Printable View
Vakıflar'ınki nasıldır ?
https://www.vakifzeytinleri.gov.tr/zeytinyagi?page=3
Ayhan Başgan;Geçen yıl Aydın-Didime yolum düştü.Yörenin insanları ,Didim de yol kenarlarında 250 gramdan 5 Litreye Plastik su kaplarında Zeytinyağı satıyorlardı.Tadına tuzuna bakmadım.Ama Rengine Dikkat ettim,hiç de fena görülmüyordu..Hatta niyetlendim 5 Litrelik 1 tane alayım diye,Otobüste sorun yaşarım,patlar,akar vs diye vazgeçtim almadım..Şimdi ,senin yazdıklarını okuyunca ' iyiki taaa Didimden İstanbula yağ taşımamışım ' diyesim geldi..
Çanakkale 18 Mart Üniversitesi
https://pbs.twimg.com/media/En7WdyAX...jpg&name=large
fark etmez o lokasyon işi o kadar
direk üretici daha iyi öpüyo zaten , o yüzden tercihim asla olmaz
hatayda da güzel yağ var, gemlikte de tunusta italya da yoğoslavyede her yerde. bilimsel gelmedi o mantık
mühim olan hava almasından ziyade , güneşle temas , o sebep koyu renk şişe içersinde satılıyo sanırsam, zaten çok kalorili bi yağ
ya yazdırıyolar hocalara karataya filan makale herkez inanıyo
bazı özel soğuk yemekler hariç bu çok yenirse göbek çıkar
ben marketten humus alıyorum tat tukaş ne marka olursa , ona da marketten gene no name zeytinyağla domates salatalık. başka da yediğim yok o yağyı
özellikle yaşlı başlı tipler ben o kategorizasyonda değilim daha yaş 50
bilmem kaç teneke yeyiptene damarları tıkayıp hızlıcana hızlandırıyolar damar tıkama işini , şifa filan değil, lansman o, inanan inansın tabi. şöyle diyim hatta bunun ileri seviyesi sabun ya. boşuna damarları o sabunla doldurmayın be karşim yaa
hayret ediyorum ama herşeye herkesin inanıyo oluşuna
yerli köylü üretici de marketten 20 kaada alıp, bana 50 den kaktırmadığı ne malum
anlıyamazsın
vakıfları her yerde bulamazsınız o yüzden yazmadım genelde kendi satış noktalarında satarlar. ve onlarda saydığım lokasyonda genelde kendi sahip olduğu ağaçlardan üretim yapar bulursanız tereddütsüz alın tarişe göre iraz daha uygundur fiyatı.
lokasyon önemli değilsdir diyene benim cevap yazmam yanlış olur italyan yağ ithalatçısı bulursa ona sorsun
O iş sakat iyiki almamışsınız,çünkü güneş görüyor direkt,üstelik sıkımıda önemli,bulunduğu mevki,saklamak için ışıksız ortam lazım,yerken genizde hafif acılık bırakacak,çocukluğumuzda ayçicekyağı yoktu zeytinyağı vardı,ta o zamanlardan beri kullanırım,tabiki ayçiekyağıda kullanırım,zaten ham yağın çoğunluğu palmiye yağıdır ucuz olduğu için,ünlü markalarda varmı bilmiyoruz,sadece alıyoruz,genellikle tariş kullanırım,bimden aldığımlan karşılaştırdım bir fark göremedim,ama rivera anında fark ediliyor ışıl işlem gördüğü için,tadı normal yağ gibi,kokusu zeytinyağı kokusu sadece,zamanında ege bölgesinde çok bulunduğum için o zamanlar köylülerden tedarik etmiştim,şimdi yaş geçti mecbur marketlerden tedarik ediyorum,zamanlan Balıkesirli bir dostum bana getiriyor yağ üreticisi olduğu için,oda pek nadir,yaş olmuş 66,yeterki yağdan ölelim,yağdan önce ne katkılı ürünler varki:wave:
Kayıp Sadrazam, Boşuna demedi at izi it izine karıştı diye..,;-))
Yağlar da birbirine karıştı, hangisi hakiki zeytinyağı, hangisi ayçiçek yağı, hangisi palmiye yağı belli değil...
Kırmızı biber diye, kiremit tozunu İnsanlara yediren ,seccadesi Para olan Süslümanlar (!) var bu ülkede.. Çok şükür..!..
GEÇEN yıl 2,5 liraya aldığım halk ekmek bu yıl 5 lira yıllık enflasyon kaç şimdi\
yeni üye değilim üyelik başlangıcım 2004 lütfen düzeltin.
Günaydın kafe , iyi haftalar
Konya Emniyet Müdürlüğü’nün bir araca yaptığı operasyonda 1 kilo eroin ele geçirildi. Araçta gözaltına alınan isimlerden birinin ise, Kadir Şeker'in şiddet görmekten kurtarmaya çalışırken öldürdüğü Özgür Duran'ın kız arkadaşı Ayşe Dırla olduğu ortaya çıktı./Sputnik
güzel bir hafta dileklerimle.....
https://i.hizliresim.com/oAN6uH.png
Kabine bugün toplanıyor , gündem yeni koronavirüs tedbirleri . Kabine toplantısı sonrası Erdoğan açıklama yapacak
Türkiye'de GSYH 3.çeyrekte %6,7 büyüdü. Beklenti %5,0 büyüme gerçekleşeceği yönündeydi.
Ercüment Ovalı’dan haber var mı?Uzun zamandır bir haber alamadık
Kendileri aleni yapıyorlar.
Geçmişte torpil bu kadar fütürsüzce kullanılmamıştır.
Kullanıldı bende şahidim lakin öğretmen tayin,diploması olan iş peşindeydi mevkilerin çok azı hak etmeyenlerdeydi.
Tansu hanım hizmetçi kocası Türban müdürü
Demirel yeğen konusu yani her dönemde bir kaç tane
İski,Mesut Yılmaz doğalkazık,Bosna Erbakan,Türkeş çocukları yurt dışı,İsmail Özdağlar,Özal özelleştirmeleri vb.
Şimdi nereye el atsan elinde kalıyor.
Çakma diplomalar mevkiler.
İmamlar her işi yapıyor.
Maşallah
Bir düşünürde demişki
Kafası çalışan Mühendis
Kafası az çalışan Asker
Sonra siyasetçi
Sonra din adamı
Ve din adamı bunların tamamını yönetir.
Bu ülkedende hayır bekleyin.
Dindarlar yönetiyor ve diyorumki.
Yalan olmasın
İsraf Olmasın
Rüşvet Olmasın
Torpil Olmasın.
E şimdi ne var.
Gerçek bir dinde bunlar olurmu?
Bakan Elvan: "Makroekonomik, finansal ve fiyat istikrarını önceleyen politika çerçevemizle, büyüme sürecini sürdürülebilir kılmayı amaçlıyoruz."
Hazine ve Maliye Bakanı Elvan: "Üçüncü çeyrek büyümesinde yurt içi talep artışı etkili oldu. Oluşabilecek riskleri göz ardı etmiyoruz."
https://i.hizliresim.com/jLkvps.jpg
Bunların önlemlerinin hastasıyım, bu yasak sadece oteller için geçerli.
22:00 Saatine kadar bulaşmayan virüs, bu saat gelince aniden bulaşıcı hale mi geliyor?
https://i.hizliresim.com/TAFNf1.jpg
Adamcağız haklı, bizim ahali de aniden yürüyüş merakı başlar.
Italyan belediye başkanı da öyle demişti, 30 yıldır yürürüm hiç birinizi görmedim, hepiniz yürüyüş meraklısı oldunuz diye.
sportif milletiz vesselam...
28 Kasım 2020 tarihinde İstanbul'a verilen su miktarı: 2 milyon 815 bin metreküp
29 Kasım 2020 tarihi itibariyle içme suyu kaynaklarımızın doluluk oranı: %24,99
suyumuz %25 altına düştü herkes kendine bir b planı hazırlasın...
yani suyun dibi gelmek üzere...
şişmiş balonun gazını alıyor pala..1250 ye kadar indirebilir...sonrası kepek yapar
Bloomberg HT : Cuma günü talep toplaması sona eren Kervan Gıda halka arzına yatırımcılardan 18 kata yakın talep geldi. Payların üçte biri yerli bireysel yatırımcılara tahsis edildi.
Moderna, ABD'de Covid19 aşısının acil durum kullanım onayı başvurusunu bugün yapacak: Aşının Covid19'a karşı verimliliği %94,1
Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz'dan kabine toplantısı öncesi dikkat çeken sözler: Daha sert tedbirlerin alınma zamanı geldi
30.11.2020 14:05 | Güncelleme: 30.11.2020 15:07
30 bin vaka ile Avrupa'da birinci sıraya oturmuş durumundayız. İnsan hareketliliğini azaltma adına bugün adımlar atılacaktır. Daha sert tedbirlerin alınma zamanı artık gelmiştir.
—-///
Son dakika haberi:
Bilim Kurulu Üyesi, 'Söylemek zorundayım' diyerek uyardı: Gördüklerim inanılmaz...
Hastalığın, akciğerde çok büyük hasarlar bıraktığını ifade eden Turan gördüklerini, 'İnanılmaz' olarak nitelendirdi. Turan, "Bu hastalar nasıl nefes alabiliyor diyorum" ifadelerini kullandı. İşte Bilim Kurulu Üyesi Sema Turan'ın çarpıcı açıklamalarının yer aldığı son dakika haberinin detayları...
https://m.sabah.com.tr/gundem/2020/1...-inanilmaz/amp