Durum sakata gidiyor, sadece virus mu sebebi acaba ?SM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Durum sakata gidiyor, sadece virus mu sebebi acaba ?SM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şimdilik öyle gibi, panik havası yaşanıyor.
Ons -4,5
ABD endeksleri -3
Brent -3,5
Nereye baksak eksi.
Küresel bir kriz geliyor galiba.
İnsan merak ediyor dünyada tüm borsalar günlerdir düşüyor emtialarda düşmeye başladı.Sebep nedir acaba bu kadar sert tepki verecek.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet, panik ve güvensizliğin onsu yükseltmesi gerekmez mi? Veya başka bir denklem var ortada.
ABD Merkez bankası başkanı da az önce virüs açıklaması yaptı.
İzliyoruz, güçlüyüz, gerekli araçları kullanacağız dedi.
Bu FED faiz indirecek şeklinde yorumlandı.
Nasdaq eksi 1,5
Fed in aciklamaları ons a yarar
Geçen yazmıstım dolar ile ilgili fonlar mevcut euro ile ilgili herhangi bir fon yok ..ve euro/dolar paritesi ile birlikte euro/tl yazdigim günden beri ( pazartesi) değerlenmeye başladı
Gram altın 317 tl ye geldi borsa 105 bine ki bence 95-97 bine kadar yolu olabilir...en aşağıdan almak mümkün olmayacağı için kademeli alıma geçmek mantıklı gibi duruyor her iki tarafta da...
bu düşüşleri görünce dayanamıyorum üstadım tr de hep böyle oluyor ve kademelere bakıyorum bugün katlar -12 açtığında elinde mal olmayanlar almak için sıraya girdi -12 den alım girdim garanti için -11 de yakalım öğlene kadar -6 ya geldi ve diğer tüm katlarda böyle oldu hatta tspor a çok şaşırdım -15 açtı +10 kapattı neler var neler
Şanslı olan yerine tecrübe edinmiş olan desek...
sandıktan koalisyon çıktığında borsa -10 açmıştı o zaman maldaydım RTE kesin alır diyordum istikrar olur (piyasa sever) bizde %3-4 alırız bişeler diye gün sonu %10 açtığı gibi malı verdim (mallığıma yanim) öğlene kadar -2 lere geldi kağıtlar...
Bugünde aynı şey olacağını adım gibi biliyordum değerlendirdim... koalisyon da aldığına saysın BİST
İçinde altın oranı daha fazla hangisiyse onu seçmek uygun olur bence.Hiç değilse öngörülebilirliği artar.Zaten amacımız altın almak değilmi?
Yoksa yarısından azı altın kalanı kira olan bir fonu öngörmek çok zor oluyor.
Ama sonuçta tüm kıymetli maden fonlarının getirisi aylıkta da, 3 aylıkta da, yıllıkta da üç aşağı beş yukarı aynı.
Benim şahsi fikrim dolar bu kadar yükselmiş olmasaydı tam gram altınlık zamandı ama doların durumu işi bozdu.Alırsınız düşmeye başlarsa o yanı can sıkar.Ama dolar artacak düşüncesindeyseniz tereddütsüz gram altın.
Onuda TFX Target üzerinden alırdım.
ABD'de düşüşler son 15 dakikada toparladı Hatta S&P minik bir artı yaptı.
En önemlisi vadelilerin hepsi artı duruma döndü.
Bir bizim vadelimiz eksi de.
Petrol fonuna kimler giris yapti bugun ? -4 ile kapatmis brent petrol. Tam alis gunuymus 6-7 gun boyunca ard arda eksi yazmis petrol. Eral bey de 50 dolar civarina geldiginde petrol almayi dusunuyordu . Alacak mi bakalim ?
Alış verdim ben. SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
fonların çoğu eksi,
kira sertifikaları ppf lerin altına düşmüş.
tcd zaten diplerde.
5li fon sepeti yapsanız ne alırdınız?
şaşıracaksınız ama acc +0,19 getirmiş hisseler %4 üzeri eksiydi.alkışlıyorum .
OPB fonundan zamanında kol kesip çıkmışım iyi ki,kesinlike borsa fonlarından farkı yok,üstelik portföyde hangi kağıtlar var o da açıklanmıyor asla bulaşmamak lazım diye düşünüyorum,dün -1,31 götürmüş cuma günü de yüklü bir eksi getirir muhakkak.
gpg perşembe ve cuma kara günlerini -0.61 ve -0.37 kapatmış.son gün çok yüklü çıkış olmuş 20 milyon tl çıkış yaşanmış cuma günü,milletin canına tak etti demek ki(165 milyondan 145 milyona düşmüş)
endeks 105 bine ulaştığında hisse portföyünü sııfırladı,endeks 119 bin olunca hisse toplamaya başladı,net %8 hisse taşıyor,borsa toparlarsa bir parça artı yazar ama şubat ayını çok kötü kapattı yatırımcılara güven veremedi.ben de yok zaten kötü yorum yapınca beni engellemişlerdi.:)
Sormayın ais kira fonunun bile aylık getirisi -0.50 olmuş bunlarin riski iki olmasına rağmen nasıl becermisler anlamadım?Virüs işi ve İdlib olayı netleşmeden riskli varlıklardan uzak durmak lazım. Ahu, Tot, Fil, İst gibi fonlar bu dönem sağlam duran fonlar en azından eksi gelmiyor😀
Korona yayılıyor İran'da.
Çok dikkat edelim değerli arkadaşlar.
Dünya borsaları bu tür haberleri negatif fiyatlıyor.
İranlılardaki zeka da acayip:
dikkat edelim turkiye borsasina her ne oluyor dusuyor
iran cokuyor istanbul borsasi cokuyor
turkiye cokuyor yine istanbul borsasi cokuyor
dikkatli olsunlar borsada olanlar
baska ulke bile bu kucuk bir savasa girseydi hic zaman 110 binden 99 bine gelmezdi. cok sasirdim! turkiyede buyuk paralari olanlar kendi vatandaslarina acaba bir merhametleri yokmu o tur satislar yapiyorlar?!:wu:
birde ne zaman insallah suriyenin askelerin kiracaklar? acaba 4 ya 5 tane binani virip tekrar tekrar gostermek trt den yeterli mi?