Az önce orta vade tehlike bitti bence.:oleyo:
Printable View
16 saattir tek mesaj yok.22 mart düşüşünün etkisi var.
Uzun yıllar vobda işlem yapıp adaptasyon sağlamış arkadaşlar zaten ayakta kalmanın bir yöntemini bulmuşlardır. Ama yakın zamanda başlayanlar bence bırakmalı.Ilk başta elde edilen kar veya hayatın başka sahnesindeki sağlam güven burada ise yaramaz.
Vobda ayakta kalıp,ortama uygun evrim geçirme olasılığı kanımca %10 dur.Hatta daha az
Bence her cuma günü bi yoklama alalım kimler burada diye:) Bence asıl kötü olan borsanın tepe yaptığı dönem ve 22 Mart düşüşünün kriptolardaki coşkuya denk gelmesi çok daha kötü oldu. Kriptoya kayan sermaye borsadan çıktı ve kriptoların çöküşüyle para yabancı sermayeye geçti. Eskiden olsa paranın en azından yurt içinde kalırdı. Şimdi borsadan çıkan para kriptoya gitti yüksek fiyata aldıkları coinler için parayı yabancıya devretti yerliler.
Viop bence korkulması gereken yer değil kaldıraç disiplini önemli.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bence coinlerin ruhu tehlike ile besleniyor.o yüzden tehlike geçti dememek lazım. Elleyip koklayamadığın yastığının altına koyup yatamadığın. Cüzdanından koynundan sütyeninden çıkarıp bakamadığın bi tuşla uçup gidecek değeri anında sıfırlanabilecek şeyler hep tehlikedir bana göre.
KRİPTO bence hesaplanamayan bir riske sahip.Bıst100 de dersin ki,'' en kötü 1 dolar olur''.Ama 1 dolardan 64.000 dolara gelmiş bir kripto için kim ne diyebilir.
İsterse 2.000 dolar olur isterse 200.000 dolar.Hareket marjı sınırsız,binler karardan etkilenen bir değer.
YKBNK ,KOÇ gurubunun gözdesi, dolar bazında 1/10 işlem görüyor.Kimse bunu almaz ama KRİPTOYU ALIRLAR...
YKBNK için az kaldı yakında belli eder rüştünü.
PD/DD açısından Garanti/Akbank dan ayrışması için bir neden yok. Yakında kapatır arayı düşüncesindeyim. Kriptoları yatırımdan ziyade bir teknoloji olarak görüyorum pazar bu denli çeşitli kalmayacaktır. Ve bitcoinden çok daha ön plana çıkacak coinler var ama yine de sermayeyi coine bağlamak bana yatırım yapmak gibi gelmiyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Peker ..KÖFTECİ YUSUF'a çökmek üzereyken,
takip sonucu kaçmış...
Diğer taraftan HÜRRİYET'in sahibine , akp talimatıyla baskı yapıp,
tüpçü demirörene satmasına aracılık etmiş...
neler oluyor neler...
TR değilde Kolombiya sanki..
Hangi birini temizleyecek savcılar...? Ya da öyle bir savcı var mı?
Canına susayan!
22-23 MART düşüşü vob tarihinde ilk defa oldu.2 günde -30.000 puan düştük.
-%10 düştükten sonra long olan bile ağır yaralandı.O 2 günde batan veya çok zarar edip bırakan oldu.Bu da katılımcı/forumdaki aktif
kişi sayısını etkiledi.Dolayısıyla mesaj sayısında azalma olmuştur.
Evet 22 Martın etkisi olabilir. Ben 22 Martı kaçırdım. Aslında ikinci gün tabandan alma niyetim vardı. Ama o gün işim vardı ve izleyemedim. Ve hala long olmadığıma pişmanım sadece bir kaç banka al sat yaptım. 100 tl karla 3-5 bankada. Eğer 22-23 Marta boş olsaydım büyük ithimal kademeli long açardım. Aslında bir sonraki gün al-satlar yaptım ama taban 1280 leden alıp 1400 üstünde bir kaç gün içinde satarak daha iyi para kazanabilirdim.
Viopta geçen yıl yaptığım karın yarısını ilk 5 ayda yapamadım. Geçen yıl günlük 300-500 arası kazanıyordum Bu yıl bu düştü. Hatta bazı günleri işlemsiz geçiriyorum.
Ben günlük yazardım ama burası siyaset topiği gibi paylaşım yapıldığı için yazma ve okuma sıklığını azalttım. Çünkü birilerinin egolarını tatmin aracı olmuş topik.
Son zamanlarda ANSGR ve bir kaç hisse biriktiriyorum. KALKM arzına katılıp tavanda verdim. 300-500 ne bulursak alıyoruz. Yeni halka arzların hepsine katılmasam da beğendiklerime katılıyorum.
Ayrıca kazandığım paraya genelde altın gibi reel şeyler almayı tercih ediyorum. Şunu çok yapmak istiyorum ama beceremedim. En fazla 5 hissede temettü getirisi elde edecek bir yatırım isterim. 300 bin tl'lik bir ev getirisi 12 bin tl ise bana 12 bin tl temettü getirecek bir hisse yatırımı makul geliyor. Hem sermaye kazancı da var. Böyle kağıtları bulmak lazım. Temettü ve sermaye kazancı olacak kağıtları bulmak lazım. Geçen BAC yı inceledim. Hisse her yıl temettü vermiş. 2009 da 2,52'yi görmüş şimdi 42,40 ve her yıl temettü vermiş. Bulmak lazım.
Ben 20 bin TL ile aylık %25 hedefim var günlük 250 TL. Spot piyasada. 5 hisse de 1 milyon hacimle on binde 2,5 komisyon ile şuan tutuyor. Portföy 20 bin üstüne ancak çöküş döneminde çıkar. seçim olmadan da evladiyelik hisse şuan almam benim alış satış sürem 2 dk yok
1 milyonum olsa bu piyasada batardim. Daha doğrusu onun stratejilerini bilmiyorum. 20 bin ile alıp satmak kolay oluyor. Boşluğa alış satış yaz bu şekilde 25 tl gibi damlaya damlaya göl olur
Günümde şansım da yaver giderse %2,5 beş yakalarsam alış 1000 TL üstünü de görüyorum ayda bir iki kez
Aldığım hisseler de 3-5 bin lik alış ta sorun çıkmıyor robota takılmıyor. Ne zaman bu kredi ile 80 bin oldu kesin sorun çıkıyor bıktırincaya kadar sattıriyor. Teknik işlemiyle robot kurmaya çalışsam zarar yazdırır. 20-30 kademe tek kalemde veriyor birileri onu yakaladım mi Ogün %5 olur kazanç
Uçacak kaçacak hisse soruyor velev ki bilsem sana söylermiyim. Benim hisselerde biri üç beş bin lot alsin burnundan getirir. Hele ki gün sonu kapanış kesin 10-20 kademe eksi kapatır. Cuma günü kapanmadan önce verdim. 20 kademe aşağıdan aldım. Bera vardı 25 tl oluncaya kadar her gün kapanıştan önce alıp kapanışta verirdim günlük 3-5 verirdi. Artık Toto yemiyor bir gün dip bir gün tavan da
Bu piyasada milyon parayla işlem yapip para kazanın anlindan öpmek gerekir.
20.000 le ayda 25% kaz*****n alnından öpmek lazım...
Büyük para daha kolay yönetilir...
20.000 biran önce 100.000 olmak ister, çok işlem yapar hataya müsaittir...
Halbu ki 1 Milyon 50% yıllık hedef le 500.000 alır, buda ona fazlasıyla yeter...
4-5 yıl aynı şekilde giderse ulaştığı nokta Harika olur...
Para nispeten büyüdükçe işlem daha garanti olur, hisseler daha nitelikli olur...
Viop hisseye hedge olur, para katlama yeri olmaktan çıkar...
Bence...
kesinlikle doğru.Para ne kadar çoksa o kadar nitelikli hisse seçilir ve kazanç tatminkar olur.
Yılda mutlaka %40-70 lik ralli olur.
1 milyonun varsa ve %60 kar edersen aylık ort. 50.000 tl. eder.
Ülkemizde çok iyi paradır.Ülkemde öğretmen 6-7.000 tl. doktor ortalama 20.000 tl. alıyor...
vobda hedefimi tutturayım vobu tamamen bırakır, yılda bir kere trente oynayacağım..yılda %40-60 benim için yeter de artar bile...global piyasa,endeksin dibi...sonra 6-8 hisse seç ve bekle...
enflasyon %20 ise %20-40 reel kazanç çok güzeldir.
Ben başka hisse bilmediğim için bu hisseler de de 250-500 lot üstü 3-5bin aldığında basıyor. Denedim önce portföy 50-60 bin ek günlük limit 250 bin bu sefer aldığın lot gözüküyor. Yapikredi bofa robotu devreye giriyor biri satıyor öbürleri de devre kestiriyor derken kafa kol kesmeye gidiyor. Azıcık azıcık öyle güzel gidiyor ki. 100 bin TL ile girmem için RTE döneminin bitmesi gerek. Gece birini görevden alsa sabah olmuyor.
Bu yaz salgın bitecek diyor bakan. Aşının parasını ödemezlerse gelmez bu aşı. Bizde gelip görmeden emin olmamak gerekir.
Piyasabi yere gitmediği için yazılmıyor
Robotlar kitledi heryeri
peker yaktı piyasayı, kasetlere başlayalı beri bütün coin’ler yerle yeksan oldu bi haftada
yalnız laf bi türlü reis’e gelmiyor ve gelmeyecek gibi.. atatürkçü modern çağdaş aydın okumuş etmiş çevrelerin kasetlere ilgisi düşecek artık gibi geliyo bana
peker’in anlattıklarını kavrayabilmeleri için oturup ‘kurtlar vadisi’ ilk 96 bölümü izlemeleri lazım, ama onca yıldır KV izlememekle övünüp durmuşlardı, KV izlememek bi statü göstergesiydi bu tayfa için :)
Hem olayı bir adım genişletti.
On bin velinin gemicikleirnin ne işe yaradığı.
Hemde laik kesimin uğur mumcu olayını işin içine kattı.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Politika da hiç bir şey kaza ile olmaz. Olduysa öyle planlanmıştır.
Peker kazasını kim planladı ki?
"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
İSTİNAF Mahkemesi Mehmet AĞAR'IN beraat kararını bozmuş..
Tebligat avukatlara bugün(23 nisan) tebliğ edilmiş..
AĞAR çetesi 19 kişininin öldürülmesinden /(kaybolmasından)
sorumlu tutuluyordu...
Kolombiya ile yarışır hale geldik,mafyalaşmada, adam öldürmede..
El-Chapo,Escobar ve Valiler,Polis şefleri... NETFLIX te bir düzine çıkar,
dizi olarak...
Ya biz İRAN MERKEZ BAnkasını soymuş adamlarız..
kolombiya halt etsin..:)
Haftaya da İran ile ilgili ip uçu verdi.
Tahtaya yazmış.
Yeni bir akan ile ilgilidir herhalde.
.
Bugünde şöyle bir haber çıktı.
https://www.google.com/amp/s/tr.euro...-karar-bozuldu
15 temmuzdan sonra kimle yüründüyse onların günahları
Neyse helalleşme diye güzel bir adet imiz var....
Zaten gariban AKP nin devlette çok adamı olmadığından aynı adamları 10, 15 yere görevlendirme zorunda kalıyor.
8 saatte 4 milyon oldu
2009 öncesi senaryo genelkurmay istihbarat (fetö öncesi) tarafından yazılıyordu- olmuş olaylar, gerçekte nasıl oldu? şeklinde.. ergenekon tasfiyesiyle birlikte fetö’nün eline geçti senaryo, ve diziyi kısa sürede mundar etti pislikler, o kadar alçakça gidiyordu ki, dizideki kaşifoğlu en sonunda ele geçirilip hapse atılıyor ve hapiste öldürülüyordu.. bu bölümden bir hafta sonra gerçek kozinoğlu koğuşunda ölü bulundu
neyse, ilk 4 yılın KV serisi izlemeyen hiç kimse bu konuları anlayabildiğini zannetmesin.. zaten bizim okumuş etmiş modern çağdaş kitlenin kafa o kadar gidik ki, ne versen yiyor, her tür kötü (olduğunu zannettiği) haberi sorgusuz sualsiz kabul etmeye hazır
ağar hakkında bi beraat kararı bozulması haberinin veriliş şekli : sanki peker kasetinden sonra haftasonu nöbetçi mahkemenin kararı falanmış gibi, bugün manşetlere yerleştiriliyor, oysa mahkeme kararı 5-nisan.. yani 6- 7 hafta öncenin bi haberi ve peker kasetleriyle alakası yok :)
Ülkemizde neden savcılar için “Cumhuriyet Savcısı†resmi sıfattır? Neden “Cumhuriyet başbakanı, cumhuriyet bakanı, cumhuriyet milletvekili, cumhuriyet müsteşarı, cumhuriyet valisi, cumhuriyet belediye başkanı, cumhuriyet emniyet müdürü†denmiyor?
ATATÜRK İZAH
ETMESİNİ İSTER
Bu sorunun cevabı “hukuk devletinin varoluş güvencesidir.†Kökü, Atatürklü yıllarda “hukuk inkılabı (devrimi)†sürecine uzanır. Hukuk devrimi sürecinde yeni yasalar çıkarılırken bu çalışmanın başında dönemin Adalet Bakanı Mahmut Esat Bozkurt vardı. Taslaklarda “savcılar†için “Cumhuriyet Savcısı†ifadesinin yer alması dikkat çekti. “Neden büyükelçi, müsteşar, vali, emniyet müdürü, yargıç için ‘cumhuriyet’ sıfatı yok da sadece savcılar için olacak?†diye buna tepkiler gösterildi. Bu tartışmalar Atatürk’ün huzuruna da taşınır. Atatürk, Adalet Bakanı Bozkurt’tan bunu izah etmesini ister. Bozkurt bütün zamanlara ışık olacak açıklamasını yapar: “Devletin her kademesinde olanlar yanlış yapabilirler. Hukuk dışına çıkabilirler. Onlara millet, devlet ve ikisini de kucaklayan cumhuriyet adına hesap soracak olan savcılardır. Onun içindir ki sadece savcılar için ‘Cumhuriyet Savcısı’ denilmelidir.†Atatürk bu izahtan memnun kalır. Onayını 3 kelimeyle ifade eder: “Devam et Bozkurt...â€
Okumuş etmiş kısım artık bir an önce basıp gitmek istiyor @Karakemal. Geriye kalan bizlerde Arap, Pakistanlı,Suriyeli, Afgan vs gül gibi geçiniriz.
Şunu da söyleyeyim İzmirli laik kadınlar hani o tencere tava çalanlar alayımızdan akıllı imiş.
"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
sallama.. her şeyi sorgusuz sualsiz kabul eden birisi arıyorsan kendine bak.. kendini tarif etmişsin.. sen iyi alışmıssın akape trollüğüne.. 20 yıldır ülkede bir iktidar yok mu ? kimin gözetiminde oldu tüm bu rezaletler.. sen onlardan bahset..dolar neden arttı ondan da bahset biraz.. dıjj gücjler filan mı.. 2.5 olacaktı orta uzun vadede.. meşhur sallamalarından birisi de oydu.. among many others..
Aslında iktidar düşşe varya neler olur bu ülkede ne iplikler pazara dökülür.