Sayın doganidas, ben bu tahtanın takasini daha önce bir yıl veri çekerek Excel üzerinde takip ettim. Yaklaşık 20 kusur aracı kurum üzerinden dağılan ve dökülen mallar toplanıyor, daha sonra bankof ve bir kaç aracı kurum vasıta ile göstere göstere tahta sürülüyor. Patrondan anlaşmalı bir spek olmalı. (Bu tahtaya Enverin tahtası dendiğini duymuştum.) Yoksa geri alınan mallar üzerine yıkılabilir. Hiçbir spek böyle bir riske girip işlem yapmaz. Speği sıkıştırıp elindeki mal çekilirse bu sefer şirket geri alınan payları piyasaya sürebilir. Bir tahtada bir spek olur kuralı işleyeceği için bu malları mecbur toplamak zorunda kalır. Bu süreçte tahtada sığlaşma oluşursa malin toplandigi anlayabiliriz.
Temel tarafta dikkat çeken gelişmeler yatırım ve emeklilik fonlarını tahtaya çekerse ciddi mal çekilebilir. Bu fonlar eskisi gibi değil daha aktifler, spek süründürmeye devam etsin, bir şekilde sığlaşma ve mal devirleri olabilir.
Benim beklentim temettü gelirlerini bir kaç katına çıkması bu olursa defter değeri üzerinden çok fazla iskonto yapacak yer bulamazlar.
Gündoğanda denize yakın yerlerin bile metrekaresi 40-70bin TL olmuş. Büyükçekmecenin ölüsü 1,5 milyar TL ediyor. Bu patron bizden daha iyi biliyor.
Şu anki net varlık değeri 10-12 milyar TL arası artı kira gelirleri.