Delta air %9.5
Printable View
maalesef Biz TÜRK' üz partiden bağımsız hepimizin yaşadığı Ahlak da Görgü kuralları da aynı.
Dedim ya örnek nasıl yanlış yanlı okuyorsunuz yazıklarımı.
Ben aslında uzatmadan diyorum ki Madem ANAvatan diyoruz aynı örneği anayla da yazarım aynı şey.
Beni Kimse aldatmasın diyorum madem siyasetçisin CHP Li AKP li ot bok partili kandırılma. Dünya kadar bütçen var adam tut bilgi al kandırılma ya da geçip karşımıza ay payrdon biz kandırıldık aldatıldık deme.
Lütfen siyaseti bir kenara koyun tekrar diyorum PARA devreye girdi mi konu biter aldatılırsın da kandırılırsın da.
Örneğim yazdığım kişiye değil. İngiltere AB' yi aldattı haklı haksız çıkmaya çalışıyor ne oldu?
ABD bizi aldattı, Rusya bizi uçak krizinde aldattı..
Aslında bakış açışımızı körü körüne bağlanmak yerine Beni yöneten patronum, yöneticim, muhtarım,... diye devam ettririrsek herkes birbirini aldatıyor.
Maalesef herkesin refahı da hayatı da imanı da para oluyor.
SGK lı çalışan eminim ki sağlık huzur mutluluk dışında dua ederken benim sevdiklerimin herkesin refahını koru diyordur..
Bakış açısını lütfen erkek kadın gözüyle değil bu gözle okuyun, Ben bu konulara da niye böyle bakmıyoruz diye yazdım
Emmi sende şunun cevabı var mı? Bretton woods giris çıkış 30 yıl. Jas abi 1970 li yillardaki sp500 grafiğini veriyor böyle çılgınca bir çıkış sonra çöküş. Olmus. Benim aklım bilgim yetmez o çöküş bretton woods tan çıkıştandan dolayi mi oldu. Yeni bir çöküş olacaksa parasal sistemde birşeylerin değişmesi gerekmezmi? Kafam karisik bunu bi anlatsan.
Cümleten hangi görüşten olursanız olun iyi geceler.
Kendinize iyi bakın kardeşler.
Kendinizi kandırmayın pala roketlemek için bahane arıyor ...
Fdow sabaha bu seviyelerde olursa 137 den aşağısı kesmez...
Yatırım tavsiyesi değildir aman ha...
15 sene finans piyasasında eğitim verdim. Öğrendiğim tek şey "ne kadar anlatırsan anlat, karşındakinin anlayacağı kadar anlatabiliyorsun"... Seviye ve kapasite meselesi...
Ben de küçüğün ucuyla gülüyorum yazılanlara...
Sizler...yani usd, euro gibi rezevr paraları yatırm olarak gören ve pozisyon alan bireysel yatırımcılar...(ticaret yapan ,işi gereği hedge eden vs dışında) bu rezerv paralarınızı iyi saklayın...
Gelişmekte olan ülkeleri kurtaracak olan sizin pozisyonlarınız olacak son iki senede olduğu ve gelecek 3 senede olacağı gibi.
umarım kazanırsınız ,kaybetmemekte bazen kazanmaktır. cool:;;
Saygılar, bol kazançlar.
craps, pawnstar, svilengrad
Allahtan bugün piyasa kapalıydı dowun yüzde iki artısını gören pala biz shortcuları tavana asardı.
neyseki dowun artısı bayağı gerilemiş.
300 puan geri basmışlar gördüğü en yüksek yerden.
en fazla %1-1.5 yukarda çar bu sonuca göre bence.
Shortçular için iyi haber TL değer kazanmasına rağmen
1. TKC (Turkcell) düşmüş...
2. TUR (Türkiye fonu da Pazartesi kapanışa göre artmamış).
Yarın eksi açmamız lazım bu 2 gösterge ile.
Algı ile de oyunuyor olabilirler tabi, bilemiyorum.
Yarın göreceğiz ne olacağını... İlginç olacak.
Salı akşamı ŞİSE birleşme kap açıklamaları vardı ama çok bir değişiklik yok gibi, temettü dağıtımından dolayı değşim oranları güncellenmiş olabilir.
Cam ham maddesi soda vs üretimi ayrı şirket olunca grup şirketlerine satış muhtemelen piyasa fiyatından oluyor. Gürallar Cam, Park Cam, Düzce Cam, Marmara Cam, Baştürk Cam gibi şirketler palazlanmadan SODA yı diğer şirketler ile birleştirmek istiyor olabilirler. O zaman başka şirketlere ham madde satışlarını uluslararası fiyattan yapıp üretim şirketlerine bir rekabet avantajı sağlanması amacı da olabilir.
Rekabet Kurumu bu birleşmeye bakıyor mu bilmiyorum, ama birleşmeden sonra güzel bir sinerji kazanma olasılığı var. Eski bir haberde yurt dışından çok fazla cam ithalatı var deniyordu, onlara karşı da gerektiğinde damping vs ile cevap vermek mümkün olur.
Son dönemde işlem hacmi var karşılıklı AL-SAT ile yükseliyor. Birleşme selamet ile gerçekleşir ise önemli bir şirket olabilir.
İhracat imkanı kısıtlı ve kapasite fazlası bir sektör olduğu halde çimentolar OYAKC altında birleşince yükselttiler.
Güzel bir resmi var.
İnsanların değişik düşüncelerde olması normal.
https://i.hizliresim.com/YZFnOs.jpg
Eksi de açabilir
POT-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Herkese gunaydin:) 136.300 e 1 adet short emri daha gonderiyorum. Umarim gerceklesir. 2 adet short ile 132.900 ü beklemeye devam :yes:
Günaydın
Açılışı babalar yapar
Niye eksi açsın?
Yatırım tavsiye değil
Çin büyümesi 2. çeyrekte yıllık %3,2, çeyreklik %11,5 zıpladı. Önceki çeyrek daralma çeyreklik olarak %9'lardaydı.
V tipi bir toparlanma var.
gıda alın saglıktır,candır:)
Gedik hafif alıcılı bekliyormuş.
Vadelide obo mu var bana mı öyle geliyor?
Sayın Yatırımcılarımızın Dikkatine! SPK - AÇIĞA SATIŞ DUYURUSU 13.07.2020
Kurulumuzca; sermaye piyasasında yatırım yapan yatırımcıların güvenli bir ortamda yatırım yapabilmelerini teminen, piyasada gerçekleştirilen işlemlerin gözetim ve denetimleri sürekli olarak yapılmakta olup;
- Söz konusu gözetim ve denetim faaliyetleri neticesinde Telegram v.b. uygulamalarda oluşturulan üyelik bazlı kapalı gruplar üzerinden yapılan işlemlerde 6362 sayılı SPKn’nun 107/1 maddesinde sayılan fiilleri işlediğine dair makul şüphe bulunan şahıslar hakkında sermaye piyasası mevzuatı uyarınca 14.07.2020 tarihinden başlamak üzere borsalarda 6 ay süreyle geçici işlem yasağı uygulanmasına karar verildiği, Facebook, Twitter gibi sosyal medya mecraları ile Whatsapp, Telegram v.b. uygulamalarda oluşturulan üyelik bazlı gruplar üzerinden yatırımcıların yönlendirilerek mağdur edilmeye çalışıldığı ve söz konusu gruplara üye olan yatırımcıların bu grupları yönlendiren kişiler tarafından işlenen suçlara iştirak kapsamında sorumluluklarının doğabileceği,
- 25.02.2020 tarihinden sonra sermaye piyasası düzenlemelerine aykırı şekilde gerçekleştirilen açığa satış işlemlerinde sorumluluğu tespit edilenler hakkında, aynı tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 7222 sayılı Kanun’un 36 ncı maddesi ile değiştirilen 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 103 üncü maddesinin birinci fıkrası hükmünde öngörülen cezai yaptırımların uygulanacağı, hususlarının yatırımcılara hatırlatılmasında fayda görülmektedir.
Diğer taraftan; sermaye piyasası düzenlemelerine aykırı olarak gerçekleştirilen açığa satış işlemlerine ilişkin yapılan incelemeler sonucunda, Kurulumuz tarafından 7 aracı kurum ve 18 yatırımcıya toplam 16.711.762 TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
eski bir haber ama 20 şubattan sonra yapılanlarda incelenmiş yada incelenecektir. gibi bir durum var yani cezalar gelmeye devam edecektir.
15 temmuz kapalı olmamız biz shortçular için çok iyi oldu.
dow 27,000 üstünü görünce dedim pala bizi tavana asacak.
uzakdoğuyu görünce şimdilik yırttık dedim.
kıpkırmızı ne güzel bi renk.
,
https://i.hizliresim.com/50Gtoa.jpg
VİOB %0,7 artı ile açtı. Mutmain oldum.
selamun aleyküm dostlar
nasılsınız
Delta air +9,54...
American airlines +16,16...
Lufthansa +9,73...
THY...
https://i.hizliresim.com/XdwPis.jpg
Bloomberg i kanal listemden siliyorum. Tek yaptıkları algı kasmak
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
topikte bir kaç gündür kayısı toplamaya gittiğim için bulunamadım geriye doğru okumayı vakit kaybı olur diye düşünmedim olay grafikte zaten ayan beyan ...
https://i.hizliresim.com/o56FDg.png
Ereğli açılış marj toplamada savaş var resmen...
Kaç açacak çok merak ediyorum...