsunuz abi yav, açız aç, paraya da ete de açız.
Ulan dolar ne hallere koydun bizi , senden başka her şeyi konuşur olduk .
Bu arada şu 10 milyon doları olanlar bi el kaldırsın bakalım, caminin minaresi yenilenecek.
Maalesef tek kutuplu dunya. Karsisinda olan kuresel guclerle bile kedinin fareyle oynadigi gibi oynayan bir ulke. Rusyanin ekonomisiyle ugrasiyor, ambargo uyguluyor, Cine vergiyi artiriyor, Tayvan meselesini kasiyor racon kesiyor. Sozde yanindaki Avrupali devleri bile itin totosuna sokup cikariyor.
Hele biz her alanda berbat haldeyken sahsen ben romantizm yasayip Fatih ten girip 3 kitada at kosturduk Abd kimmis vs diyemem.
Bende isterim her alanda tam bagimsizlik kuslar bocekler ama maalesef yani durum ortada.
Birseyler yapilip bir hal caresi bulunup orta yola gidilmeli. Elbette artik verilecek tavizler agir olacak eger bu yonetimle masaya oturulursa. Bu da onlarin basarisizligi. Yillardir hariciye uyumus. Gunu birlik ne idugu belirsiz dis politikalar ile bu noktaya gelinmis. Ayni anda hem Rusya hem de Abd ile papaz olmayi basardik bir sure. Bu bagimsizlik mucadelesi degil bildigin is bilmezlik. Cok daha agir surecleri bu ulke basariyla atlatti, ya da sorunlar buyumeden engellendi.
74 te soguk savas vardi. Kurtardi bizi.