:party::party::party:
Printable View
canakkale deki kopru 1-2 seneye biter
http://www.hurriyet.com.tr/1915-cana...m_action=click
acaba kimler kapisti orada arsalari?
Bosu bosuna okula gitmisiz
------------------------
Ayda 30 bin liranın altında kazanırsam o ayı zararla kapattım sayarım. Yanımda 5-6 eleman var. Biz yüksek kâr oranları ile satış yapmıyoruz. Bizim sergimizde şimdi karpuz var. Ben karpuzda kilo başına 10 kuruş kâr yapıyorum
----------------------------------------------------------------------
http://www.milliyet.com.tr/10-kurus-...48/default.htm
BU kadar cok parayi ABD TR den isterse ekonomiye ne olur?
Cezanin kesiliecegi bankalar batar tamam ama yerel ekonomiye ne olur?
Emlak piyasasi iflas eder
https://eksisozluk.com/abdnin-100-mi...u--5503584?p=1
Peki sen illakin cevap istiyosun... uzatmadan yazalım..
yukarda ben niye bu böyle şu şöyle dememişim.. şayet gerçekten oralardaysan ki sen türkiyeyi ve yaşam koşullarını toplumu 50 kat daha iyi bilen biri olarak sana istanbul şöyle beter böyle yoğun dediğimizde İstanbul şöyle güzel böyle bedava çok ucuz dedinmi demedin mi.. hala da diyosun.. ne si ucuz anlatta bilelim(medeni ülkelerle kıyaslamadan tabi zira onlarla aramızda 300-400 sene kadar insan farkı var)
ha bu arada O izmirine de çok güvenme derim, Bursa ve İzmiri belleme harekatları çoktan başladı.. oralar bitmesine yakın çanakkaleyi parlatırlar muhtemelen.. aklıma da başka aynı ayar yer gelmiyo zaten..
ama gelelim esas meseleye.. sen burda millete akıl veriyorsun.. ama ben daha icratını henüz görmedim!..
dolayısıyla düşüncelerini kaale alamıyorum kusura bakma... boş geliyo.. bende senin kafada olup hayali olarak amerika'da ev alıp satmam ve amerika hakkında ahkam kesmem gerekir kesmem neden çünkü bilgim kısıtlı.. bırakta tr'de yaşayan adamda buraları senden iyi bilsin...
varsa bi tecrüben paylaş..bazı yazarlar var mesela adam şu kadara aldım şu yılda örnekliyo, bu kadara satarım falan diyo.. satar satamaz onun bileceği bişey..betonu seviyo, belki aynı düşünmüyoruz ama adam yapmış bişeyler.. senin neyin var.. bize babadan dededen kalmadı.. kendimiz yapıyoruz bişeyler.. tabiki senden daha fazla bilecem..
Son not: Şu devirde yatırım için ev almak, aklını peynir ekmekle yemiş olmak gerekle eş değer..İzmir dahil...
arkadaşlar, kendiniz için değil gelecek nesiller için bakın şu malum zihniyetin tv lerde gördüğünüz temsilcilerine.
ne görüyorsunuz ? kurnazlıkla, dersine çalışmadan dunyayı alt edebileceklerini hayal eden bir güruh var. bilgisizce "enflasyon faizden dolayı artıyor" gibi abukluklarla halka gaz veriyor, kendi beceriksizliklerini gizlemeye çalışıyorlar. her konuda sorumluluğu başkalarına atıyor, şehirleşme gibi konularda da şehirlerimizi yok eden kararlara imza atıyorlar.
betona aşıktırlar, köprü yapınca egoları tavan yapar. hamasetle milleti gaza getirirler.
sizlerin annelerinin, babalarının vergileriyle bu ülke üstelik çok daha fakirken 40 yıl once 2 tane köprü yapmadı mı?
eski iktidarlar bunlar kadar gösteriş yaptılar mı? hayır. asla. bizim vergilerimizle yapılmış şeyler zaten ve yapmak için iktidara geliyorsun.
yapmazsan garip olurdu. yaptığın için ekstra alkış bekleyemezsin.
bakın, iki köprü ile egosu tavan yapanlar... abd başkanının elinin altında nukleer silah kodları var. abd ulusu aya insan gonderdi, marsa araç gönderiyor.
sen iki köprü yapınca egon tavan yapıyorsa abd başkanının egosu sence ne seviyelerdedir ?
daha once bu ülkenin zaten yaptığı köprülerden tekrar yapabilirsin ama kalkınma sağlamak başka bir şeydir.
halkın hikayelere karnı tok. beceriksizliğiniz her alanda ortada. zira bilimi rehber edinmeyi ve rasyonel düşünceyi reddettiniz.
Vergi sisteminde hata var. Vergi vermeye kalksalar domates 30 lira olur adamlara da bir şey diyemiyorum.
Aracıyı halletmek basit, vatandaş kooperatif kuracak markete satışı kooperatif yapacak herkes malını kooperatife verecek aracı filan kalmaz. Çorumda yumuracılar böyle yapıyorlardı güven sorunu da yoktu hepsi kazanıyordu. Devlet de vergisini alır aradaki parazit adamlar da katma değerli başka iş yapmak zorunda kalır.
Ancak vatandaşta öyle örgütlenecek bilinç, birbirine güven gibi temel gereksinimler mevcut değil.
Öyleyse de kimse ağlamayacak parazit abim de parasına bakacak malesef böyle.
Bunlar boyle diye yeis ve yilginliga kapilmamak lazim.
Mucadele edecegiz.
Duzeltecegiz.
Bu bizim ulkemiz, hepimizin, elden ne geliyorsa mucadele edecegiz.
Adam bu soygun sursun diye Imam Hatiplerle aydinlanma surecini durdurmak istiyor.
Bunu en cahil kesime anlatmaya calismamiz lazim.
Bu topluma dinin hangi amacla dayatildigini anlatmamiz lazim.
Kirsalda kooperatif kuruyor, malini iyi degerlendiriyor.
Iclerinden biri cikip, aydin onculerden biri icin, bu adam komunist diyor.
O adama sormak lazim bu adamin dunya gorusu ile yumurta satisimizin ne alakasi var, ne diyorsun dememiz lazim.
Zaten o meczubun, bu adam komunist cumlesinin altinda, onceden planlanmis bir soygun fikri var.
O onculer olmasa, ureticiyi istismar edebilecek.
Konuya damardan giriyor.
Bunlari anlatin, cevrenizdeki herkese anlatin, yilmayin ve korkmayin.
Bu ulke bizim, hepimizin.
Hal e girmeden ürün satışı yasak müstahsil makbuzu ile alınıp fatura ile satış mecbur hal den malı nasıl çıkartacak market te faturası olmayan ürün satışı nasıl yapılır ödeme çek yada banka havalesi yapılıyor bir kısmı nakit belediye rusum almadan oluyor mu bu işler
SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nasil oluyor da sikma Nar suyu, kucucuk bardakta 5 TL.ye satiliyor da, koylu malini satamiyor ?
Hem de yerinde, Didim'den bahsediyorum.
Didim'da Altinkum sahilini tutmus tiplerin hepsi bu Nar suyu sikma tezgahini dukkanin onune kurmus.
Neden uretici koylu, kendi tezgahini yakin bir yerlere koyup, koca bardakta Nar suyunu 2 TL.ye satamiyor.
Eger kurdugun system ve kurallar bunu engelliyorsa, o sistemi kuranlar bu soygunun ortagidir.
Koylunun fakirlik kaderinin sorumlusudur.
Cay 2 TL. 30 gram sicak su ve biraz cay.
ABD dolari ile 55 cent.
Altinkum'da.
Akbuk'e geciyorsun, cay 1 TL.
25 USD centi.
Nasil oluyor.
Bu is Ankaraydi, bakanlikti vs degil, yoksa onlarin da haraci odenirdi.
Yore belediyesi, gormuyor mu bunu.?
FETÖ den dolayı
http://www.milliyet.com.tr/didim-de-...haber-2241419/
hal yasasından sorunu olan kabzımallar ile ilgili düzenleme öneren, toplumsal örgütlenme eksikliklerimizi ifade eden arkadaşlara saygı duyuyorum ama bu topikte bunu tartışmasak da biraz daha topiğin başlığı olan konut hakkında konuşsak nasıl olur... hayır kout hakkında söyleyecek bir şeyiniz kalmadıysa bir şey söylemek zorunda değilsiniz.... konut ve arsa piyasası hakkında bir fikir edinmek istiyorum ama hiç alakasız şeyleri okumaktan sayfa okumayı bırakıyorum... ortam hepten emekli kaavesi ortamına dönmüş... keşke birileri nerlerde emlakta nasıl hareket oluyor aşağımı yukarımı durgunmu aktifmi onları paylaşsa da onları konuşsak... hal yasası ve çiftçi kooperatifleri de bu topiğin konusu değil sanırım... konuşulanlara yanlış demiyorum ama yeri burası değil, topikle gerçekten ilgili yazılar kaynıyor gidiyor
konuşacak çok birşey yok aslında faizin getirisi en finansal cahil adamın dahi anlayacağı şekilde kira getirisini geçince emlak yatırımı gözden düşer.
bunun pratikteki karşılığı 17% mevduat faizidir.
bu faiz seviyesinde de tabii ki ev alım satımı devam edecek ama olaya yatırım gözüyle bakılmayacak.
şahsen 2018 temmuzda seçim bekliyorum hükümet birkaç ay dolara dokunmaz zira halk faizi değil doları bilir seçime yakında faiz artırılır dolar düşürülür ve son kurşun atılır.
sonra ne olur yaşayıp göreceğiz....
Sn Discretus,
Her kelimenin altina imza atarim, ancak halk da kendi cebini dusunen hukumetlere dogal olarak destek cikiyor. Bakin mesela, yakin zamanda ekmegin gramajini 50 gram dusurduler. Nicin? Hem israfi onlemek icin, hem de zam yapmayarak halka ekonomik bir rahatlik sundu iktidar. cunku bizim halkimiz gerizekali bir sekilde, bitiremedigi ekmegi cope atiyordu daha once. Simdi gramaji 50 gram daha azaltilinca, cope gitmeyecek ekmekler. Ayrica, zam da gelmemis oldu. Onemli olan halkin butcesini kollayip, gozetmek. Halkin Kur'an Kursuna gonderdigi erkek evlatlarinin 45'ine tecavuz et, GIK i cikmaz. Ama ekmegine zam yapmayacaksin, vatandasin ekmegiyle oynamayacaksin.
Bir husus kafama cok yatmiyor, her sene 50 gram inse bu ekmek, fiyat sabit kalmak kaydiyla, gun gelir de almadigimiz ekmek icin firincilara odeme yaparmiyiz gerizekali bir sekilde? Hani su anda gecmedigimiz koprulere ve kullanmadigimiz havaalanlarina yaptigimiz gerizekalica odemeler gibi? Muhtemelen, ileride binmeyecegimiz yerli otolar icin de yapacagimiz odemeler gibi. (Onu da bir yandasa verip, minimum satis garantisi vermeyecekleri ne malum!!!)
Bu halka bu hukumet yakisir. Bence cok da isabet olmus; tencere-kapak. Herkese hayirli olsun. Uyandigimizda hala ortada bir ulke kalmissa, hep beraber en bastan baslariz...
Kalin saglicakla....
freesky
emlakla alakasi yok ama bunu soylemem lazim
Izmir kemeraltinda 1 TL ye nar suyu satan var 3 TL ye de
1 TL ye satanin yanina gidin iyice dikkatlice bakin
arkada basortlu bir kadin hep bir sivi dolduruyor alttan alttan o serbettir yani sekerli su
ustten herkesin halkin gorecegi yerde adamlar nari gostere gostere sikiyorlar ama asagi tarafta serbetli suyu da icine karistiriyorlar
fiyati onemli degil, serbet katilip katilmadigina dikkat edin %99 sekerli su onlar
Yazilanlar canini acitinca boyle yazarlar genellikle.
Ve ben sadece su adam icin yaziyorum demez, o kadar yuregi yoktur, tipik takkiyecilik karakteridir.
Didimdeki durumu yazdik.
Su an Didim'de yasayan tum fertler emlakci.
Bir de Implant'dan baska laf etmeyen disciler, disim agriyor diyorsun, hemen cekelim implant yapalim diyor.
Ingilizler, dis masraflari ucuz diye gelmeye basladigindan beri adam bizim yerlilerin agzinda dis birakmamis.
Simdi bunlarin bu baslikta ne isi var diyenler, yerli ureticinin mali para etmeyince, kisiler emlakciliga, Implantciliga sariyor dedigimizi de pek anlayamaz.
Aslinda bizim Ahmetg bunun aradigi tum yazilari yaziyor.
Gecen biz canini acittik diye akli sira basliga ayar cekecek.
Olayin benle ne alakasi var anlamadim
yalniz sunu ekleyim
ABD de kabzimal hal diye bir sey yok isteyen gidip malini istedigi yerden aliyor
Ama en onemli konu su ki buna TR de cok dikkat ettim
TR de cig meyve sebzede KDV var arkadaslar bu hakkaten cok ilginc
Islenmis gidaya fabrikadan cikan mala ne bilim lokantadaki yemege KDV konmasini anlarim
fakirin fukaranin cig meyve sebzesine KDV neden konuyor hemde %8
ABD de ise meyve sebzeye vergi yok ve hatta itlahatina bile vergi yok
ama islenmis gida ise var. Gayette guzel mantik
yapilmasi gerekenler
hal ve kabzimallar kaldirilmali isteyen istedigi yerden alsin
antibiyotik kimyasal gubre ve kimyasal ilaclarin tumu yasaklanmali ki tartisilmasi gereken baska uzun ve uzucu bir konu
meyve ve sebzeden vergi olmamali
ureticinin kendisinin malini araci olmadan satabilecegi sehir merkezlerinde yerler olusturulmali ve isgaliye parasi alinmamali
Ama Turkiyede bunlarin tam tersi yapiliyor. Bende inanamiyorum ama bazi meyve sebzeler ABD de TR ye gore daha ucuz cunku cogu meksikadan geliyor
kdv yi geçtim, ÖTV yasası var meyve suyu ve maden suyu tarzı içeceklerde
maden suyuna bile ÖTV almayı planlıyorlar 2018 de.
tüm politikaları çökmüş durumda.
taklacıların bile savunamayacağı bir acziyet bu. yoksa savunurlar mı? hayır hayır, onların bile yüzü kızarır, savunamazlar.
Bizim burda kimi carparim diyen zabitami ararsin, polismi.
Herkesin beyninde silahli bir jandarma askeri dikilir.
Iskencemiz de meshurdur.
En kiytirik banka bile en ufak is icin subeye gelin der.
Millet te boyle gelmis boyle gidiyor diye, adina kamu otoritesi denen her kese verir.
Yeter ki biri hot desin.:he:
Emlak balonu patlamak üzere ;İddası
Henüz satışa konulmamış olanlar ve rakam açıklamayan diğer birkaç bankanın elinde bulunanlarla birlikte bu rakamın 10 bini geçtiği tahmin ediliyor.
http://odatv.com/emlak-balonu-patlam...711171200.html
emlak balonu tabiri kullanmak yerine "cazibe eksikliği" terimi daha uygun (başka terimler de bulunabilir). balon denilirse türlü istatistikler kullanarak yandaşlar bunun balon olmadığını göstermeye çalışırlar.
buna gerek yok. tükenmiş bir sektör var. moraller çok düşük. maliyetler durmadan artarken bu daireleri alacak halkın geliri enflasyonla eriyor.
ciddi bir fakirleşme süreci var. her gün yeni vergi icat edilerek halkın para biriktirme imkanı dahi sıfırlanıyor.
buna balon demeye gerek yok. ancak kötü bir durumdalar. ancak bunu sadece ticari olarak görmekte yeterli değil. yapılan evler kümes gibi. 1 milyona dayanan standart 3+1 evler için insanın hayatına kattığı bir şey yok, kümes gibi ve beton yıgını hissini alıyorsun gezdiğinde. insan üzülür bu kadar parayı böyle projelere vermeye. yeşillik, ferahlık projelerde gözetilmeyen unsurlar. bir de elbette çakal firmaların ev alanları soymaya devam etmesi var aidatlarla. o konuya girmiyorum bile. neresinden tutsan elinde kalıyor sonuçta.
oldukça mümkün. kimse imkansız diyemez. bunların aklına her şey gelir, ilk etapta %10 gibi başlarlar, bir sonraki dönemde %40 bile yaparlar :) ÖTV yi. sonra recep bey devreye girer %25 e indirirler.
öte yandan, maden suyu meselesi olasılık filan değil. kanunu çıkardılar. 2018 de başlıyor %10 ÖTV.
Adam bizimle kafa buluyor ya da ABD de buna TL maaş veriyorlar.
Not: daha ağır bir laf vardı da yazmadım.rok aklıma geldi.
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
FETÖ nün işidir. Bu tür eylemleri daha öncede çok sayıda oldu geçmişte.
ASELSAN da bir şüpheli intihar daha
ASELSAN da çok tartışılan şüpheli ölüm ve intiharlara bir yenisi daha eklendi. 32 yaşındaki ASELSAN elektronik yüksek mühendisi Kerem Parıldar, bir binanın 14. katından kendisini atarak hayatına son verdi. Böylelikle ASELSAN da son 11 yılda 8. ölüm olayı meydana geldi.
http://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/...-daha-2099569/
söyledikleriniz oldukça doğru, betoncuları kurtarmak için ellerinden geleni yapacaklardır ancak kontrolleri dışında gelişen ekonomik süreçler maliyetleri arttırmaya ve halkı fakirleşmeye sevketti.
bu sürdürülemez. bir şekilde devam ederler, ancak bu kafayla, bu fiyatlarla, bu aidatlarla kümes gibi yapıların bir albenisi yok.
ayrıca mevcut ekonominin bir kgf yi daha kaldıracağı şüpheli. yapabilirler ama dolar ve faiz tarafını kontrol etmeleri zorlaşır.
Tek katılmadığım nokta HALKIN HİKAYELERE KARNI TOK söyleminiz . Gördüğüm, bu halkın epey bir bölümünün HİKAYELER ile avunmaya bayağı meyilli olduğu, aksi olsa A KE PE gibilerinin BETON hikayesine oy verip bunları 15 yıl iktidar yapmazlardı. Layık, layık, layık işin özü burada herkes layığı şekilde yönetilir ve yaşar.
Son zamanlarda sürüsüne betoncu ya direk aradı yada sms mesaj gönderdi ama şimdiye kadar NEF den arayan olmamıştı. Bugün onlarda aradı yeni başlayacakları basın ekspres yolunda ki proje için lansman fiyatı ile satışlar başlamış mış dedi ben ilgilenmiyorum deyip kapadım. Beton aşığı olan varsa ilgilensin diye forumdaş olarak bilgi paylaşayım istedim. Nef !.... hadi hayırlısı bakalım ponzi (saadet zinciri) de ilk havlu atan kim olacak hala bekliyorum ....
Isparta'da FETÖ cülerin düşürdüğü uçaktaki, TORYUM reaktörleri ile uğraşan Fizik Profesörlerimiz gibi. Unutmamak lazım. Su Uyur, Düşman Uyumaz!
https://www.youtube.com/watch?v=Ar0_C-8gk-A
https://www.youtube.com/watch?v=fQlmL1b87hQ