nasıl kur riski alınıyor anlamadım?
DDKM de zaten kura endekslisiniz.
Benim zamanimda ssk 5000 gun bagkur 9000 gun prim istiyordu.
Ssk lilar daha yuksek maas aliyorlardi.
Uc cesit emeklilik vardi. Ssk, emekli sandigi ve bagkur.
Simdi hepsini birlestirmisler.
Syg,
teşekkürler Başkan ve arkadaşlar engelli raprumla emekli oldum yaşlılık aylığı alıyordum 2020 de kontrol muayenesine çağırdılar düşük çıkınca maaşımı kestiler mahkemenin son aşamasına geldim 3 yıldır uğraşıyoum raporu 2002 de almıştım devlet hastahanesinden kuralsızlık yok hakkımı arıyorum bende
Geçmiş olsun tartışmalı bi durum olmuş inşallah malulen emekli olduğunuz dönemi sigortalılık süresinden kesmezler 94-2012 18 sene 2020 den sonrada çalışmışsanız 20 sene eder eğer aradaki süreyi sigortalı süresinden saymazlarda 5 yıl daha beklemen gerekir 18 sene bil fiil primin yatmışsa zaten 5.000 günü tamamlamışsınız. Yaş sıkıntısıda yok sadece sigortalılık süreniz belirsiz.
Apartman mantolama kararı aldı 8 ay boyunca ayda 4000 tl para toplanacak aidat 450 den 700 e çıktı hidrofor sesi üstündeki daireyi rahatsız ediyormuş bunun için sessiz hidrofor kararı alındı bunun için de daire başı 1000 tl para toplanacak kiracı olsan ayrı soygun ev sahibi olsan ayrı soygun
Sayın dudu eskiden SSK ve Bağ-Kur emeklileri nispeten emekli sandığı gibi veya biraz daha yüksek alıyordu. RTE gelince önce bunu değiştirdi. Emekli sandığı emeklilerinin maaşını yükseltmedi aynı kaldı fakat 2003 de bir kanun çıkararak SSK ve Bağ-Kur emeklilerini maaş bağlama oranını düşürdü onun için emekli sandığıyla fark açıldı.
Egonomist reyis basgan ücretli kısmın anasını ağlattı.
yandaşlarına servet transferinin tablosu.
https://static.birgun.net/resim/habe...-1058327-5.jpg
Dedikodular gelmeye başladı
Emekli ve memur için
https://i.hizliresim.com/528yhfi.jpeg
Nisana kadar en az %15 zam gelecek. Aslında zam oranı şimdi bile 45-50 arası olmalıydı.
Her seyi iki kere odemeye razi ettiler.
Vergilerimizle egitim, saglik, guvenligi bir kere odedikten sonra saglik icin ozel saglik sigortasi, egitim icin ozel okul, guvenlik icin site yasami ile ikinci bir defa daha soyuluyoruz.
Kahrolsun Gidivanizm
Syg,
Belgrada gidip cep tel az odeyenlerden alsinlar vergiyi[emoji39]
Bu kibristan cep tel getirmek ucuzmu?
Az veren candan, cok veren maldan.
Gonlunuzden ne kopuyorsa artik duduyu destekliyelim arkadaslar[emoji39]
Bu kadar tantanaya gerek yok.gidip en yakin avm den cep tel. Al.
2 tane de lahmacun al.ne gerek var .
Heryerde cep tel.satiliyor.
Zorunlu trafik sigortası 7. Basamakta en düşük 2400 TL olmuş ve her ay artacakmiş.
EYT de marta kalmış para yok muş bakan söyledi.
Artık ev sahibi ve araba sahibiysen apartman aidatı, doğalgaz, elektrik, şu, internet, cep telefonu, MTV, zorunlu trafik sigortası, kasko, toplam ve aylığa bölünmüş hali en az 4000 TL civarı yıllık 50.000 TL. Yani millet bitmiş durum da çoğu kişi bunları düzenli olarak ödeyemez.
Herkes koyune geri donsun.
5000 TL oralarda iyi gelir sayilir.
Kahrolsun Gidivanizm.
Syg,
Herkes icralik olacak bu gidisle.
Kahrolsun Gidivanizm.
Syg,
Büyük şehirlerde evi ve arabası olanlar için bile yaşamak çok zor olacak artık paraları almak için evlere ve arabalara icra gelecek.
Millet emekli olana kadar ev kredisi odeyecek.
Sonra emekli olunca satip onun parasi ile gecinecek.
Veya daha kucuk bir ev alacak aradaki farki yiyecek.
Abd halki bunu yapiyor.
Biz de yapabiliriz.
Kahrolsun Gidivanizm.
Syg,
ALINTI
Canada Whistler
https://i.hizliresim.com/2f7tqhx.jpeg
https://i.hizliresim.com/jdwwcle.jpeg
kış hafif geçiyordu
geçen ay 1.500 tl aidatla yırttık
bu ay 8.500 tl asagari ücret oldu sigorta ile beraber 11.500 ü bulur
gazımız 15 ine sıfırlanır
2.000 tl yakıt toplasak 500 tl de daire başı genel gider
2.500 e vurur bu ay aidat
Hazine olursa kur artış farkını vermeyeceğini bildirdi
Kim demiş? :whistling:
Baba Rahmi Koç çok diretti zamanında ;
“ oğlum yapma etme, dışarıdan yine destekle, hobby olarak maçlara yine git, basın sözcüsü ol, maddi destekte bulun, sportif başkan - şube başkanı ol ama kulüp başkanı olma hiç bir takıma “ demişti
ama yok dinlemedi bizim Ali Koç gitti kulüp başkanı oldu sonuç ortada.