bence kabine açıklamasına dair beklenti olabilir..
Printable View
bence kabine açıklamasına dair beklenti olabilir..
Son dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine'de değişikliğe gideceği konuşuluyor. Değişiklikle Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa eden Berat Albayrak'ın da tekrar Kabine'de yer alacağı söylentileri de gündem olmaya devam ediyor. Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Albayrak ile Erdoğan'ın arasındaki buzların eridiğini ancak Albayrak'ın Kabine'ye dönmeyeceğini söyledi.
Yarın ABD kapalı diye dolara çakıyor olabilirler.
Bir de bayramlarda çakıyorlardı.
Yoksa çok da bir manası yok.
Bence bu uzakdoğu borsalarında bizim iç piyasalar kapalıyken oluşan fiyat hareketi kafa karıştırıyor. Hatırlarsanız Ağustos 2018 zirvesinde de yine uzakdoğuda 7.65 görülmüştü ama daha sonra datalar yayınlandığında kaale alınmadı, şu an orası 7.21 hatta bazı datalar 7.06 olarak görüyor o zirveyi. Bu sefer nedense bütün datalara işlendi bu zirve..
Şöyle İnterbank Ortalama USDTRY kurundan gidersek hareket üçlü..3-3-5 yani flat diye bakılmalı..(DXY ye gelme ihtimali olan düzeltmeyle beraber mesela)
Ama bizim hikayeye göre de bu Kasım'da giren yabancı tamamen çıkamamış görünüyor, yerli de (DTH) %3-4 satmış görünüyor, 15 Nisan'a kadar bir bekleme formasyonu gelmeli, Garan olası bir 4 ncü dalga başlatıyor, tepe üstü şelaleyle kalan maldan çıkamayacağına göre. Özetle tekrar TL ye döndüğü kadarıyla çıkacaksa, ya bekleyecek flat C den alacak, ya da daha aşağılara salmayacaklar, alamasın ucuza diye, W-X ardından çok aşağıya sarkmayan üçgen Y gelecek...mesele buraya kadar olan kısım değil, sonrası..Haziran-Ağustos ta ne olacağı..YTD
İnterbank Ortalama Dolar Kuru
https://i.resmim.net/AG7Lu.png
:) yeterince satılınca, gene gap isteriz..
Arkadaşlar hepinizin yaşı var başı var ,onca yıldır bu memleketin vatandaşısınız.Hiç mi manyelleri anlamazsınız,hiç mi ders almazsınız.Aha işte vatandaş satmış,kurumsallar satmış,merkez de satmış,TL mevduatta artmamış.Reis de çıktı altınınızı dolarınızı sisteme sokun dedi.Bu ne demek,demek ki gavurlar almış çıkmış,millet sistemden kaçmış para sistem dışına çıkmış,birileri sistem dışına para çıkarmaya başlamış.En tehlikeli iş,bankada döviz olmazsa ,merkezde zorunlu karşılık olarak bankaların tuttuğu dolar da azalır e bu con ahmetin makinası nasıl çalışacak,reis bunu kastetti,iyilikle sisteme parayı sokmazsanız başka işler şeeder.Reis size altını doları bankayı yatırın dedi mi tecrübeli bir vatandaşın yapacağı tek iş vardır:))))))))))
Bence, yıllarca dolar taşıtıp, neredeyse bütün al tutçulara, kol gibi faiz zarrarı yazdırdıktan sonra, tek gapla satış tetikletmek büyük başarı..:he: 3-4-5 maliyet farketmez topu faiz karşısında zararda.(para maliyetini hesaplamayan finansçılar)
karşı ayak artık tl taşımak istemiyor diye düşünüyorum(faize rağmen)..
alım sürseydi tersini düşünürdüm. :yes:(propaganda amacı)
TL mevduatlarda da 68 milyar artış var ama sayın hekim. dÖviz mevduat TL'ye dönmüş gibi duruyor..
TCMB’nin haftalık verilerine göre:
Yurtiçi yerleşikler 19-26 Mart haftasında (TCMB Başkan değişikliğinin hemen ardından) döviz mevduatlarını USD 8,9 milyar azalttılar.
Parite etkisinden arındırıldığında azalış; gerçek kişilerde USD 6,7 milyar, şirketler kesiminde USD 1,4 milyar, toplamda ise USD 8,1 milyar seviyesinde.
Aynı dönemde yabancı yatırımcılar hisse senedi piyasalarında USD 0,8 milyarlık, DİBS piyasalarında ise USD 1,1 milyarlık net satış gerçekleştirdiler.
Dolayısıyla, 19-26 Mart haftasında Türkiye piyasalarından çıkan USD 1,9 milyar, Mayıs 2006’dan bu yana en sert haftalık çıkış anlamına geliyor.
https://www.paraanaliz.com/2021/ekon...-g-1875/?amp=1
fıstıkçı şahap'a faiz haramdır, enflasyonun sebebidir köşe yazılarını sorunca onlar geride kaldı ölçü almayın dedi.
ne güzel istanbul be :evil:
bugünkü iştahlı alımın sebebi de bu muhtemelen. faiz lobisi çok ciddiye almadı bu durumu, 15 nisan zaten kritikti, şu an çok çok kritik. ilk hata hunharca cezalandırılacak.
Gerçekten onlar geride kaldı, ölçü almayın dedi mi?
Yoksa 1 Nisan şakası mı yapıyorsunuz bize?
Arkadaşlar, son dönemlerde bende şöyle bir sorun var; gerçek ile şakayı veya gerçek haber ile Zaytung haberlerini ayırt edemez oldum.
Zaytung haberleri gerçektir diye inanıyorum. Gerçek haberlere ise Zaytung haberidir diye gülüyorum.
Lütfen yardımcı olun bana.
Bu DOLAR ı kim yapıyorsa, profesyonelliğine şapka çıkartılır..
Göstere göstere tank gibi gidiyor..
3 tane kırmızı çizgisi var..
Ortadaki yuvarlağın içini de koyunların can çekişmesine bırakmış..
Grafiği tersten çizdim... kimilerini elimine etmek için..
https://i.hizliresim.com/Wwl0at.gif
Sorun hızlıresim sitesinde.. VPN vs ile de görülebiliyor..
ama şuna da bir bakın..
https://ibb.co/DK9YFFN
https://i.postimg.cc/SnHwhGdZ/R-025.gif
Düzeldi. Teşekkürler.
Muhtemelen plan şu. TÜİK sayesinde düşük enflasyon verileri onun 1 puan üstü faiz. Bu ay enfilasyon İstanbul ile paralel çıkmaz.
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSK), Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un eşi Fatmanur Altun'a hakaret ettiği iddia edilen kişiye beraat veren yargıç hakkında soruşturma başlattı.
Gerçekten ülkede adaletin geldiği duruma üzülmemek elde değil.Bu durumun geri dönüşü olduğunu düşünmüyorum artık.
yok bu devran dönmez ! Millet ne kadar da hazırmış beleş kazanca. En yakın akrabalarım ( kimine mobilya, kimine burs sağladığım ) sırf bu iktidarı eleştirdiğim için benimle selamı kestiler. Dinlemediklerini bildiğim halde Saatlerce yapılanları, neden- sonuç ilişkisi ile ve kendi babaları- dedelerinden örnek vererek anlatığım halde beyinleri heklenmiş. Bazen müge ve esra erol da seyrederken bu kadarı da olmaz dediğimiz tipler gibi.
Gençler deseniz bambaşka bir havada. Tamamen bireyselciler. Toplumun geleceği , vatan, bayrak kesinlikle ilgilenmiyorlar. Sadece ben diyorlar. Zaten FETÖ ve diğer tarikatlarda ilk iş bireyi akraba ve aileden koparmaktır. Sonrası zaten kölelik.
İstanbul enfilasyon beklentisi %1,13 oraya da bir telefon gitmiş olabilir. Düşük açıklayın ki kısa zamanda faizi düşürelim.
Bugün ABD 10 yıllıklarda keskin düşüş oldu. Bizim merkezin toplantısı sonucu verilen mesajlarla düştü diye övünenler doğruyu görmeyenler. euro/ usd paritesi olmuş 17,75 . Yani asıl olan şey tamamen tekniğe uygun düzeltmesini yapıyor. Hazır şey de düzeltme hareketi varken Borsa da parlatılarak belki yarın belki pazartesi yabancı çıkışına zemin hazırlanıyor.
Temel sorunlardan hangisi düzeldi ki veya olumlu bir uluslararası gelişme olmadı ki döviz düşsün. Sadece dimdik değilde biraz yamuk çıkmak istiyor olabilir. Yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım tavsiyesi için lisanlı yatırım danışmanlarına başvurunuz.
Enflasyon %16,37 İstanbul gibi gelirse. %2,5 fazlalık var. Bu ay olmasa bile gelecek aya %2 sağlam indirim var
Dün merkez
Bugün halk..:kahkah:
Mayıs haziran fonlayın...
https://files.catbox.moe/g7qbeg.JPG
Dün
https://files.catbox.moe/djrmdv.JPG
Adamlar gitme ihtimalini göz önünde bulundurarak İngiltere mahkemelerini tahkim olarak sözleşmede belirtiyor.
Borsada yabancı hala satışta...8.3 da momentuu düşen şey gevşiyor...Bizimkiler ve malumlar dolar satmış...Alıcı yabancı...8 üstü tusiad rahatsız 7 dolardan usiad rahatsız :oleyo: Yabancı bu seviyeden alıcı ...Teknik düzeltme sonrası kafayı yukarı kaldıracaktır ama kulp falan yapmasıda zaman alır ..Hulkun işinden çok kötü birsonuççıkmaz ise yukarı haraket sonbaharda başlar...diye düşünüyorum
Hulk patates olursa, bir sabah montrö ile uyanırız gibime geliyor...
Totaliter güncellemesini de arada yapsınlar(söylem dili değişti), her yol bayburt.(uyu muhalefet uyu)
müdür degisti faiz degismedi. 3 gun taban olan endeks bunun için taban olmaz..bizim bilmedigimiz.yabancinin zararina 10 milyar dolari yuksek svap faizi ile cikmasi ..turbun cok daha aci olduğunun habercisi..
satici yerli. para %70 faize girmis.
bunun asil sebebi. baska ama biz bilmiyoruz.
144 bin gösterip bida küskü..
2 hafta içinde gorcez
.hakkimiz da hayırlısı olur umarim
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bloomberght - küresel piyasalarda , Gizem Öztok Altınsaç ( tusiad başekonomisti ) özet olarak ; Yabancıyı ikna etmek artık imkansız gibi diyor. Doları yerleşikler kar al yaptı ama , aşağı geldiği anda tekrar alıyorlar. Dün stopaj sonu diye yoğun döviz satışı oldu diyor. borsa da bankalar globalle yükseldi fakat yabancı blok olarak çıkıyor dedi.
vay be sabah sattigim % 100 dolarda su an bile geri alsam daha fazlasini aliyorum..