dün ve bugün hata yaptıklarını yada sistemin hata yaptıgını farzeder yarınki portföye bakarız bizde 3 gün üst üste de hatalı vermezler heralde ,yarın bir 9 milyondaha artı gösterirmiş :)
Printable View
Ben bugün 1.00 den fulledim. Gıdım pay kalmadı. Temettu bekliyorum artık.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Satanlar asels alıyormuş, 23 lira verip üç ayda bir 2,4 kuruş temettü alacaklarmış :kahkah:
Sayın calvin bey siz portföy değerini günlükmü görüyorsunuz ve nereden görüyorsunuz
Fed faiz arttırmıyor, güvenilirliği kalmadı, altına gümüşe hücum başlar yakında.
Isyatın da altın pozisyonu var viopta,
Artık net. Üç gün üst üste hata olmaz. Piyasada bizim gibi şüpheli yaklaştı muhtemelen. Miyop piyasa...:yahoo:
80 kuruş maliyet , ben 1.01 den sattım gitti.....parayı vadeye yatırdım ... 6 ay falan sonra bunu inşallah gene alırım 75 kuruşa ....planladım :)
Ben 80 altı olduğunu düşünmüyorum. Son 3 günde herşey değişti.
Mi Note 3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Syn calvin nerden bakıyonuz portföy değerine
portföye bakılan lınk // http://www.spk.gov.tr/SiteApps/Portf...akliklari/MKYO
Bugün genel kuruldaydım
Herşey onaylandı. Yeni bağımsız üyeler atandı.
İş yatırım'dan Serhat Gürleyen ile tanışma fırsatım oldu.
Ben dahil toplam 3 yatırımcı katıldı. Diğer katılanlar İş Menkul, İş Portföy ve İş yatırımdan gelenler oldu.
+
En sonda yatırımcılar söz aldı. Ben uzun vadeli/aylık temettülü Yabancı hisse senedi işlemi yapılmasını önerdim. Böyle bir çalışmayı düşündüklerini belirttiler.
Ayrıca diğer yatırımcılarda getirinin daha fazla olması ve belirli aralıklarla bedelsiz sermaye artırımı yapılması yönünde görüş belirtti.
Yatırımcıların önerileri imza karşılığında tutanaklara işlendi .
https://resmim.net/f/kq8JEK.jpg
https://resmim.net/f/8vxx6j.jpg
Herşey onaylandı derken.. teklifte ne varsa kabul edildi şeklinde anlıyorum.
Bizi ilgilendiren kısım TEMETTÜ
Yeni bağımsız üyeler vs bizim için formalite.
2 saat sürdüğüne göre başka neler konuşuldu? Temettü rakamı mütalaa edildi mi?
Yani daha az versek ya da çok verilse gibi.
Bizi ilgilendirebilecek bir detay var mı?
Teşekkürler bilgilendirme için
E-genel kurul bağlantısı biraz uzattı.
Temettü doğrudan onaylandı.
Toplantı bittikten sonra Yönetim kurulu üyeleri ile de konuşma fırsatı oldu.Yeni atanan bağımsız üyelere de beklentilerimizi ilettik.
İş bankası grubunun genel risk alma stratejinin dışına çıkamadıklarını belirttiler.
tabiki yatırımcıların görüşlerini değerlendirecekler. En azından mesaj alındı dediler. bakalım nasıl yansıyacak.
Syn kalvin bilgilendirmeniz için teşekkür ederim
75 kuruş gördüğünde portföy değeri, ülkedeki çalkantı yüzünden1,3 tl ye kadar düşmüştü.
Şimdi temettüyü çıkınca defter değeri 1,41 le martta başlıyoruz, 6 aya bu en az 1,55i geçer.
Yani 0,5 pddd nin bile altına isyat alacağınızı düşünüyorsunuz. Bekleyelim görelim.
Biz yazdıkça basıyorlar, anlamadım gitti.
99 alışa gelmiş millet diyor eylülde 75 kuruşa alırım diyor sanırım, portföy değerine falan yok anladığım..
Bu sene ezber bozuldu “temettü oncesi sat Mayıs-Haziran alttan al” o is bitti bu sene yemez.
Ama neler olacak ben de merak ediyorum fiyat portföy değeriyle ters kolerasyonda. Bir noktada mecbur donecek bakalım ne zaman?
Syn calvin verdiğiniz linkden bilgileri görüntüleyemiyorum neyi yanlış yapıyom yardımcı olurmusunuz
Soldaki listeden ISYAT'ı seçip, aşağıda istediğiniz tarih aralığına göre Göster butonuna tıklayın.
https://resmim.net/f/GpVuLZ.jpg
Sn Trade Shark selamlar . Size sormak istediğim bir kaç soru var . Yanlışım var ise düzeltin , bankacıydınız ve işyat sayesinde işinizi bıraktığını hatırlıyorum . Bu iş bırakmak ve temettü emekliliği için doğru bulduğunuz veya minimum şu kadar olmalı diye düşündüğünüz bi lot miktarı var mı ? Eğer paylaşmanız mümkünse siz ne kadar lota ulaştığınızda işi bıraktınız ? Çok teşekkürler .
Üç gün üst üste ayni rakamların gelmesi “acaba hata yok ve gerçekten bir günde 9milyon portföy artmış olabilir mi” sorusunu ciddi ciddi düşündüm. Bu tip ani bir portföy büyümesine ne sebep olabilir?
1- batak bir hisse senedi vardı, batmadığı anlaşıldı ve değeri eklendi - hayır böyle bir durum yok
2- batak bir bono/eurobond vardı tahsilat geldi - portföy tablosunda böyle bir şey de gözükmüyor.
3- dededen miras kaldı - sanmıyorum.
Son seçenek portföyde gözüken 18 Mart vadeli ters repo pozisyonları. Son raporda 40mil kadar değer gösteriliyor. Tarih tutuyor portföy zıplaması 19 Mart tarihinde oldu yani tam vade dolduğu tarih. Acaba bu ters repolar vadesi dolunca neması ile birlikte 49mil. Nakit etmiş olabilir mi?
Yine de emin değilim. Pazartesi rapor gelsin bir bakalım.
selamlar,
evet doğru. şartlar kontrolüm dahilinde gelişince acil durumda işyat yardımıma yetişti.:)
Lot sayısını vermek doğru olmaz. Fakat yıllık yaklaşık bir plaza çalışanı kadar vermeli (40-60K civarı) Tabi bu zamanla olur. Maliyet önemli. 5 yılda sağlanabilir bu sistem.Şuan bu getiri için en az 290-300 bin lot gerekir.
Syn trade shark bey verdiğiniz cevap için teşekkür ederim bende aynı şekli uyguladım ama olmadı bir şeyi yanlışmı yapıyorum acaba
265,936,964.94 // 1.655904 bugün eksideyiz
sevgili ISYAT yatırımcısı olan arkadaşlar
SPK'nın sayfasında yazılı olan rakam DOĞRU
yani 10 milyon TL'lik artış doğru
Hesaplamalarınızda ve getiri rakamlarınızda bunu dikkate alın.
Sadece bu sebepten dolayı 5 kuruş bir kar elde ettiğinizi... 1,04'ten 99 kuruşa inmesi sebebi ile de 10 kuruşluk bir fırsat doğduğunu gözönünde bulundurun.
YTD ama sadece bu sebepten dolayı elimdeki miktar kadar daha ALIŞ yaptım...
iş yatırım ortaklığının portföy büyüklüğü 266 milyon TL ve yılbaşına göre artış rakamı 24 milyon TL
31.3.2019 (I. çeyrek) raporu açıklandığında 20 milyon TL üzeri bir KAR açıklanacak ki..
temettü sonrası hissenin 1 TL den 81 kuruşa inmesi halini ve geçen sene 1.çeyrekte 5 milyon TL kazanan şirketin karını %400 artırdığını
Valla kelime bulamıyorum
YTD
Bir bankanın Yatırımcı ilişkileri bölümünde çalışan arkadaşa sordum
dolaylı yoldan öğrenmiş oldum